10 نکته نوشتن رزومه حرفه ای
در این مقاله از رایانیتا می خواهیم به بررسی 10 نکته نوشتن رزومه حرفه ای بپردازیم. کارفرمایان در تمام مراحل استخدام از رزومه استفاده می کنند. بدین وسیله درباره متقاضیان و اینکه آیا آن ها مناسب هستند ، بیشتر بدانند. رزومه شما باید آسان خوانده شود. خلاصه ای از موفقیت ها و مهارت های شما باشد و تجربه مربوطه را برجسته کنید.
در حالی که چند سبک رزومه معمولاً استفاده می شود. رزومه شما باید بیانگر تحصیلات ، تجربه و مهارت های مربوط به شما باشد. شما ممکن است چندین نسخه از رزومه خود را متناسب با مشاغل مورد نظر خود در نظر بگیرید. در اینجا چند نکته مهم در زمینه نوشتن رزومه حرفه ای آورده شده است. به شما در سازماندهی و طراحی رزومه خود کمک می کند. با ما در ادامه مقاله 10 نکته نوشتن رزومه حرفه ای همراه باشید.
رزومه استاندارد زنده و خوب است. در حالی که برخی از افراد جویای کار در حال خلاقیت و بررسی رزومه های اینفوگرافیک و فیلم هستند. توجه داشته باشید که بیشتر کارفرمایان همچنان انتظار دارند رزومه سنتی را نیز دریافت کنند.
در یک سال گذشته یا شرایط پاندمیک کرونا و قرنطینه بسیاری از کسب و کار ها به سمت دورکاری روی آوردند. اما چطور می توانیم در این شرایط دورکاری موفقی داشته باشیم؟ پیشنهاد می کنیم مقاله زیر را حتما مطالعه نماید.
1- بررسی نمونه های مختلف با توجه به نوع صنعت
هنگام ساخت رزومه خود ، ممکن است نمونه هایی از رزومه های صنعت خود را برای الهام گرفتن و بهترین روش ها مطالعه کنید. در حالی که روش های زیادی وجود دارد که می توانید از نمونه های رزومه استفاده کنید. سه راه اصلی برای جستجوی شما وجود دارد:
- مطالعه رزومه را ساده کنید. نمونه های رزومه ساده و سرراست هستند. این بدان دلیل است که کارفرمایان حداقل زمان لازم را برای بررسی رزومه شما دارند. بنابراین خوانایی کلیدی مهم است. این همچنین به معنای انتخاب یک قلم تمیز و حرفه ای است.
- آن را مختصر بیان کنید. خواهید دید که هر بخش از نمونه رزومه کوتاه و دقیق است. از جمله شرح خلاصه و تجربه تنها شامل مهم ترین و مهم ترین اطلاعات است. به این معنی که کارفرمایان می توانند اطلاعات بیشتری در مورد شما کسب کنند. سریع تر توانایی های شما را برای این نقش درک کنند.
- حتما از اعداد استفاده کنید. همچنین ممکن است متوجه شوید که در بخش تجربه نمونه های رزومه اغلب معیارهایی وجود دارد. این به این دلیل است که کارفرمایان به شدت به ارزش اثبات شده قابل اندازه گیری پاسخ می دهند. اعداد به آن ها این امکان را می دهند تا ارزشی را که ممکن است برای موقعیت به وجود آورید ، بهتر درک کنند.
هنگام استفاده از نمونه های رزومه ، باید به خاطر داشته باشید که قرار نیست این موارد دقیقاً کپی شوند. اگرچه باید از استفاده آن ها به عنوان الگو خودداری کنید. نمونه ها به عنوان نمونه کارنامه های با کیفیت بالا در صنعت و عنوان شغلی شما مفید هستند.
2- استفاده از یک فونت حرفه ای
از آنجا که کارفرمایان فقط زمان کوتاهی برای بررسی رزومه شما دارند. باید تا حد امکان روشن و خوانا باشد. شما باید از یک قلم ساده و تمیز مانند Arial یا Times New Roman استفاده کنید. اندازه قلم خود را بین 10 تا 12 نگه دارید. انتخاب یک قلم واضح و قابل خواندن به حرفه ای جلوه دادن رزومه شما کمک می کند.
