روش ها و مراحل تحقیقات بازاریابی
در این مقاله رایانیتا به موضوع روش ها و مراحل تحقیقات بازار می پردازد. برخی از مراحل مهم درگیر در فرایند تحقیقات بازاریابی شامل شناسایی و تعریف مسئله،بیان اهداف تحقیق،برنامه ریزی طراحی تحقیق یا طراحی مطالعه تحقیق یا طراحی مطالعه تحقیق،برنامه ریزی نمونه،جمع آوری داده ها،داده ها پردازش و تجزیه و تحلیل،تنظیم نتیجه گیری،تهیه و ارائه گزارش
اگرچه لازم نیست که همه فرایندهای تحقیق به طور متناوب از یک توالی خاص پیروی کنند. اما با این حال تحقیقات بازاریابی اغلب از الگویی کلی پیروی می کنند که می تواند تجزیه و به عنوان مراحل متوالی مورد مطالعه قرار گیرد.
مراحل مختلف فرایند تحقیقات بازاریابی
در ادامه به معرفی مراحل مختلف فرایند تحقیقات بازاریابی می پردازیم:
1)شناسایی و تعریف مسئله
اولین مرحله از روش ها و مراحل تحقیقات بازاریابی شناسایی مساله است. روند تحقیقات بازار با شناسایی مشکلی که شرکت با آن روبرو است آغاز می شود. بیان صریح مسئله ممکن است در همان ابتدای مراحل تحقیق امکان پذیر نباشد زیرا غالبا فقط علائم مشکلات در آن مرحل مشخص است. سپس،پس از برخی تحقیقات توضیحی،تعریف واضح این مسئله در تحقیقات بازاریابی از اهمیت اساسی برخوردار است. ،زیرا چنین تحقیقاتی یک فرایند پرهزینه است که شامل وقت،انرژی و هزینه می شود.
تعریف واضح مسئله به محقق در تلاش های بعدی تحقیق از جمله تعیین اهداف تحقیق مناسب،تعیین تکنیک های مورد استفاده و میزان اطلاعات جمع آوری شده،کمک می کند.
ممکن است ذکر شود که روش های تحقیق توضیحی که در بین مردم مورد استفاده قرار می گیرد. عبارتند از:بررسی های ثانویه،بررسی تجربه یا مطالعات آزمایشی،به عنوان مثال،مطالعات یک نمونه اولیه کوچک.همه این ها به عنوان تحقیقات مقدماتی نیز شناخته می شود.
2)بیانیه اهداف تحقیق
پس از شناسایی و تعریف مسئله با یا بدون تحقیق توضیحی،محقق باید بیانیه رسمی اهداف تحقیق را ارائه دهد. چنین اهدافی ممکن است به صورت کیفی یا کمی بیان شده و به صورت سوالات تحقیق،بیان یا فرضیه بیان شود. به عنوان مثال،هدف تحقیق برای فهمیدن میزان تاثیر برنامه های تبلیغات فروش بر میزان فروش یک هدف تحقیق است که به صورت بیانیه بیان می شود.
از طرف دیگر،فرضیه گزاره ای است که با یافته های تجربی قابل رد یا پشتیبانی است. همان هدف تحقیقاتی می تواند چنین باشد:برای آزمایش این پیشنهاد که فروش ها از طریق طرح های ارتقا فروش زمستان امسال تحت تاثیر مثبت قرار می گیرند.
نمونه ای از فرضیه دیگر ممکن است این باشد: الگوی بسته بندی جدید منجر به افزایش فروش و سود شده است. پس از توسعه اهداف یا فرضیه ها،محقق آماده انتخاب طرح تحقیق است.
3)طراحی مطالعه تحقیقاتی
پس از تعریف مسئله تحقیق و تصمیم گیری در مورد اهداف،باید طرح تحقیق تدوین شود. طرح تحقیق یک طرح جامع است که روش جمع آوری و تجزیه و تحلیل اطلاعات مورد نیاز را مشخص می کند.این چارچوبی برای برنامه تحقیقاتی عمل است.
اهداف مطالعه برای اطمینان از مرتبط بودن داده های جمع آوری شده با اهداف،در طرح تحقیق گنجانده شده است. در این مرحله،محقق همچنین باید نوع منابع اطلاعاتی مورد نیاز،روش جمع آوری داده ها به عنوان مثال،نظرسنجی یا مصاحبه،نمونه گیری،روش و زمان و هزینه های احتمالی تحقیق را تعیین کند.
