۹ راهکار عالی برای بهینه سازی نرخ تبدیل
با بهینه سازی نرخ تبدیل می توان حجم فروش را افزایش داد.در این مقاله ازآکادمی رایانیتا به بررسی ۹ راهکار عالی برای بهینه سازی نرخ تبدیل می پردازیم. تصور کنید که صاحب یک وب سایت مثلا فروشگاهی هستید، هزینه زیادی هم برای آماده سازی سایت صرف کردید. اتفاقا بازدید روزانه قابل قبولی هم دارد. وبسایت شما ولی نکته مهم اینجاست که با همه این ها متاسفانه یا حتی یک فروش هم ثبت نمی شود، در وبسایتتان یا در صورت ثبت شدن هم تعداد آن بسیار کم است. این جز بدترین مشکلاتی است که می تواند گریبان گیر کسب و کارهای اینترنتی بشود.
البته فرقی ندارد که وبسایتتان فروشگاهی باشد یا آموزشی، در همه حالتها یک موضوع مهم در کسب و کار شما وجود دارد به اسم «نرخ تبدیل».
نرخ تبدیل چیزی است که تعیین میکند چقدر در رسیدن به اهدافتان موفق بودهاید و چقدر توانستهاید به سود مالی و غیر مالی دلخواه برسید.
نرخ تبدیل چیست؟(Conversion Rate)
هر وب سایت و کسب کار اینترنتی یک یا چند هدف مختلف دارد. مثلا شما یک وبسایت فروشگاهی دارید که هدف اصلی آن فروش محصولات موجود در سایت به کاربرانتان بعد ورودشان هست. یا بعضی سایت ها مثل رایانیتا در زمینه ارائه خدمات طراحی وبسایت فعالیت می کنید. ولی در کنار فروش محصولات یک هدف مهم تر هم دارید دریافت اطلاعات کاربران جهت برقراری ارتباط نزدیک تر وصمیمی تر و همچنین بازاریابی محصولات.
نرخ تبدیل( Conversion Rate) اشاره به تعداد افرادی که از میان کل مخاطبان وب سایت یا کسب و کار شما، هدف مورد نظرتان را انجام میدهند دارد.
محاسبه نرخ تبدیل این گونه است که تعداد کل بازدید کنندگان بر تعداد کل کاربرانی که آن فعالیت مورد نظر ما را انجام دادند. مثلا در یک سایت فروشگاهی کاربرانی که عمل خرید را انجام دادن تقسیم می کنیم عدد بدست آمده نرخ تبدیل ماست.
نرخ تبدیل = کاربرانی که فعالیت مورد نظر ما را انجام دادند / تعداد کل بازدیدکنندگان مجموعه ما
بهینه سازی نرخ تبدیل چیست؟
Conversion rate optimization) CRO) یا بهینه سازی نرخ تبدیل به مجموعه فعالیت هایی گفته می شود که در جهت افزایش نرخ تبدیل انجام می شود.
CRO مجموعه فعالیت ها یا تغییراتی است که در سایت اعمال می کنیم تا کاربر با انجام آنها به سمت انجام فعالیت مورد نظر و انجام آن پیش برود. کارهایی که برای بهینهسازی نرخ تبدیل انجام میدهیم از بهبود ظاهر سایت و بهبود عملکرد و حتی ویرایش متنها است.
۹ راهکار عالی برای بهینه سازی نرخ تبدیل
در ادامه این مقاله به معرفی ۹ راهکار عالی برای بهینه سازی نرخ تبدیل می پردازیم .
1- شناخت پرسونای مخاطب
برای داشتن بیشترین بازدهی در جذب مشتری و اجرای یک بازاریابی هدفمند باید کاربر خود را بشناسید. بر اساس علایق و ویژگی های شخصیتی کاربران فعالیت کنید. در نتیجه وقت و سرمایه کمتری هدر می دهید، وهمچنین از کاربردی ترین روش های بازار یابی تهیه و طراحی پرسونای کاربران است.
پرسونای مخاطب چیست؟
پرسونای مخاطب لیستی است که شامل موارد ی چون سن، جنسیت، شغل ، علایق، میزان در آمد و… می شود که تولید کنندگان محتوا و بازاریابان ان را برای هدفمندتر عمل کردن تدوین می کنند و بر اساس داده های آن به تولید محتوا و بازاریابی می پردازند.
2- ایجاد صفحه لندینگ مناسب
صفحه لندینگ (landing page) یا همان صفحه فرود به یک صفحه شاخص در وبسایت شما گفته میشود که برای هدفی که در وبسایت یا کمپین تبلیغاتی خود دنبال میکنید ساخته شده است.
