اهمیت هوش هیجانی در محل کار
در این مقاله از رایانیتا می خواهیم به اهمیت هوش هیجانی در محل کار بپردازیم. هوش هیجانی از آن جهت مهم است که به شما توانایی درک و مدیریت موثر احساسات را می دهد. این توانایی می تواند مزایای قابل توجهی را در محل کار فراهم کند. می تواند به پیشرفت بیشتر حرفه شما کمک کند.
استفاده از هوش هیجانی در محل کار به شما این امکان را می دهد که روابط بهتری با مشتری و همکار خود ایجاد کرده. فضای کاری مثبتی را برای کل تیم ایجاد کنید. در این مقاله، ما به اصول اساسی هوش هیجانی، اهمیت تمرین آن و چگونگی بهبود هوش هیجانی در محل کار می پردازیم. با ما در ادامه مقاله اهمیت هوش هیجانی در محل کار همراه باشید.
اگر شما هم علاقه مند به اخبار روز بلاکچین و کسب و کار و… هستید. پیشنهاد می کنیم بخش خبری رایانیتا را از دست ندهید. ما را در ” رایانیوز” دنبال نمایید.
هوش هیجانی چیست؟
هوش هیجانی توانایی درک و مدیریت احساسات است و به شما توانایی مدیریت همدلانه روابط بین فردی را می دهد. ویژگی های اساسی وجود دارد که می توانید از آنها برای رشد هوش هیجانی خود استفاده کنید. در زیر پنج ویژگی اساسی هوش هیجانی مشخص شده. نمونه هایی از نحوه استفاده از آنها در محل کار ارائه شده است.
1- خودآگاهی
خودآگاهی توانایی شناسایی احساسات و عوامل محرک احساسی شماست. آگاهی از احساسات به شما کمک می کند بفهمید دیگران چگونه احساسات شما را درک می کنند. شما ممکن است از خودآگاهی استفاده کنید تا بفهمید همکاران، مشتریان یا مدیران چگونه به شما نگاه می کنند.
2- خودتنظیمی
خودتنظیمی توانایی کنترل و تنظیم احساسات برای ایجاد اثر مثبت تر است. کنترل احساسات در هر شرایطی ضروری است. زیرا احساسات شما تاثیر شدیدی روی افراد دیگر دارد. شما ممکن است با تنظیم احساسات خود احساسات خود را کنترل کنید. تا ظاهری حرفه ای در مقابل مشتری داشته باشید.
3- انگیزه
انگیزه اشتیاق و تمایل به انجام کاری است و به هوش هیجانی مربوط می شود زیرا خواسته های شما می تواند احساسات مختلفی نسبت به چیزی را ایجاد کند. تمایل به انجام موفقیت آمیز تمام کارهای روزمره خود ممکن است از نظر احساسی برای کارفرمای شما نشان داده شود.
4- همدلی
همدلی توانایی شناسایی و درک احساسات شخص دیگر است. درک احساسات دیگران به شما امکان می دهد موقعیت های محل کار را به طور موثرتری مدیریت کنید. به عنوان مثال، هنگامی که یک همکار علائم دلهره را نشان می دهد. می توانید با همدلی واکنش نشان دهید و شرایطی را که ممکن است بدتر شود کاهش دهید.
5- مهارت های اجتماعی
مهارت های اجتماعی ابزاری است که برای برقراری ارتباط و تعامل با افراد دیگر استفاده می شود. داشتن مهارت های اجتماعی قوی تر به شما امکان گوش دادن، صحبت و حل تعارضات را به طور موثرتری می دهد. مهارت های اجتماعی می تواند در محل کار برای پیشرفت شغلی شما مورد استفاده قرار گیرد و از ابزارهای اساسی رهبران است.
اهمیت هوش هیجانی در محل کار چیست؟
اهمیت هوش هیجانی این است که بتوانید احساسات خود و دیگران را درک، استدلال کنید و مدیریت کنید. توانایی کنار آمدن با احساسات به شما توانایی هدایت و کمک به مردم را می دهد. در اینجا چندین دلیل اهمیت هوش هیجانی در محل کار ذکر شده است.
- باهوش بودن به شما توانایی درک ارتباطات غیرکلامی را می دهد. شما این فرصت را دارید که یک وضعیت را قبل از ایجاد مشکل برطرف کنید.
- درک احساسات به شما امکان می دهد از احساسات شخصی خود آگاه باشید. می توانید قبل از اینکه این مشکل برای مشتری یا همکار شما ایجاد شود. از این مهارت برای تنظیم رفتار خود استفاده کنید. اگر می دانید که قبلا شب سختی داشته اید. ممکن است سعی کنید با تغییر تمرکز به سمت احساسات مثبت تر، رفتار خود را تغییر دهید.
- تمرین هوش هیجانی می تواند به شما کمک کند مهارت های قوی بین فردی را ایجاد کنید. همچنین می تواند به تیم شما کمک کند و کل شرکت شما را الهام بخشد.
- داشتن نیروی کار باهوش از نظر احساسی باعث پیشرفت می شود. وقتی افراد همدل باشند و از احساسات یکدیگر درک كنند. كارمندان می توانند با سهولت تصمیم گیری كنند و كارها را با كارآیی بیشتری انجام دهند.
