ارور 504 و نحوه رفع آن
در این مقاله از رایانیتا می خواهیم به ارور 504 و نحوه رفع آن بپردازیم. ارور 504 یا همان خطای Gateway Timeout یکی از رایج ترین خطاهای HTTP 5xx می باشد. که صاحبان وب سایت و بازدید کنندگان سایت با آن روبرو هستند. برای بسیاری از سایت های وردپرس و پلتفرم های تجارت الکترونیکی ، دانستن اینکه چگونه خطاهای سروری را از این قبیل برطرف کنند، بسیار مهم است. تا از جذب کاربران خود به وبسایت های رقیب جلوگیری نمایند.
از آنجا که ارور 504 Gateway Timeout علت وقوع خود را نشان نمی دهد. تشخیص دقیقا علت آن در سرور دشوار است. در این مقاله به شما کمک می کنیم تا یاد بگیرید که چگونه علت آن را تشخیص دهید. پس از تشخیص آن را برطرف کنید.
ارور 504 به این معنا است که سرور در هنگام تلاش برای بارگیری صفحه وب یا اجرا درخواستی دیگر، از سوی سرور بالا دست به موقع پاسخی در یافت نکرده است. با ما در ادامه مقاله ارور 504 و نحوه رفع آن همراه باشید.
اگر قصد ایجاد یک مارکت پلیس با طراحی منحصر به فرد نسبت به سایر رقبا خود را دارید. پیشنهاد می کنیم یک سری به “طراحی سایت مارکت پلیس” رایانیتا بزنید. همچنین می توانید با کارشناسان ما ارتباط برقرار کنید و از مشاوره و نیاز سنجی رایگان بهره مند شوید.
ارور 504 (Gateway Timeout) چیست؟
هر بار که از یک وب سایت در مرورگر خود بازدید می کنید. مرورگر درخواستی را به وب سرور محل میزبانی سایت می فرستد. سرور درخواست را پردازش می کند و با منابع درخواستی پاسخ می دهد. پاسخ سرور شامل یکی از کدهای وضعیت HTTP برای نشان دادن وضعیت پاسخ به مرورگر است. اما همه این کدهای وضعیت HTTP خطا نیستند. به عنوان مثال ، کد وضعیت 200 تایید به این معنی است که سرور درخواست را با موفقیت پردازش کرده و همه چیز خوب است.
کلاس 5xx کد وضعیت HTTP نشان می دهد که مشکلی در سرور وجود دارد و سرور از آن مطلع است. بدین معنا که نمی تواند درخواست کاربر را انجام دهد. در نتیجه ، از آن ها به عنوان کدهای وضعیت خطای سرور 5xx نیز یاد می شود.
به طور رسمی ، پنج کد وضعیت 500 ، 501 ، 502 ، 503 ، 504 در کلاس 5xx مشخص شده است. ممکن است با کدهای غیررسمی زیادی نیز روبرو شوید. مانند: 506 ، 507 ، 509 ، 520 و…
کد وضعیت 504 نشان می دهد که سرور در حالی که به عنوان دروازه یا پروکسی عمل می کند. پاسخی به موقع از سرور بالادستی که برای تکمیل درخواست به آن نیاز داشت ، دریافت نکرده است.
برای ساده سازی بیشتر ، این خطا زمانی رخ می دهد که دو سرور درگیر پردازش یک درخواست باشند. سرور اول به طور معمول سرور اصلی در انتظار پاسخ از سرور دوم که سرور بالادست می باشد، پایان می یابد.
خطای 504 به اشکال مختلف ظاهر می شود.
خطای 504 مانند خطای 502 (Bad Gateway) است. که نشان می دهد سرور اول پاسخ نامعتبری از سرور دوم دریافت کرده است.
