نرخ بازگشت سرمایه چیست و اهمیت آن
در این مقاله از رایانیتا می خواهیم به اینکه نرخ بازگشت سرمایه چیست و اهمیت آن بپردازیم. برای هر کسب و کاری اندازه گیری احتمال به دست آوردن بازده از سرمایه گذاری بسیار مهم است. این نرخ ازگشت سرمایه، معروف به ROI، شاخص کلیدی عملکرد (KPI) است. که توسط کسب و کارها برای تعیین سودآوری هزینه استفاده می شود. با استفاده از نرخ بازگشت سرمایه می توان سود یا زیان حاصل از یک سرمایه گذاری را بدست آورد. با ما در ادامه مقاله نرخ بازگشت سرمایه چیست و اهمیت آن همراه باشید. تا بیشتر این مورد را بررسی کنیم.
بازگشت سرمایه (ROI) چیست؟
بازگشت سرمایه (ROI) معیار عملکردی برای ارزیابی کارایی یا سودآوری یک سرمایه گذاری است. یا مقایسه کارایی تعدادی از سرمایه گذاری های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. ROI سعی می کند به طور مستقیم، میزان بازده یک سرمایه گذاری خاص را نسبت به هزینه سرمایه گذاری اندازه گیری کند.
در واقع بازگشت سرمایه (ROI) معیاری مالی است که به طور گسترده برای اندازه گیری احتمال به دست آوردن بازده از سرمایه گذاری استفاده می شود. این یک نسبت است که سود یا زیان حاصل از یک سرمایه گذاری را نسبت به هزینه آن مقایسه می کند. در ارزیابی بازده بالقوه حاصل از یک سرمایه گذاری مستقل به همان اندازه مفید است که در مقایسه بازده حاصل از چندین سرمایه گذاری نیز مفید است.
برای محاسبه ROI، سود یا بازده یک سرمایه گذاری به هزینه سرمایه گذاری تقسیم می شود. نتیجه به صورت درصد یا نسبت بیان می شود. در زیر چند نکته کلیدی در مورد بازگشت سرمایه را داریم:
- بازده سرمایه گذاری (ROI) یک معیار سودآوری مشهور است. برای ارزیابی میزان عملکرد یک سرمایه گذاری استفاده می شود.
- ROI به صورت درصد بیان می شود. با تقسیم سود خالص یا زیان سرمایه گذاری بر هزینه اولیه یا هزینه قبلی آن محاسبه می شود.
- از ROI می توان برای مقایسه سیب به سیب و رتبه بندی سرمایه گذاری در پروژه ها یا دارایی های مختلف استفاده کرد.
- ROI دوره نگهداری یا گذر زمان را در نظر نمی گیرد. بنابراین می تواند هزینه های فرصت سرمایه گذاری در جای دیگر را از دست بدهد.
نحوه محاسبه بازده سرمایه گذاری (ROI)
در نگاه اول ، محاسبه بازگشت سرمایه نسبتا آسان است. به سادگی سود حاصل از سرمایه گذاری خود را بر هزینه سرمایه گذاری خود تقسیم کنید. پاسخ خود را به عنوان یک درصد یا نسبت بدست آورید. اگر یک عدد مثبت را محاسبه کنید. بازده سرمایه خود را بدست آورده اید. اگر منفی باشد، از طریق سرمایه گذاری خود ضرر کردید. به عنوان مثال ، بگذارید بگوییم شما یک شرکت متوسط هستید که تصمیم دارد یک نرم افزار جدید برای افزایش سود خریداری کند.
فرمول بازگشت سرمایه (ROI) به شرح زیر است:
ROI = (هزینه سرمایه گذاری- ارزش فعلی سرمایه گذاری) / هزینه سرمایه گذاری
منظور از “ارزش فعلی سرمایه گذاری” درآمد حاصل از فروش سرمایه مورد نظر است. از آنجا که ROI به عنوان یک درصد اندازه گیری می شود. می توان آن را به راحتی با بازده حاصل از سایر سرمایه گذاری ها مقایسه کرد. به شما اجازه می دهد انواع مختلفی از سرمایه گذاری را در برابر یکی دیگر.