- هوش هیجانی مانند افزایش حقوق و ارتقا حقوق می تواند منجر به پیشرفت بیشتر شغلی شود. هوش هیجانی دارای بسیاری از ویژگی های مهارت های رهبری است. نمایش فعال توانایی هایی مانند صبر، گوش دادن فعال، مثبت بودن و همدلی می تواند به شما در پیشبرد نقش رهبری کمک کند.
نحوه بهبود هوش هیجانی در محل کار
هوش هیجانی می تواند نقش مهمی در موفقیت در محل کار داشته باشد. بهبود هوش هیجانی در محل کار می تواند تیم شما را القا کند. فضای کار مثبتی را برای همه ایجاد کند. در ادامه پنج مرحله برای بهبود هوش هیجانی در محل کار را آوردیم.
1- شناسایی نقاط ضعف خود
قبل از شروع به بهبود هوش هیجانی خود، شناسایی نقاط ضعف به شدت می تواند مفید باشد. ارزیابی خود از نقاط ضعف عاطفی خود این امکان را برای شما فراهم می کند که خودتان را راهنمایی کنید تا یک ارتباط برقرارتر باشید.
به عنوان مثال، ممکن است در کمک به افرادی که به طور شفاهی احساسات خود را به شما می گویند کمک کنید. اما ممکن است در تشخیص ارتباطات غیرکلامی کارآمد نباشید. هنگام نوشتن نقاط ضعف خود صادقانه فکر کنید. مرتبا به لیست خود نگاه کنید تا پیشرفت های خود را شناسایی کنید.
2- مرور تاریخچه خود
پس از ارزیابی خود از نقاط ضعف، با مرور تاریخچه هوش هیجانی، ارزیابی خود را ادامه دهید. بازگشت به ایمیل ها و پیام های متنی به شما امکان می دهد تا در نحوه برخورد با موقعیت های مختلف تامل کنید. به عنوان مثال، شما ممکن است مثالی را متوجه شوید که می توانستید با دلسوزی بیشتری به کسی پاسخ دهید. تامل در ارتباطات به شما این امکان را می دهد که بفهمید چگونه شرایط مشابه را در آینده به طور موثرتر اداره کنید.
در دنیای امروز دیگر نمی شود از اهمیت هدف گذاری چشم پوشی کرد. درک تفاوت OKR و KPI می تواند کمک قابل توجه ای برای دست یابی به اهداف شخصی و سازمانی باشد. پیشنهاد می کنیم برای دیک بهتر این تفاوت مقاله زیر را از دست ندهید.
3- دریافت بازخورد و فیدبک
برای درک تمایلات عاطفی خود، دریافت بازخورد از کسانی که به آن ها اعتماد دارید می تواند کمک زیادی کند. این کسانی هستند که به آنها اعتماد دارید. بازخورد صادقانه ای راجع به نحوه ارتباط شما به شما می دهند. بازخوردی که می گیرید کاملا آشکار کننده است. ممکن است در نظر داشته باشید که از یکی از اعضای خانواده یا یکی از دوستانتان بخواهید تا به شما بگویند چقدر با مردم ارتباط برقرار می کنید. از این توصیه برای درک چگونگی درک دیگران از شما و آنچه می توانید برای ایجاد یک تغییر مثبت انجام دهید، استفاده کنید.
4- در خواست کمک کنید
برای بهبود هوش هیجانی در محل کار، درخواست کمک از کارفرمای خود را در نظر بگیرید. آرزوی خود را برای بهبود مهارت های ارتباطی یا رهبری خود و آنچه ممکن است بتوانند برای کمک به شما در انجام این کار پیشنهاد دهند، توضیح دهید.
کارفرمای شما می تواند مایل به کمک باشد. ممکن است یک سمینار آموزشی برای شرکت در آن یا فعالیتی در محل کار که کل تیم می تواند مفید باشد در نظر بگیرد. اگر کارفرمای شما درک کند که هوش هیجانی بهره وری در محیط کار را افزایش می دهد. خوشحال خواهد شد که به شما کمک می کند این اتفاق بیفتد. از تمایل شما برای برقراری ارتباط بهتر در محل کار پشتیبانی می کند.
5- روزانه تمرین کنید
هر روز که در مورد هوش هیجانی از خود و دیگران می آموزید، تمرین کنید. شناسایی نقاط ضعف و درخواست کمک و بازخورد می تواند لیستی از وظایف را برای تمرین در اختیار شما قرار دهد.
برخی از کارها ممکن است شامل خودآموزی باشد ، مانند نگاه کردن به آینه برای بهبود زبان بدن و حالات صورت سایر مشاغل ممکن است. شامل برقراری ارتباط با افراد مختلف برای تمرین هوش هیجانی شما در دنیای واقعی باشد. تلاش برای بهبود هوش هیجانی خود می تواند به شما کمک کند تا در حرفه خود پیشرفت کنید. در عین حال دیگران را نیز برای این کار ترغیب کنید.
دیدگاهتان را بنویسید