10 کار لازم برای فریلنسرها
تیم رایانیتا در این مقاله از بخش فریلنسینگ به 10 کار لازم برای فریلنسرها می پردازد. فریلنسیگ به عنوان یک سبک زندگی در سراسر جان درحال رشد است، که خوشبختانه در سال های اخیر در ایران نیز در حال رشد و گسترش هست. ما در اینجا به 10 کار لازم برای فریلنسرها هست می پردازیم. راستی فراموش نکنین یه سری هم به صفحه اصلی سایت ما بزنین.(;
در ادامه 10 کاری رو بهتون میگیم که به عنوان یک توسعه دهنده وب و یا یک طراح صرفا با 10دقیقه از وقت خود انجام دهید.
10 کار لازم برای فریلنسرها
- بروز بودن را اولویت قرار دهید
- تمرین نه گفتن
- دانستن گیت(گیت)
- مدیرت زمانی
- سرعت و قدرت تایپ
- قانع بودن در شروع کار
- یادگیری سریع (Fast learning)
- انتقاد پذیری
- تبدیل خود به یک برند
- استفاده از ظرفیت های فضای مجازی
1- بروز بودن را اولویت قرار دهید
یکی از اصلی ترین ویژگی های یک فریلنسر بروزبودن یه اصطلاحا همان آپدیت (Update) بودن هست. باید نرم افزار های جدید که در حیطه کاری که دارد ارائه می شوند را شناسایی کند و یا به سرعت از آپدیت های نرم افزار های قدیمی خود مطلع شود و با بکار گیری به موقع آن ها، کارهایشان را تسریع ببخشند.
2- تمرین نه گفتن
یک ویژگی خیلی مهم درتمام امور نه تنها فریلنسینگ توانایی نه گفتن است. اگر فرصت کافی برای انجام کاری را ندارید. به هیچ وجه آن کار را قبول نکنید و به راحتی نه بگویید، چون قبول نکردن کار در این شرایط خیلی بهتر از این است که کار را قبول کنید ولی در زمان معین تحویل ندهید. که هم باعث نارضایتی کارفرما می شود و مهم تر از آن یک نکته منفی در رزمه کاری شما میگردد. پس بیاید از همین الان تمرین نه گفتن را شروع کنیم.
3- دانستن گیت
اول این که باید بدانید گیت(git) با گیت هاب (github) فرق دارند. خیلی از افراد که می کنند این دو یکی هست در صورتی که اینچنین نیست. گیت هاب یک سایت هاست برای پروژها می باشد که از گیت استفاده می کند.
گیت یه نوع سیستم کنترل ورژن (VCS) می باشد که با آن می توان تغییرات اعمال شده در فایل ها را به سادگی پیگیری کرد. مثلا اگریک فایل را ویرایش کنید ،دقیقا به شما می گویید چه چیزی تغییر کرده، چه کسی این تغییر را به چه دلیلی داده است.
گیت برای هماهنگ کردن وظایف میانِ اشخاصِ مختلفی که، روی یک پروژه کار میکنند، مفید است.
درضمن اگر فریلنسر یا برنامه نویس هستید شدیدا پیشنهاد می کنیم کار کردن با گیت را یاد بگیرید که یک امتیاز مثبت در انتخاب شما می باشد.
4- مدیریت زمانی
برخی از افراد فکر می کنند چون فریلنسر هستند و خودشان مدیرت خودشان هستند. دیگر نیازی نیست زمان کاری منظمی داشته باشند. اتفاقا برعکس برنامه ریزی دقیق داشته باشید و اینکه یک مدیر دقیق و سخت گیر برای خودتان باشید بهترین کار است. اینگونه تایم دقیق کار و و استراحت شما بدست می آید و بر این اساس مس توانید تعیین کنید چه مقدار کار می توانی انجام دهید . به چند کارفرما می توانید کار کنید.
5- سرعت و قدرت تایپ
اینکه شما سرعت تایپ بالایی داشته باشید باعث سرعت در انجام پروژه هایتان می شد که خیلی خوب است. نیازی نیست حتما تایپ 10 انگشتی بلد باشید و یادگیری آن خالی از لطف نیست. فقط توجه داشته باشید صرفا داشتن سدعت بالا در تایپ خوب نیست . چه بسا اگر مهارت بالایی در نگارش و املا نداشته باشد در انتها متنی داشته باشید با کلی ایراد های نگارشی و غلط های املایی، بهتر است اگر سرعت تایپ بالایی دارید یک تعادل بین سرعت تایپ و نگارش خود ایجاد کنید که این اید ال ترین شکل ممکن است. اگر هم سرعت تایپ خوبی ندارید اصلا دیر نشده همین الان شروع کنید. البته اول تا انتها این مقاله ما را همراهی کنید.
6- قانع بودن در شروع کار
برای شروع کار، باید به به کار های کوچک با دستمزد پایین هم راضی باشید.تا اینکه بتوانید یک رزومه خوب و قوی آماده کنید از خودتان تا بتوانید با آن کار های بیشتر . البته بزرگ تر و درآمد بیشتر بگیرد. با قبول کردن همین پروژهای کوچک و انجام دقیق و بی نقص آن ها علاقه خود به کار را به کارفرما نشان می دهید بنابراین قبول کردن کارهای کوچک نیز لازم هستند.
7-یادگیری سریع (Fast learning)
گاها باید برای انجام بعضی از پروژه ها مهارتی جدید را علاوه بر مهارت های خودتان فرا بگیرید. هر چه سرعت و دقت شما در این فرا گیری جدید بالا تر باشد خیلی بهتر است مانند دانستن گیت یک امتیاز مثبت برای شما به حساب میاد زیرا که سرعت شما باعث کاهش زمان تمام شدن یک پروژه می شود که زمان یکی از اصول اصلی در این عرصه می باشد.
8- انتقاد پذیری
برای اینکه فریلنسر موفقی شوید باید انتقاد پذیر بوده و ایرادهایی که به کار گرفته میشود را پذیرفته و در جهت اصلاح آنها تلاش کنند. جدا اینا ها انتقاد پذیر بودن باعث رشد و ارتقا سطح کاری شما می شود.
9- تبدیل خود به یک برند
یک فریلنسر باید خودش را تبلیغ کند و در اصل خود را به عنوان یک کالا تصور کند که باید به فروش برسد. برای این منظور چه کاری باید انجام دهد؟ نقاط قوت و برتریهای خود نسبت به رقیب هایش را پیدا کند و به وسیله آنها خودش را از دیگران متمایز سازد. عملکرد و کیفیت کارش بهتر است؟ سرعت عمل بالاتری دارد؟ از هر ویژگی بهتری که نسبت به دیگران دارد برای برندینگ خودش استفاده کند و آنها را در رزومه، فضای مجازی و کارت ویزیتش مشخص کرده و روی این موارد بیشتر مانور دهد. این ویژگیها و برتریهای او، به عنوان برند شخصیاش شناخته میشوند.
10- استفاده از ظرفیت های فضای مجازی
امروزه اکثر مردم در فضای مجازی حضور دارند و هر یک به گونهای فعالیت میکنند، بنابراین لازم است فریلنسرها، شبکههای اجتماعی مخصوصی برای کارهای خود داشته باشند و برند خودشان را در این فضا تبلیغ کنند. در ضمن نباید فراموش کرد که آنها باید در فضای مجازی به روز باشند.
دیدگاهتان را بنویسید