این یک فرمول کاملا ساده است که می تواند در هر بخش تجاری ، صرف نظر از منابع انسانی یا بازاریابی، اعمال شود. با این حال، تعیین ROI می تواند کمی پیچیده تر از یک معادله ریاضی ساده باشد. هنگام محاسبه بازگشت سرمایه، مهم است که فاکتورهای دیگری را که ممکن است کمتر آشکار باشند. مانند زمان ، هزینه ها و هزینه های پنهان و حتی عوامل عاطفی مانند استرس در نظر بگیرید. همه این موارد می تواند به میزان قابل توجهی روی ROI شما تاثیر بگذارد.
طراحی و ایجاد یک لندینگ پیج درجه یک و موثر که بتواند بهترین تبدیل را رائه دهد. آنچنان کار ساده و آسانی نیست. همچنین در ایجاد آن باید به نکات بسیار زیادی توجه کرد و آن ها را رعایت نمود. به همین دلیل پیشنهاد می کنیم جهت آشنایی بیشتر با این نکات مهم و کاربردی حتما یک سری به مقاله زیر بزنید.
نحوه استفاده از ROI
محاسبه ROI مزایای بی شماری به شما می دهد. اولین و بارزترین آن دانستن تاثیر سرمایه گذاری شما در تجارت شما است. اگر تشخیص دهید که در ازای پول هدر می دهید، جایگزین نیست که چیزی باید تغییر کند. انواع بسیاری از ROI می تواند به شما کمک کند تا تصمیمات مهم تجاری را بگیرید، از جمله:
- خرید یک ابزار جدید: افزودن ابزار، تجهیزات و محصولات جدید به تجارت شما می تواند گامی در مسیر درست باشد. اما باید آن ها را هوشمندانه خریداری کرد. محاسبه ROI در خرید تجهیزات به شما امکان می دهد اندازه ابزار جدید خود را ارزیابی کنید. در آینده برای انواع تجهیزات سرمایه گذاری کنید.
- استخدام کارمندان جدید: آیا کارمند جدید شما سودآوری کسب و کار شما را افزایش یا کاهش می دهد؟ پیگیری بازگشت سرمایه کارمندان به شما کمک می کند بهتر بفهمید چه افرادی را استخدام یا اخراج کنید.
- افزودن دپارتمان جدید: درست مانند استخدام کارمند جدید، افزودن دپارتمان جدید به کسب و کار شما اگر به افزایش سود کمک کند. می تواند اقدامی هوشمندانه باشد. شما نمی خواهید اینجا یک بازی حدس بزنید. برای تعیین سودآوری بخش های خود بازده سرمایه را محاسبه کنید و فرصت های گسترش را مشخص کنید.
- استراتژی های فروش: آیا یک استراتژی خاص به فروش منجر شده است؟ پیگیری انواع استراتژی های فروش به شما ایده می دهد که چگونه سودآوری را برای کسب و کار خود افزایش دهید.
تفسیر بازگشت سرمایه (ROI)
هنگام تفسیر محاسبات ROI ، مهم است که چند نکته را در ذهن داشته باشید.
- ROI معمولا به صورت درصد بیان می شود. زیرا درک آن به صورت شهودی آسان تر است. در مقابل وقتی که با نسبت بیان می شود.
- محاسبه بازگشت سرمایه شامل بازده خالص در محاسبه کننده است. زیرا بازده حاصل از یک سرمایه گذاری می تواند مثبت یا منفی باشد.
وقتی محاسبات ROI رقم مثبتی را نشان می دهد. به این معنی است که بازده خالص سیاه است. زیرا بازده کل بیش از کل هزینه است. متناوبا، هنگامی که محاسبات ROI رقمی منفی بدست می آید. به این معنی است که بازده خالص قرمز است. زیرا کل هزینه ها بیش از کل بازده است. به عبارت دیگر، این سرمایه گذاری ضرر دارد. سرانجام، برای محاسبه ROI با بالاترین درجه دقت، بازده کل و هزینه های کل باید در نظر گرفته شود. برای مقایسه سیب به سیب بین سرمایه گذاری های رقیب، ROI سالانه باید در نظر گرفته شود.
