فرایند رشد ایده به کسب و کار
در این مقاله از رایانیتا می خواهیم به فرایند رشد ایده به کسب و کار بپردازیم. ایده ها می توانند مطالبی در سر شما باشند که سال ها به آن ها فکر کرده اید. شما همیشه ایده های در سر دارید که ممکن است بعضی از آن ها قابلیت عملی شدن داشته باشند. این ایده ها می توانند در مورد بهبود کسب و کار شما باشند. یا اصلا ایجاد یک کسب و کار جدید و کارآفرینی باشد. اگر سردرگم هستید و نمی دانید چه کاری باید انجام دهید. با ما در ادامه مقاله فرایند رشد ایده به کسب و کار همراه باشید. تا بیشتر به این موضوع بپردازیم.
صحبت با فردی معتمد
وقتی یک ایده تجاری به ذهنتان می رسد که فکر می کنید این پتانسیل را دارد که آن را عملی کنید. بهتر است که آن را پیش خودتان نگه ندارید. ایده تان را با افراد معتمدی که می شناسید در میان بگذارید. مخصوصا آن هایی که در حوزه فکری شما مشغول هستند. آن ها می توانند به شما کنند تا ایده خودتان را به کمال برسانید و آن را از همه زوایا بررسی کنید. در واقع پس از ایجاد ایده اولیه بهتر است با اشتراک گذاری آن با افراد معتمد خود به بررسی و رفع ایراد های احتمالی بپردازید.
پرس و جو کنید!
شما می توانید سوال های ساده ای که خودتان جواب آن ها را نمی دانید از آن ها بپرسید. سوال هایی مانند: آیا شما این محصول را می خرید؟ آیا این ایده پتانسیل اجرا را دارد؟ و… اگرچه ممکن است پاسخ بعضی از سوال های شما دردناک و دور از انتظار باشد. اما لازم است نظر دیگران را بدانید تا احتمال موفقیت بیشتری داشته باشید. اینگونه نیز می توانید نقص ها را برطرف بکنید. شاید هم در همین مرحله به این نتیجه رسیدید که اصلا آن ایده نتیجه خوبی به همراه نخواهد داشت. به هر حال باید از هر راهی که می توانید نظر ها را درمورد ایده تان جمع بکنید و آن ها را توسعه دهید.
استیو آنتونی بالمر یک تاجر آمریکایی و همچنین مدتی مدیر عامل شرکت نرم افزار رایانه ای مایکروسافت بود. در طول زمانی که بالمر به عنوان مدیرعامل مایکروسافت فعالیت داشت. تغییرات و تحول عظیمی را در مایکروسافت به بوجود آورد. پیشنهاد می کنیم. جهت آشنایی بیشتر با این کارآفرین نمونه مقاله زیر را از دست ندهید.
تحقیق درمورد بازار فراموش نشود!
بعد از این که ایده کسب و کارتان را توسعه دادید. مهم ترین کار شما این است که درباره بازار هدف خود تحقیق کنید. چه کسانی در این زمینه فعالیت می کنند؟ رقیبان شما چه کسانی اند؟ مشتریان شما از کجا خواهند آمد و ده ها سوال دیگر که لازم است جواب آن ها را بدانید. در روند تحقیق خود از بازار به سراغ کسب و کار های مشابه که در کارشان موفق تر بوده اند بروید. از آن ها درس بگیرید و بدنبال رازهای موفقیتشان باشید. از تجربیات قدیمی ها استفاده نمایید.
شناسایی شرکا و رقبا
علاوه بر این باید شرکت هایی که فکر می کنید در آینده با آن ها همکاری یا رقابت خواهید داشت را هم شناسایی کنید. به طور مثال اگر به فکر راه اندازی کارخانه تولید لبنیات هستید. با چه خرده فروشی هایی می خواهید همکاری کنید؟ این قضیه برای شرکت های خدماتی هم صادق است. با همکاری با چه شرکت هایی می توانید به شرکت خدماتی خود ارزش بدهید؟ این شرکت ها را باید شناسایی کنید. در طول این فرآیند، ممکن است مواردی را بیاموزید که باعث تغییر شکل یا تجدید نظر در مورد ایده اصلی شما شود. که این برای برنامه ریزی و روشن شدن نقشه راه شما مهم است.
تهیه برنامه کسب و کار خود
یکی دیگر از گام های حیاتی برای راه اندازی کسب و کارهای جدید، تدوین برنامه تجاری است. برنامه های تجاری به شما این امکان را می دهند تا نقاط قوت اصلی تجارت خود را قبل از راه اندازی نمایش دهید. شما برای اینکه ایده های ذهن خود را عملی کنید به سرمایه نیاز دارید. برای تامین سرمایه نیز، یا باید خودتان آن را تامین کنید و یا به سراغ سرمایه گذاران بروید.