تغییرات خطای 504
مرورگر هر خطای 504 را مانند هر خطای دیگر در داخل خود نشان می دهد. از آنجا که انواع مختلفی از سیستم عامل ها ، وب سرورها ، مرورگرها و عوامل کاربری وجود دارد. می تواند به روش های مختلفی نشان داده شود. در ادامه چند پیام رایج خطای 504 وجود دارد که ممکن است با آن ها روبرو شوید یا شده باشید:
- 504 Gateway Timeout
- 504 Gateway Timeout NGINX
- NGINX 504 Gateway Timeout
- ارور Timeout Gateway
- ارور 504
- ارور HTTP 504
- HTTP 504
- این صفحه کار نمی کند – پاسخ دامنه بسیار طولانی شد
- 504 Gateway Time-out – سرور به موقع پاسخ نداد
- یک صفحه سفید خالی
تمام پاسخ های خطای فوق اگرچه متن های متفاوتی دارند اما به همان خطای سرور 504 Gateway Timeout اشاره می کنند. وب سرورها و وب سایت ها می توانند نحوه نمایش خطای 504 Gateway Timeout به کاربران را سفارشی کنند. بعضی از آن ها می توانند جالب باشند! این یک تاکتیک عالی برای مهار ناامیدی بازدید کنندگان است.
تاثیر ارور 504 بر سئو
همه خطاهای 5xx از بارگیری یک صفحه وب جلوگیری می کند. این باعث آسیب رساندن به تجربه کاربر می شود. از این رو ، موتورهای جستجوگر مانند گوگل این خطاها را جدی می گیرند. اگر این خطا برای مدت طولانی ادامه داشته باشد. حتی ممکن است ارور منجر به از بین بردن صفحه وب از نتایج موتور جستجو شود.
به عنوان مثال ، وقتی خزنده ها گوگل با خطای 503 مواجه می شوند ، می فهمند که این یک مسئله موقتی است. زیرا بیشتر برای فعال کردن حالت تعمیر و نگهداری سایت استفاده می شود. بنابراین ، آنها سعی می کنند بعدا دوباره صفحه را بخزند.
اما خطای 504 لزوما موقتی نیست. زیرا ممکن است به چندین دلیل رخ دهد. اگر سایت شما فقط برای چند دقیقه از کار افتاده باشد و اگر خزنده ها در هر دقیقه چندین بار بخواهند آن را بخزند ، سعی می کنند صفحه را از حافظه پنهان خود ارائه دهند. آنها حتی متوجه آن نمی شوند.
اما اگر سایت شما بیش از 6 ساعت یا بیشتر از کار افتاده باشد. گوگل خطای 504 را به عنوان یک مسئله جدی در سطح سایت در نظر می گیرد که باید در اسرع وقت آن را برطرف کنید. این می تواند بر سئو شما تاثیر منفی بگذارد.
سرچ کنسول گوگل یکی از بهترین ابزارهای جستجوگرها برای نظارت بر خطاهای HTTP 5xx وب سایت شما است.
علت ارور 504 Gateway Timeout
از آنجا که ارور 504 به دلیل وقفه بین سرورها است. احتمالا مشکل از طریق دستگاه مشتری یا اتصال به اینترنت نیست. این شامل دستگاه و اتصال شما نیز می شود. یک ارور 504 نشان می دهد که وب سرور مدت زیادی منتظر پاسخ از سرور دیگر است. علل زیادی برای این وقفه وجود دارد: سرور دیگر به درستی کار نمی کند ، بیش از حد بار دارد یا از کار افتاده است.
سرور دیگر همیشه نباید یک سرور خارجی باشد. به عنوان مثال CDN ، API gateway . همچنین می تواند در یک سرور اصلی موجود باشد. به عنوان مثال سرور پروکسی معکوس ، سرور پایگاه داده
نحوه رفع ارور 504
بدون دانستن جزئیات دقیق در مورد سایت وردپرس مانند پیکربندی سرور ، برنامه میزبانی ، افزونه های شخص ثالث و ترافیکی که جذب آن می شود. رفع خطای 504 برای شما ناامید کننده و طاقت فرسا خواهد بود.
