12 مهارت کاربردی در مذاکره
در این مقاله از رایانیتا می خواهیم به 12 مهارت کاربردی در مذاکره بپردازیم. یکی از مهارت هایی که به شدت می تواند به کسب و کار شما کمک نماید مهارت مذاکره صحیح است. به طور کلی مذاکره گفتگویی است که در آن دو یا چند طرف با هم همکاری می کنند تا به یک راه حل قابل قبول برای همه افراد درگیر برسند.
مذاکره کنندگان تجاری به طور فزاینده ای می دانند که موثرترین چانه زن ها هم در ایجاد ارزش و هم در ادعای ارزش مهارت دارند. یعنی هر دو همکاری می کنند و رقابت می کنند. با افزایش مهارت مذاکره خود می توانید یک معامله گر و رهبر بهتر شوید. با ما در ادامه مقاله 12 مهارت کاربردی در مذاکره همراه باشید. تا بیشتر به این موضوع بپردازیم.
مذاکره چیست؟
خب قبل اینکه به بحث مهارت ها بپردازیم. بهتر است که اول بدانیم اصلا مذاکره چیست؟
مذاکره نوعی بحث است که برای حل و فصل اختلافات و توافق بین دو یا چند طرف مورد استفاده قرار می گیرد. مذاکره فرآیندی است برای “دادن و گرفتن” که منجر به مصالحه ای می شود که در آن هر طرف امتیازاتی را برای منافع همه درگیرها در نظر می گیرد.
موقعیت های بسیاری وجود دارد که ممکن است لازم باشد در محل کار مذاکره کنید. مهم نیست که چه نقشی دارید. شما ممکن است بخشی از مذاکرات بین همکاران، بخش ها یا مشتریان باشید. شما می توانید درباره حقوق، موقعیت خود، شرایط قرارداد، جدول زمانی پروژه یا موارد دیگر مذاکره کنید. برای اینکه یک مذاکره کننده موفق باشید، به مهارت های متنوعی نیاز دارید.
مهارت های مذاکره چیست؟
حال که با تعریف مذاکره آشنا شدیم. بیایید ببینیم مهارت های این مذاکره چیست؟ مهارت های مذاکره ویژگی هایی است که به دو یا چند طرف اجازه می دهد تا به مصالحه برسند. این ها اغلب مهارت های نرم مانند برقراری ارتباط، متقاعد سازی، برنامه ریزی، استراتژی و همکاری هستند. درک این مهارت ها اولین قدم برای تبدیل شدن به یک مذاکره کننده قوی تر است.
مهم ترین مهارت های مذاکره
مهارت های مورد نیاز شما به محیط، نتیجه مورد نظر شما و افراد یا مشاغل مرتبط بستگی دارد. در ادامه چندین مهارت اصلی مذاکره وجود دارد که در بسیاری از شرایط اعمال می شود:
1- ارتباطات
مهارت های ضروری ارتباطات شامل شناسایی نشانه های غیرکلامی و مهارت های کلامی برای ابراز وجود به روشی جذاب است. مذاکره کنندگان ماهر می توانند سبک های ارتباطی خود را برای رفع نیاز شنونده تغییر دهند. با برقراری ارتباط شفاف، می توانید از سو تفاهم هایی که می توانند مانع رسیدن به مصالحه شوند جلوگیری کنید.
2- گوش دادن فعال
مهارت های گوش دادن فعال نیز برای درک نظر دیگران در مذاکره بسیار مهم است. برخلاف گوش دادن غیرفعال، که همان شنیدن سخنران بدون حفظ پیام آن ها است. گوش دادن فعال به شما اطمینان می دهد که می توانید جزئیات خاص را درگیر کنید. بعدا بدون نیاز به تکرار اطلاعات، به یاد بیاورید.
