هوش تجاری چیست؟ و اهمیت آن
در این مقاله از رایانیتا می خواهیم به این موضوع بپردازیم که هوش تجاری چیست و اهمیت آن را بررسی کنیم. ما در عصر پیشرفت فناوری زندگی می کنیم. پیشرفت های دیجیتالی کاملاً باعث تحول انقلابی در زندگی روزمره ما شده است. یکی از بزرگترین تأثیراتی که در دنیای تجارت احساس شده است. اکنون شرکت ها به ابزارها و استراتژی های مبتنی بر داده دسترسی دارند. این ابزار به آن ها امکان می دهد بیشتر از هر زمان دیگری درباره مشتریان و خودشان بیاموزند. اما همه از آنها استفاده نمی کنند.
هوش تجاری (BI) از نرم افزار و خدمات برای تبدیل داده ها به بینش عملی که تصمیمات تجاری یک سازمان را مطلع می کند استفاده می کند. با ما در ادامه مقاله هوش تجاری چیست و اهمیت آن همراه باشید تا بیشتر به این موضوع بپردازیم.
هوش تجاری چیست؟
ابتدا باید هوش تجاری و نحوه کاربرد آن در ابتکارات استراتژیک کسب و کار خود را درک کنیم. اصطلاح هوش تجاری (business intelligence) به فن آوری ها، برنامه ها، استراتژی ها و روش هایی گفته می شود که برای جمع آوری، تحلیل، تلفیق و ارائه اطلاعات مربوط به تجارت استفاده می شود.
هدف کل هوش تجاری پشتیبانی و تسهیل تصمیمات بهتر تجاری است. Business Intelligence به سازمان ها امکان دسترسی به اطلاعاتی را می دهد که برای موفقیت در زمینه های مختلف از جمله فروش، امور مالی، بازاریابی و بسیاری از مناطق و بخش های دیگر حیاتی است.
با استفاده موثر از BI، کسب و کار شما با افزایش داده های عملی توانمند می شود. دیدگاه های خوبی در مورد روند صنعت فراهم می کند. مدل تصمیم گیری با استراتژی بیشتری را تسهیل می کند. برای نشان دادن BI در عمل، در ادامه چند نمونه خاص دپارتمان از بینش و مزایای حاصل از تصویب و کاربرد آن آورده شده است:
منابع انسانی:
منابع انسانی می تواند با استفاده از تجزیه و تحلیل بهره وری کارکنان، ردیابی جبران خسارت و حقوق و دستمزد و بینش رضایت کارکنان، از پیاده سازی هوش تجاری بهره مند شود.
امور مالی:
هوش تجاری می تواند با ارائه بینشی ارزشمند و عمیق در مورد داده های مالی، به بخش های مالی کمک کند. استفاده از BI همچنین می تواند به ردیابی بودجه های سه ماهه و سالانه، شناسایی مناطق مشكل احتمالی قبل از ایجاد هرگونه تأثیر منفی و بهبود سلامت كلی سازمانی و ثبات مالی كمک كند.
فروش:
Business Intelligence با ارائه تجسماتی از چرخه فروش، تجزیه و تحلیل عمیق نرخ تبدیل و همچنین تجزیه و تحلیل درآمد کل، می تواند به نیروی فروش شرکت شما کمک کند. BI می تواند به تیم فروش شما کمک کند تا کار کند. همچنین نقاط خرابی را که می تواند منجر به بهبود چشمگیر عملکرد فروش شود، شناسایی کند.
بازاریابی:
BI به بخش بازاریابی یک روش مناسب برای مشاهده همه مبارزات فعلی و گذشته، عملکرد و روند آن کمپین ها، تجزیه و تحلیل هزینه و بازده سرمایه گذاری، تجزیه و تحلیل ترافیک سایت و همچنین بسیاری از موارد ارائه می دهد.
رهبری اجرایی:
هوش تجاری سادگی، به سازمان ها این امکان را می دهد تا با بهبود کارایی و بهره وری، بهبود فروش و آشکار کردن فرصت های بهبود مستمر، هزینه ها را کاهش دهند. هوش تجاری به اعضای رهبری اجرایی اجازه می دهد. با از بین بردن مناطق خاکستری و از بین بردن نیاز به انجام بازی حدس در مورد نحوه عملکرد شرکت، نبض سازمان را با سهولت بیشتری اندازه گیری کنند.
