۱۸ عامل مهم در قیمت گذاری
با رایانیتا همراه باشید با مقاله ۱۸ عامل مهم در قیمت گذاری. تجزیه و تحلیل قیمت ( قیمت گذاری) به عنوان بستر یک استراتژی تجاری موفق تجارت الکترونیک است که سرنوشت محصولات یا خدمات را در بازار شکل می دهد. اگر کسب و کاری را اداره میکنید، قطعا از مهمترین دغدغههای شما مسائل مالی، قیمت گذاری و سود خواهد بود. برچسب قیمتی که انتخاب میکنید، اولین و اغلب تنها فرصت شما برای جلب توجه در میان دریای جایگزینها و رقباست.
مقدمه
اگر قیمت را بیش از حد بالا تنظیم کنید، مشتریان ممکن است به سرعت از شما دور شوند و به دلیل هزینه غیرقابل دسترس، از خرید از شما منصرف شوند.
اگر هم قیمت را بسیار پایین تنظیم کنید، خطر کاهش ارزش خلقت خود را دارید و کاربران ممکن است برچسب بی کیفیت به کار شما بزنند. هم چنین میتواند مشکلات زیادی برای پوشش هزینههایتان ایجاد کند.
به عنوان مثال، مشاغل عمده فروشی باید عمیقاً هزینه های تولید، لجستیک توزیع عمده فروشی و پویایی بازار را درک کنند. آنها باید تعادل دقیق بین تعیین قیمتها را که کسبوکارها و سایر خریداران عمدهفروشی را که به دنبال خرید محصولات عمدهفروشی به صورت عمده هستند جذب میکند و در عین حال سودآوری را تضمین میکنند، رمزگشایی کنند.
بنابراین، چگونه تجزیه و تحلیل قیمت را انجام می دهید؟ چه عواملی بر تحلیل قیمت گذاری تاثیر می گذارد؟ برای تعیین قیمت مناسب برای محصولات یا خدمات خود چه اقداماتی باید انجام دهید؟ اگر شما هم، این دغدغه ها را دارید، ۱۸ عامل مهم در قیمت گذاری را دنبال کنید.
۱۸ عامل مهم در قیمت گذاری
در اینجا برخی از عوامل کلیدی تحلیل قیمت وجود دارد:
۱- استراتژی بلند مدت
هنگام تعیین قیمت، اهداف بلندمدت خود را در نظر بگیرید. آیا هدف شما نفوذ سریع در بازار، سودآوری پایدار یا رهبری بازار است؟ استراتژی قیمت گذاری شما باید با اهداف استراتژیک شما هماهنگ باشد.
۲- اهداف حاشیه سود
کسب و کارها اهداف حاشیه سود خاصی را برای تعیین استراتژی های قیمت گذاری خود تعیین می کنند. این هدف اغلب بر اساس صنعت، نوع محصول و موقعیت بازار متفاوت است.
۳- هزینه ها
درک تولید، بازاریابی عمده فروشی، توزیع چند کاناله و روشهای توزیع و هزینه های سربار برای تجزیه و تحلیل قیمت گذاری ضروری است. شما باید اطمینان حاصل کنید که قیمت های عمده فروشی و خرده فروشی شما این هزینه ها را پوشش می دهد و در عین حال حاشیه سود معقولی را فراهم می کند.
۴- چرخه عمر محصول
مرحله چرخه عمر محصول می تواند بر تصمیمات قیمت گذاری تأثیر بگذارد. محصولات جدید ممکن است در ابتدا قیمت پایین تری داشته باشند تا خریداران اولیه را جذب کنند، در حالی که محصولات بالغ ممکن است قیمت ثابت یا با تخفیف داشته باشند.
۵- تقاضای بازار
حقیقت این است که تقاضای بازار می تواند تا حد زیادی بر قیمت گذاری تأثیر بگذارد. اگر مشتریان تقاضای زیادی برای محصولات شما ندارند، ممکن است لازم باشد قیمت رقابتی را در نظر بگیرید. از طرف دیگر، اگر محصولاتی با تقاضای بالا دارید، می توانید قیمت بالاتری داشته باشید.
۶- کشش تقاضا
درک کنید که چقدر تقاضای مشتری نسبت به تغییرات قیمت حساس است. محصولات با تقاضای غیرکشسان کمتر تحت تاثیر تغییرات قیمت قرار می گیرند و امکان قیمت های بالاتر را فراهم می کنند، در حالی که محصولات با تقاضای کشسان نیاز به قیمت گذاری رقابتی تری دارند.