3- هوش هیجانی
هوش هیجانی توانایی کنترل احساسات خود و شناخت احساسات دیگران است. آگاهی از پویایی عاطفی در هنگام مذاکره می تواند به شما اجازه دهد آرام و متمرکز بر موضوعات اصلی باشید. اگر از مذاکره فعلی راضی نیستید، نیاز به وقفه را بیان کنید تا بعدا با دیدگاه های تازه و خودتان و طرف مقابل بتوانید برگردید.
4- مدیریت انتظارات
همان طور که باید با یک هدف مشخص وارد مذاکره شوید. طرف مقابل نیز به احتمال زیاد انتظارات خاص خود را دارد. اگر فکر می کنید ممکن است نتوانید با شرایط یکدیگر موافقت کنید. می توانید انتظارات خود را تنظیم کنید. مدیریت انتظار ماهر شامل حفظ تعادل بین یک مذاکره کننده محکم و یک همکاری است.
آیا می دانید تفاوت یک شتاب دهنده با یک سرمایه گذار خطرپذیر در چیست؟ علت هر یک از این دو چیست؟ پیشنهاد می کنیم برای دریافت جواب این سوالات مقاله زیر را از دست ندهید.
5- ایجاد سازگاری
سازگاری یک مهارت حیاتی برای یک مذاکره موفق است. هر مذاکره ای منحصر به فرد است و وضعیت یک مذاکره منفرد ممکن است از روزی به روز دیگر تغییر کند. به عنوان مثال، یک طرف درگیر ممکن است خواسته های خود را ناگهانی تغییر دهد. اگرچه برنامه ریزی برای هر شرایط ممکن دشوار است. اما یک مذاکره کننده خوب می تواند در صورت لزوم به سرعت سازگار شود و برنامه جدیدی را تعیین کند.
6- متقاعد سازی
توانایی تاثیرگذاری بر دیگران مهارت مهمی در مذاکره است. این می تواند به شما کمک کند تا مشخص کنید چرا راه حل پیشنهادی شما برای همه طرف مفید است. دیگران را به حمایت از دیدگاه شما ترغیب کند. مذاکره کنندگان علاوه بر متقاعد سازی در صورت لزوم باید قاطعانه عمل کنند. ابراز وجود به شما امکان می دهد ضمن احترام به دیدگاه های طرف مقابل ، عقاید خود را بیان کنید.
7- برنامه ریزی
مذاکره به برنامه ریزی نیاز دارد تا در تعیین خواسته های شما کمک کند. شما باید در نظر بگیرید که بهترین نتیجه ممکن ، کمترین پیشنهاد شما چیست و در صورت عدم توافق چه خواهید کرد. توانایی آماده سازی ، برنامه ریزی و تفکر از قبل برای یک مذاکره موفق بسیار مهم است. مهارت های برنامه ریزی نه تنها برای روند مذاکره بلکه برای تصمیم گیری در مورد نحوه اجرای شرایط نیز لازم است.
بهترین مذاکره کنندگان حداقل با یک طرح پشتیبان، اما اغلب بیشتر، وارد بحث می شوند. تمام نتایج احتمالی را در نظر بگیرید و برای هر یک از این سناریوها آماده باشید. برای مذاکره کنندگان ، این به عنوان “بهترین گزینه برای توافق با مذاکره” شناخته می شود.
8- یکپارچگی مذاکره
صداقت، یا داشتن اصول اخلاقی و اخلاقی قوی، یک مهارت اساسی برای مذاکرات است. متفکر، محترمانه و صادق بودن باعث می شود طرف مقابل به گفته های شما اعتماد کند. به عنوان یک مذاکره کننده، باید بتوانید تعهدات خود را دنبال کنید. برای نشان دادن قابل اعتماد بودن، از قول دادن بیش از حد بپرهیزید.
9- صبر و بردباری
انجام برخی از مذاکرات ممکن است مدتها طول بکشد ، که گاها شامل مذاکره مجدد و مقابله با مقابله می شود. به جای نتیجه گیری سریع، مذاکره کنندگان اغلب صبر و شکیبایی را برای ارزیابی صحیح شرایط و دستیابی به بهترین نتیجه برای مشتریان خود تمرین می کنند.
