10 نقل قول از زبان خالق بیت کوین
درباره ی خالق بیت کوین شایعه های فراوانی وجود دارد. اما بیان 10 نقل قول از زبان خالق بیت کوین باعث می شود که این شایعه ها را باور نکنید. درست است که افراد زیادی از هویت خالق بیت کوین باخبر نیستند؛ اما این باعث نمی شود که خالق بیت کوین را کسی به جز ساتوشی ناکاموتو در نظر بگیریم. پس با من همراه باشید تا با گفته های ساتوشی ناکاموتو بیشتر آشنا شوید.
ساتوشی ناکاموتو کیست
ساتوشی ناکاموتو، خالق بیت کوین این ارز دیجیتال محبوب است. او کسی بود که پس از به وجود آوردن بیت کوین ناگهان غیب شد و هنوز هم هیچ کس خبر ندارد که در حال حاضر کجا زندگی می کند. آیا زنده است، مرده است، این ها سوالاتی هستند که ساتوشی ناکاموتو با غیب شدنش برای خود به وجود آورد.
ویتالیک بوترین خالق اتریوم دومین ارز دیجیتال بزرگ دنیا دیدگاه جالبی دارد. او معتقد است که ناشناس بودن در کسب و کاری که هیچ شخصیت مرکزی ندارد، مزایایی واقعی به همراه دارد. این موضوع از ماهیت غیر متمرکز ارزهای دیجیتال سرچشمه می گیرد. ساتوشی هر کسی که هست، با بیت کوین دنیای اقتصادی جهان را دگرگون کرد و تغییر دنیای مالی باعث می شود که تمام دنیا تغییر کند.
امروزه نیز عصر ارتباطات و تکنولوژی است. کسب و کارهای آنلاین روز به روز پیشرفت می کنند و از بهترین امکانات و افراد بهره می برند که روز به روز میزان سود دریافتی شان بیشتر و بیشتر شود. اگر شما هم صاحب کسب و کاری هستید و می خواهید برای کسب و کارتان سایت سفارش دهید، می توانید از صفحه سفارش طراحی سایت رایانیتا دیدن کنید.
10 نقل قول از زبان ساتوشی ناکاموتو
از ساتوشی ناکاموتو اکنون فقط تعداد زیادی گفتگوی اینترنتی به جا مانده است. ساتوشی ناکاموتو تا اواخر سال ۲۰۱۰ برای عملی کردن اختراع خودش، بهصورت تایپی و آنلاین با جامعه ارتباط برقرار می کرد. تا اینکه در تاریخ ۱۱ دسامبر ۲۰۱۰ بعد از انتشار آخرین پست خودش برای همیشه ناپدید شد. برای مطالعه تمام نوشته های ساتوشی ناکاموتو، می توان به صفحه او در انجمن Bitcointalk.org مراجعه کرد.
اشعیا مک کال (Isaiah McCall) نوشتههای ساتوشی را مطالعه کرد و سپس 11 نقل قول از گفته های او را در یک مقاله جمع آوری کرد. البته از این 11 مورد نقل قول، فقط 10 مورد از آن ها اجازه انتشار در ایران را دارند.
1) پیام مقدس در اولین بلاک
اولین بلاک در بلاک چین بیت کوین را جنسیس بلاک (بلوک پیدایش) می گویند. ساتوشی با ایجاد این بلاک، بیت کوین را به موجودیت رساند. این عمل مثل روایات دینی درباره حقیقت آفرینش خلقت است. بنابراین ساتوشی برای ثبت بیت کوین در تاریخ، پیام مخصوصی را در آن ثبت کرد.
ساتوشی بیت کوین را بعد از بحران بانکی سال ۲۰۰۸ و با هدف انتقال قدرت به مردم به وجود آورد. او ارزی را اختراع کرد که تورم در آن وجود نداشت. می توانست دلار آمریکا را پشت سرش بگذارد. او برای مسخره کردن بانک ها و ایجاد یک اثبات برای زمان به موجودیت رسیدن بیت کوین، یک پیغام هوشمندانه را در اولین بلاک بیت کوین خود ثبت کرد:
«روزنامه تایمز، تاریخ ۳ ژانویه ۲۰۰۹: رئیس خزانهداری (انگلستان) در آستانه دومین کمک مالی به بانکها است.»