۷- اهداف بازاریابی
قیمت گذاری را می توان به صورت استراتژیک برای دستیابی به اهداف بازاریابی توزیع کننده، مانند رشد سهم بازار، موقعیت نام تجاری، یا نفوذ محصول مورد استفاده قرار داد. به عنوان مثال، یک شرکت ممکن است از قیمت های اولیه پایین برای به دست آوردن سهم بازار استفاده کند.
۸- تحلیل رقبا
تجزیه و تحلیل کاملی از استراتژی های قیمت گذاری رقبای خود انجام دهید. این نه تنها شامل قیمت های فعلی بلکه روند قیمت گذاری تاریخی آنها نیز می شود. دانستن اینکه چگونه رقبای شما محصولات یا خدمات مشابه را قیمت گذاری می کنند، می تواند به شما کمک کند تا پیشنهادات خود را به طور موثری قرار دهید.
۹- نرخ ارز
برای مشاغلی که در تجارت بینالمللی فعالیت میکنند، نوسانات نرخ ارز میتواند بر تصمیمات قیمتگذاری تأثیر بگذارد. متاسفانه در ایران عزیزمان این روزها بسیاری از کسب و کارها با این عامل مهم سر و کار دارند.
۱۰- ارزش پیشنهادی
عامل دیگری که احتمالاً بر تحلیل قیمت گذاری شما تأثیر می گذارد، ارزش و منحصر به فرد بودن محصولات شما برای مشتریان است. درک یک ابزار عالی در تجزیه و تحلیل قیمت است. اگر بتوانید محصولات خود را برای حل مشکلات خاص قرار دهید، ممکن است بتوانید قیمت بالاتری را دریافت کنید
۱۱- مدیریت موجودی
موجودی اضافی یا کالاهای با حرکت آهسته ممکن است منجر به کاهش قیمت یا ترخیص فروش تجارت الکترونیکی برای نقد کردن سهام شود.
۱۲- تقسیم بندی مشتری
بخش های مختلف مشتریان ممکن است حساسیت های قیمتی متفاوتی داشته باشند. شما می توانید پایگاه مشتریان خود را برای شناسایی بخش های مختلف بررسی کنید. پس از انجام این کار، تنظیم استراتژی های قیمت گذاری خود برای برآورده کردن نیازها و انتظارات خاص آنها آسان تر است.
۱۳- بسته بندی و فروش متقابل
ارائه محصولات همراه یا فروش متقابل خدمات مکمل می تواند بر تصمیمات قیمت گذاری تأثیر بگذارد. بسته بندی می تواند ارزش افزوده ایجاد کند و قیمت های بالاتر را توجیه کند.
۱۴- فصلی بودن
بسیاری از بازارها نوسانات فصلی تقاضا را تجربه می کنند. قیمت های خود را بر این اساس تنظیم کنید تا درآمد را در فصول اوج به حداکثر برسانید و در دوره های کم پیک رقابتی باقی بمانید.
۱۵- تبلیغات و تخفیف ها
تعیین کنید که چه زمانی و چگونه تخفیف ها، تبلیغات یا مشوق هایی برای جذب و حفظ مشتریان ارائه دهید. استراتژیک باشید تا از کاهش ارزش محصولات خود یا کاهش حاشیه سود جلوگیری کنید.
۱۶- قیمتگذاری روانشناختی
قیمتگذاری به همان اندازه که به علم اقتصاد مربوط میشود، به روانشناسی نیز مربوط میشود. استراتژیهای قیمتگذاری را در نظر بگیرید که از محرکهای روانشناختی استفاده میکنند، مانند تعیین قیمتها درست زیر اعداد دور (۹۹۹ هزار تومان به جای ۱ میلیون تومان) یا ارائه قیمتهای همراه.
۱۷- مزایای رقابتی
مزیت های رقابتی خود و نحوه ارتباط آنها با قیمت گذاری را ارزیابی کنید. این مزایا می تواند شامل عواملی مانند شهرت برند، کیفیت محصول یا ویژگی های انحصاری باشد.
۱۸- جغرافیا
عوامل جغرافیایی می توانند بر قیمت گذاری تأثیر بگذارند. هنگام تعیین قیمت برای مکان های مختلف، تغییرات منطقه ای در هزینه ها، درآمدها و ترجیحات را در نظر بگیرید.
اگر به مباحث کاربردی در حوزه مدیریت کسب و کار علاقه مندید، سری به سایر مقالات ما نیز بزنید.
