استراتژی STP در بازاریابی چیست؟
در این مقاله از رایانیتا می خواهیم به این موضوع که استراتژی STP در بازاریابی چیست بپردازیم. هدف اصلی هر کسب و کاری کسب درآمد است. هیچ کس نمی خواهد در تجارت خود ضرر کند. بنابراین برای رشد تجارت خود ، بازاریابی بسیار مهم است. اگر فقط مدل های بازاریابی را می دانید. می توانید تجارت خود را رشد دهید و سود کسب کنید. در اینجا ما در حال بحث در مورد بازاریابی STP هستیم که می تواند منجر به رشد تجارت شما شود.
تقسیم بندی با هدف قرار دادن بازاریابی یک مفهوم اصلی در بازاریابی مدرن است. بدون آن ، مبارزات بازاریابی عمومی خواهد بود ، شخصی سازی آنها بسیار کم است. به طور کلی قادر به تبدیل در سطحی نیستند که در اکثر کسب و کارها کارآمد باشند.
بیایید به پیچیدگی های مدل STP بپردازیم و ببینیم که چگونه اجرای این چارچوب در تجارت تجارت الکترونیکی شما می تواند نتایج شگفت انگیزی به همراه داشته باشد. با ما در ادامه مقاله استراتژی STP در بازاریابی چیست همراه باشید.
عناصر مهم زیادی هستند که با توجه به پرسونای مخاطب خود و انچه مشتریان شما نیاز دارد، در هنگام ایجاد یک لندینگ پیج موثر باید به خاطر بسپارید و رعایت نمایید. به همین دلیل پیشنهاد می کنیم مقاله زیر را حتمامطالعه نمایید.
بازاریابی STP چیست؟
بازاریابی STP مخفف “Segmentation, Targeting, Positioning” (تقسیم بندی ، هدف گذاری و موقعیت یابی) است. یک مدل سه مرحله ای که محصولات یا خدمات شما را بررسی می کند. همچنین نحوه برقراری مزایای آن ها به بخش های خاص مشتری را بررسی می کند.
به طور خلاصه ، مدل بازاریابی STP به این معنی است که شما بازار خود را تقسیم بندی می کنید. بخش های مشتری را با کمپین های بازاریابی متناسب با ترجیحات آن ها هدف قرار می دهید. در انتها موقعیت خود را مطابق خواسته ها و انتظارات آن ها تنظیم می کنید.
در بازاریابی STP از آنجا که تمرکز شما بر تقسیم مشتری به گروه های کوچکتر است. به شما امکان می دهد استراتژی های بازاریابی بسیار ویژه ای را برای دستیابی و جذب هر یک از مخاطبان هدف ایجاد کنید ، موثر است.
در واقع ، 59٪ از مشتریان می گویند شخصی سازی بر تصمیم خرید آنها تأثیر می گذارد. 44٪ دیگر می گویند که یک تجربه خرید شخصی بر آن ها تأثیر می گذارد تا مشتری های تکراری یک نام تجاری شوند.
بازاریابی STP بیانگر تغییر از بازاریابی متمرکز بر محصول به بازاریابی متمرکز بر مشتری است. این تغییر به مشاغل فرصتی می دهد تا درک بهتری از مشتریان ایده آل آنها و نحوه دسترسی به آنها کسب کنند. به طور خلاصه ، هرچه تلاش های بازاریابی شما شخصی تر و هدفمند باشد ، موفقیت شما بیشتر خواهد شد.
تقسیم بندی چیست؟
تقسیم بازار تحقیقاتی است که تعریف می کند آیا کسب و کار مصرف کنندگان یا جمعیت شناختی خود را بر اساس ویژگی هایی مانند سن ، درآمد ، ویژگی های شخصیتی یا رفتار به گروه های کوچکتر تقسیم می کند. بعداً می توان از این دسته ها برای تبلیغات مشتریان مختلف استفاده کرد.
هدف گذاری چیست؟
پس از تقسیم بندی ، باید بازاریابی هدفمند انجام دهید. بازاریابی هدف ، بازاریابی ویژه طاقچه(نیچ) است. نیچ بر اساس محصولات نیست بلکه مشتری است. شما باید مشتریان بالقوه خود را که براساس نیازشان محصول شما را خریداری می کنند، شناسایی کنید. حدود 7 میلیارد نفر روی زمین زندگی می کنند. شما نمی توانید محصول خود را به همه افراد بفروشید. زیرا آن ها علاقه ای به خرید از شما ندارند. این همان جایی است که بازاریابی هدفمند کار می کند. بنابراین هدف گیری مرحله دوم بازاریابی STP است.
