8 مرحله ایجاد یک پلن پیشرفته سوشال مدیا
در این مقاله از رایانیتا می خواهیم به 8 مرحله ایجاد یک پلن پیشرفته سوشال مدیا بپردازیم. بازاریابان معمولا سال مالی را با یک برنامه بازاریابی سوشال مدیا آغاز می کنند. کانال هایی که هدفشان قرار می گیرد، مخاطبانشان، نوع محتوایی که می خواهند ایجاد کنند.
اما در نیمه سال، این پلن سوشال مدیا باید تغییر کند. زیرا کار خود را انجام نداده است. چون که رسانه های اجتماعی از محتوا و مصرف کنندگان اشباع شده اند. الگوریتم های در حال تغییر دیده شدن پست های شما را سخت تر می کند. اگر می خواهید تاثیری را که برند شما شایسته آن است داشته باشید. به یک پلن جدید نیاز دارید. چیزی پیشرفته که نیازی به تغییر هر سه ماهه نیست.
در این مقاله، ما شما را با مراحل ایجاد یک برنامه شبکه اجتماعی پیشرفته آشنا می کنیم که استراتژی بازاریابی محتوای شما را تقویت می کند. پس با ما در ادامه مقاله 8 مرحله ایجاد یک پلن پیشرفته سوشال مدیا همراه باشید.
1- ارزیابی پلن فعلی رسانه اجتماعی خود
اولین مرحله از 8 مرحله ایجاد یک پلن پیشرفته سوشال مدیا ارزیابی پلن فعلی است. یک پلن رسانه اجتماعی با مقدار زیادی فکر و جزئیات ساخته شده است. اما اگر نتایج مطلوب را به همراه نداشت، باید به پلن فعلی خود نگاهی طولانی و سخت بیندازید.
آن ها می گویند که عقب نشینی دید 20/20 است و شما باید از آن ضرب المثل استفاده کنید. ببینید چه جنبه هایی از پلن فعلی شما کارآمد بوده است. سپس ساعت را حتی بیشتر به عقب برگردانید. چه جنبههایی از برنامه رسانههای اجتماعی در سال گذشته به نتیجه رسید؟ قبل از آن چطور؟
رسانههای اجتماعی ممکن است در چند سال گذشته پیشرفت کرده باشند. اما جنبههایی از بازاریابی محتوا وجود دارد که به رشد خود ادامه میدهند. چگونه تجارت شما قبلا در تبلیغ آن پست ها در رسانه های اجتماعی موفق بود. آیا اکنون می توانید از این استراتژی ها استفاده کنید؟ یا حداقل آن ها را با شیوه های فعلی رسانه های اجتماعی تطبیق دهید.
هنگامی که دیدید چه چیزی کارآمد است. زمان آن است که بررسی کنید که چه چیزی موثر نیست. این بخش از فرآیند ارزیابی مستلزم این است که شما بی رحم باشید، اما لازم است. شما همچنین باید درک کنید که چقدر برای کانال های شما تلاش می شود و نوع محتوایی که برای آن ها ایجاد می کنید. چه نتایجی دارند؟ آیا متناسب با کار و زمان صرف شده برای آن است؟
علیرغم میزان انرژی که ممیزی رسانه های اجتماعی صرف می کند. نتایج شگفت انگیز و مفیدی خواهید یافت که به شما در ساختار برنامه شبکه اجتماعی پیشرفته خود کمک می کند.
2- شناخت برند و مخاطب خود
با ارزیابی پلن های گذشته و فعلی خود در سوشال مدیا، ایده درستی از آنچه برای استراتژی رسانههای اجتماعی شما کارآمد بوده و نشده است، خواهید داشت. برای ایجاد یک پلن بهتر، اکنون باید برند خود را تجزیه و تحلیل کنید تا مخاطبان هدف خود را پیدا کنید.