نرم افزار مدیریت منابع سازمانی (ERP) صرفا مختص شرکت های چند ملیتی نیست. پیشهاد می کنیم برای آشنایی بیشتر با نرم افزار مدیریت منابع انسانی حتما مقاله زیر را مطالعه نمایید.
چرا هوش تجاری مهم است؟
اکنون می دانید هوش تجاری چیست و چه توانایی را دارد. اما سوال همچنان باقی است؛ چرا هوش تجاری برای سازمان های امروزی بسیار مهم است؟ دلایل اصلی سرمایه گذاری در یک استراتژی و سیستم جامع BI عبارتند از:
به دست آوردن بینش جدید مشتری:
یکی از دلایل اصلی شرکت ها برای سرمایه گذاری در وقت ، پول و تلاش خود در زمینه هوش تجاری این است. به آن ها توانایی بیشتری در مشاهده و تحلیل روند فعلی خرید مشتری می دهد. پس از استفاده از BI برای درک اینکه مصرف کنندگان شما چه انگیزه ای خریداری می کنند. انگیزه خرید شما چیست، می توانید با استفاده از این اطلاعات محصولات را برای پاسخگویی به انتظارات و نیازهای آن ها ایجاد کنید. در نتیجه، خط اصلی سازمان خود را بهبود بخشید.
بهبود دید:
سازمان های هوشمند تجاری کنترل بهتری بر فرایندها و روش های عملیاتی استاندارد خود دارند. زیرا قابلیت مشاهده این عملکردها توسط سیستم BI بهبود می یابد. روزهای پرش از صدها صفحه گزارش سالانه برای ارزیابی عملکرد مدت هاست که سپری شده است. هوش تجاری همه زمینه های سازمان شما را روشن می کند و به شما کمک می کند. تا به راحتی زمینه های بهبود را شناسایی کنید. به شما اجازه می دهد تا به جای واکنش پذیری آماده باشید.
اطلاعات عملی:
یک سیستم هوشمند تجاری به عنوان ابزاری برای شناسایی الگوها و روندهای اصلی سازمانی عمل می کند. سیستم BI همچنین به شما امکان می دهد پیامدهای مختلف فرآیندهای سازمانی و تغییرات را درک کنید. به شما امکان می دهد آگاهانه تصمیم بگیرید و مطابق آن عمل کنید.
بهبود کارایی:
سیستم های BI به بهبود کارایی سازمانی کمک می کنند که در نتیجه بهره وری را افزایش می دهد. می تواند به طور بالقوه درآمد را افزایش دهد. سیستم های هوش تجاری به مشاغل اجازه می دهد تا اطلاعات حیاتی را با سهولت صرفه جویی در وقت در گزارش دهی، استخراج داده ها و تفسیر داده ها، در سراسر بخش ها به اشتراک بگذارند. آسان تر و کارآمدتر به اشتراک گذاشتن اطلاعات به سازمان ها اجازه می دهد نقش ها و وظایف زائد را حذف کنند. به کارمندان اجازه می دهد تا به جای تمرکز بر پردازش داده ها، روی کار خود تمرکز کنند.
بینش فروش:
تیم های فروش و بازاریابی به طور یکسان می خواهند مشتریان خود را ردیابی کنند. اکثر آنها برای این کار از برنامه مدیریت ارتباط با مشتری (CRM) استفاده می کنند. CRM به منظور کنترل کلیه تعاملات با مشتریان طراحی شده است. از آنجا که آنها کلیه ارتباطات و تعاملات مشتری را در خود جای داده اند. داده ها و اطلاعات زیادی وجود دارد که می تواند برای اقدامات استراتژیک تفسیر و استفاده شود. سیستم های BI از طریق شناسایی مشتریان جدید، ردیابی و حفظ مشتریان موجود و ارائه خدمات پس از فروش، به سازمان ها در هر زمینه کمک می کنند.
داده های زمان واقعی:
هنگامی که مدیران و تصمیم گیرندگان باید منتظر جمع آوری گزارشات توسط بخش های مختلف باشند. داده ها مستعد خطای انسانی هستند. حتی قبل از ارسال برای بررسی ، در معرض منسوخ قرار دارند. سیستم های BI از طریق روش های مختلف از جمله صفحه گسترده، داشبورد تصویری و ایمیل های برنامه ریزی شده، دسترسی به داده ها را در زمان واقعی به کاربران ارائه می دهند. هنگام استفاده از ابزارهای هوش تجاری، مقادیر زیادی را می توان به سرعت و با دقت جذب، تفسیر و توزیع کرد.