3- مشخص کردن هدف
ما باید ببینم که هدف اصلی ما برای بهبود نرخ تبدیل چیست . و به چه نتیجه ای می خواهیم دست پیدا کنیم. با مشخص کردن اهداف اصلی از این بهینه سازی خیلی راحت تر می توانیم نرخ تبدیل مجموعه خود را بهبود ببخشیم همچنین در زمان و سرمایه صرفه جویی بیشتری بکینم و از اتلاف آن جلو گیری کنیم.
4- تعیین بودجه
برای اینکه بخواهیم از روش های افزایش نرخ تبدیل استفاده کنیم ، خواه یا ناخواه مجبور به پرداخت هزینه هایی هست از قبیل زمانی و مالی که بهتر است قبل شروع کار حتما به ببرسی و تعیین بودجه مورد نیاز برای اینکار بپردازیم.
5-شناخت funnel ها
یکی از روش های بسیار مهمی که برای بهبود نرخ تبدیل، یعنی افزایش کاربران یا همان مشتریان بالقوه به بالفعل انجام داد، تا از محصولات با محتوا ما خرید واستفاده کنند. استفاده ار funnelها (قیف) می باشد.
طبیعتا به منظور استفاده از این روش و ارزیابی بهتر کاربران به ابزار خاصی نیاز خواهیم داشت. یکی از بهترین ابزارهایی که امکان نظارت بر قیف فروش را با جزئیات دقیق برای ما فراهم می کند و مشکلات و ضعف های احتمالی را به ما نشان می دهد. استفاده از قابلیت funnel tracking گوگل آنالیتیکس است.
6- تقسیم بودجه به دو قسمت برای تست اولیه و توسعه
در این بخش بودجه ای را که برای بهینه سازی در اختیار داریم به دوبخش کمتر و بیشتر تقسیم می کنیم و با استفاده از بخش اندک ابتدا تستA/B اولیه را برگزار می کنیم. و بخش دیگر بودجه را بعد از اینکه نتایج تست اولیه معلوم شد بین funnel انتخاب شده تقسیم می کنیم.
7- استفاده از A/B tasting برای شناخت بهترین funnel ها
تست A/B به شما کمک می کند تا بهترین رابط و تجربه کاربری را برای وبسایت خود بدست بیاورید.
در واقع در این تست شما سعی می کنید، با شناخت رفتار کاربر، بهترین تجربه کاربری را به او ارائه بدهید.
مطمئنا امروزه در دنیای دیجیتال مارکتینگ، ارائه تجربه کاری موفق باعث فروش و سود بیشتر میگردد.(تبدیل کاربر به مشتری)
تست A/B (که با عنوانهای SplitingTesting و BucketListing نیز شناخته میشود) روشی است که با آن میتوانید. دو نسخه از یک وبسایت یا اپلیکیشن را با یکدیگر مقایسه کنید. ور اینکار برای آن است که بدانید کدام یک از نسخهها عملکرد بهتری دارند.
با این تست و سایر ابزاری که در اختیار داریم هر کدام از funnel ها را چک می کنیم. که از کدامیک تعداد کاربر بیشتری به وب سایت یا اپلیکیشن ما و صفحه لندینگ وارد شدند. در این بخش برای تست بخشی از بودجه را مصرف می کنیم.
8- اختصاص بودجه باقی مانده برای توسعه دو یا سه funnel منتخب
پس از مرحله تست A/B اولیه نتایج funnel هایی که مورد تست قرار گرفتن را با یک دیگر مقایسه می کنیم. البته با درنظر داشتن پرسونای کاربران سایت و در نهایت دو یا سه funnel که بیشترین آمار را داشتن برای مرحله نهایی انتخاب می کنیم و بودجه باقی مانده از مرحله قبل را بین این دو یا سه funnel انتخاب شده تقسیم می کنیم.
9- انجام A/B tasting مختصص هر funnel برای بهینه سازی
حالا در مرحله آخر بعد از اینکه دو یا سه funnel را از بین تمام آنهایی که تست کرده بودیم انتخاب کردیم.
مراحل A/B tasting را مجددا برای funnel های انتخابی انجام می دهیم. تا به بهترین نتیجه ممکن برسیم. و در انتها آن funnel که در این تست نیز بهترین نتایج را داشت به عنوان funnel نهایی ما اتنخاب می شود.
دیدگاهتان را بنویسید