4 استراتژی سئو جهت بهبود UX
در این مقاله از رایانیتا می خواهیم به 4 استراتژی سئو جهت بهبود UX بپردازیم. برای هر وبسایتی ارائه یک تجربه کاربری (UX) برتر علاوه بر رضایت مشتری مهم است. بلکه در رتبه بندی گوگل نیز مولفه ای مهم است. مخصوصا سایت های تجارت الکترونیکی چالش های منحصر به فردی برای سئو ارائه می دهند. آن ها دارای قسمت های متحرک زیادی هستند که اغلب صدها اگر نه هزاران صفحه و اجزای پویا دارند.
قبلا اینگونه بود که برای کسب رتبه بالا در نتایج جستجو، تمام کاری که شما باید انجام می دادید این بود که کمی وقت صرف تحقیق در مورد کلمات کلیدی و لینک ها ایجاد کنید. گوگل از آن زمان مسیری طولانی را طی کرده است. غلبه بر رقابت و حضور در صفحه اول نتایج جستجو دشوارتر از همیشه است.
با بیش از 200 عامل رتبه بندی که به نمایش وب سایت شما در گوگل کمک می کنند. واقعیت جدید این است که UX یا تجربه کاربری، نقش زیادی در وضعیت رتبه بندی شما دارد. در حقیقت سئو و UX با یکدیگر همکاری کرده اند. آن ها در حال کار برای کمک به شما یا صدمه زدن به شما هنگام رسیدن به نتایج جستجو هستند.
در دنیای پرشتاب خرده فروشی آنلاین، نقشی که سئو در تجربه کاربر بازی می کند. گاهی اوقات می تواند در این تغییر تنظیمات گم شود. با این حال، عدم آگاهی یا نادیده گرفتن بهترین روش های جستجوگرها می تواند بر قابلیت مشاهده یک وب سایت در موتورهای جستجو، ترافیک طبیعی و در نهایت تبدیل ها تاثیر بگذارد. در ادامه چهار استراتژی سئو برای حفظ ذهن برای بهبود UX در دنیای پویای تجارت الکترونیکی را آورده ایم. با ما در ادامه مقاله 4 استراتژی سئو جهت بهبود UX همراه باشید.
اگر قصد چک و بررسی یا بهبود سئو وبسایت خود را دارید. تا با آن رتبه گوگل خود را ارتقادهید. پیشنهاد می کنیم حتما یک سری به صفحه ” سفارش سئو سایت ” رایانیتا بزنید. علاوه بر این می توانید از مزایای ویژه رایانیتا و مشاوره تخصصی رایگان بهرمند شوید.
1- بهبود سرعت سایت
بخشی از ایجاد یک تجربه کاربری خوب در یک وب سایت سرعت بارگذاری است. این موضوع از سال 2010 نیز یک عامل رتبه بندی برای گوگل بوده است. با تعداد تصاویر و عناصر پویا، سایت های تجارت الکترونیکی معمولا به آرامی بارگیری می شوند. این خود منجر به از دست رفتن مشتریان و تبدیل نشدن آن ها می شوند.
اولین قدم آگاهی از تاثیر سرعت سایت بر UX است. اگر از گوگل آنالیتیکس استفاده می کنید. نگاهی به نرخ پرش و داده های سرعت سایت بیندازید تا مشکلی وجود نداشته باشد. URL خود را از طریق یک ابزار رایگان مانند GTmetrix یا PageSpeed Insights Google اجرا کنید تا بفهمید سرعت سایت شما روی دسک تاپ چگونه است. اصلا سایت به طور کامل ذخیره می شود. به طور خاص برای سایت های تلفن همراه، از ابزار Google My Test My Site برای اندازه گیری عملکرد سایت استفاده کنید.
اگر در زمان بارگیری صفحه مشکلی است. با برخی از روش های بهینه سازی با آن مقابله کنید. به عنوان مثال: تصاویر و پرونده های بزرگ (بیش از 150 بایت) را شناسایی کنید. آن ها را با استفاده از فتوشاپ یا یک ابزار فشرده سازی رایگان تصویر فشرده کنید. از کش مرورگر استفاده کنید تا بازدیدکنندگان تکراری مجبور نباشند هر بار کل صفحه را بارگیری مجدد کنند.
تغییر مسیرهای غیرضروری را کاهش دهید. زیرا می توانند زمان بارگیری صفحه را کاهش دهند. اما مطمئن شوید که صفحه اصلی دارای ارزش سئو باقی مانده است. به عنوان مثال لینک های برگشتی قابل توجه وجود داشته باشد. در صورت انجام، هدایت را در محل خود حفظ کنید.
2- هدف گذاری منحصر به فرد و مرتبط مطالب
گوگل می خواهد محتوای منحصر به فرد با کیفیت را در هر URL پیدا کند. برای خرده فروشان این گاهی اوقات می تواند مشکل باشد. علاوه بر تلاش برای ایجاد محتوای توصیفی منحصر به فرد برای هر صفحه، بازرگانان همچنین باید از صفحات جستجو فیلتر شده و پارامترهای محصول احتیاط کنند. صفحات کم ارزش زیادی را ایجاد کنند که توسط گوگل قابل اینکدس کردن است. از دیدگاه سئو، این امر می تواند باعث کاهش اعتبار صفحه شود. شاخص گوگل را با تقریبا صفحات تکراری از بین ببرد.
برای مقابله با این مسئله بهتر است یکی از این سه کار را انجام دهید:
- قرار دادن یک برچسب متعارف در صفحات تغییر محصول که به صفحه اصلی محصول اشاره دارد.
- قرار دادن برچسب “noindex” روی صفحه را تغییر دهید.
- تغییر آن را با robots.txt مسدود کنید.