موقعیت یابی چیست؟
این آخرین مرحله از فرآیند بازاریابی STP است. موقعیت یعنی مکان، به عبارت دیگر ، می توانیم بگوییم که در کجا ایستاده اید. در بازاریابی ، ما موقعیت محصول را درک می کنیم. به عبارت ساده ، موقعیت در بازار به معنای جایی است که محصول شما در بازار قرار دارد. این بدان معنی است که محصول شما با محصولات دیگر در بازار متفاوت است. چگونه از محصول رقیب ما بهتر است.
شما باید به مشتریان خود بفهمانید که محصولات شما بهتر از محصولات رقیبتان است ، بنابراین وقتی مشتریان فکر می کنند چیزی بخرند ، محصول شما باید تنها محصولی باشد که به ذهنشان خطور می کند.
هر محصولی جایگزین های زیادی در بازار دارد. بنابراین سوال این است که چگونه محصول خود را به بهترین شکل تولید خواهیم کرد. چگونه به مشتریان خود خواهید فهمید که محصول شما بهتر از محصولات جایگزین آن است. باید محصول خود را آنچنان بی نظیر کنید که محصول فقط توسط یرند شما شناخته شود.
نحوه استفاده STP جهت توسعه استراتژی بازاریابی
امروزه ، مدل بازاریابی STP (تقسیم بندی ، هدف گذاری ، موقعیت یابی) یک رویکرد استراتژیک آشنا در بازاریابی مدرن است. این یکی از متداول ترین مدل های بازاریابی در عمل است.
مدل STP هنگام ایجاد برنامه های ارتباطی بازاریابی مفید است. زیرا به بازاریابان کمک می کند تا گزاره ها را اولویت بندی کنند. سپس پیام های شخصی و مرتبط را برای ارتباط با مخاطبان مختلف تهیه و ارائه دهند.
این یک رویکرد مخاطب محور و نه محصول محور ارتباطات بازاریابی است که به ارائه پیام های مرتبط تر به مخاطبان جذاب تجاری کمک می کند. نمودار زیر نشان می دهد که چگونه برنامه ها می توانند از گزینه های مخاطب> انتخاب مخاطب> موقعیت تولید تولید کنند.
علاوه بر این ، بازاریابی STP بر روی اثربخشی تجاری ، انتخاب ارزشمندترین بخش ها برای یک کسب و کار و سپس ایجاد ترکیب بازاریابی و استراتژی موقعیت یابی محصول برای هر بخش تمرکز دارد. STP تنها یکی از بسیاری از ابزارهای بازاریابی استراتژیک است که در آموزش بازاریابی استراتژیک ما گنجانده شده است. درباره راه حل های بازاریابی برای تسریع رشد خود بیشتر بدانید.
استفاده از STP در ارتباطات دیجیتال
بازاریابی STP مربوط به بازاریابی دیجیتال نیز در سطح ارتباطات تاکتیکی تر است. به عنوان مثال ، استفاده از اشخاص بازاریابی می تواند به توسعه ارتباطات دیجیتالی مرتبط تر کمک کند ، همانطور که توسط این روش های تقسیم مشتری ایمیل الکترونیکی تاکتیکی نشان داده شده است.
این به ما یادآوری می کند که چگونه کانال های دیجیتال گزینه های جدیدی را برای هدف قرار دادن مخاطبان ارائه می دهند. که قبلاً در دسترس نبودند ، اما ما باید بودجه کافی را برای آن ذخیره کنیم. مثلا:
- در هنگام جستجوی کلمات کلیدی ، جستجوگران هنگام مقایسه محصولات مورد علاقه خود برای خرید ، آن ها را جستجو می کنند.
- هدف گذاری مبتنی بر علاقه در فیس بوک ، به عنوان مثال آینده نگری برای کسانی که به باغبانی ، عضویت در باشگاه یا گلف علاقه مند هستند.
- هدف گذاری از طریق شخصی سازی ایمیل و شخصی سازی در محل بر اساس مشخصات ، رفتار به عنوان مثال محتوای مصرف شده.
همچنین فرصت های جدیدی برای جذابیت بیشتر یک برند از طریق ارائه انواع جدید ارزش به مصرف کنندگان بر اساس پیشنهاد ارزش دیجیتال یاگزاره ارزش دیجیتال است، وجود دارد. این می تواند از طریق محتوا یا ابزارهای تعاملی در وب سایت ها یا برنامه های تلفن همراه باشد.
مزایای بازاریابی STP
اگر قبلاً متقاعد نشده اید که بازاریابی STP انقلابی در تجارت شما ایجاد می کند. ما در حال شکستن مزایای اصلی بازاریابی STP نسبت به یک روش سنتی بازاریابی هستیم.
از آنجا که STP بر ایجاد مخاطب دقیق و موقعیت یابی محصولات یا خدمات شما به روشی تمرکز دارد که به احتمال زیاد مورد توجه مخاطبان قرار می گیرد. بازاریابی شما بسیار شخصی می شود. با شخصی سازی:
- پیام های تجاری شما شخصی تر و دلسوزتر می شود. زیرا شما شخصیت مشتری خود را دارید. می دانید دقیقاً با چه کسی صحبت می کنید.
