بیوگرافی جان کوم خالق واتساپ
در این مقاله از رایانیتا می خواهیم به بیوگرافی جان کوم خالق واتساپ بپردازیم. جان کوم مخترع اینترنت و برنامه نویس رایانه آمریکایی است. او مدیر عامل و بنیانگذار واتساپ به همراه برایان اکتون است. واتساپ یک برنامه پیام رسان تلفن همراه است. توسط فیس بوک در فوریه 2014 به مبلغ 19 میلیارد دلار خریداری شد. او قبلا در یاهو استخدام شده بود. با ما در ادامه مقاله بیوگرافی جان کوم خالق واتساپ همراه باشید.
لری پیج یکی از دانشمدان رایانه ای آمریکایی است. به همراه دوست خود یعنی سرگی برین موتور جستجو گوگل را ایجاد کردند. پیشنهاد می کنیم برای آشنایی بیشتر با لری پیج مقاله زیر را حتما مطالعه نمایید.
جان کوم کیست؟
جان كوم یك كارآفرین اینترنتی آمریكایی متولد اوكراين است. با همكاری برایان اكتون برنامه پیام رساني تلفن همراه واتساپ را بنیان نهاد. این اپلیکیشن بسیار محبوب تلفن همراه توسط شرکت فیس بوک در سال 2014 با مبلغی معادل 19 میلیارد دلار خریداری شد. او که امروز یک میلیاردر است. از ثروتمندترین آمریکایی ها به حساب می آید اما همین چند سال پیش آنقدر فقیر بود که مجبور شد از روی تمبرهای غذا زندگی کند. وی از خانواده ای متواضع در اوکراین متولد شد. در نوجوانی به همراه مادر و مادربزرگش به ایالات متحده مهاجرت کرد.
سال های ابتدایی وی در کشور جدید بسیار دشوار بود. خانواده برای تامین هزینه های زندگی تلاش می کردند. وقتی مادرش به سرطان مبتلا شد و سرانجام از دنیا رفت ، وضعیت آن ها بدتر شد. جان کوم با روحیه ای مقاوم دبیرستان را طی کرد و در حالی که هنوز در دانشگاه تحصیل می کرد. به عنوان مهندس زیرساخت در یاهو شغلی پیدا کرد.
وی با برایان اکتون ، یکی دیگر از کارمندان یاهو که در آینده با او همکاری طولانی مدت برقرار می کند ، روابط دوستی برقرار کرد. پس از چندین سال کار در یاهو ، کوم و اکتون کار خود را رها کردند تا راه های جدیدتری را در شبکه های اجتماعی کشف کنند. سرانجام عشق آن ها به شبکه های اجتماعی باعث شد تا این دو نفر واتساپ را به عنوان یک برنامه پیام رسان تلفن همراه تشکیل دهند که به محبوب ترین پلت فرم پیام رسانی در جهان تبدیل شود.
اوایل زندگی جان کوم
یان كوم در 24 فوریه 1976 در كییف ، اتحاد جماهیر شوروی اوكراين ، از اتحاد جماهیر شوروی ، از پدر و مادری یهودی به عنوان تنها فرزندشان به دنیا آمد. او در یک شهر کوچک زندگی ساده ای داشت که به دلیل فضای بی نظم سیاسی و یهود ستیزی در کشور مختل شد.
مهاجرت به آمریکا
در نهایت سال 1992 که او و مادرش به ایالات متحده مهاجرت کردند. پدرش قصد داشت بعدا به خانواده بپیوندد. با این حال ، پدرش در اوکراین بیمار شد و نتوانست به ایالات متحده راه یابد. وی در سال 1997 درگذشت. خانواده بقیه دوران کودکی او را در کالیفرنیا گذراندند. آن ها خانه را از طریق یک برنامه حمایتی دولتی بدست آوردند.
کوم در نوجوانی به عنوان نظافتچی در فروشگاه مواد غذایی محلی کار می کرد. تا از زندگی خود و مادرش در حالی که آن ها از نظر مالی با مشکل روبرو بودند. از طریق تمبرهای غذایی و حمایت های دولتی زندگی می کردند ، حمایت کند. كوم در 18 سالگی علاقه زیاد خود به فن آوری را كشف كرد. از طریق مطالعه کتب راهنما آموخت كه با استفاده از آن كامپيوتر وارد شبكه شود. کوم پولی برای پرداخت کتابچه های راهنمای جدید نداشت. بنابراین آن ها را از یک فروشگاه کتاب دست دوم می خرید. پس از خواندن آنها را پس می داد.
پس از چند سال کسب مهارت به یک گروه هکر پیوست. در آنجا مهارت های رایانه ای خود را ارتقا داد. با بنیانگذار آینده Napster ، شان فانینگ ارتباط برقرار كرد.
اگر چه برنامه نویسی را خودآموز یاد گرفت. اما تحصیلات عالیه را ادامه داد و در دانشگاه ایالتی سن خوزه تحصیل كرد. هنگام تحصیل ، او به طور نیمه وقت به عنوان تست کننده امنیت کار می کرد. وقتی جان در اواسط 20 سالگی بود ، مادر و پدرش فوت کرده بودند، او تنها زندگی می کرد. در 1997 كوم دانشگاه را رها كرد تا بتواند توجه خود را به كار خود به عنوان مهندس زيرساخت متمركز كند.
کوم و کار در یاهو
جان کووم در شغل خود به موتور جستجوی جدید یاهو منصوب شد تا سطح امنیتی را در سیستم تبلیغاتی این شرکت بررسی کند. هنگام کار بر روی این موضوع ، او با برایان اکتون ، یکی از کارمندان قدیمی یاهو آشنا شد. این دو مرد شباهت های زیادی با هم داشتند و با یکدیگر برخورد فوری داشتند زیرا هر دو رویکرد بیهوده مشابهی در کار داشتند.