سایت های تجارت الکترونیکی همچنین باید برای محتوای منقضی شده مانند: محصولات فروخته شده، خارج از انبار ، متوقف شده و… برنامه ریزی کنند. این طرح باید اولویت بندی کاربر باشد و اطمینان حاصل شود که ارزش سئو از بین نمی رود.
اجرای ریدایرکت 301 در اکثر موارد انتخاب بهینه است. ابتدا اطلاعات به روز در مورد محصولی که به دنبال آن هستند را در اختیار کاربران قرار می دهد. اگر صفحه ای بک لینک قابل توجهی داشت. هدایت هر لینکی را که URL اصلی داشت، منتقل می کند.
3- اولویت قرار دادن تجربه تلفن همراه
تحقیقات اخیر نشان داده است که بیش از 57٪ از ترافیک آنلاین اکنون از طریق تلفن های همراه و تبلت ها حاصل می شود. بنابراین تلفن همراه باید در اولویت هر بحث UX باشد. یکی دیگر از نگرانی های مربوط به سئو مربوط به موبایل که در سال 2018 ارائه شد معرفی فهرست اول تلفن همراه گوگل است. این بدان معناست که گوگل درجه بندی را اساسا براساس تجربه و محتوای تلفن همراه تعیین می کند. اساسا، سایت های تجارت الکترونیکی باید اطمینان حاصل کنند که کاربران تجربه مشابهی را هم در تلفن همراه و هم در دسک تاپ دارند. یک سایت سرویس دهنده ریسپانسیو یا داینامیک بهترین گزینه برای ارائه یک تجربه کاربری قابل مقایسه است.
4- نظارت بر تغییرات سایت
تغییر در عنوان HTML، برچسب های “noindex”، شکسته شدن متعارف، هدایت مجدد شکسته، ریدایرکت 301 به ریدایرکت 302 و موارد دیگر می تواند تاثیرات مخربی بر سئو و به طور گسترده ای، تجربه کاربر داشته باشد. فعال باشید و با تیم های درگیر در مورد سئو و تاثیری که این نوع تغییرات می تواند در کل سایت داشته باشد صحبت کنید.
با دستیابی به تغییرات شدید در بازدیدهای طبیعی در صفحه اصلی بازدید در گوگل آنالیتیکس، یا با استفاده از یک سرویس نظارت بر سایت که هرگونه تغییراتی را که می تواند بر سئو تثیر بگذارد. نظارت را می توان به صورت دستی انجام داد.
عناصر مشترکی که بر UX و سئو اثر دارند
بسیاری از عناصر مشترک UX وجود دارند که بر سئو نیز تاثیر می گذارند. این عناصر بر عملکرد سایت شما تاثیر می گذارند. بر رتبه بندی سایت شما در نتایج جستجو نیز اثر دارند. در ادامه دو عنصر برتر وجود دارد که بر UX و سئو تاثیر می گذارد.
پیمایش یا جهت یابی
پیمایش یکی از بزرگترین عواملی است که به تجربه کاربر کمک می کند. در واقع نقشه راهی است که مخاطبان شما برای مرور اطلاعات شما استفاده می کنند. پیمایش شما همچنین بر چگونگی موتورهای جستجو برای جستجوی سایت شما و یافتن اطلاعات تاثیر می گذارد.
افراد از صفحات مختلف وارد وب سایت شما می شوند. اگر می خواهید آن ها در صفحه شما بمانند، پیمایش شما باید ساده و آسان باشد. مخاطبان شما باید بتوانند به هر صفحه ای بروند. فقط با استفاده از پیمایش شما به صفحه ای کاملا متفاوت سر بزنند.
اگر پیمایش شما پیچیده یا گیج کننده باشد، افراد را از سایت شما بازمی دارد. آن ها نمی دانند چگونه اطلاعات را پیدا کنند و از تلاش برای یافتن آن ها در صفحات شما منصرف می شوند. برای جلوگیری از این اتفاق، پیمایش ساده ضروری است.
سرعت سایت
خمن طور که در بالا نیز اساره کردیم سرعت سایت تاثیر بسیار بالایی دارد. کاربران از منتظر ماندن برای بارگیری صفحات متنفر هستند. آن ها می خواهند سریع و کارآمد به اطلاعات دسترسی پیدا کنند. اگر بارگیری سایت شما خیلی طولانی شود. خطر از دست دادن امتیاز برای کسب و کار شما است.
سرعت سایت شما نیز بر رتبه بندی سئو شما تاثیر می گذارد. گوگل می خواهد سایت هایی را نشان دهد که به سرعت بارگیری می شوند. آن ها می خواهند کاربران سریعا اطلاعات مورد نظر خود را پیدا کنند. بنابراین سایت های پر بار سریع در بالای نتایج قرار می گیرند.
علاوه بر این، سرعت سایت مناسب UX خوبی را فراهم می کند. افراد بیشتری در صفحه شما باقی خواهند ماند. زیرا آن ها می توانند به سرعت به اطلاعات دسترسی پیدا کنند. تعامل بیشتر در صفحه شما منجر به رتبه بندی بهتر سایت شما خواهد شد.
آیا با هیت مپ ها یا همان نقشه های حرارتی سایت آشنایی دارید؟ می دانید چه مزایایی دارند؟ پیشنهاد می کنیم جهت آشنایی با هیت مپ ها مقاله زیر را حتما مطالعه نمایید.
کلام پایانی
مصرف کننده امروز تجربه کاربری( UX) یکپارچه را انتظار دارد و به آن نیاز دارد و موتور جستجو نیز چنین است. درک و استفاده از ارتباط بین سئو و UX می تواند قابلیت جستجو را بهبود بخشد. به حرکت طبیعی کمک کند و تجربه کاربر آنلاین را افزایش دهد. خوش حال می شوین نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید