14 راه بهبود مهارت تصمیم گیری
در این مقاله از رایانیتا می خواهیم به 14 راه بهبود مهارت تصمیم گیری بپردازیم. تصمیم گیری موثر در هر محل کار یک مهارت ارزشمند است. داشتن توانایی تصمیم گیری کاملا آگاهانه می تواند شما را به کارمندی با بهره وری بیشتر تبدیل کند. زیرا می تواند باعث صرفه جویی در وقت و استفاده بهتر از منابع شود. در این مقاله، ما در مورد تعریف تصمیم گیری و چگونگی بهبود مهارت های تصمیم گیری شما کاوش می کنیم. با ما در ادامه مقاله 14 راه بهبود مهارت تصمیم گیری همراه باشید.
پیشنهاد می کنیم بخش خبرنامه رایانیتا را از دست ندهید. تا از اخبار روز دنیا در حوزه های مختلف تکنولوژی و کسب و کار مطلع شوید. می توانید ما را در “رایانیوز” دنبال نمایید.
تصمیم گیری چیست؟
تصمیم گیری عمل انتخاب از طریق ارزیابی اطلاعات است. مدیران استخدام و استخدام کنندگان مهارت تصمیم گیری در مورد کارمندان را دارند. تا بتوانند به طور موثرتری در شرکت سهیم شوند. کارمندان در طول روز کاری با تصمیمات و گزینه های زیادی روبرو هستند. بنابراین یک کارمند نیاز به تصمیم گیری موثر دارد. در اینجا برخی از مهارت هایی وجود دارد که شرکت ها ممکن است به دنبال آن باشند. این ویژگی ها می توانند تصمیم گیری مناسب را نشان دهند:
- انعطاف پذیری
- تفکر تحلیلی
- تفکر انتقادی
- حل مسئله
- تحقیق و بررسی
- بازیکن تیم
- استراتژی
- گوش دادن فعال
- توانایی سازش
- مدیریت زمان
در ادامه چند روش برای بهبود مهارت تصمیم گیری را آوردیم:
1- برنامه ریزی کنید
اگر می دانید که تصمیم آینده دارید، می تواند کمک به برنامه ریزی شما کند. به عنوان مثال، اگر باید تصمیم بگیرید که تیم شما چقدر می تواند یک هدف فروش شرکت را برآورده کند. به اندازه تیم خود و اهداف فردی آن ها برای رسیدن به آن هدف بزرگ تر فکر کنید. همچنین می توانید بررسی کنید که چه منابع و پشتیبانی هایی می تواند به شما و تیم شما در رسیدن به هدفشان کمک کند.
بطور کلی برنامه ریزی صحیح باعث می شود. راحت تر زمان خود را مدیریت کنید. از اینکه مجبور شوید در شرایط حساس و سخت تصمیم گیری کنید، دور بمانید.
2- قاطع باشید!
فرایند تصمیم گیری را به دست بگیرید. ممکن است سعی کنید به یک گروه در مورد جوانب مثبت و منفی هر انتخاب مشاوره دهید. برای اطمینان از یک تصمیم سریع و پربار، محدودیت زمانی تعیین کنید. این می تواند به افزایش بهره وری در یک محیط گروهی کمک کند. ممکن است به همه کمک کند تا سریع تر تصمیم بگیرند. شما همچنین می توانید با هدایت فرایند تصمیم گیری با بیان اطلاعات گروه در مورد گزینه های ترجیحی، مهارت های استراتژی خود را ارتقا دهید.
3- از یک متخصص سوال کنید
گرفتن یک نظر اضافی می تواند به اعتبار تصمیم گیری های شما کمک کند. به شما اعتماد بیشتری به توانایی های تصمیم گیری خود بدهد. ممکن است سعی کنید از یک متخصص محلی بپرسید. یا همیشه می توانید از یک دوست مورد اعتماد بپرسید. به عنوان مثال ، ممکن است از یک سرپرست نظر خود را در مورد پروژه ای که کار می کنید بپرسید.