همچنین باید اطمینان حاصل کنید که فضای سفید اضافی را کاهش یا حذف کنید. فضای خالی زیاد باعث می شود رزومه شما پراکنده به نظر برسد. باعث حواس پرتی مخاطب و احتمالاً رد شما شود. با کاهش فضای سفید اضافی ، کار خواننده رزومه را آسان تر می کنید. تا به جای فضاهای سفید ، فقط بر روی محتوای رزومه خود تمرکز کند. با افزایش اندازه قلم خود به 12 و احتمالاً افزودن یک بخش اختیاری اضافی مانند “مهارت” یا “جوایز و دستاوردها” ، می توانید فضای سفید را کاهش دهید.
3- استفاده از زبان فعال
رزومه شما باید با استفاده از زبان فعال و بدون کلمات اضافی نوشته شود. این به معنی استفاده از کلمات قدرتمند مانند “به دست آمده” ، “کسب شده” ، “تکمیل شده” یا “انجام شده” است. اگر رزومه شما بیش از حد طولانی است یا خواندن آن دشوار است. ممکن است کوتاه تر ساختن جملات یا مختصر تر کردن ایده ها را در نظر بگیرید.
به عنوان مثال ، ممکن است شرح شغلی داشته باشید که به شرح زیر باشد:
“در طول مدت حضورم در شرکت X ، من چندین پروژه مبتنی بر تیم را اجرا کردم. به هر یک از اعضای تیم در کارهای مختلف مرتبط با هر پروژه کمک کردم.
این مثال را می توان به روش زیر کوتاه و تقویت کرد:
“چندین پروژه مبتنی بر تیم را هدایت کردم و به طور موثر وظایف گروه را هماهنگ کردم.”
نسخه تجدید نظر شده در حالی که تعداد کلمات را کاهش می دهد. از جمله زبان فعال تر ، ایده های مشابهی را درباره دستاوردهای شما بیان می کند.
4- صرفا اطلاعات مهم را وارد کنید
یکی دیگر از 10 نکته نوشتن رزومه حرفه ای استفاده از اطلاعت مهم است. فقط مهم ترین اطلاعات را وارد کنید. همچنین مهم ترین اطلاعات را در اولویت قرار دهید.
اگرچه ممکن است تجربه کار یا تحصیلات گسترده ای داشته باشید. مهم است که رزومه خود را بدون ذکر اطلاعات اصلی تا حد ممکن کوتاه نگه دارید. مدیران استخدام وقت زیادی را برای خواندن هر رزومه نمی گذرانند. تحقیقات نشان داده است که مدیران استخدام فقط 6 ثانیه در هر رزومه صرف می کنند. اگر رزومه شما شامل اطلاعات قدیمی یا غیرمرتبط باشد. مانند سابقه های بیش از 10 سال پیش یا مدارک زیاد و مدارک جزئی ، ممکن است حواس مخاطب را از اطلاعات اصلی پرت کند.
سعی کنید فقط تجربه کاری ، دستاوردها ، تحصیلات و مهارت های مربوط به کارفرما را در رزومه خود داشته باشید. با مطالعه دقیق آگهی استخدام می توانید مرتبط ترین ویژگی ها را پیدا کنید. برای جلب توجه به مهارت ها و موفقیت های کلیدی ، باید اطلاعات مهم را در رزومه خود اولویت بندی کنید.
5- فقط از عناوین و بخش های مورد نیاز استفاده نمایید.
چه از الگوی رزومه استفاده می کنید. چه از قالب خود استفاده می کنید. ممکن است متوجه شوید که برخی از بخش های پیشنهادی مورد نیاز شما نیست.