مزیت رقابتی:
علاوه بر همه این مزایای بزرگ، هوش تجاری می تواند به شما کمک کند تا بینش رقبا را انجام دهید. به سازمان شما اجازه می دهد تصمیمات تحصیل کرده ای را اتخاذ کرده و برای اقدامات آینده برنامه ریزی کند.
هوش تجاری در مقابل تجزیه و تحلیل تجارت
هوش تجاری توصیفی است. به شما می گوید اکنون چه اتفاقی می افتد و در گذشته چه اتفاقاتی افتاده است تا ما را به آن حالت برساند. از طرف دیگر، تجزیه و تحلیل کسب و کار یک اصطلاح چتری برای تکنیک های تجزیه و تحلیل داده است که پیش بینی می کنند. یعنی می توانند به شما بگویند که در آینده چه اتفاقی می افتد. نسخه ای یعنی آن ها می توانند به شما بگویند چه کاری باید انجام دهید برای ایجاد نتایج بهتر، تجزیه و تحلیل کسب و کار معمولاً به عنوان زیرمجموعه دسته بزرگتر تجزیه و تحلیل داده است. بطور خاص بر روی تجارت متمرکز است.
تمایز بین قدرت توصیفی BI و قدرت پیش بینی یا توصیفی تجزیه و تحلیل کسب و کار کمی فراتر از بازه زمانی مورد بحث ما است. همچنین این موضوع به قلب این سوال می رسد که هوش تجاری برای چه کسانی است. BI قصد دارد عکس های ساده ای از وضعیت فعلی امور را به مدیران کسب و کار ارائه دهد.
در حالی که پیش بینی ها و توصیه های حاصل از تجزیه و تحلیل کسب و کار برای تجزیه و تحلیل و تفسیر به متخصصان علوم داده نیاز دارد. یکی از اهداف BI این است که درک آن برای کاربران نهایی نسبتاً غیر فنی و حتی غوطه ور شدن در داده ها و ایجاد اطلاعات جدید آسان باشد. .
راه هایی ابتکاری برای تأثیر بر رشد مشاغل کوچک شما وجود دارد. پیشنهاد می کنیم مقاله زیر را از دست ندهسد تا با عالی ترین روش ها آشنا شوید.
استراتژی هوش تجاری
در گذشته، متخصصان فناوری اطلاعات از کاربران اصلی برنامه های BI بودند. با این حال، ابزارهای BI بصورت بصری و کاربر پسندتری تکامل یافته اند. به این ترتیب تعداد زیادی از کاربران در انواع دامنه های سازمانی قادر به استفاده از ابزارها هستند.
دو نوع BI متمایز از هم داریم. اولین مورد BI سنتی یا کلاسیک است. جایی که متخصصان فناوری اطلاعات از داده های معاملاتی داخلی برای تولید گزارش استفاده می کنند. مورد دوم BI مدرن است. جایی که کاربران تجاری برای تجزیه و تحلیل سریعتر داده ها با سیستم های شهودی چابک و متقابل تعامل دارند.
سازمان ها به طور کلی BI کلاسیک را برای انواع خاصی از گزارشگری، مانند گزارش های نظارتی یا مالی، که دقت در آن مهم است. سوالات و مجموعه داده های استفاده شده استاندارد و قابل پیش بینی هستند انتخاب می کنند.
سازمان ها معمولاً از ابزارهای مدرن BI هنگامی که کاربران تجاری نیاز به بینش در مورد تغییر سریع پویایی دارند. مانند رویدادهای بازاریابی، که در آنها سریع بودن با 100 درصد صحیح گرفتن داده ها ارزیابی می شود، استفاده می کنند.
اما در حالی که هوش تجاری محکم برای تصمیم گیری استراتژیک تجاری ضروری است. به لطف شیوه های ضعیف داده ها، اشتباهات تاکتیکی و موارد دیگر، بسیاری از سازمان ها برای اجرای استراتژی های BI موثر تلاش می کنند.
دیدگاهتان را بنویسید