- مخلوط بازاریابی شما بیشتر متبلور می شود. بازده بالاتری را به همراه می آورد. زیرا دیگر بودجه را در کانال هایی هدر نمی دهید که مخاطبان شما به سادگی آن ها را نادیده می گیرند.
- تحقیقات بازار و نوآوری در محصولات شما موثرتر می شود. زیرا شما دقیقاً می دانید که در مرحله توسعه از چه کسی می توانید مشاوره و بازخورد بخواهید.
طبق تحقیقات اخیر رهبران تجارت الکترونیکی شخصی سازی را با نرخ بی سابقه ای اتخاذ می کنند. 74٪ از سایت های تجارت الکترونیکی اکنون ادعا می کنند که اکنون برخی از استراتژی های شخصی سازی را اتخاذ کرده اند.
58 درصد دریافتند که شخصی سازی به افزایش حفظ مشتری کمک می کند. 55 درصد به استناد تبدیل شده و 45 درصد نیز دریافتند که شخصی سازی در واقع به حداقل رساندن هزینه جذب مشتری جدید کمک می کند.
مزایا و معایب تقسیم بندی
از مزایای تقسیم بندی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- افزایش فروش
- سرعت رشد را افزایش دهید
- سود بالا
- افزایش سهم بازار
- به هدف گیری و موقعیت یابی کمک می کند
- مشتری های جدید جذب کنید.
- یک مزیت رقابتی فراهم کنید
از معایب تقسیم بندی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- وقتی شرکت چندین بخش از بازار را تلاش می کند ، هزینه افزایش می یابد
- هزینه بازاریابی زمانی که شرکت از برنامه های مختلفی استفاده می کند.
اهمیت هدف گذاری
آیا شناختن مشتریان بسیار مهم است؟ در مورد اهمیت بازاریابی هدف یک سوال کاملاً طبیعی است.
در جواب باید بگوییم بله. اگر نمی دانید مشتریان شما چه هستند. چگونه محصول خود را می فروشید؟ این هزینه زیادی برای شما خواهد داشت و حتی شکست خواهد خورد. بیایید آن را با مثال درک کنیم.
فرض کنید محصولی مثل دفتر یادداشت دارید. اکنون ، تصمیم دارید آن را در بازار بفروشید. شما مکانی را مانند رستوران انتخاب می کنید. شما شروع به فروش دفترچه خارج از رستوران کرده اید اما مردم علاقه ای به دفترچه شما ندارند. شما بهترین جلد بصری ، کیفیت کاغذ ضخیم را دارید و حتی هزینه کمی هم دارید. هنوز هم مردم خرید نمی کنند.
از آنجا که آن ها عمدتا حرفه ای کار می کنند. تلفن هوشمند خود را در جایی دارند که می توانند درخواست ها ، اهداف ، برنامه ها و بسیاری موارد دیگر را بنویسند. نگه داشتن آن در جیب آن ها آسان است.
امروزه افراد بیشتری از تلفن های هوشمند و تبلت ها بیش از هر زمان دیگری استفاده می کنند. می توان گفت که موبایل مارکتینگ به روش شماره یک برای دستیابی به مخاطبان شما تبدیل شده است. پیشنهاد می کنیم برای آشنایی بیشتر با موبایل مارکتینگ مقاله زیر را از دست ندهید.
مزایای موقعیت یابی
- مشتری ها: موقعیت مناسب قیمت هر محصول منجر به مشتری بیشتر می شود. موقعیت مناسب توجه و علاقه مشتری را به خود جلب می کند.
- سود: وقتی مشتری بیشتری جذب می شود سود بیشتری خواهد داشت. سود خوب باعث رشد و موفقیت شرکت خواهد شد.
- وفاداری به برند تجاری: موقعیت مناسب محصول همیشه باعث ایجاد مشتریانی می شود که به وفادار هستند. این بدان معناست که مشتریان همیشه محصول شما را به برندهای رقیب ترجیح می دهند. آن ها همیشه بارها و بارها محصول شما را می خرند. هنگامی که شرکت محصولی را به بازار عرضه می کند. یک مشتری وفادار به نام تجاری همیشه می خواهد ابتدا آن را خریداری کند.
- قدرت: موقعیت خوب به برند قدرت می بخشد. رقیب شما شروع به دنبال کردن شما می کند. آن ها مراحل شما را دنبال خواهند کرد. مانند اینکه چه قیمتی را شارژ می کنید ، فناوری شما و … موقعیت خوب می تواند شما را به سلطان بازار تبدیل کند.
دیدگاهتان را بنویسید