7 گام اساسی پرسونال برندینگ
در این مقاله از رایانیتا می خواهیم به 7 گام اساسی پرسونال برندینگ بپردازیم. احتمالا برای شما هم پیش آمده که افرادی با سواد و متخصصی را بشناسید که تا به حال اسم آن ها را کسی نشنیده باشد. افرادی که دارای مهارت و توانمندی بالایی باشند. ولی خیلی کمتر از حق شان را دریافت کنند. شاید شما هم از خودتان بپرسید دلیل آن چیست؟ دلیل این می باشد که در دنیای کنونی با افزایش رقابت در هر حوزه ای تنها خوب بودن دلیل موفقیت نمی باشد. امروزه هر کسب و کار یا مهارتی در صورت عدم معرفی به مخاطبان با شکست مواجه می شود. در مقاله 7 گام اساسی پرسونال برندینگ به توضیح نحوه جلوگیری از شکست کسب و کار اشاره شده است.
پرسونال برندینگ یا همان برند سازی شخصی به این امر اشاره دارد که افراد و مهارت آن ها مانند کسب و کار و محصولات شان نیاز به معرفی شدن دارند. با ما همراه باشید تا در ادامه ی این مقاله به توضیحات کامل برند سازی شخصی و اهمیت و گام های اساسی تولید پرسنال برندینگ بپردازیم.
پرسونال برندینگ (Personal Branding) چیست؟
قبل از انجام برند سازی شخصی یا پرسونال برندینگ باید با مفهوم برند سازی شخصی آشنا شویم. برند سازی شخصی یا پرسونال برندینگ همان روشی است که افراد توسط آن بر روی مهارت و خصوصیات خود تکیه می کنند و آن را به صورت برند در می آورند. بنابراین اگر فردی در کار یا حرفه ای متخصص نباشد امکان پرسونال برندینگ برای آن شخص وجود ندارد. پس برای برند سازی شخصی ابتدا باید مهارتی را یاد گرفته باشید. تا بتوانید در طول آن نام خودتان را پر رنگ کنید. سپس برای نام خود بازاریابی انجام دهید.
امروزه پرسونال برندینگ در میان افراد از اهمیت ویژه ای برخوردار شده است. برای درک بیشتر در مورد برند سازی شخصی و پرسونال برندینگ می توان گفت مثلا افراد با شنیدن نام استیو جابز یاد برند اپل یا با شنیدن نام بیل گیتس یاد برند مایکروسافت می افتند. در بسیاری ازکشور های جهان از جمله کشور ایران برخی افراد توانسته اند با تولید کلیپ های طنز و هیجانی یا ایجاد حرکات نمایشی برند خود را مطرح کنند.
نقش شبکه های اجتماعی در پرسونال برندینگ
در حقیقت مهم ترین علت به وجود آمدن پرسونال برندینگ ظهور شبکه های اجتماعی در سراسر دنیا است. شبکه های اجتماعی با توجه به رایگان یا ارزان قیمت بودنشان دسترسی بسیار ساده ای را برای تمام افرادی که قصد برند سازی دارند بوجود آورده است. سوالی که ممکن است برای برخی پیش بیاید این می باشد که آیا پرسونال برندینگ همان شهرت است؟
در ادامه این مطلب قصد داریم به تفاوت پرسونال برندینگ و شهرت بپردازیم. برند سازی شخصی مقوله ای جدا از شهرت می باشد. در واقع اگر بخواهیم با مثال به تفاوت شهرت و برندسازی شخصی یا پرسونال برندینگ را بیان کنیم باید تفاوت دختری با قد بلند را با یک دختر کوتاه قد که کفشی پاشنه دار به پای خود کرده در نظر بگیریم.
7 گام مهم در پرسونال برندینگ
در این قسمت به 7 گام مهم و اساسی پرسونال برندینگ اشاره شده است که عبارت اند از:
1- اولویت بندی ارزش و علاقه های خود
ارزش ها همان مواردی هستند که شما معتقد هستید در شیوه زندگی و کار مهم هستند. این ارزش ها درون هسته شخصی شما قرار دارد و اولویت شما را تعیین می کند. برخی از این ارزش ها شامل دوستان خانواده می باشد. ارزش ها برای تجارت نیز مهم هستند. حتی زمانی که در جستجوی کاری باشید. ارزش ها و احساسات به شما کمک می کند تا تعیین کنید در چند سال آینده کجا باشید.