اگر بدنبال سرمایه گذار هستید، باید برنامه ای برای کسب و کار خود داشته باشید. تا بتوانید آن ها را برای سرمایه گذاری روی ایده تان قانع کنید. باید اهداف مالی و عملیاتی خود را برای آن ها توضیح دهید. پیش بینی تان را از آینده طرح بیان کنید. به طور کلی باید کاری کنید تا نظر آن ها را جلب کنید. حتی اگر خودتان قصد سرمایه گذاری دارید داشتن برنامه به شما کمک فراوانی خواهد کرد.
اگر شما در علم اقتصاد سر رشته ای ندارید قانع کردن سرمایه گذاران برای شما بسیار سخت خواهد بود. زیرا قانع کردن سرمایه گذاران حرفه ای که قبلا دستی در کار داشته اند عملا به مطالعات زیادی نیاز خواهد داشت. مطالعاتی که در علم اقتصاد به آن مطالعات امکان سنجی می گوییم. اما برای موفق بودن در این مرحله از فرآیند رشد ایده به کسب و کار شما می توانید از مشاوران و اقتصاد دان ها کمک بگیرید.
تست و آزمایش کسب و کار خود
آزمایش کردن گامی بسیار مهم برای برنامه ریزی کسب و کار است. به شما این امکان را می دهد تا احتمال موفقیت خود را سنجش کنید. برای مثال اگر شما قصد راه اندازی یک پلتفرم مانند اسنپ را دارید. ابتدا آن را در سطح منطقه و یا شهر خود امتحان کنید. تا میزان تقاضا برای خدمات یا کالا خود را ببینید. امکان سود دهی و درآمدتان را بررسی کنید. از نیاز ها و مخارج عملیاتی خود آگاه شوید.
آزمایش همچنین می تواند یک وب سایت ساده برای تجارت آینده شما باشد. که از آن برای جمع آوری و آگاهی از تعداد علاقه مند استفاده می کنید. به طور مثال اگر طرح خاصی مانند مد را دنبال می کنید. می توانید با ایجاد یک وبلاگ به اهداف خود از آزمایش کسب و کار خود برسید. بنابراین لزوما نیازی به بیرون رفتن و ساخت یک محصول فیزیکی ندارید. بلکه هدف این است که کار خود را اعتبار سنجی کنید.
توانایی انطباق پذیری و سازگاری با تغییرات محیطی و فرآیندهای کاری ویژگی مهم برای جذب نیرو در هر کسب و کاری است. اما با توجه به اینکه این دسته از مهارت ها انواع گوناگونی دارند. چطور می توان آن ها را بهبود داد؟پیشنهاد می کنیم برای آشنایی با روش های بهبود حتما یک سری به مقاله زیر بزنید.
سخن پایانی
همه کسب و کار ها، چه کوچک و چه بزرگ همه با ایده هایی آغاز شده اند. پس اگر ایده خوبی دارید حتما بدنبال آن بروید و درمورد آن تحقیق کنید. در همه مراحل که در بالا ذکر شد استفاده از تجربه کسانی که این راه را رفته اند برای شما بسیار کارآمد خواهد بود. همه آن ها مراحل سخت فرایند رشد ایده به کسب و کار را پشت سر گذاشته اند و از شما جلوتر هستند.
شما نیز با سرچ کردن در گوگل، با دریایی از صحبت های کارآفرین های موفق روبرو خواهید شد. در ضمن اگر شما درمورد کاری که می خواهید انجام بدهید تجربه و دانشی ندارید حتما باید به دنبال کسب مهارت بروید. ابتدا باید در زمینه ای که می خواهید فعالیت داشته باشید مهارت و تجربه بدست بیاورید. تا احتمال خطای کمتری داشته باشید و تصمیمات بهتری بگیرید. هیچ گاه امید خود را از دست ندهید. حتی اگر به این نتیجه رسیدید که این ایده، ایده خوبی نیست. باز هم هزاران ایده برای عملی کردن وجود دارند. به نظر شما دیگر چه مواردی را باید در فرایند رشد ایده به کسب و کار در نظر گرفت؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.
درباره رایانیتا
رایانیتا ارائه دهنده انواع خدمات طراحی وبسایت، اپلیکیشن و دیجیتال مارکتینگ!
سایر نوشته های رایانیتا
دیدگاهتان را بنویسید