به اصول اولیه بازگردید. بیانیه ماموریت برند شما چیست؟ برند برای مخاطب ایده آل خود چه چیزی را نشان می دهد؟
از خود بپرسید که برند شما در تلاش است تا از طریق رسانه های اجتماعی به چه چیزی دست یابد. آیا این آگاهی از برند، ترافیک وب یا فروش است؟ نیازهای برند خود را در برنامه خود بگنجانید. از طرف دیگر، مخاطبان خود را مطالعه کنید. آیا جمعیت شناسی در طول زمان تغییر کرده است؟ یا برنامه رسانه اجتماعی شما این تغییرات را در نظر گرفته است؟
پلتفرم های رسانه های اجتماعی اطلاعات زیادی در مورد علایق دنبال کنندگان به اشتراک می گذارند. آیا این علایق در طول زمان تغییر کرده است؟ محتوا رسانه های اجتماعی شما نیز باید با این تغییرات تطبیق داده شود. این مرحله شما را ملزم می کند که به پایه های استراتژی بازاریابی خود بازگردید. حتی ممکن است لازم باشد طرح کسب و کار خود را بررسی کنید.
برند و مخاطبان شما ذاتا به نحوه ایجاد برنامه رسانه اجتماعی خود وابسته هستند. فقط با درک کامل این جنبه ها می توانید یک برنامه اشتباه ایجاد کنید.
3- تجزیه و تحلیل رقبا
بررسی جامع نیازهای برند شما بدون درک رقبا تکمیل نمی شود. این سوالات را از خود بپرسید:
- رقبا شما در شبکه های اجتماعی چه می کنند؟
- کدام پست های رقیب به خوبی کار می کنند؟
- چگونه تعداد آن ها در شبکه های اجتماعی با شما مقایسه می شود؟
- رقبا شما چه کاری انجام می دهند که شما انجام نمی دهید؟
- بازار هدف آن ها کیست؟ کجا با شما همپوشانی ندارند؟
پرسیدن این سوالات حیاتی و انجام تحقیقات عمیق در مورد رقبا خود گامی مهم در پیشبرد برنامه رسانه های اجتماعی شما است. از الگوهای تجزیه و تحلیل SWOT برای بررسی رقبای خود و مقایسه آن ها با تلاش های رسانه های اجتماعی خود تاکنون استفاده کنید.
انجام تجزیه و تحلیل رقبا به شما بینشی در مورد صنعت و جایگاه خاص شما می دهد. همچنین به شما درک درستی از کارهایی که باید انجام دهید و از چه نوع محتوایی باید اجتناب کنید، می دهد. هنگام انجام تجزیه و تحلیل رقبا، به یاد داشته باشید که فقط به این دلیل که چیزی برای یک برند خوب کار می کند. به این معنی نیست که برای شما هم کار خواهد کرد.
رسانههای اجتماعی رسانهای برای همه نیستند. برندهای مختلف واکنشهای متفاوتی را از طرفداران خود برمیانگیزد. همچنین، هنگام تجزیه و تحلیل رقبا، از تلاش برای انتخاب تاکتیک های آن ها اجتناب کنید. چنین حرکتی نه تنها بر برند شما تاثیر منفی میگذارد. دنبال کنندگان زیرک نیز متوجه میشوند که شما از شخص دیگری کپی کردهاید. بلکه ممکن است این طرح به دلیل جمعیتشناسی هدف شما اصلا کارساز نباشد.
از افراد در صنعت خود الهام بگیرید. اما از کار یا روش آن ها کپی نکنید. اصیل بودن کار سختی است، اما پاداش آن بسیار زیاد خواهد بود.
4- انتخاب معیارهای قابل اندازه گیری و قابل دستیابی
با درک نیازهای برند و رقبا خود، باید به معیارهایی که در رسانه های اجتماعی اندازه گیری کرده اید نگاه کنید. معیارهای زیادی وجود دارد که میتوانید در رسانههای اجتماعی بررسی کنید. اما کدام KPI برای برند شما کار میکند؟
برخی از معیارهای محبوب تر که برندها بررسی می کنند عبارتند از:
- نظرات
- تعداد فالوورها
- لایک ها
- اشتراک گذاری/بازتوییت
همه معیارها یکسان نیستند. نظرات ممکن است برای یک برند اهمیت بیشتری داشته باشند. در حالی که برای برند دیگر، رشد دنبال کننده می تواند هدف باشد. معیارهایی که از نظر شما مهم هستند به مرحله ای که کسب و کار شما در آن است نیز مربوط می شود. برای یک استارتاپ، رشد فالوور ممکن است مهم تر باشد. زیرا به این معنی است که آن ها آگاهی از برند را افزایش می دهند.
