انواع گزارش گوگل آنالیتیکس
در این مقاله از رایانیتا می خواهیم به انواع گزارش گوگل آنالیتیکس بپردازیم. خب همان طور که احتمالا می دانید گوگل آنالتیکس یکی از کارآمدترین ابزار های بررسی وب سایت است. اما باید بدانید با وجود بسیاری از معیارها برای ردیابی و ابعاد فیلتر کردن آن ها کدام گزارشات مفیدتر و مهم تر هستند. اگر گوگل آنالیتیکس یک کشوری بود. پنجمینمین کشور بزرگ جهان می شد. اگر با گوگل آنالیتیکس آشنایی ندارید. این یک ابزار رایگان و قدرتمند است که می توانید برای مشاهده تجزیه و تحلیل وب سایت خود استفاده کنید.
تقریبا با همه افراد در حال تحقیق یا خرید آنلاین محصولات، وب سایت ها باید راهی برای ردیابی داده های کاربر پیدا کنند. گوگل آنالیتیکس تنها با هدف ردیابی این تعاملات کاربر ایجاد شده است. به محض وجود کد رهگیری، می توان همه تعاملات را جستجو کرد و اطلاعات حیاتی را جمع آوری کرد.
شما می توانید داده های فعلی را با اطلاعات تاریخی مقایسه کنید. نحوه عملکرد سایت خود را مشاهده کنید. اطلاعات جمعیتی کاربران خود را ببینید و حتی اینکه تغییرات ایجاد شده بر میزان بازدید شما تاثیرگذار است. دستیابی به اهداف نیز آسان است زیرا می توانید سفارشی کنید که می خواهید گوگل کدام را وارد کند. قسمت اصلی کشف گزارشات صحیح برای استفاده است.با ما در ادامه مقاله انواع گزارش گوگل آنالیتیکس همراه باشید، تا بیشتر گزارشات گوگل آنالیتیکس را بررسی کنیم.
گزارش گوگل آنالیتیکس چیست؟
هنگامی که وارد گوگل آنالیتیکس شوید. اساسا گزارش اخبار مختلف است. ده ها گزارش استاندارد وجود دارد که در این پنج دسته بزرگ مرتب شده اند:
- Realtime ( زمان حال یا واقعی)
- Audience ( حضار یا کاربران)
- Acquisition (تحصیل – مالکیت)
- Behavior (رفتار – اخلاق)
- Conversions (تبدیل ها)
هر یک از این دسته ها لیست گزارش های استاندارد شده خود را دارند. در ادامه به این دسته ها می پردازیم.
1) گزارش های Realtime
گزارش های Realtime در گوگل آنالیتیکس می توانند کاربران زنده، رویدادها و اهدافی را که در وب سایت شما اتفاق می افتد نشان دهند. آن ها همچنین می توانند به شما کمک کنند که آیا کد رهگیری گوگل آنالیتیکس شما کار می کند یا خیر. همچنین، می توانید از این گزارشات برای موارد زیر استفاده کنید:
- پارامترهای UTM خود را از طریق گزارش های منبع ترافیک تایید کنید.
- از طریق گزارش رویدادها، پیگیری رویداد و نام گذاری آن را تایید کنید.
- پیگیری هدف را از طریق گزارش تبدیلات تایید کنید
- همچنین برای دیدن تعداد کاربران حاضر در وب سایت شما.
گزارش های مختلفی را می توانید در این گروه مشاهده کنید مانند:
- بررسی اجمالی
- محل (Location)
- منابع ترافیک
- محتوا
- مناسبت ها
- تبدیل ها
مفیدترین گزارشی که می توانید بیابید در مورد محتوا ، رویدادها و تبدیل است. قابلیت هایی که گزارشات به شما می دهند”
- می توانید صفحاتی را که در Gگوگل آنالیتیکس ردیابی نمی شوند، شناسایی کنید.
- می توانید URL ها و عناوین صفحه را ردیابی کنید
- برای تایید تنظیمات ردیابی رویداد که از طریق GTM یا GA انجام شده است. می توانید از این گزارش استفاده کنید.
- می توانید مقادیر بدست آمده را به درستی تایید کنید.
- از این مقادیر می توان برای تعیین اهداف مبتنی بر رویداد نیز استفاده کرد.
