7 گام تدوین استراتژی بازاریابی محتوا
در این مقاله با تیم رایانیتا همراه باشید تا 7 گام تدوین استراتژی بازاریابی محتوا را به شما معرفی کنیم. تدوین استراتژی محتوا اصلی ترین گام پیش از آغاز بازاریابی محتوایی و موفقیت در آن است. حدود 63% کسب و کارهای امروزی فاقد یک استراتژی مستند برای بازاریابی محتوایی هستند.
بدون شک کمپین های بازاریابی محتوایی که دارای استراتژی مناسب هستند با موفقیت روبرو خواهد شد. به عبارت دیگر در صورت نداشتن استراتژی صحیح موفقیت کسب وکار شما در گروی شانس خواهد بود.
بازاریابی محتوا
بازاریابی محتوا بسیار مهم است و امروزه یکی از موثرترین روشهای بازاریابی دیجیتال است. تولید و بازاریابی محتوا روشی بلند مدت است. انواع محتوا از متن، تصویر، اینفوگرافیک، ویدیو و … هرکدام پتانسیل خوبی برای رشد دارند که امروزه ویدیو مارکتینگ ازترندهای بازاریابی محتوا است.
7 گام تدوین استراتژی بازاریابی محتوا
1- تعیین اهداف کسب وکار خود
یک نقطه شروع خوب برای برنامه استراتژی محتوا، تنظیم . تعیین اهداف بازاریابی محتوا است.در حقیقت این بیانیه یک جمله کوتاه است که به شما کمک می کند تا بر روی نکات ضروری در تولید محتوا تمرکز کنید. در نتیجه استراتژی بازاریابی محتوایی شما همیشه در یک مسیر ثابت حرکت خواهد کرد.
بیانیه اهداف بازاریابی محتوا به طور کلی موارد زیر را شرح می دهد:
- تعیین مخاطبان هدف شما
- محتوای مورد نظر برای جذب مخاطبان هدف
- سود و مزیت محتوای شما برای مخاطبان هدف
در حالی که بیانیه ماموریت شامل آنچه مخاطبان شما از استراتژی بازاریابی محتوا می گیرند ، می باشد. شما همچنین باید در مورد آنچه که کسب و کار شما از آن می گیرد فکر کنید. این همان جایی است که اهداف کسب و کار شما انجام می شود.
معمولا این اهداف عبارتند:
- بهبود درآمد در نتیجه استراتژی بازاریابی محتوای شما
- فروش بیشتر و دستیابی بیشتر به محصولات با کیفیت بالا، که به شما در رسیدن به اهداف درآمد کمک می کند.
- افزایش بازدید از سایت شما که هرچه میزان بازدید بیشتر باشد. امکان دستیابی به اهداف دیگر شما نیز بیشتر می شود.
- موفقیت در جستجوگرها ، که منجر به بازدید بیشتر می شود.
- هزینه های بازاریابی را کاهش دهید ، زیرا محتوای شما کارآمدتر است.
- تعامل در شبکه های اجتماعی ، که می تواند به ترافیک و اقتدار کمک کند.
2- ایجاد شاخص کلیدی عملکرد (KPI)
بهترین روش برای دستیابی هرچه سریع تر به اهداف کسب و کار این است که اهداف را به مولفه ای خاص و قابل اندازه گیری تبدیل کنید. این بدان معنی است که شاخص های اصلی عملکرد (KPI) را برای استراتژی بازاریابی محتوای خود تنظیم کنید.
KPI ها با ارائه نقاط عطفی که می توانید بررسی کنید به شما کمک می کنند بدانید چه زمانی به اهداف خود رسیده اید. این موارد شامل مواردی است که قصد دارید از نظر درآمد ، فروش ، بازدید ، سئو ، ترافیک و جنبه های مختلف بازاریابی دیجیتال مانند بازاریابی از طریق ایمیل و معیارهای رسانه های اجتماعی به آن دست یابید.
ممکن است شما معیارهای زیر را برای اهداف خود تعیین کنید:
- در ماه ، سه ماهه یا سال به یک هدف درآمد خاص دست پیدا کنید.
- تعداد مشخصی مشترک ایمیل جدید دریافت کنید.
- باید به سیمنارها و کنفرانس های مهم در حوزه کاری خود دعوت شوید.
- …
3- ارزیابی موقعیت فعلی خود
کسب و کارهای زیادی وجود دارند که محتوای خاص خود را تولید می کنند. شما نیز تاکنون محتوای مربوط به کسب و کار خود را در وبسایت و شبکه های اجتماعی خود منتشر کرده اید. درنتیجه شما باید تاثیر محتواهای قبلی را در تحقق اهداف خود درنظر گرفته ومورد بررسی قرار دهید. شما برای این کار باید محتوای های خود را به طور کامل مورد بازبینی قرار دهید.