در حالی که برنامه فعلی رسانه های اجتماعی خود را بررسی می کردید. باید به بهترین و بدترین پست ها نیز توجه داشته باشید. اینجاست که این اطلاعات به کارتان می آید. معیارهایی که در سه ماهه قبل یا سال قبل به دست آوردهاید میتوانند بهعنوان پایههای شما برای اندازهگیری معیارهایی که میتوانید با طرح رسانههای اجتماعی جدید خود به دست آورید، استفاده شود.
اما ما باید اهمیت انتخاب معیارهای مناسب را تکرار کنیم. زیرا این معیارها بر اهداف نهایی برنامه شما تاثیر می گذارد. هدف خود را خیلی بالا تنظیم کنید و برنامه شما هرگز سودآور نخواهد بود. اهداف را خیلی پایین نگه دارید و نام تجاری خود را کمتر بفروشید.
5- تبدیل اهداف به وظایف عملی
پس از تصمیم گیری در مورد اهداف خود، باید آن ها را به وظایف قابل اجرا تبدیل کنید که توسط تیم شما قابل اجرا باشد. اگر هدف شما جذب 25 درصد فالوور بیشتر در اینستاگرام است. باید آن را به وظایفی تقسیم کنید که به شما در رسیدن به آن هدف کمک کند. این می تواند شامل هر یک یا همه وظایف زیر باشد:
- ایجاد محتوا
- پست کردن مطالب به طور منظم
- استفاده مجدد از محتوا برای کانال های دیگر
- نظر دادن و تعامل با مخاطبان
- دنبال کردن اعضای مخاطب هدف
- پیروی از کارشناسان صنعت
- تبلیغات یا تبلیغ پست ها
این وظایف را می توان به کارهای کوچک تر تقسیم کرد که می توانند توسط اعضای تیم شما اجرا شوند. آن ها با هم به شما کمک می کنند تا به هدف افزایش 25 درصدی فالوور خود برسید. یک هدف به تنهایی ممکن است یک کار بزرگ به نظر برسد. اما با تقسیم آن به کارهای کوچکتر، دستیابی به هدف را در برنامه رسانه اجتماعی خود آسان تر می کنید.
6- ایجاد یک تقویم محتوا
با مشخص شدن اهداف و وظایف خود، می توانید شروع به ایجاد یک تقویم محتوا کنید. اولین پیش نویس های شما برای تقویم نیاز به بازبینی دارند. اما نباید از این مرحله بگذرید. شما باید با ایجاد یک نمای کلی تقویم محتوا برای سال شروع کنید. برای این کار نیازی به وارد کردن جزئیات زیادی نخواهید داشت.
از اضافه کردن زمانها و تاریخهای دقیق خودداری کنید. در مرحله بعد در مورد محتوا خاص کانال و زمانبندی زمانبندی بحث خواهیم کرد. فقط در صورتی که کاملا در مورد آن ها مطمئن هستید. جزئیات را اضافه کنید، به عنوان مثال اگر مجبور هستید برای یک رویداد یا راه اندازی محتوا ایجاد کنید که قبلا تنظیم شده است.
اهداف سطح بالای خود را در هر سه ماهه یا برای هر ماه مشخص کنید. یک طرح کلی از نوع محتوایی که باید ایجاد و در رسانه های اجتماعی به اشتراک گذاشته شود، ارائه دهید. یک تقویم محتوا شامل اطلاعاتی در مورد تعداد وبلاگ ها و وبلاگ هایی است که باید در هر ماه ایجاد شوند. همچنین یک نمای کلی از تعداد پست های رسانه های اجتماعی که قرار است به اشتراک گذاشته شوند.
