12 نکته ناب بهبود فن بیان
در این مقاله از رایانیتا می خواهیم به بررسی 12 نکته ناب بهبود فن بیان بپردازیم. دانستن این نکات برای هر سخنوری چه مبتدی و باسابقه مهم و ضروری است. خواندن یک سخنرانی امکان آماده سازی را فراهم می کند. افراد کمی از ترس و استرس ناشی از سخنرانی در جمع در امان هستند.
فقط فکر کردن درمورد سخنرانی در جمع که به طور معمول یکی از بزرگترین و رایج ترین ترس های هر سخنوری است. می تواند کف دست شما را عرق کند. اما روش های زیادی برای مقابله با این اضطراب و یادگیری ایراد سخنرانی به یاد ماندنی وجود دارد. با ما در ادامه این مقاله همراه باشید تا بیشتر به درمورد 12 نکته ناب بهبود فن بیان صحبت کنیم.
1- به صحبت های خود گوش فرا دهید
ما می دانیم که این وحشتناک است. اما هیچ کاری مثل گوش دادن به صحبت های خود نمی تواند این مشکلات کلامی در صحبت کردن را رفع کنند. صحبت های خود را به صورت یک مکالمه طبیعی ضبط کنید. به عنوان مثال ، یک تماس کنفرانسی را دوباره پخش کنید. یا یکی از دوستانتان به صورت تمرینی با شما مصاحبه کند. به دنبال موارد فنی مانند کلمات پرکننده، صحبت های بلند ، یکنواخت و جملات دوخته شده و همچنین هر نوع عادت نامناسب یا ناخوشایند باشید. شناسایی مشکل اولین گام برای مقابله با آن است.
2- کنترل سرعت و ریتم خود
اگر مطمئن نیستید که خیلی سریع صحبت می کنید یا خیلی کند. این کار را می توانید امتحان کنید. یک متن 160 کلمه ای را در Microsoft Word کپی و جایگذاری کنید. هنگام ضبط کردن خودتان روی ضبط صوت ، گذرگاه را با صدای بلند با سرعت مکالمه استاندارد بخوانید. چه مدت زمان طول می کشد. این مدت باید نزدیک به یک دقیقه باشد. به صورت طبیعی و عادی در هر دقیقه حدود 155 تا 175 کلمه را در نظر بگیرید. اگر در حال خواندن اطلاعات پیش زمینه هستید یا چیزی را خلاصه می کنید ، سرعت را انتخاب کنید. اگر در مورد فنی تر توضیح می دهید ، سرعت آن را کم کنید.
استفاده از پادکست یک استراتژی ارتباطی نوین است. همچنین روش داغ و جدیدی برای اتصال به اینترنت هستند. بهتر است که هر کسب و کاری برای موفقیت بیشتر خود از آن استفاده نماید. پادکست ها می تواند و به شما کمک می کند مخاطبان جدیدتر و بیشتری پیدا کنید. پیشنهاد می کنیم مقاله زیر را از دست ندهید.
3- روی صدای نهایی تمرکز کنید
با تلاش آگاهانه برای تلفظ کامل هر هجا ، از تعقیب یا شکایت خودداری کنید. در انقباضات و کلمات پایانی جملات که به صدا های “ت” و “س” ختم می شوند توجه ویژه داشته باشید. بدون این یک چیز نمی توانید اعتماد کسی را جلب کنید. بر روی تن صدای نهایی خود تمرکز داشته باشید. بهتر است یه سطح معینی از انرژی را در طول سخنرانی داشته باشد. البته که مهم است که این توانایی را تنیز داشته باشید. که با بلند و کوتاه کردن صدای خود بر اهمیت قسمت های مختلف سخنرانی خود بیفزاید. ان قسمت ها ره به مخاطب خود نشان دهید.
4- کلمات پرکننده را حذف کنید
اگر از خود می پرسید که چگونه بیان بیشتری داشته باشید.احتمالاً به این دلیل است که بیش از حد از کلماتی مانند “ام” ، “مانند” و “آه” استفاده کرده اید که باعث می شود. شما مطمئن و بی نظیر به نظر برسید.بهتر است که این پر کننده ها را با انتقال های فصیح تری جایگزین کنید. یکی از کارکردهای” ام “این است که به مخاطب خود بگویید که شما هنوز صحبت خود را تمام نکرده اید و باید فکر خود را جمع کنید. البته بجایی این کار می توانید از جملاتی مثل ” یکی دیگر از موارد مهم…” و … استفاده نمایید.
5- بررسی و تحلیل سایر سخنرانان
بلندگوهای مفصل از سایر سخنرانان مفصل یاد می گیرند. نیاز به الهام دارید. یک نمایش رادیویی یا پادکست مورد علاقه خود را پیدا کنید و گفتار میزبان را تحلیل کنید. او به احتمال زیاد هر گونه لفظ کلامی و ایرادات خود را تصحیح کرده است. می تواند به شما در شناسایی الگوهای موثر گفتار کمک کند.