2) مشکل ساتوشی با ارزهای ملی
ساتوشی معتقد بود که اگر ارزها وابسته به یک ارگان خاص باشد فساد می آورد. همین ویژگی متمرکز بود ارزهای ملی باعث این شده بود که او مخالف سرسخت این ارزها باشد. او در پاسخ به چنین وضعیتی، غیرمتمرکزسازی یا نبود یک قدرت یکتا را پیشنهاد داد. در این باره نیز نوشت:
«بسیاری از مردم، بهخاطر همه آن شرکت های حوزه کسبوکارهای الکترونیکی که از دهه ۱۹۹۰ نتوانستند به موفقیتی دست پیدا کنند، بهشکل خودکار ارزهای الکترونیکی را بهعنوان یک هدف از دست رفته رد می کنند.امیدوارم این موضوع جا افتاده باشد که ماهیت کنترل مرکزی در این سیستم ها تنها دلیل شکست آن ها بود. فکر می کنم این اولین بار است که ما یک سیستم غیرمتمرکز و بدون نیاز به اعتماد را امتحان می کنیم.»
3) حذف واسطه
بیت کوین این قابلیت را دارد که تمام واسطه ها را حذف کند و خودش به تنهایی کارش را انجام دهد. به عبارتی قدرت در دست اکثریت افراد شبکه است. ساتوشی درباره حذف واسطه ها جمله جالبی دارد:
«با داشتن یک ارز الکترونیکی مبتنی بر اثبات رمزنگاری، بدون نیاز به اعتماد کردن به یک واسطه شخص ثالث، پول می تواند ایمن باشد و تراکنش ها بهآسانی انجام شود.»
4) کپی کاری ممنوع
ساتوشی می دانست که اگر فرمول به صورت پیوسته تغییر کند، موضوع تمرکززدایی را با چالش مواجه می کند. هر گونه تغییرات در ارزهای دیجیتال اصلی باعث به وجود آمدن ارزهای فرعی می شد. ساتوشی مجبور بود از همان ابتدا کار خود را بهدرستی انجام دهد. او می نویسد:
«ماهیت بیت کوین بهگونه ای است که با انتشار نسخه ۰.۱ (اولین نسخه)، طراحی اصلی آن برای ادامه حیاتش بدون تغییر باقی خواهد ماند. به اعتقاد من یک پیاده سازی دوم و قابل تطبیق از بیت کوین، هرگز ایده خوبی نخواهد بود. بیشترین بخش این طرح به این موضوع وابسته است که همه نودها با نتایج کاملاً یکسانی با یکدیگر همگام باشند که این موضوع، پیاده سازی دوم را به تهدیدی برای شبکه بدل خواهد کرد.»
5) ریشه همه بدی ها
در ادامه به بررسی پنجمین نقل قول از 10 نقل قول از زبان خالق بیت کوین می پردازیم. از ساتوشی در نقل قول زیر یکی از بزرگ ترین ایده های مدرن در خصوص پول را بیان می کند:
«مشکل ریشه ای ارزهای رایج، همه ی آن اعتمادی است که برای کارکرد آن موردنیاز است. به بانک مرکزی باید اعتماد کرد که ارز را بی ارزش نکند، اما تاریخ ارزهای فیات پر است از مواردی که این اعتماد نقض شده است. باید به بانک ها برای نگه داشتن پولمان و همچنین انتقال الکترونیکی آن ها اعتماد کنیم، اما آن ها پول های ما را در موج هایی از حباب های اعتباری و به صورت تقریبی مقدار ناچیزی ذخیره (واقعی)، وام می دهند. ما ناچاریم برای حریم خصوصی مان به آن ها اعتماد کنیم؛ به آن ها اعتماد کنیم که به سارقان هویت اجازه نمی دهند که حسابمان را خالی کنند.»
6) چرخه ارزش بیت کوین
بیت کوین در آینده به یکی از کمیاب ترین کالاهای روی کره زمین تبدیل می شود. ساتوشی درباره این موضوع گفته است:
«بیت کوین چیزی بیشتر از یک فلز گران بها است. بهجای تغییر در عرضه برای حفظ ارزش، میزان عرضه از پیش تعیین شده است و این ارزش آن است که تغییر می کند. هر چه تعداد کاربران بیشتر شود، ارزش هر سکه افزایش می یابد. این وضعیت پتانسیلی برای یک چرخه بازخورد مثبت فراهم می کند؛ با افزایش کاربران، ارزش بیت کوین بیشتر می شود و بالا رفتن ارزش باعث می شود کاربران بیشتری به سوی آن جذب شوند تا از مزایای این افزایش ارزش استفاده کنند.»