دانستن اینکه چه مقدار محتوا باید در یک دوره خاص ایجاد شود. به تیم بازاریابی کمک می کند تا هدف گرا شود. همچنین به آن ها ایده ای از آنچه از آن ها انتظار می رود می دهد. با درک سطح بالایی از تقویم محتوا، می توانید تصمیم بگیرید که آیا برنامه رسانه اجتماعی شما خیلی جاه طلبانه است یا به اندازه کافی بلند پروازانه نیست. هنگامی که یک مرور کلی از تقویم دارید، می توانید به جزئیات بپردازید.
اگر قصد تدوین تقویم محتوا خود را دارید. ولی نمی دانید از کجا شروع نمایید. مقاله زیر را از دست ندهید.
7- کانالها و زمانبندی
با تعیین یک تقویم محتوایی برای ماه، سه ماهه، سال، میتوانید برنامهریزی را در زمانها و کانالهای دقیق برای هر قسمت از محتوا شروع کنید. این قسمت از تقویم محتوا بسیار دقیق است. شما باید دقیقا بدانید که چه زمانی میخواهید برای چه نوع محتوایی پست ارسال کنید، در کنار رسانههایی که آن را همراهی میکنند.
این مرحله کاری نیست که بتوان با عجله انجام داد. همچنین بهتر است برای مدت طولانی سعی نکنید یک تقویم محتوا دقیق ایجاد کنید. یک ماه کافی است. اما ابتدا جزئیات یک هفته را بررسی کنید. با جاه طلبی بیش از حد در این مرحله، می توانید اشتباهات مهمی مرتکب شوید که بر کل برنامه شما تاثیر می گذارد. از ابزارهای تولید سرنخ رسانه های اجتماعی استفاده کنید که به برنامه ریزی و اجرای تقویم محتوا شما کمک می کند.
همچنین، به یاد داشته باشید که انعطاف پذیر باشید. نه تقویم محتوا شما و نه برنامه رسانه های اجتماعی شما به هم ریخته است. همه چیز تغییر می کند. ترندهای جدیدی ظاهر می شود. تقویم شما باید فضای تکان دهنده کافی برای تطبیق با این تغییرات داشته باشد.
ویدئوها یکی از مهم ترین پیشرفت های دنیا بازاریابی است. هنگام بازاریابی ویدیویی باید به نکات بسیاری توجه کنید. پیشنهاد می کنیم جهت آشنایی با مهم ترین این نکات سری به مقاله زیر بزنید.
8- ارزیابی مجدد طرح رسانه های اجتماعی خود
شما برنامه های قدیمی خود را بررسی کرده اید. پست های خود را اندازه گیری کرده اید، رقبا خود را تجزیه و تحلیل کرده اید. معیارهای خود را انتخاب کرده و آن ها را به وظایف قابل اجرا تقسیم کرده اید. تقویم های محتوا سطح بالا و دقیق شما آماده است.
برای همه مقاصد، پلن سوشال مدیا شما خوب است. اما این پایان فرآیند برنامه ریزی شما نیست. همانطور که اشاره کردیم، برنامه رسانه های اجتماعی شما را نمی توان به طور کامل تنظیم کرد. اما این فقط به دلیل ماهیت در حال تغییر رسانه های اجتماعی نیست. بلکه به این دلیل است که شما می خواهید از خود راضی شدن جلوگیری کنید.
پلن رسانههای اجتماعی شما بسته به آخرین نوآوریها و ترندها در صنعت، میتواند سال به سال تغییر کند و احتمالا تغییر خواهد کرد. پلنی که ایجاد کردهاید پیشرفتهتر از آنچه قبلا داشتید است. اما همچنان در معرض تغییر است. باید برای پذیرش این تغییرات آماده باشید.
پلن خود را پس از ایجاد آن بررسی کنید. یک تجزیه و تحلیل SWOT روی طرح انجام دهید. همانطور که قبلا برای رقبا خود انجام دادید. آیا هنوز نقاط ضعف و تهدیدی وجود دارد که بتوان آن ها را برطرف کرد؟ روی حذف آن ها کار کنید و ببینید که چگونه برنامه شما را بهبود می بخشد.
با دنبال کردن این مراحل برای ایجاد یک پلن سوشال مدیا پیشرفته، می توانید تعامل خود را بهبود بخشید و به اهداف خود برسید. اما آماده باشید که برای بهتر کردن آن کار کنید.
دیدگاهتان را بنویسید