نحوه انتخاب بهترین فرمت تصاویر برای وب سایت
در این مقاله از رایانیتا می خواهیم به نحوه انتخاب بهترین فرمت تصاویر برای وب سایت بپردازیم. انتخاب بهترین فرمت فایل تصویری برای وب سایت شما کار بزرگی است. زیرا تصاویر موجود در وب سایت شما نقش بزرگی در تجربه آنلاین بازدیدکنندگان دارند.
انسان ذاتا موجودی بصری است. از نظر بصری هدایت میشود. ما تصاویر را سریع تر از کلمات درک می کنیم. بنابراین تصاویر ابتدا قبل از متن اسکن می شوند. عکسها، اسکرینشاتها و انیمیشنها اغلب برای بهبود محتوای متنی در یک صفحه وب استفاده میشوند. زیرا تصاویر بصری بسیار آموزنده، از نظر احساسی جذاب هستند. به طور ناخودآگاه پیامها، برند و زیباییشناسی را منتقل میکنند.
تنها 7.3 درصد از وب سایت ها اصلا از محتوای بصری استفاده نمی کنند. اگر وبسایتها میخواهند به بازدیدکنندگان خود اطلاع دهند، متقاعد کنند، ارتباط برقرار کنند و به آن ها بفروشند، به تصاویر خوب نیاز دارند. اما بسیاری از صاحبان وب سایت هنوز نمی دانند چه فرمت فایل تصویری را انتخاب کنند. یا چگونه آن را بهینه کنند.
انتخاب فرمت های تصویر شما حیاتی است. درست مانند فرمت های فایل لوگو، هر نوع تصویر برای هدف خاصی استفاده می شود. مزایا و معایب خود را دارد. درک اصول اولیه به شما این اطمینان را می دهد که بتوانید تصمیم بگیرید که در هر شرایطی کدام فرمت بهترین است. با ما در ادامه مقاله نحوه انتخاب بهترین فرمت تصاویر برای وب سایت همراه باشید تا بیشتر به این موضوع بپردازیم.
علت اهمیت فرمت های فایل تصویر
تمام گرافیک های آنلاین فایل های تصویری هستند. این فایلها در فرمتهای زیادی وجود دارند. در حالی که اغلب میتوانید فرمت فایل اولیه را به نوع دیگری تبدیل کنید، انجام این کار همیشه خوب نیست. آن ها تصاویر یکسان را به روش های مختلف ارائه می دهند و اندازه فایل های متفاوتی دارند.
هر فایل برای استفاده خاصی در نظر گرفته شده است. از نظر ظاهر، عملکرد و مقیاس پذیری اهمیت دارد.
- ظاهر: برخی از فرمت های تصویر شامل جزئیات بیشتری هستند. از کیفیت بالاتری نسبت به بقیه برخوردارند.
- عملکرد: برخی از فایل های تصویری فضای بیشتری نسبت به بقیه اشغال می کنند که بر زمان بارگذاری سایت شما تاثیر می گذارد.
- مقیاس پذیری: برخی از فرمت های تصویر را می توان بدون از دست دادن کیفیت، مقیاس بندی کرد. در حالی که برخی دیگر نمی توانند. این می تواند ظاهر در اندازه های مختلف صفحه نمایش را تحت تاثیر قرار دهد.
فایلهای موجود در وبسایت شما باید منجر به حجم فایل کوچک و بارگذاری سریع تصویر بدون افت کیفیت شوند.
زمان استفاده از هر فرمت فایل
انتخاب بهترین فرمت فایل تصویری به نوع تصویر و هدف نهایی بستگی دارد. عکس ها باید از فرمت فایل JPG استفاده کنند. در حالی که لوگوها و تصاویر ساده باید از فایل های PNG یا SVG استفاده کنند. به خاطر داشته باشید که JPG و PNG نیز می توانند با فرمت کمتر شناخته شده WebP دارای کیفیت یکسان و اندازه فایل کوچک تر باشند.
به طور کلی، فرمتهای تصویر با وضوح پایین و با اتلاف برای جایی که اندازه فایل کوچکتر و بارگذاری سریع مهم تر از کیفیت تصویر فوق العاده بالا است، بهترین هستند. اگرچه، بهینه سازی یک تصویر برای وب بدون از دست دادن کیفیت زیاد امکان پذیر است. این دقیقا همان چیزی است که شما می خواهید.
بدون کاهش سرعت صفحه وب و زمان بارگذاری کلی سایت، بهترین کیفیت تصویر و ابعاد پیکسل را برای نمایش تصویر مورد نظر هدف قرار دهید. در نتیجه یک وب سایت فوق سبک که در هر دستگاهی می خواند و در عین حال شگفت انگیز به نظر می رسد، دارید.
بهینهسازی عکسها برای سایت شما همیشه آسان نیست. احتمالا نیاز به آزمایش و تست دارد. اما زمانی که فرآیند بهینه سازی تصویر خود را کاهش دهید. سرعت وب سایت شما بهبود می یابد. اگر در وب سایت خود تصاویری دارید. آن را با تست سرعت تصویر تست کنید تا ببینید چه تصاویری را می توان بهتر بهینه کرد. خبر خوب این است که همیشه میتوانید بهبودهایی ایجاد کنید و وبسایت خود را با گرافیکی با اندازه بهتر به روز کنید.