7) جنگ خیر و شر
ساتوشی می دانست که قدرت فساد را به همراه دارد. او درباره جنگ ارزهای دیجیتال با دولت ها نوشته است:
«بله (با رمزنگاری نمی توان مشکل با سیاست را حل کرد)، اما ما می توانیم برنده یک جنگ بزرگ در مسابقه تسلیحاتی شویم و برای چندین سال یک قلمرو آزادی جدید به دست آوریم. دولت ها در نابود کردن شبکه هایی مانند Napster که بهصورت مرکزی اداره می شوند، تبحر دارند، اما به نظر می رسد شبکه های همتا به همتای خالصی نظیر Tor و Gnutella می توانند خود را از شر دولت حفظ کنند.»
8) همه یا هیچ
ساتوشی معتقد است که بیت کوین اگر به موفقیت برسد، یا جدیدترین دوره پول را آغاز می کند و یا برای همیشه شکست خواهد خورد. او در پاسخ به یک سوال در این موضوع می گوید:
«درست است. در غیر این صورت نمی توانستیم یک سقف محدود ۲۱ میلیونی داشته باشیم، چرا که همواره برای تولید به مقدار حداقلی از پاداش نیاز است. در دورانی که پاداش ها بسیار کم خواهد شد، کارمزد معاملات، انگیزه اصلی برای استخراج نودها خواهد بود. من مطمئنم که حدود ۲۰ سال دیگر یا حجم معاملات بسیار زیادی با بیت کوین خواهیم داشت یا اینکه هیچ اثری از بیت کوین باقی نخواهد ماند.»
9) آینده همین حالاست
ساتوشی در پاسخ به دن لریمر، خالق ارز دیجیتال ایاس که درباره مشکلات بیت کوین و آینده این ارز دیجیتال پرسیده بود، گفت:
« اگر این را باور یا درک نکرده اید متأسفم؛ من وقتی برای متقاعد کردن شما ندارم.»
10) او واقعا دوست نداشت در مورد خودش توضیحی ارائه دهد
ساتوشی ناکاماتو اهل این نبود که خودش را درگیر حواشی کند؛ شاید به این خاطر که می دانست چه چیزی را خلق کرده است. او یک بار در واکنش به ثبت ایده بیت کوین در یک شبکه اجتماعی مرتبط با اختراعات فناورانه گفت:
« متاسفم که آدم ضدحالی هستم. نوشتن توضیحات برای مخاطب عمومی بسیار سخت است. هیچ چیز (مشابهی) برای ارتباط دادن وجود ندارد. »
تجارت به لطف حضور اینترنت ظاهر جدیدی به خود گرفته است و بیشتر افراد از این چهره جدید استقبال کرده اند. یکی از این چهره ها تجارت الکترونیک است. برای آشنایی با تجارت الکترونیک می توانید مقاله زیر را مطالعه کنید.
جمع بندی
آنچه که در این مقاله جمع آوری شد 10 نقل قول از زبان خالق بیت کوین بود. ساتوشی ناکاماتو با ابداع بیت کوین دنیای جدیدی را به جهان اقتصاد اضافه کرد. کاری کرد که ارزها فقط در اختیار بانک ها نباشد و واسطه ها را حذف کند. هویت او ناشناس بود و جز دوستان صمیمی کسی او را نمی شناخت. اگر شما هم درباره خالق ارزهای دیجیتال دیگری مطالعه کرده اید، خوشحال می شویم که مطالب تان را با ما در میان بگذارید :))
درباره فائزه طاهری
فائزه طاهری هستم. همیشه علاقه مند به نوشتن؛ نوشتن و نوشتن پیوسته! دانشجو مهندسی کامپیوتر. نویسندگی و عکاسی یا به عبارت دیگر تولید محتوای درجه یک، همیشه هدفم بوده و خواهد بود. انار محبوب ترین جز زندگی منه و رفیق هام منو دخترک انار صدا میکنن ^___^ برای رسیدن به هدف هام از هیچ تلاشی دریغ نمی کنم و معتقدم که باید تلاش کرد تا طلاش کرد و اینکه موفقیت به وقتش خودش رو نشونمون میده، مثل نور :)
سایر نوشته های فائزه طاهری
دیدگاهتان را بنویسید