به عنوان مثال ، ممکن است به خلاصه رزومه یا هدف رزومه نیاز داشته باشید. اما نباید هر دو را استفده کنید. اگر به تازگی از دانشکده یا دبیرستان فارغ التحصیل شده اید. هنوز سمت حرفه ای را بر عهده نگرفته اید ، یک قسمت خالی از سابقه کار را وارد نکنید. در عوض ، شما می توانید بخش تجربه را با دروس مربوطه ، دستاوردهای علمی و سایر تجربیات مانند دوره های کارآموزی یا برنامه های فوق برنامه جایگزین کنید.
6- توجه را به دستاوردهای مهم جلب کنید
به جای لیست وظایف شغلی خود در بخش تجربه ، سه یا چهار موفقیت مهم خود را در هر نقشی که بر عهده دارید انتخاب کنید. در صورت امکان، اعدادی را وارد کنید که موفقیت شما را برای آن هدف یا یک دستاورد خاص اندازه گیری می کند.
شما همچنین می توانید یک بخش جداگانه “دستاوردها” یا “مهارت” را در نظر بگیرید. به طور خاص دستاوردهای مربوطه را در تحصیل ، شغل ، کار داوطلبانه یا سایر تجربیات خود برجسته کنید.
7- هیچ اشاره ای به پول نکنید!
هرگز شرایط حقوق خود را وارد نکنید. مگر اینکه کارفرما به طور خاص این اطلاعات را در آگهی شغلی درخواست کند. این اتفاق به ندرت رخ می دهد. مراجعه به پول در رزومه کاری شما ممکن است بی ادبانه باشد. قبل از این که موضوع حساس حقوق و دستمزد را بررسی کنید. منتظر بمانید تا مصاحبه انجام دهید و کارفرما ابراز تمایل به ارائه پیشنهاد کاری کند.
8- حاشیه گذاری مناسب
به طور معمول شما باید از یک حاشیه یک اینچ در همه طرف رزومه خود با فاصله های بین خطوط استفاده کنید. اگر فضای سفید بیش از حد دارید ، می توانید خطوط خود را با فاصله 1.15 یا 1.5 قرار دهید. در صورت دشوار بودن پر کردن رزومه ، می توانید حاشیه خود را نیز افزایش دهید. اما باید زیر دو اینچ بمانند.
امروزه با توجه به شرایط دور کاری رشد بسیاری داشته است. بسیاری از کسب و کار ها به این سمت آمده اند. پیشنهاد می کنیم مقاله زیر را مطالعه نمایید تا با چند آمار جالب در مورد دورکاری آشنا شوید.
9- تصحیح و ویرایش
قبل از ارسال رزومه ، باید چندین بار تصحیح کنید. تا اطمینان حاصل کنید که هیچ غلط املایی یا گرامری وجود ندارد. در حالی که چندین برنامه و ابزار تصحیح وجود دارد که می توانید استفاده کنید. همچنین مفید است که از دوستان یا همکاران معتمد بخواهید رزومه شما را بررسی کنند. برای شخص ثالث عینی مفید است که رزومه خود را به عنوان یک کارفرما برای یافتن راه هایی برای اصلاح یا بهبود آن جستجو کند.
10- توجه به نیاز یا عدم نیاز منحصر بفرد بودن رزومه در موقعیت های مختلف
قبل از ارسال درخواست ، باید از خود بپرسید ، “آیا مشاهده این که من صلاحیت را دارم برای کارفرما به آسانی ممکن کرده ام؟” اگر متقاضی شغلی هستید که شرایط منحصر به فردی دارد. ممکن است برای نشان دادن صلاحیت خود به نسخه دیگری از رزومه خود نیاز داشته باشید. به صورت موردی تصمیم بگیرید که استفاده از سر گرفته شود.
رزومه شما اغلب اولین قدم برای گرفتن مصاحبه با یک کارفرما است. اطمینان حاصل کنید که مرتبط ترین اطلاعات را در رزومه خود آورده اید. آن ها را برای برجسته کردن مهم ترین اطلاعات مرتب کرده. به دقت خطاها را بررسی کنید. رزومه شما پس از پرداخت و نهایی شدن ، به شما کمک می کند تماس های بیشتر ، مصاحبه ها و پیشنهادات شغلی بیشتری دریافت کنید.
دیدگاهتان را بنویسید