- برای تایید تنظیم اهداف خود می توانید این گزارش را مشاهده کنید.
- اگر اهداف شما در اینجا در زمان واقعی ردیابی نشوند. در گزارش های عادی شما منعکس نمی شوند.
2) گزارش Audience (مخاطبان)
همانطور که از نامش پیداست، مخاطبان در آنالیتیکس کاربرانی هستند که شما براساس هر ترکیبی از ویژگی ها برای کسب و کار شما معنی دار است. گزارشات مخاطبان در گوگل آنالیتیکس به سوالات مربوط به ویژگی های کاربران پاسخ می دهد. برخی از سوالاتی که می توان در این گزارش ها پاسخ داد عبارتند از:
- مکان کاربر چیست؟
- چند کاربر فعال در وب سایت شما وجود دارد؟ (روزانه / هفتگی / ماهانه)
- آمار سن و جنسیت چیست؟
- علاقه آن ها چیست؟
- آن ها از چه دستگاهی استفاده می کنند؟
- آیا کاربر جدید است یا قدیمی؟
می توانید اطلاعات زیادی در مورد کاربر در گوگل آنالیتیکس در دسترس داشته باشید. بیایید نگاهی به گزارش های موجود در بخش Audience بیندازیم.
1- گزارش اجمالی
گزارش اجمالی مروری خلاصه ای از برخی از معیارهای مهم وب سایت شما را نشان می دهد. این معیارها معیارهای دستیابی و تعامل هستند.
معیارهای خرید
- کاربران
- کاربران جدید
- جلسات
معیارهای مشارکت
- جلسات / کاربر
- بازدید از صفحه
- صفحات / جلسات
- میانگین مدت زمان جلسه
- نرخ پرش
این گزارش داده ها را بر اساس محدوده تاریخ اعمال شده به شما نشان می دهد.
2- گزارش کاربران فعال
این گزارش تعداد کاربران فعال سایت شما را برای محدوده تاریخ انتخاب شده به شما اعلام خواهد کرد. در این گزارش می توانید دریافت کنید
- کاربر فعال 1 روزه
- کاربران فعال 7 روزه
- کاربران فعال 14 روزه
- کاربران فعال 28 روزه
این گزارش هنگام استفاده از بخش ها معنادارتر است. این به شما کمک می کند ثبات جلسات را در یک بخش خاص تجسم کنید.
3- گزارش ارزش مادام العمر (Lifetime Value)
گزارش های ارزش Lifetime برای سنجش عملکرد کاربران برای چندین جلسه در طول زندگی آن ها مفید است. این گزارش ها بیشتر برای سایت های تجارت الکترونیکی مفید است. همچنین معیارهای دیگر شما برای راه اندازی تجارت الکترونیکی برای پیگیری نیاز دارید. در حال حاضر، تنها ابعادی که در این گزارشات موجود است:
- کانال اکتساب
- منبع اکتساب
- خرید متوسط
- کمپین اکتساب
شما می توانید ارزش طول عمر کاربران را بر اساس منبعی که از آن خریداری شده اند مقایسه کنید. این گزارش به تخصیص مجدد بودجه برای بازاریابی کمک می کند.
4- گزارش مخاطبان
برای دریافت داده ها، ابتدا باید اطلاعات جمعیتی و علایق را فعال کنید. سپس لیست مخاطبان ایجاد کنید. سپس آن ها را در گوگل آنالیتیکس منتشر کنید. آمار مربوط به این لیست از تاریخ انتشار در گزارش مخاطب منعکس می شود.
یکی از مثال های خوب ایجاد لیست مخاطبان برای تبدیل های خرد است. به عنوان مثال: کاربرانی که PDF را بارگیری کردند اما برای دوره آزمایشی ثبت نام نکردند. یا کاربرانی که محصول را به سبد خرید اضافه کردند اما خریدی انجام ندادند.
5- گزارش اکسپلورر کاربر
این گزارش بر رفتار هر کاربر در وب سایت شما بر اساس شناسه مشتری یا شناسه کاربر متمرکز است.
