SSL چیست و نحوه فعال سازی آن
در این مقاله از رایانیتا می خواهیم به اینکه SSL چیست و نحوه فعال سازی آن بپردازیم. تا کنون به اینکه برخی از URL ها با http: // شروع می شوند. در حالی که برخی دیگر با https: // شروع می شوند، توجه کردید. شاید هنگام مرور وب سایت هایی که نیاز به دادن اطلاعات حساس دارند. مانند وقتی که قبوض را بصورت آنلاین پرداخت می کنید، این موارد اضافی را مشاهده کرده باشید. اما آن “s” اضافی از کجا آمده است و چه معنایی دارد؟
به بیان ساده ، “s” اضافی به این معنی است که اتصال شما با آن وب سایت امن و رمزگذاری شده است. هر داده ای که وارد می کنید با خیال راحت با آن وب سایت به اشتراک گذاشته می شود. این فناوری که این “s” کوچک را تامین می کند همان SSL است. شما به عنوان یک کاربر، همیشه می خواهید https: // را هنگام بازدید از هر سایتی که به اطلاعات ضروری خود اعتماد دارید مشاهده کنید. به عنوان یک بازاریاب، می خواهید مطمئن شوید که یک یا دو SSL برای مخاطبان خود دارید. با ما در ادامه مقاله SSL چیست و نحوه فعال سازی آن همراه باشید، تا SSL را بیشتر بررسی کنیم.
اگر می خواهید مرکت پلیس خود را راه اندازی کیند. با یک طراحی منحصر بفرد رقبای خود را کنار بزنید. پیشنهاد می کنیم حتما یک سری به “طراحی سایت مارکت پلیس” رایانیتا بزنید.
SSL چیست؟
SSL مخفف “Secure Sockets Layer” می باشد. در واقع SSL لایه سوکت امن است. این سیستم امنیتی در پشت پروتکل HTTPS (پروتکل انتقال ابرمتن امن) است که توسط نت اسکیپ ارتباطات ساخته شده است. به طور دقیق، SSL دیگر وجود ندارد. پس از SSL نسخه 3، پروتکل Transport Layer Security (TLS) جایگزین آن شد. با این حال، “SSL” یک نام عمومی برای سیستم رمزگذاری HTTPS شد. بنابراین، بسیاری از افراد وقتی منظورشان از TLS باشد، به SSL مراجعه می کنند.
خب همان طور که گفتیم TLS که معمولا SSL نامیده می شود. یک پروتکل برای رمزگذاری ترافیک اینترنت و تایید هویت سرور است. هر وب سایتی با آدرس وب HTTPS از SSL یا TLS استفاده می کند.
SSL فناوری امنیتی است. این یک پروتکل برای سرورها و مرورگرهای وب است که از خصوصی بودن داده های منتقل شده بین این دو اطمینان حاصل می کند. این کار با استفاده از یک لینک رمزگذاری شده انجام می شود که سرور و مرورگر را به هم متصل می کند.
گواهینامه SSL چیست؟
گواهینامه های SSL همان چیزی است که وب سایت ها را قادر می سازد از HTTP به HTTPS منتقل شوند که امنیت آن بیشتر است. گواهی SSL یک پرونده داده است که در سرور مبدا یک وب سایت میزبانی می شود. گواهینامه های SSL رمزگذاری SSL یا TLS را امکان پذیر می کنند. حاوی کلید عمومی وب سایت و هویت وب سایت به همراه اطلاعات مرتبط هستند. دستگاه هایی که سعی در برقراری ارتباط با سرور مبدا دارند برای بدست آوردن کلید عمومی و تایید هویت سرور به این پرونده ارجاع می شوند. کلید خصوصی مخفی و ایمن نگه داشته می شود.
در واقع گواهینامه های SSL یک پرونده کوچک داده هستند. به صورت رمزنگاری شده یک لینک رمزگذاری شده بین یک سرور وب و یک مرورگر ایجاد می کنند. این لینک تضمین می کند که کلیه داده های منتقل شده بین وب سرور و مرورگر خصوصی باقی می مانند.
هنگامی که در صفحه ای با فرم برای پر کردن و ارسال قرار می گیرید. اطلاعاتی که وارد می کنید توسط یک هکر در یک وب سایت ناامن قابل رهگیری است. این اطلاعات می تواند از جزئیات مربوط به یک معامله بانکی گرفته تا ایمیل وارد شده برای ثبت نام در یک پیشنهاد باشد. در زبان هکرها، این “رهگیری” اغلب به عنوان “حمله انسان در وسط” شناخته می شود. اما هنگام بازدید از وب سایتی که با SSL رمزگذاری شده است. مرورگر شما با وب سرور ارتباط برقرار می کند.
گواهی SSL شامل چه اطلاعاتی است؟
گواهینامه های SSL شامل موارد زیر است:
- نام دامنه ای که گواهی برای آن صادر شده است
- برای کدام شخص ، سازمان یا دستگاه صادر شده است
- کدام مرجع صدور گواهینامه آن را صادر کرده است
- امضای دیجیتالی مرجع گواهی
- زیر دامنه های مرتبط
- تاریخ صدور گواهینامه
- تاریخ انقضا گواهی
- کلید عمومی (کلید خصوصی مخفی نگه داشته می شود)
کلیدهای عمومی و خصوصی مورد استفاده برای SSL اساسا رشته های طولانی کاراکترهایی هستند. برای رمزگذاری و رمزگشایی داده ها استفاده می شوند. داده های رمزگذاری شده با کلید عمومی فقط با کلید خصوصی قابل رمزگشایی هستند و بالعکس.