4)برنامه ریزی نمونه
نمونه گیری شامل رویه هایی است که از تعداد کمی از اقلام یا بخش هایی از جمعیت برای نتیجه گیری در مورد جمعیت استفاده می کند. سوالات مهم در این زمینه این است که از چه کسی می توان به عنوان یک قرعه کشی نماینده درست نمونه برداری کرد؟ جمعیت موردنظر کدام است؟ اندازه نمونه چه اندازه باید باشد،چه اندازه بزرگ یا چه اندازه کوچک؟چگونه می توان واحدهای مختلف را برای تشکیل نمونه انتخاب کرد؟
5)جمع آوری داده ها
مجموعه داده مربوط به جمع آوری حقایقی است که برای حل مسئله استفاده می شود. از این رو،روش های تحقیق در بازار اساسا روش های تحقیق در بازار اساسا روش های جمع آوری اطلاعات است. داده ها می توانند ثانویه باشند،به عنوان مثال،از گزارش های مربوطه،مجلات و سایر نشریات دوره ای،به ویژه مقالات مکتوب،نشریات دولتی،انتشارات شرکت ها،کتاب ها و غیره جمع آوری می شوند.
داده ها می توانند اولیه باشند،یعنی از طریق تحقیقات تجربی با استفاده از ابزارهای مختلف از پایه اصلی جمع آوری شوند.
قطعا هر کسی که متخصص دیجیتال مارکتینگ باشد می داند که باید بهترین عملکرد را داشته باشد. پیشنهاد می کنیم مقاله زیر را که درباره تصورات غلط درباره سئو است را بررسی میکند مطالعه کنید.
6)پردازش و تجزیه و تحلیل داده ها
پس از جمع آوری داده ها،این داده ها باید به قالبی تبدیل شوند که پاسخ به مسئله شناسایی شده و تعریف شده اولیه را پیشنهاد دهد.پردازش داده ها با ویرایش داده ها و کد گذاری آن ها آغاز می شود. ویرایش شامل بازرسی از فرم های جمع آوری داده ها برای حذف ،خوانایی و سازگاری در طبقه بندی است. قبل از جدول بندی،پاسخ ها باید در دسته های معنی دار طبقه بندی شوند.
به قوانین دسته بندی،ضبط و انتقال داده ها به رسانه های ذخیره داده کد گفته می شود. این فرایند کدگذاری جدول بندی دستی یا رایانه ای تسهیل می کند.اگر از تجزیه و تحلیل رایانه ای استفاده می شود،داده ها می توانند کلید خورده و تایید شوند.
تجزیه و تحلیل داده ها نشان دهنده استفاده از منطق در درک داده های جمع آوری شده در مورد موضوع است. تجزیه و تحلیل در ساده ترین شکل ممکن است شامل تعیین الگوهای سازگار و جمع بندی جزئیات مناسب باشد.
تکنیک های تحلیلی مناسب انتخاب شده به نیازهای اطلاعاتی مسئل،ویژگی های طرح های تحقیق و ماهیت داده های جمع آوری شده بستگی دارد. تجزیه و تحلیل آماری ممکن است از تجزیه و تحلیل فوری ساده تا تحلیل چند متغیره بسیار پیچیده باشد.
7)تنظیم نتیجه گیری،تهیه و ارائه گزارش
آخرین مرحله از روش ها و مراحل تحقیقات بازاریابی تفسیر اطلاعات و نتیجه گیری برای استفاده در تصمیم گیری مدیریتی است. گزارش تحقیق را به طور واضح و موثر بیان کند. و نیازی به بیان سخنان پیچیده در مورد جنبه فنی مطالعه و روش تحقیق ندارد.
غالبا مدیریت به جزئیات طراحی تحقیق و تجزیه و تحلیل آماری علاقه مند نیست. بلکه در عوض،به یافته های عینی تحقیق علاقه مند است.در صورت نیاز،محقق ممکن است توصیه ها یا پیشنهادهای مناسب خود را در این زمینه ارائه دهد.محقفان باید ارائه را از نظر فنی دقیق،قابل درک و مفید قرار دهند.
در روزهای کرونا که شیوه ی کسب و کارها تغییر کرده است باید نکات مهم بازاریابی را آموزش ببینیم تا موفقیت بیشتری در کارمان داشته باشیم.بنابراین پیشنهاد می کنیم به مقاله زیر نگاهی بیندازید.
روش ها و مراحل تحقیقات بازاریابی معمولا از الگوی ذکر شده پیروی می کند ولی ممکن است در شرایط مختلف کمی تغییر کند.
درباره رایانیتا
رایانیتا ارائه دهنده انواع خدمات طراحی وبسایت، اپلیکیشن و دیجیتال مارکتینگ!
سایر نوشته های رایانیتا
دیدگاهتان را بنویسید