پروتکل انتقال فایل یعنی FTP خیلی قبل از HTTP که در حال حاضر برای اتصال به اینترنت از آن استفاده می کنید، وجود داشته است. پیشنهاد می کنیم جهت آشنایی بیشتر با پروتکل FTP مقاله زیر را حتما مطالعه نمایید.
3 فرمت اصلی تصویر مورد استفاده در وب
همانطور که قبلا اشاره کردیم، برخی از فرمت های تصویری وجود دارند که بسیار رایجتر از بقیه بهصورت آنلاین استفاده میشوند. سه گزینه ای که در زیر می خواهیم معرفی کنیم. برخی از محبوب ترین و مفیدترین فرمت ها هستند. که آن ها را برای تقریبا هر وب سایتی بهترین انتخاب می کند.
فرمت JPEG
اصطلاح JPEG مخفف Joint Photographic Experts Group است و در سال 1986 ابداع شد. مزایای اصلی این فرمت این است که می تواند میلیون ها رنگ را نمایش دهد. به ویژه برای سطوح فشرده سازی بالا مناسب است. به طور کلی، JPEG یک گزینه عالی برای نمایش عکس های پیچیده است که شامل رنگ های زیادی است.
اگرچه JPEG ها هنگام فشرده سازی به خوبی خود را حفظ می کنند. اما معمولا پس از بهینه سازی تصاویر می توانید متوجه افت کمی کیفیت شوید. اگرچه، این همه به سطح فشرده سازی انتخاب شده برای تصویر بستگی دارد. افت کیفیت اغلب قابل توجه نیست مگر اینکه خیلی دقیق نگاه کنید.
از سوی دیگر، JPEG ها برای تصاویر با داده های رنگی بسیار کم، مانند اسکرین شات های رابط و دیگر گرافیک های ساده تولید شده توسط کامپیوتر، مناسب نیستند.
فرمت PNG
گرافیک های شبکه قابل حمل (PNG) به همان اندازه JPEG در وب سایت ها محبوب هستند. آن ها همچنین از میلیون ها رنگ پشتیبانی می کنند. اگرچه بهتر است از PNG برای تصاویری که حاوی داده های رنگی کمتری هستند استفاده کنید. در غیر این صورت، تصویر شما سنگین تر از همان تصویر ذخیره شده به عنوان یک JPEG خواهد بود.
PNG ها هنگامی که تصویری با انتقال سریع بین رنگ ها که باید واضح باقی بمانند، بهترین گزینه موجود هستند. به عنوان مثال، هنگامی که از یک رابط کاربری اسکرین شات می گیرید که در آن عناصر رابط مختلف به شدت بین پس زمینه های تیره و روشن تغییر می کنند. استفاده از PNG بسیار بهتر است.
یکی دیگر از مزایای PNG ها این واقعیت است که آن ها از شفافیت پشتیبانی می کنند. این باعث می شود که آن ها به ویژه برای لوگوها و نمادها گزینه ای فوق العاده باشند. به طور کلی، PNG های فشرده برای حفظ کیفیت نیز بهتر هستند. به دلیل الگوریتم فشرده سازی بدون تلفات مورد استفاده با PNG در مقابل الگوریتم اتلاف که در JPEG ها محبوب است.
بدلیل وجود تعداد زیادی از سیستمهای CMS در بازار، تلاش برای یافتن اینکه کدام یک برای شما مناسب است، می تواند دردسرساز باشد. به همین دلیل پیشنهاد می کنیم مقاله زیر را حتما مطالعه نمایید.
فرمت GIF
برخلاف دو فرمتی که تاکنون در مورد آنها صحبت کردیم، فرمت تبادل گرافیکی GIF موارد استفاده بسیار خاص تری دارد. اگرچه میتوانید یک تصویر GIF ثابت داشته باشید. اکثر مردم از این فرمت برای نمایش انیمیشنها استفاده میکنند. JPEG ها و PNG ها به طور کلی از انیمیشن ها پشتیبانی نمی کنند. اگرچه فرمتی به نام گرافیک شبکه قابل حمل متحرک APNG وجود دارد. این باعث می شود GIF ها بسیار مفید باشند. همانطور که می توانید تصور کنید، با این حال، این نوع تصاویر به دلیل فریم های زیادی که دارند، حجم زیادی نیز دارند.
شما می توانید فایل های GIF را بهینه کنید. اما در بیشتر موارد، نتایج به خوبی فرمت های تصویر دیگر نخواهد بود. این بدان معناست که شما باید هدفتان استفاده کم از GIF ها در سراسر وب سایت خود باشد. تنها زمانی که نیاز به نمایش انیمیشن دارید که نمی توانید به روش دیگری ایجاد کنید.
علاوه بر این، گیفها تنها تا ۲۵۶ رنگ و همچنین شفافیت را پشتیبانی میکنند. این باعث می شود آنها برای نمایش تصاویر پیچیده انتخابی ضعیف باشند. برای اینکه این نکته حتی واضح تر شود، در اینجا همان گرافیکی است که در دو بخش قبلی به شما نشان دادیم، فقط اکنون به عنوان یک GIF غیر متحرک:
نه تنها وحشتناک به نظر می رسد، بلکه وزن آن 825 کیلوبایت است. به همین دلیل است که استفاده از GIF برای تصاویر استاتیک به طور کلی توصیه نمی شود.
دیدگاهتان را بنویسید