- بررسی تمام محتوای های منتشر شده در وبسایت و..
- ارزیابی فواید و میزان موفقیت آنها
- شناسایی شکاف ها و نقاط صعف موجود
4- شناخت مخاطبان خود
یکی دیگر از 7 گام تدوین استراتژی بازاریابی محتوا شناخت مخاطبانتان است، همانطور که قبلاً ذکر شد ، برای یک استراتژی موفق بازاریابی محتوا ، باید درمورد مخاطبان خود کاملاً واضح باشید تا بتوانید محتوای مناسبی برای دستیابی به آنها ایجاد کنید. سه گام زیر وجود دارد که باید اجرا شوند:
- جمع آوری اطلاعات جمعیتی
- دریافت و ثبت بازخورد کاربران
- ساخت یک پرسونای مخاطب دقیق
سئو عنصری بسیار مهم است و بدون سئو نمیتوانید نتایج خوبی از تدوین استراتژی بگیرید.به همین دلیل پیشنهاد می کنیم حتما مقاله ۱۰ مرحله تدوین استراتژی سئو را مطالعه کنید.در این مقاله شما یاد خواهید گرفت که چگونه به صورت مرحله به مرحله یک استراتژی موثر برای SEO سایت خود پیاده سازی کنید .((;
5- مشخص کردن بهترین کانال های انتشار محتوا
هنگامی که این فرآیند را طی می کنید ، خواهید فهمید که مخاطبان شما در کجای معامله قرار دارند و در کجا حضور آنلاین موفق دارید. بهتر است به جای تلاش برای انجام همه کارها یکجا ، به آنچه در حال کار است تمرکز کنید و از آنجا گسترش دهید.
شما با استفاده از ابزارهایی نظیر گوگل آنالتیکس و Buzzsumo می توانید شبکه اجتماعی که محتوای شما در آن بیشترین نرخ اشتراک گذاری و بازدید را داشته است، مشاهده کنید.
6- تصمیم گیری درباره نوع محتوا
به انواع محتوایی که باید ایجاد کنید ، فکر کنید. برخی از انواع محتوا وجود دارد که هر استراتژی بازاریابی محتوا شامل آنها می شود. اکثر استراتژی های موفق بازاریابی محتوا متکی به داشتن هسته اصلی محتوای منتشر شده در سایت خود شما هستند که می تواند دوباره مورد استفاده قرار گیرد و در سایت های دیگر به اشتراک گذاشته شود.
بنابراین پست های وبلاگ یک قسمت اساسی از ترکیب بازاریابی محتوای شما است و هنوز هم نتایج خوبی به همراه دارد. در حالت ایده آل ، پست های وبلاگ شما عملی ، ارزشمند و به اشتراک گذاشته می شود و ممکن است شامل طیف وسیعی از انواع مقاله باشد.
چگونه می توان با Buzzsumo محتوای اجتماعی را نقشه برداری کرد
شما می توانید از ابزار Buzzsumo که در بالا ذکر شد استفاده کنید تا انواع پست های وبلاگی را که می خواهید ایجاد کنید با توجه به پتانسیل اشتراک های اجتماعی برای افزایش تعامل و دسترسی به آنها ترسیم کنید.
7- شناسایی و تخصیص منابع لازم
اکنون که دانستید چه نوع محتوایی را می خواهید ایجاد کنید ، برای چه کسی است و قصد دارید آن را کجا به اشتراک بگذارید ، مهم است که اطمینان حاصل کنید که همه آنچه را که برای ارائه استراتژی بازاریابی محتوای خود نیاز دارید ، دارید. این شامل پاسخ دادن به سوالاتی مانند:
چه کسی مسئول تولید و نگهداری محتوا است؟
در این مرحله باید نقش اساسی افراد را در فرآیند ارائه محتوا تعیین کنید. البته این موضوع به اندازه تیم تولید محتوا و کسب وکار شما بستگی دارد.
برای ایجاد محتوا به چه ابزارهای انسانی ، فیزیکی یا دیجیتالی احتیاج دارید؟
در این مرحله ، بفهمید که در واقع چگونه می خواهید محتوا را ایجاد کنید. تولید کنندگان محتوای شما ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- محتواسازان داخلی
- متخصصان ایجاد ویدیو ، پادکست یا طراحان گرافیک
- فریلنسرها
گردش کار انتشار شما از جمله برنامه ریزی محتوا چگونه خواهد بود؟
درآخر ، بررسی کنید که روند تولید محتوای شما به چه صورت است.
دیدگاهتان را بنویسید