علت نیاز وب سایت ها به گواهینامه SSL
یک وب سایت برای ایمن نگه داشتن اطلاعات کاربر، تایید مالکیت وب سایت، جلوگیری از ایجاد نسخه جعلی از سایت توسط مهاجمان و جلب اعتماد کاربر، به یک گواهی SSL نیاز دارد.
- رمزگذاری: رمزگذاری SSL / TLS به دلیل جفت شدن کلید عمومی – خصوصی که گواهینامه های SSL تسهیل می کنند امکان پذیر است. کاربراین مانند مرورگرهای وب کلید عمومی لازم برای باز کردن اتصال TLS را از گواهی SSL سرور دریافت می کنند.
- احراز هویت: گواهینامه های SSL تایید می کنند که یک مشتری با سرور صحیحی که در واقع مالک دامنه است صحبت می کند. این به جلوگیری از جعل دامنه و انواع دیگر حملات کمک می کند.
- HTTPS: مهم ترین نکته برای مشاغل، گواهی SSL برای آدرس وب HTTPS ضروری است. HTTPS فرم امن HTTP است و وب سایت های HTTPS وب سایت هایی هستند که بازدید آن ها توسط SSL / TLS رمزگذاری شده است.
علاوه بر امنیت داده های کاربر در جابجایی، HTTPS باعث می شود سایت ها از دید کاربر قابل اعتمادتر باشند. بسیاری از کاربران تفاوت بین آدرس وب http: // و https: // را متوجه نخواهند شد. اما اکثر مرورگرها شروع به برچسب گذاری در سایت های HTTP به عنوان “ایمن” نکردن به روش های قابل توجه تر، تلاش برای ایجاد انگیزه برای تغییر به HTTPS و افزایش امنیت می شود.
فعال سازی SSL
مفهوم SSL Enabled یا همان فعال سازی SSL بیان می کند آیا آدرسی که مشتری یا سرور از آن استفاده می کند دارای گواهی معتبری است. تایید اعتبار کاربر را تایید نمی کند. این سطح از امنیت با روش های دیگری مانند نام کاربری و رمزهای عبور کنترل می شود. فرآیند بررسی گواهی SSL معمولا در مرورگر کلاینت ها یا در نرم افزار سرور تعبیه شده است. کاربر می تواند با جستجوی تنظیمات شبکه مرورگر خود، SSL را فعال کند. نرم افزار سرور همچنین دارای گزینه “Enable SSL” است که مدیر سیستم باید آن را فعال کند.
نحوه گواهینامه SSL برای وبسایت خود
اولین قدم تعیین نوع گواهینامه مورد نیاز شماست. به عنوان مثال، اگر میزبانی محتوا در چندین پلفرم در دامنه ها یا زیر دامنه های جداگانه ممکن است به این معنی باشد که شما به گواهینامه های SSL مختلف نیاز دارید.
برای اکثر افراد، یک گواهی استاندارد SSL محتوای شما را پوشش می دهد. اما برای شرکت های یک صنعت تنظیم شده است. مانند امور مالی یا بیمه شاید ارزش داشته باشد که با IT خود صحبت کنید. تیم اطمینان حاصل شود که شما شرایط خاص گواهی SSL را در صنعت خود برآورده می کنید.
هزینه های گواهینامه های SSL متفاوت است. اما شما می توانید یک گواهینامه رایگان دریافت کنید یا برای دریافت گواهی سفارشی ماهانه پرداخت کنید. اما من اکیدا توصیه می کنیم شخصی را در زمینه DNS و تنظیمات فنی وب سایت خود آگاه کنید تا به شما کمک کند. این گواهی ها نیز هر 90 روز منقضی می شوند. بنابراین مطمئن شوید که آن ها به روز هستند.
یکی از ملاحظات اصلی دیگر دوره اعتبار یک گواهینامه است. بیشتر گواهینامه های استاندارد SSL که خریداری می کنید به صورت پیش فرض برای یک تا دو سال در دسترس هستند. اما اگر به دنبال گزینه های طولانی مدت هستید. گواهینامه های پیشرفته تری را در نظر بگیرید که دوره های طولانی تری را ارائه می دهند.
آیا می دانید خطای داخلی سرور 500 چیست؟ هنگام روبرو شدن با این ارور باید چه کاری انجم دهید؟ پیشنهاد می کنیم مقاله زیر را در این مورد حتما مطالعه نمایید.
آیا SSL برای سئو خوب است؟
آره. در حالی که هدف اصلی SSL تامین اطلاعات بین بازدید کننده و وب سایت شما است ، برای SEO نیز مزایایی دارد. طبق گفته گوگل، SSL بخشی از الگوریتم رتبه بندی جستجوی گوگل است.
علاوه بر این، فرض کنید دو وب سایت از نظر محتوای ارائه شده مشابه یکدیگر هستند. اما یکی SSL را فعال کرده و دیگری نه. ممکن است آن وب سایت اول به دلیل رمزگذاری شده، دارای افزایش کمی رتبه باشد. در نتیجه، فعال کردن SSL در وب سایت و در سراسر صفحات شما یک مزیت کاملا مشخص در سئو دارد.
دیدگاهتان را بنویسید