از آنجا که متغیرهای زیادی در این امر دخیل هستند. توصیه می کنیم ابتدا با رفع مشکلات مربوط به سمت سرویس گیرنده که بسیار نادر است ، شروع کنید. سپس به سمت رفع مشکلات سمت سرور بروید. معمولا علت اصلی ارور 504 از همین جا می باشد.
امتحان بارگیری مجدد صفحه وب
یکی از اولین مواردی که می توانید هنگام مواجه شدن با ارور 504 انجام دهید. این است که چند دقیقه صبر کنید و دوباره صفحه را بارگیری کنید.
برای بارگیری مجدد صفحه وب در اکثر مرورگرها می توانید میانبر صفحه کلید F5 را فشار دهید. برای حذف حافظه پنهان مرورگر صفحه قبل از بارگیری مجدد ، می توانید بجای آن کلید میانبر CTRL + F5 را فشار دهید.
در حالی که این کار را انجام می دهید. می توانید سایت را در یک مرورگر دیگر بارگیری کنید تا این مسئله را به عنوان یک مسئله رد کنید. از آنجا که بیشتر 504 خطا به دلیل سرورهای موقتا پر ترافیک است. استفاده از این راه حل باید سایت شما را دوباره برگرداند.اگر مشکل برطرف نشد می توانید بررسی کنید که سایت برای همه خراب است یا فقط شما این مشکل را دارید.
را اندازی مجدد شبکه اینترنت خود ( ریبوت کردن مودم)
گاهی اوقات ، مشکلات دستگاه های شبکه شما مانند مودم یا روتر می تواند منجر به خطای 504 شود. راه اندازی مجدد این دستگاه ها می تواند در رفع مشکل به شما کمک کند.
در حالی که می توانید تمام این دستگاه های شبکه را به هر ترتیب خاموش کنید. ترتیب روشن شدن مجدد آن ها مهم است. به طور معمول ، به دنبال سفارش اتصال از طرف ارائه دهنده خدمات اینترنت به دستگاه مشتری اصلی خود ، این دستگاه ها را از خارجی ترین دستگاه بع داخلی ترین روشن کنید.
امروزه میلیون ها کسب و کار از اینترنت به عنوان یک کانال ارتباطی مقرون به صرفه برای خود استفاده می کنند. از این طریق می توانند با بازار هدف خود تبادل اطلاعات کنند. همچنیت معاملات خود را سریع و مطمئن انجام دهند.امایک تعامل موثر فقط درصورتی امکان پذیر است که تجارت قادر به ضبط و ذخیره تمام داده های لازم باشد. در نتیجه نیاز به ابزاری برای پردازش این اطلاعات و ارائه نتایج به کاربر دارد. پیشنهاد می کنیم جهت آشنایی بیشتر با وب اپلیکیشن مقاله زیر را از دست ندهید.
بررسی تنظیمات پروکسی خود
یک سرور پراکسی بین دستگاه شما و اینترنت قرار دارد. این بیشتر برای افزایش حریم خصوصی آنلاین با پنهان کردن اطلاعات خصوصی از وب سایت ها و سرورهای وب استفاده می شود.
اگرچه به ندرت پیش می آید که سرورهای پروکسی خطای 504 ایجاد کنند. اما تنظیمات نادرست سرور پروکسی می تواند دلیل این امر باشد. می توانید سرور پراکسی را غیرفعال کنید و صفحه وب را دوباره بارگیری کنید تا ببینید آیا خطا برطرف می شود یا خیر.
معمولا بیشتر کاربران از سرویس پروکسی (VPN) استفاده می کنند. بنابراین اگر اطمینان دارید که از هیچ سرور پروکسی استفاده نمی کنید می توانید از این مرحله صرف نظر کنید. با این حال ، ممکن است شما آن را تنظیم کرده باشید بدون اینکه حتی در مورد آن بدانید. پیشنهاد می کنیم تنظیمات پروکسی دستگاه و مرورگر خود را بررسی کنید تا این دلیل رد شود.
دیدگاهتان را بنویسید