6- گزارش جغرافیایی
همانطور که از نامش پیداست. گزارش های جغرافیایی داده های موقعیت مکانی کاربران را براساس آدرس IP آن ها به شما ارائه می دهد. یک گزارش زبان مرورگر نیز در گزارش جغرافیایی موجود است. این در صورتی مفید است که کاربران بین المللی در وب سایت خود داشته باشید.
7- گزارش رفتار
این یکی از گزارش های مهم در تجزیه و تحلیل های گوگل است. این به شما آماری برای کاربران جدید و بازگشت دهنده و همچنین میزان حضور و وابستگی آن ها به وب سایت شما می دهد.
8- گزارش فناوری
این گزارش به شما کمک می کند تا کاربر را بر اساس فناوری مورد استفاده برای بازدید از وب سایت خود تجزیه و تحلیل کنید. این شامل آماری است که توسط آن ها تقسیم شده است
- مرورگر
- سیستم عامل
- شبکه
- وضوح صفحه
- نام میزبان
9- گزارش موبایل
گزارش موبایل حاوی آمار مربوط به انواع مختلف دستگاه های تلفن همراه، سیستم عامل تلفن همراه و موارد دیگر است.
آیا تا به حال به اینکه از دنیای ویندوز فاصله بگیرید و بروید به سمت لینوکس فکر کردید؟ این که استفاده از آن چه مزایای بیشتری می تواند به شما بدهد؟ پیشنهاد می کنیم برای کسب جواب این سوالات و آشنایی بیشتر با لینوکس مقاله زیر را از دست ندهید.
3) گزارش های خرید (Acquisition)
همانطور که از نامش پیداست. گزارش های اکتساب در گوگل آنالیتیکس به سوالات مربوط به کاربران در هنگام ورود به وب سایت پاسخ می دهد. برخی از سوالاتی که می توان به آن ها پاسخ داد، به شرح زیر هستند:
- ما کاربران را از کجا به دست آوردیم؟
- کانال چیست؟
- کلمات کلیدی / سوالات جستجوی کاربران اکتسابی چه بود؟
- هزینه تحصیل چقدر بود؟
گزارش های خرید بر روی نحوه به دست آوردن کاربران و اطلاعات مربوط به آن متمرکز هستند. بیایید به سرعت برخی از گزارش های موجود را مرور کنیم:
- گزارش اجمالی: این گزارش خلاصه ای از معیارهای دستیابی، رفتار و تبدیل برای کانال های مختلف را به شما ارائه می دهد.
- گزارش ترافیک: گزارش ترافیک به شما آماری مربوط به منبع، رسانه، کانال ها، مراجعات و موارد دیگر را می دهد. برای بدست آوردن دید کلی در مورد محل ورود کاربرانتان می توانید از این گزارش استفاده کنید.
- گزارش ادوردز: گزارش های ادوردز آمار مربوط به گوگل ادوردز خود را به شما ارائه می دهند. قبل از شروع دریافت اطلاعات، باید حساب ادوردز خود را با تجزیه و تحلیل ادغام کنید.
- گزارش سرچ کنسول: در این گزارش، داده های سرچ کنیسول گوگل یا وب مسترها را دریافت خواهید کرد. مشابه AdWordادوردز، باید سرچ کنسول گوگل را در گوگل آنالیتیکس ادغام کنید.
- گزارش اجتماعی: گزارش های اجتماعی آمار مربوط به کاربران ارجاع شده توسط شبکه های اجتماعی را به شما ارائه می دهد.
- گزارش کارزار: این گزارش هنگامی مفید است که از برچسب های UTM در URL های تبلیغات خود استفاده می کنید. این گزارش به شما آماری مربوط به کاربران ارجاع شده توسط کمپین های خاص را می دهد. همچنین، می توانید عملکرد را برای کلمه کلیدی دیگری مقایسه کنید.