روش گام به گام قیمت گذاری
۱- هزینه ها و مخارج خود را درک کنید
اولین گام هنگام انجام قیمت گذاری این است که به طور کامل درک کنید که چقدر برای محصولات خود هزینه کرده اید. اکنون، مهم است که بدانید هزینه های تولید شما تنها شامل هزینه های مستقیم تولید نمی شود، بلکه هزینه های غیرمستقیم مانند اجاره فروشگاه آجر و ملات، خدمات آب و برق، بازاریابی تجارت الکترونیک و حقوق کارکنان را نیز شامل می شود.
دانستن هزینه واقعی ارائه محصول خود به بازار، رکن اساسی تجزیه و تحلیل قیمت گذاری است. هر تصمیم بعدی قیمت گذاری باید تضمین کند که این هزینه ها برای تضمین پایداری و سودآوری پوشش داده شده است.
۲- اهداف قیمت گذاری خود را تعیین کنید
اهداف قیمت گذاری روشنی را در راستای اهداف تجاری خود تعیین کنید. آیا هدف شما نفوذ در بازار، به حداکثر رساندن سود، به دست آوردن یک سهم خاص از بازار، یا صرفاً پوشش هزینه ها است؟ اهداف مختلف به استراتژی های قیمت گذاری متفاوتی نیاز دارند.
قیمت گذاری شما در نهایت باید با استراتژی تجاری گسترده تر شما هماهنگ باشد و ابزاری برای دستیابی به آن اهداف باشد.
۳- مشتریان و ترجیحات آنها را بشناسید
درک مصرف کنندگان (مشتریان) از محصول شما ضروری است. شما باید مشتریان خود و ارزش آنها را درک کنید. تحقیقات بازار انجام دهید، شاید یک یا دو نظرسنجی بتواند به تصمیمگیری بهتر شما کمک کند.
نقاط مشترک آنها چیست؟ آنها چه ویژگی هایی را در مورد محصول شما دوست دارند؟ قیمت گذاری باید منعکس کننده ارزشی باشد که محصول شما برای زندگی آنها به ارمغان می آورد.
۴- درباره بازار و رقبا تحقیق کنید
رقبای شما چه کسانی هستند و برای چیزی شبیه به پیشنهاد شما چه هزینه ای دریافت می کنند؟ به آنچه که دیگران در صنعت شما برای پیشنهادات مشابه هزینه می کنند نگاه کنید.
آیا چیزی اضافی، چیزی منحصر به فرد ارائه می دهید؟ این مزیت شماست، و ممکن است به این معنی باشد که می توانید آن قیمت را کمی بالاتر ببرید. ویژگی ها، کیفیت و ارزش کلی ارائه شده توسط رقبای خود را مقایسه کنید. اگر قیمت شما با ویژگیهای یکسان با رقبا خیلی متفاوت باشد، از چرخه انتخاب مشتری و رقابت حذف خواهید شد.
۵- شیوههای قیمتی مختلف را آزمایش و ارزیابی کنید
برای یافتن استراتژی قیمت گذاری بهینه، از آزمایش با روشهای قیمتی مختلف شک نکنید. تست A/B میتواند ابزار ارزشمندی در این مرحله باشد. قیمت های مختلف را به نمونه ای از بازار هدف خود ارائه دهید و رفتار خرید آنها را تحلیل کنید. قیمت های مختلف را امتحان کنید و ببینید مشتریان شما چه واکنشی نشان می دهند. گاهی اوقات یک تغییر کوچک می تواند تفاوت بزرگی ایجاد کند.
۶- نظارت و تطبیق
قیمت گذاری شما ثابت نیست – یک هدف متحرک است. شرایط بازار تغییر می کند، هزینه های شما ممکن است نوسان داشته باشد و ترجیحات مصرف کننده تغییر کند. استراتژی قیمت گذاری خود را به طور مرتب بررسی و تنظیم کنید.
7- در صورت لزوم به دنبال مشاوره تخصصی باشید
اگر تجزیه و تحلیل قیمت به نظر می رسد طاقت فرسا است یا در مورد جنبه های خاصی مطمئن نیستید، دریافت مشاوره از کارشناسان مالی، اقتصاددانان یا مشاوران کسب و کار می تواند مفید باشد.
درباره رایانیتا
رایانیتا ارائه دهنده انواع خدمات طراحی وبسایت، اپلیکیشن و دیجیتال مارکتینگ!
سایر نوشته های رایانیتا
دیدگاهتان را بنویسید