شما در تمامی زمینه ها تخصص کافی را ندارید، این یک امر طبیعی است. اما برای اینکه تصمیم گیری فوق صحیح داشته باشید، مشورت گرفتن از یک فرد متخصص در آن زمینه می تواند کمک بسیاری به شما بکند.
4- آن را در چشم انداز نگه دارید
ارزش هر تصمیم را قضاوت کنید. به جای استفاده از مقدار زیادی از وقت خود در مورد تصمیمات کوچک تر، مانند نوع قلم ، برای ادبیات شرکت خود، انرژی خود را بر تصمیمات بزرگ تر متمرکز کنید. مانند برنامه چاپ شرکت شما. نگه داشتن هر تصمیم در چشم انداز می تواند به شما کمک کند انعطاف پذیرتر شوید و توانایی مصالحه داشته باشید.
5- تعیین مهلت زمانی مشخص
برای هر تصمیمی که می گیرید محدودیت زمانی برای خود تعیین کنید. این می تواند به شما کمک کند تا چه مدت باید ذهن خود را تغییر دهید یا به تصمیم گیری فکر کنید. ابتدا ممکن است لازم باشد که اهمیت تصمیم خود را کشف کنید. اگر ممکن است تاثیر زیادی داشته باشد. برای تصمیم گیری باید به یک بازه زمانی طولانی تر نیاز داشته باشید که می تواند به شما در بهبود مهارت های مدیریت زمان کمک کند.
6- محدود کردن گزینه های موجود
هرچه انتخاب شما بیشتر باشد، فرایند تصمیم گیری دشوارتر خواهد بود. محدود کردن گزینه های شما می تواند به شما کمک کند در هر زمان فقط چند گزینه را در نظر بگیرید تا تصمیم آگاهانه تری بگیرید. محدود کردن گزینه ها همچنین ممکن است به شما کمک کند یاد بگیرید که هنگام بررسی گزینه های باقیمانده چگونه انتقادی بیندیشید.
به عنوان مثال، هنگام انتخاب عکس برای حساب شبکه های اجتماعی شرکت خود، بر روی تصاویری تمرکز کنید که داستان شرکت شما را به ساده ترین شکل بیان می کنند. از شر آن هایی که بازدید کننده را مجبور می کند درباره آن فکر کند خلاص شوید.
7- سنجیدن گزینه های خود
در نظر داشته باشید لیستی از همه نکات مثبت و منفی هر انتخاب را تهیه کنید. این می تواند به شما کمک کند تمام انتخاب ها و گزینه های خود را به روشی آگاهانه بررسی کنید. حتی ممکن است به شما کمک کند تا به موارد اضافی برای در نظر گرفتن فکر کنید. قرار دادن آن در یک لیست می تواند به شما کمک کند تا تصمیم خود را در یک قالب ساختاری بررسی کنید و به طور عینی به تمام مزایا و معایب آن نگاه کنید. این می تواند به شما در بهبود مهارت های تحلیلی ، تفکر انتقادی و حل مسئله کمک کند.
8- ورزش کنید
ورزش می تواند به همکاری ذهن و بدن کمک کند. زیرا به تحریک مغز و افزایش سطح انرژی کمک می کند. همچنین می تواند به بهبود تمرکز شما در تصمیم گیری کمک کند. جدا از این که ورزش کردن می تواند به سلامتی شما کمک نماید. با ورزش سطح اکسیژن خون شم افزایش می یابد. موجب می شود مغزتان کارایی بیشتری داشته باشد. در نتیجه تمام این ها تصمیم گیری صحیح تری البته با دقت بیشتری انجام می دهید.