4) گزارش رفتار (Behavior)
گزارش های رفتاری در گوگل آنالیتیکس به سوالات مربوط به کاربران پس از ورود به وب سایت شما پاسخ می دهد. این گزارش ها برای درک معیارهای تعامل بسیار مهم هستند. برخی از سولاتی که می توانند پاسخ داده شوند عبارتند از:
- کاربران از کدام صفحات در وب سایت شما بازدید می کنند؟
- زمان بارگذاری صفحه برای کاربر چقدر است؟
- کاربران چه چیزی را در سایت جستجو می کنند؟
- کاربران از چه صفحاتی وارد و خارج می شوند؟
بیایید گزارش های این بخش را با هم بررسی کنیم:
1- گزارش اجمالی
گزارش اجمالی به شما اطلاعات مربوط به صفحات بازدید شده توسط کاربران را ارائه می دهد. برخی از معیارهای موجود عبارتند از:
- بازدید از صفحه
- بازدید از صفحه منحصر به فرد
- میانگین زمان در صفحه
- نرخ گزاف گویی
2- گزارش جریان رفتار
جریان رفتار نوع دیگری از گزارش جریان در تجزیه و تحلیل گوگل است. مسیر کاربران را از طریق آن تجسم می کند.
- صفحات
- مناسبت ها
- صفحات و رویدادها
این گزارش به شما کمک می کند که کاربران در چه صفحاتی زمان بیشتری را صرف و سایر مسائل مربوط به محتوا می کنند.
3- گزارش محتوای سایت
گزارش های محتوای سایت، آمار مربوط به صفحات بازدید شده توسط کاربران را به شما ارائه می دهد. برخی از سوالات پاسخ داده شده عبارتند از:
- بازدید از صفحه برای صفحات مختلف چیست
- صفحات فرود یا همان لندینگ پیج ها و صفحات خروجی چیست
- کدام صفحات زمان بیشتری در صفحه دارند؟
- کدام صفحات نرخ پرش بیشتری دارند؟
این یکی از مهم ترین بخش های تجزیه و تحلیل گوگل است.
4- گزارش سرعت سایت
گزارش سرعت سایت به شما زمان بارگذاری صفحه برای نمایش نمونه صفحه در وب سایت شما را می دهد. همچنین به شما زمان بندی سایت دیگری مانند زمان بارگذاری DOM، زمان پاسخ دهی سرور و تغییر مسیر و موارد دیگر را می دهد.
طراحی یک لندینگ پیج برای اینکه بتواند موثر باشد. همچنین بیشترین تبدیل را داشته باشد، چندان کار ساده ای نیست. مخصوصا که باید برای رسیدن به چنین نتیجه ای نکات بسیاری را در نظر بگیرید و رعایت نمایید. به همین دلیل پیشنهاد می کنیم مقاله زیر را از دست ندهید.
5) گزارش های تبدیل
همانطور که از نامش پیداست، گزارش های تبدیل در گوگل آنالیتیکس به سوالات مربوط به “اهداف” تعریف شده توسط شما پاسخ می دهد. برخی از سوالات پاسخ داده شده توسط این گزارش ها به شرح زیر هستند:
- نرخ تبدیل هدف وب سایت شما چقدر است؟
- کاربر برای تبدیل در وب سایت شما چه میزان بازدید انجام می دهد؟
- کانال هایی که کاربر قبل از تبدیل استفاده می کند چیست؟
- نرخ معامله و درآمد من چقدر است؟
برای پر کردن این گزارش ها ، اولین کاری که باید انجام دهید این است. هدف را برای خودتان تعریف کنید. یا اینکه تجارت الکترونیکی یا پیگیری تجارت الکترونیکی پیشرفته را فعال و پیاده سازی کنید. حال بیایید خلاصه گزارش را در این بخش بررسی کنیم.
- گزارش هدف: گزارش هدف به شما در برخی معیارهای مهم مانند تکمیل هدف و نرخ تکمیل هدف کمک می کند. همچنین حاوی گزارش تجسم قیف است. برای پر کردن این گزارش، اطمینان حاصل کنید که اهداف را در تنظیمات مشاهده تعریف کنید.
- گزارش تجارت الکترونیکی: اگر سایت تجارت الکترونیکی دارید. توصیه می شود ردیابی سایت تجارت الکترونیکی را پیاده سازی کرده و گزارش های تجارت الکترونیکی را فعال کنید. می توانید معیارهای مهم مانند درآمد، نرخ معامله، میانگین را بدست آورید.
- گزارش اسناد: گزارش های اسنادی می توانند به شما کمک کنند مدل های مختلف اسناد را در یک رابط جداگانه مقایسه کنید.
دیدگاهتان را بنویسید