10- ایجاد رابطه دوستانه
توانایی ایجاد رابطه به شما امکان می دهد در جایی که هر دو طرف احساس حمایت و درک می کنند با دیگران ارتباط برقرار کنید. ایجاد یک رابطه مستلزم این است که شما اهداف خود را به طور موثر در میان بگذارید اما خواسته ها و نیازهای طرف مقابل را نیز درک کنید. رابطه دوستانه به کاهش تنش ها کمک می کند. همکاری را تقویت می کند و احتمال دستیابی به توافق را افزایش می دهد. برای ایجاد رابطه ، احترام گذاشتن و استفاده از مهارت گوش دادن فعال بسیار مهم است.
11- حل مسئله
مذاکره به توانایی دیدن مشکل و یافتن راه حل نیاز دارد. اگر قیمت خیلی زیاد است. چگونه می توان آن را پایین آورد؟ اگر منبعی کمبود داشته باشد. چه کاری می توان برای افزایش آن انجام داد؟ امکان یافتن راه حل های منحصر به فرد برای مشکلات ممکن است عامل تعیین کننده سازش باشد.
12- تصمیم گیری صحیح
مذاکره کنندگان خوب می توانند در هنگام مذاکره قاطعانه عمل کنند. ممکن است لازم باشد در هنگام توافق چانه زنی با سازش موافقت کنید. شما باید بتوانید واکنش قاطع نشان دهید. به خاطر داشته باشید که تصمیمات شما ممکن است تاثیرات ماندگاری بر روی خود یا شرکت شما بگذارد. مهم است که بدون اینکه در تصمیم خود تصور کنید ، به دقت در مورد گزینه های خود فکر کنید. رفت و برگشت بین گزینه های خود بدون پاسخ روشن ممکن است استرس غیرضروری ایجاد کند.
پشنهاد می کنیم برای با خبر شدن از اخبار روز تکنولوژی و بلاکچین و… بخش خبری رایانیتا را از دست ندهید. ما را در ” رایانیوز “دنبال کنید.
انواع مذاکره
بیشتر نتایج مذاکرات به یکی از دو دسته تقسیم می شوند: “برد-برد” یا “برد-باخت“.
با درک انواع مختلف مذاکرات، می توانید مناسب ترین مهارت ها را برای نقش خود تعیین کنید و برای بهبود آن ها تلاش کنید. مذاکرات توزیعی و تلفیقی رایج ترین نوع مذاکرات است.
مذاکرات توزیعی
در مذاکرات توزیعی، که به آن ها “چانه زنی توزیعی” نیز گفته می شود. هر دو طرف سعی می کنند مقدار محدودی از منابع را کنترل کنند. این یک مذاکره “برد-باخت” محسوب می شود. سود یک طرف برابر با ضرر طرف دیگر است. به عنوان مثال ، یک مشتری ممکن است احساس کند اگر شرکت X قیمت یک سرویس را کاهش ندهد. هزینه زیادی را پرداخت خواهد کرد. این شرکت ممکن است احساس کند اگر قیمت خود را کاهش دهد، ضرر خواهد کرد.
مذاکرات یکپارچه
که اغلب به عنوان “برد-برد” شناخته می شود. مذاکره یکپارچه زمانی اتفاق می افتد که همه از توافق بهره مند شوند. معمولا بیش از یک موضوع وجود دارد که باید مورد مذاکره قرار گیرد بنابراین فرصت هایی برای مبادله وجود دارد. برای رسیدن به توافق ، هر یک از طرفین ارزش دریافت می کنند. به عنوان مثال ، یک مشتری معتقد است که شرکت XWZ باید هزینه خدمات خود را به 800 هزار تومان کاهش دهد و شرکت معتقد است که باید هزینه آن را در یک میلیون تومان حفظ کند. هر دو طرف ممکن است درباره خدمات 900 هراز تومانی مذاکره کنند. در این حالت ، هر دو 100 هزار تومان “برنده” می شوند.
دیدگاهتان را بنویسید