بعد از چند ماه كوم در حالی كه هنوز در دانشگاه ایالتی سن خوزه تحصیل می كرد به عنوان مهندس زیرساخت به یاهو پیوست. چند روز پس از پیوستن وی به یاهو سیستم دچار خرابی شد. کوم که در آن زمان در یک کلاس شرکت می کرد. بلافاصله برای کمک به این مشکل فراخوانده شد. در این مقطع كوم فهمید كه باید دانشگاه یا یاهو را انتخاب كند و دومی را انتخاب كرد.
كوم و اكتون به مدت نه سال در یاهو با هم كار كردند. در این مدت آن ها نه تنها دوستان خوبی شدند. بلکه به علاقه متقابل خود در دنیای رسانه های اجتماعی که به سرعت در حال رشد است پی بردند. با این حال ، یاهو فرصتی برای کاوش در رسانه های اجتماعی به آن ها نداد. بنابراین آن ها در سال 2007 شغل خود را ترک کردند تا راه های جدیدتری را کشف کنند.
کوم و اکتون هر دو یک سال مرخصی گرفتند و هم دور آمریکای جنوبی رفتند. در بازگشت به ایالات متحده ، هر دو به طور جداگانه درخواست کار در فیس بوک و توییتر را دادند و هر دو توسط هر دو شرکت رد شدند.
موفقیت در بیزینس
جان کوم در ادامه به موفقیت چشمگیری در بخش فناوری با ایجاد برنامه پیام رسان محبوب واتساپ دست یافت. اگرچه امروزه او یکی از موفق ترین کارآفرینان محسوب می شود. اما از این برچسب بدش نمی آید زیرا معتقد است که کارآفرینان برای پول تلاش می کنند در حالی که او فقط برای ساخت محصولات عالی کار می کند.
واتساپ
در سال 2009 کوم یک گوشی آیفون جدید خرید. كوم پس از ارزیابی اپل استور در آیفون جدید خود، فهمید كه فضای مناسبی برای برنامه پیام رسانی وجود دارد. جان با ایگور سولومنیکف ، توسعه دهنده تلفن همراه روسیه ارتباط برقرار کرد. توسعه برنامه تلفن همراه را آغاز کرد. کوم این برنامه را به دلیل شباهت آن با عبارت “چه خبر است” WhatApp نامگذاری کرد و آن را در سال 2009 منتشر کرد.
موفقیت فوری برای جان کوم حاصل نشد. هنگامی که واتساپ برای اولین بار در معرض دید عموم قرار گرفت، بسیار محبوب نبود. این محصول تعداد بسیار محدودی کاربر داشت و دائما خراب می شد. جان آماده بود که منصرف شود و شغل دیگری پیدا کند اما به لطف انگیزه و تشویق اکتون تصمیم گرفت که از رویایش دست نکشد.
این اپلیکیشن برای تبدیل شدن به یک برنامه پیام رسان فوری که در آن کاربران بدون هیچ گونه هزینه ای در سراسر جهان به هر جای دنیا می تواند پیام ارسال کند. ویژگی پیامک مانند مورد توجه قرار گرفت. محبوبیت و پایگاه کاربری واتساپ رو به رشد گذاشت.
واتساپ از سال 2009 به رشد خود ادامه داده است. طی 10 سال گذشته ، موفقیت برنامه سر به فلک کشیده است. از 1.5 میلیارد کاربر فعال ، 1 میلیون ثبت نام جدید روزانه و 300 میلیون کاربر روزانه به خود می بالد. این برنامه در 180 کشور جهان استفاده می شود بزرگترین شبکه پیام رسان است.
فیس بوک
در سال 2014 مارک زاکربرگ واتساپ را از کوم و اکتون به قیمت 19 میلیارد دلار خریداری کرد. جالب اینجاست که 7 سال قبل از اینکه فیس بوک واتساپ را بخرد و 2 سال قبل از اینکه این برنامه را در سال 2009 تاسیس کنند. کوم و اکتون در سال 2007 برای شغل در فیس بوک اقدام کرده بودند اما رد شدند. کوم 4 سال در هیئت مدیره فیس بوک بود تا اینکه در سال 2018 به دلیل اختلافات با فیس بوک بر سر سرقت اطلاعات آن ها ، از سمت خود کناره گیری کرد.
رابرت نويس فردی کهملقب به شهردار سيليكون ولی بود. وی يک فيزيكدان آمريكايي و مخترع مدار مجتمع ، سیستمی از ترانزیستورهای بهم پیوسته در یک واحد میکروچیپ سیلیکون بود. همچنین جز بنیانگذاران شرکت اینتل بوده است. پیشنهاد می کنیم جهت آشنایی بیشتر با رابرت نویس مقاله زیر را از دست ندهید.
فعالیت های خیرخواهانه
تجربه جان کوم در شروع کار از پایین و کار در این راه تا نردبان مالی ، اهمیت پس دادن را به او آموخت. کار خیرخواهانه جان بر تامین اجتماعات مختلف و همچنین حمایت از توسعه فناوری متمرکز است. در سال 2014 وی تقریبا 556 میلیون دلار به بنیاد جامعه سیلیکون ولی و تقریبا 1.5 میلیون دلار به بنیاد FreeBSD از 2014 – 2016 کمک مالی کرد.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
طراحی سایت برای شرکت های فناور
شرکت برنامه نویسی با React
نکات استراتژی بازاریابی آنلاین برنده برای مارکت پلیس
تاثیر هویت بصری در برندسازی
۱۰ قانون اساسی در استراتژی برند
12 روش مدیریت زمان برای افزایش بهره وری
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
ممنون از این مطلب کاربردی