9- کمی استراحت کنید
هنگامی که خسته هستید. به احتمال زیاد با راحت ترین یا راحت ترین انتخاب پیش خواهید رفت. از این به عنوان خستگی تصمیم یاد می شود. برای تصمیمات بزرگ ، اطمینان حاصل کنید که خواب خوبی دارید و در صورت امکان سرحال هستید. اگر این امکان وجود ندارد. 30 دقیقه عقب بروید و قبل از بازگشت به تصمیم تصمیم خود را پاک کنید.
10- با دوستان جدید آشنا شوید
داشتن طیف گسترده ای از آشنایان می تواند دیدگاه های مختلفی را به شما نشان دهد. یا هنگام تصمیم گیری با شما مشاوره ارزشمندی را ارائه دهد. کار با دوستان و همکاران جدید می تواند به شما در بهبود کار تیمی و مهارت گوش دادن فعال کمک کند. به عنوان مثال، ممکن است از همکاران خود بپرسید که چگونه با یک پروژه خاص به یک مشکل خاص نزدیک شوند. ممکن است برخی با چنین مشکلی روبرو نشده باشند. اما برخی دیگر ممکن است این مشکل را داشته باشند. با داشتن دوستان و آشنایان بیشتر، افراد بیشتری دارید که در صورت نیاز به کمک یا توصیه قابل اعتماد به آنها مراجعه کنید.
مهارت مذاکره یکی از مهارت هایی است که می تواند کمک شایانی به هر کسب و کاری در رسیدن به اهداف خود نماید. اما برای اینکه بتوانیم مذاکره موفقی داشته باشیم. چه نکات و مهارت هایی را باید داشته باشیم؟ پیشنهاد می کنیم مقاله زیر را از دست ندهید تا با این مهارت ها آشنا شوید.
11- انجام آزمایش و بررسی آن
آزمایشات به شما کمک می کند تصمیمات خود را با مدل های علمی محک بزنید. اگر درباره نتیجه یا عملی مطمئن نیستید. می توانید آزمایشی مشابه تصمیمی را که باید بگیرید بگیرید تا ببینید چه اتفاقی می افتد. شما می توانید یک فرضیه برای آزمایش پیش بینی کنید. هنگام ارائه پروتکل های آزمایش خود از استراتژی و تحقیق استفاده کنید.
12- یاد بگیرید و پیشرفت کنید
از گذشته درس بگیرید و از آن ها برای بهبود توانایی های تصمیم گیری استفاده کنید. تصمیمات قبلی که گرفته اید می تواند هنگام تصمیم گیری جدید مفید باشد. سعی کنید یک تصمیم قبلی و نتیجه آن را تجزیه و تحلیل کنید. از این اطلاعات به عنوان راهنما در تصمیم گیری جدید و مرتبط استفاده کنید.
13- لیست اولویت بندی داشته باشید
یکی دیگر از 14 راه بهبود مهارت تصمیم گیری داشتن یک لیسن اولویت بندی کارها است. اولویت بندی تصمیمات ممکن است به شما در بهبود مهارت تصمیم گیری و مهارت مدیریت زمان کمک کند. با کوچکترین تصمیم ، لیستی از مواردی را که برای انجام یا تصمیم گیری نیاز دارید تهیه کنید. استفاده از طریق لیست می تواند به شما احساس قدرت و موفقیت برساند. این می تواند با تصمیم گیری اعتماد به نفس شما را بهبود بخشد.
14- تمرین کنید
آموزش مغز با تمرین تصمیم گیری می تواند در تصمیم گیری سریع تر در لحظه واقعی به شما کمک کند. ممکن است سعی کنید تصمیم گیری های ساده را انجام دهید. از جمله اینکه آیا برای چاپ گزارش از جوهر رنگی یا سیاه استفاده می کنید. هنگامی که با تصمیمات کوچکتر احساس اطمینان کردید. ممکن است تصمیم بگیرید که تصمیمات بزرگتری مانند اینکه از کدام شرکت دستگاه کپی بخرید، تمرین کنید.
دیدگاهتان را بنویسید