درک بازگشت سرمایه
ROI به دلیل تطبیق پذیری و سادگی یک معیار محبوب است. اساسا ، ROI می تواند به عنوان اندازه گیری اولیه سودآوری سرمایه گذاری مورد استفاده قرار گیرد. این می تواند ROI در یک سرمایه گذاری سهام، ROI شرکت برای گسترش کارخانه یا ROI تولید شده باشد.
این محاسبه به خودی خود بسیار پیچیده نیست و تفسیر آن برای دامنه وسیع کاربرد آن نسبتا آسان است. اگر ROI یک سرمایه گذاری مثبت باشد، احتمالا ارزش آن را دارد. اما اگر فرصت های دیگری با ROI بالاتر در دسترس باشد. این سیگنال ها می توانند به سرمایه گذاران کمک کنند بهترین گزینه ها را حذف یا انتخاب کنند. به همین ترتیب، سرمایه گذاران باید از بازگشت سرمایه (ROI) منفی که به معنی ضرر خالص است، اجتناب کنند.
به عنوان مثال ، فرض کنید سرمایه گذاری در سال 99 مقدار 10 میلیون تومان در شرکت X سرمایه گذاری کرده است. یک سال بعد سهام خود را به قیمت 12 میلیون تومان است. برای محاسبه بازده این سرمایه گذاری، سود خالص (12 میلیون – 10 میلیون = 2 میلیون) را بر هزینه سرمایه گذاری (10 میلیون) ، برای 2/100 ROI یا 20٪ تقسیم کنید.
با استفاده از این اطلاعات، می توان سرمایه گذاری در شرکت X را با هر پروژه دیگری مقایسه کرد.
فرض کنید همان فرد در سال 96 نیز 20 میلیون در شرکت Y سرمایه گذاری کرده. سهام آن را در سال 99 به مبلغ 28 میلیون فروخته است. ROI موجودی این فرد شرکت Y به میزان 8/200 یا 40 درصد است.
یکی از تاکتیک هایی که برای هر کسب و کاری می تواند مفید باشد. موجب موفقیت شود استراتژی ایونت مارکتینگ است. پیشنهاد می کنیم جهت آشنایی بیشتر با این استراتژی مقاله زیر را از دست ندهید. (;
محدودیت های بازگشت سرمایه
نمونه هایی مانند نمونه بالا برخی از محدودیت های استفاده از ROI را به ویژه هنگام مقایسه سرمایه گذاری ها نشان می دهد. در حالی که ROI سرمایه گذاری دوم دو برابر سرمایه گذاری اول بود. زمان بین خرید و فروش فرد نیز برای سرمایه گذاری اول یک سال اما برای سرمایه گذاری سه ساله بود.
این فرد می تواند ROI سرمایه گذاری چند ساله را بر این اساس تنظیم کند. از آنجا که کل بازگشت سرمایه 40٪ بود. برای بدست آوردن متوسط ROI سالانه ، این فرد می توانست 40٪ را بر 3 تقسیم کند. مقدار 13.33٪ سالانه را بدست آورد. با این تعدیل، به نظر می رسد که اگرچه از سرمایه گذاری دوم سود بیشتری به دست آورد، اولین سرمایه گذاری در واقع انتخاب کارآمدتر بود.
ROI می تواند همراه با نرخ بازده (RoR) مورد استفاده قرار گیرد. که بازه زمانی پروژه را در نظر می گیرد. همچنین ممکن است از ارزش فعلی خالص (NPV) استفاده شود که به دلیل تورم، تفاوت در ارزش پول را در طول زمان نشان می دهد. به کاربرد NPV هنگام محاسبه RoR اغلب نرخ واقعی بازده گفته می شود.
دیدگاهتان را بنویسید