2- تعریف صفت های اصلی و کلیدی خود
در بخش دوم برای ساختن پرسونال برندینگ باید بدانید چه ویژگی ای به کمک شما می آید تا از جمع متمایز شوید. چند ویژگی شناخته شده خود به صورت زیر بنویسید:
- برونگرا بودن
- وجدان کاری داشتن
- عصبانی بودن
- موافق کارها بودن
- از تجربه های جدید استقبال کردن
- …
3- ایجاد تصویری شخصی از خود
زمانی که ویژگی های شخصیتی و ارزش های خود را شناختید وقت آن شده است که برای برند سازی شخصی این ویژگی ها را نمایش دهید.
- برای پروفایل لینکدین و سایر شبکه های اجتماعی تان از عکس های حرفه ای استفاده کنید.
- برای حوزه کاری خود از امضا ایمیلی که فقط مختص شما است استفاده کنید.
- محتوای با ارزش و معتبر ایجاد کنید و در لینکدین و وبلاگ شخصی خود انتشار دهید.
4- مشخص کردن مخاطب هدف خود
برای ساخت پرسونال برندینگ باید مخاطب هدف خود را مشخص کنید. زیرا راضی نگه داشتن همه افراد امری غیر ممکن است. سعی داشته باشید بیشتر زمان و انرژی خودتان را روی مخاطبینی سرمایه گذاری کنید که نتیجه دلخواه شما را می دهند. مخاطبین هدف شما می تواند جزو این دسته از افراد باشند:
- شخصی که به شما پول می دهد: که این شخص ممکن است سرمایه گذار رئیس یا مشتری باشد.
- شخصی که طرفدار شما است: پیام و پیغام های شما برای چه کسی در نظر گرفته شده است؟
تا به حال به اینکه چطور مخاطب هدف خود را تعیین کنید و بیابید فکر کردید؟ در مقاله زیر کاملا به این موضوع پرداخیتم پیشنهاد می کنیم آن را از دست ندهید.
5- حضور آنلاین
برای ساختن پرسونال برندینگ باید از سرویس هایی مانند وبلاگ فیسبوک پادکست استفاده کنید تا بتوانید صدای خود را از هر جهت به مخاطبتان برسانید. مثلا اگر قصد دارید وضعیت شغلی خود بهبود ببخشید و دنبال مشتری می گردید می توانید از لینکدین استفاده کنید. یا اگر گوینده هستید می توانید با پادکست نمونه کار ایجاد کنید.
6- استفاده از وبلاگ نویسی
یکی دیگر از 7 گام اساسی پرسونال برندینگ استفاده از وبلاگ نویسی است. بسیاری از بازاریاب ها عقیده دارند وبلاگ نویسی یکی از بهترین روش های تجارت است. بر برند سازی شخصی تاثیر بسیاری دارد. شما نیز می توانید برای ایجاد مخاطب در وب سایت خود وبلاگ تهیه کنید. نکته ای که حائز اهمیت می باشد این است که شما می توانید با ایجاد و انتشار مستمر پست ها برند شخصی خود را پایدار کنید. در این قسمت به برخی از استراتژی هایی که باعث جلب توجه مخاطب می شود اشاره می کنیم:
- استفاده از لینک داخلی برای محتوای خود
- انجمن های آنلاین مرتبط و مناسب را پیدا کرده و به آن ها بپیوندید.
7- ایجاد وب سایت خود
اگر قبلا نام دامنه شخصی خود را ندارید، همین حالا آن را انتخاب نمایید.داشتن دامنه اختصاصی خود این روزها ضروری است. فارغ از اینکه کی باشید یا چه کاری انجام دهید. با وجود همه سازندگان وب سایت ساده هیچ بهانه ای برای توسعه وب سایت خود وجود ندارد. و همچنین می تواند یک پروژه لذت بخش باشد! این شانس شما این است که چیزی خلق کنید که 100٪ بازتاب دهنده آنچه شما هستید و برای چه چیزی ایستاده اید باشد.
خب همانطور که می دانید گوگل محبوب ترین موتور جستجوی کره زمین است. بیشتر از 200 فاکتور رتبه بندی دارد. اما با این وجود نحوه رتبه بندی گوگل به چه شکل است؟ پیشنهاد می کنیم برای این مورد مقاله زیر را از دست ندهید.
کلام آخر
ساخت پرسونال برندینگ یا برند سازی شخصی یکی از روش های موثر برای شناخته شدن شما توسط مخاطبان می باشد. پس پرسونای برندینگ خود را دست کم نگیرید. خوشحال می شویم نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.
درباره عطیه سادات بیات
متولد سال 1373 دانش آموخته ی رشته ی فناوری و اطلاعات هستم که بعد از تجربه های کاری گوناگون علاقه ی زیادی به بحث دیجیتال مارکتینگ و سئو پیدا کردم و در حال حاضر برای بدست آوردن تجربه در زمینه سئو شروع به همکاری با تیم آکادمی رایانیتا کردم.
سایر نوشته های عطیه سادات بیات
دیدگاهتان را بنویسید