6- قبل از صحبت فکر کنید
شاید مهم ترین ترفند برای بیان بیشتر تفکر کردن باشد. بدانید در مورد چه چیزی صحبت می کنید داشتن یک ایده روشن از آنچه می خواهید بگویید به شما امکان می دهد افکار خود را در یک ساختار منسجم سازماندهی کنید. همچنین این کار باعث می شود ساده تر در مورد موضوع مورد نظر صحبت کنید. اطلاعات مفید و صحیح بیشتری به مخاطب خود ارائه دهید.
7- با اعتماد به نفس صحبت کنید
با اعتماد به نفس صحبت کنید تا بتوانید سخرانی طولانی تر و پر بار تری داشته باشید. حتی اگر با تلفن صحبت می کنید. نحوه نگهداری از خود بر نحوه درک افراد از ایده های شما تأثیر می گذارد. تارهای صوتی خود را با نگه داشتن چانه موازی با زمین و صاف نشسته گسترش دهید. از حرکت دادن بیش از حد دست ها خودداری کنید. مطالعات نشان می دهد که قابلیت اطمینان دارند تا آن ها را روی میز تا بزنید.
8- رفع نقاط ضعف خود
پس از شناسایی نقاط ضعف خو ، برنامه ای برای رفع آن ها ایجاد کنید. یک استراتژی این است که هر روز یک مسئله خاص را حل و فصل کنید. به عنوان مثال ، در حذف کلمات پرکننده در روز دوشنبه و در تکمیل جملات خود در روز سه شنبه تمرکز کنید. این روند را هر هفته تکرار کنید تا اینکه صحبت به وضوح ماهیت دوم شود.
9- تمرین و آماده سازی!
عصبی بودن و استرس داشتن امری طبیعی است.همه افراد برخی واکنش های فیزیولوژیکی مانند ضربان قلب و لرزش دست را احساس می کنند. این احساسات را با این مفهوم که عملکرد ضعیفی از خود نشان می دهید یا خود را گول بزنید ، مرتبط نکنید. بعضی اعصاب خوب است. هجوم آدرنالین که باعث تعریق شما می شود همچنین هوشیارتر و آماده می شود تا بهترین عملکرد را داشته باشید.
بهترین روش برای غلبه بر اضطراب ، آماده سازی و تمرین موارد دیگر است. وقت بگذارید و چندین بار یادداشت های خود را مرور کنید. بعد از اینکه با مطالب راحت شدید ، خیلی تمرین کنید. از خودتان فیلم بگیرید. صدای خود را ضبط کنید و بر روی لحن خود کار کنید. با یکی از دوستان خود را برای انتقاد از عملکرد خود هماهنگ کنید بیاید اجرا و تمرین شما را مشاهده کند.
10- استفاده همزمان از صدا و زبان بدن
از صدا و دستان خود به طور موثر استفاده کنید. حرکات عصبی را کنار بگذارید. ارتباط غیر کلامی بیشتر پیام را حمل می کند. تحویل خوب توجه را به خود جلب نمی کند. بلکه درعوض ایده های گوینده را به وضوح و بدون حواس پرتی منتقل می کند. داشتن تحرک در هنگام ارائه از خستگی زود هنگام مختطب جلوگیری می کند.
سایت ها و پلتفرم های بسیاری برای میزبانی پادکست شما وجود که این خود باعث سردرگمی و گیجی شما می شود. ما در مقاله زیر بهترین سایت های میزبانی را برای شما گرد آوری کردیم تا کمی از این سر درگمی بکاهیم. مقاله زیر را حتما مطالعه نمایید.
11- استفاده از کمک های صوتی و تصویری
افراد زیادی می توانند ارتباط مستقیم با مخاطب را قطع کنند. بنابراین از آن ها کم استفاده کنید. آن ها باید محتوای شما را تقویت یا روشن کنند یا توجه مخاطب شما را جلب و حفظ کنند. با اماده سازی فایل های ویدیویی و صوتی مختلف فضا را تغییر دهید. با کمک گیری از اینگونه ابزار شوق و اشتیاق را در مخاطب خود افزایش دهید.
12- مخاطب خود را بشناسید.
شناخت از ویژگی های مخاطب خود فراموش نکنید.. سخنرانی شما برای ـن هاست، نه برای خودتان.
قبل از شروع به ساخت پیام خود ، در نظر بگیرید که پیام برای چه کسانی در نظر گرفته شده است. تا جایی که می توانید در مورد شنوندگان خود بیاموزید. این به شما کمک می کند تا انتخاب کلمات ، سطح اطلاعات ، الگوی سازمانی و بیانیه انگیزشی خود را تعیین کنید.
دیدگاهتان را بنویسید