تفاوت لینک های UGC، Nofollow، Sponsord و تاثیر آنها بر سئو
در این مقاله از رایانیتا می خواهیم به موضوع تفاوت لینک های UGC، Nofollow، Sponsord و تاثیر آنها بر سئو بپردازیم. گوگل با اعلام تغییرات قابل توجهی در نحوه برخورد با ویژگی پیوند “nofollow” جهان سئو را به لرزه درآورد. این تغییرات اگرچه برای کمک به گوگل در درک وب مفید است. با این وجود باعث سردرگمی و ایجاد سوالات زیادی شد. پس با ما در ادامه این مقاله همراه باشید تا درمورد تفاوت لینک های UGC، Nofollow، Sponsord و تاثیر آنها بر سئو اطلاعاتی کسب کنید.((;
لینک سازی داخلی و خارجی چیست؟
با ساخت لینک ها برای یک سایت می توانید آن را به عنوان یک سایت مهم به گوگل نشان دهید. گوگل با توجه به لینک های داده شده به یک صفحه ، میزان اهمیت آن را متوجه شده و به ان پی می برد. با استفاده از لینک سازی داخلی و خارجی می توانید به بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو کمک کنید. سئو داخلی (on page seo) با لینک سازی داخلی و سئو خارجی (off page seo) با لینک سازی خارجی می توانند مسیر رو به رشدی برای شما ایجاد کنند.
لینک سازی داخلی انواع مختلفی دارد که عبارت اند از:
- لینک اتوماتیک داخلی
- لینک دهی عکس ها
- لینک سازی در صفحه اصلی(اول) وب سایت
- لینک سازی در داخل محتوا یا همان لینک دهی دستی(manual)
- لینک سازی در منو
مقایسه لینک های Nofollow و Follow
برای اینکه بتوان تفاوت لینک follow و nofollow را توضیح داد بهتر است، ابتدا هرکدام از این دو مفهوم و عملکرد آنها رااندکی شرح دهیم.
لینک Nofollow چیست؟
به لینک هایی که با مشخصه “rel =nofollow” در صفحه درج می شوند، لینک nofollow می گوییم. برداشت گوگل از این لینک های nofollow بدین شکل است که صفحه ای را به یک صفحه دیگر پیشنهاد می دهید اما با قاطعیت و بصورت صد در صدی محتوای آن صفحه را را تایید نمی کنید.
این لینک ها تاثیری در انتقال اعتبار یک صفحه یا سایت به صفحه ای که به آن لینک داده می شود ندارند و همچنین در کاهش یا افزایش پیج رنک یا پیج اتوریتی هیچ تاثیری ندارند. نیز موجب بهبود یا افت رتبه URL هدف در نتایج جستجوی گوگل نخواهد شد.
گوگل در اولین بار برچسب nofollow را در سال 2005 برای جلوگیری از هرزنامه ها معرفی کرد.
زمانی که کاربری بر روی یک نوشته یا پست نظری می دهد و از آن به سایت خود لینک می دهد ، این لینک بصورت nofollow خواهد بود و امتیازی منفی برای سایت شما به همرا نخواهد داشت. امروزه بسیاری از سیستم های مدیریت محتوا مثل وردپرس برای این نوع از لینک ها ، تگ نوفالو را از پیش دارد و برای شما جای نگرانی باقی نمی گذارد.
مدتی بعد از Google موتور های جستجو دیگری نظیر yahoo ، bing و موتور جستجوی دیگر نیز تگ nofollow را به رسمیت شناختند. البته تفسیر لینک nofollow در بین موتورهای جستجو مختلف تا حدودی متفاوت است. در موارد زیر می توانید از لینک های Nofollow استفاده کنید:
- صفحه ای را که نمی خواهید تأیید صلاحیت کنید.
- لینک های وابسته
- محتوای تولید شده توسط کاربر.(مانند لینک هایی که کاربران در کامنت ها به سایت های دیگر یا سایت خود می دهند.)
- پیوندهای حامی مالی/رسانه های اجتماعی/اطلاعیه های مطبوعاتی و…
لینک follow چیست؟
پیوندهای follow با نام لینک dofollow نیز شناخته می شوند. وضعیت معمول یک لینک است که می تواند بخشی از اعتبار ، رنک ، اتوریتی یک صفحه را به صفحات دیگر منتقل نماید. در مفهوم link juice ، اینگونه تحلیل می شوند که لینک های follow انتقال دهنده ویژگی های خوب و بد به سایت هدف هستند که تاثیر کاملا واضحی در سئو و رتبه بندی سایت در نتایج serp دارند.
زمانی که سایت دیگری به شما با لینک follow پیوند می دهد. می تواند مستقیماً در رتبه بندی موتورهای جستجو تأثیر بگذارد.
تفاوت لینک های follow و nofollow در چیست؟
در ظاهر لینک های follow و nofollow یک شکل هستند و یک جور عمل می کنند. اما با مشاهده کد صفحه و تگ ها مشخص می شود کدام یک فالو و کدام نوفالو هستند و تفاوت دارند. علاوه بر تفاوت ساختاری که لینک های فالو و نوفالو دارند که مربوط به همان تگ “rel=nofollow” می شود. نوع عملکرد آنها را نیزتعیین می کند. این دو از نظر انتقال پیج رنک ، تغییر در اتوریتی سایت هدف و تاثیر انکرتکست لینک داده شده تفاوت های کاملا واضحی با یکدیگر دارند.
UGC یا محتوای تولیدی کاربر چیست؟
محتوای تولید شده توسط کاربران ساده ترین، ارزان ترین و تاثیرگذارترین محتوایی است که می تواند در سئو سایت مورد استفاده قرار گیرد.
UGC که مخفف “User Generated Content” است، به معنای محتوایی است که توسط کاربران تولید می شود. به هر نوع محتوایی که توسط کاربران بدون پرداخت هرگونه هزینه ای و تنها به دلیل حمایت از برند شما یا بخاطر خدمات خاصی که ایجاد شده، محتوای تولید شده توسط کاربر می گویند. محتوای کاربر می تواند شامل انواع محتوا ها از جمله تصاویر، فیلم ها، متن ها، توییت ها، نوشته های وبلاگ و… باشد.
یکی از راه های جذاب و کلیدی در بازاریابی دیجیتالی روند محتوای تولیدی کاربر است. زیرا کاربران به جای برند به عمل تبلیغ می پردازند.
اسپانسر لینک(Sponsord) چیست؟
گوگل در آخربن بروز رسانی خود ، ویژگی (“sponsored (rel = “sponsored را ارائه داد. که به طور خاص برای لینک هایی که فرمت تبلیغاتی دارند استفاده می گردد. قبل از معرفی این تگ، از تگ نوفالو برای پیوندهای پولی استفاده میشد. اما با معرفی این تگ، لینک های بی ارزش و پولی از هم جدا شدند.
Sponsord نشان دهند این است که لینک داخل صفحه به عنوان بخشی از یک تبلیغ، معرفی اسپانسر یا دیگر قراردادهای مشابه ایجاد شده است.
علت تغییر nofollow توسط گوگل
همان طور که در بالا گفته شد گوگل ویژگی nofollow را در سال 2005 به عنوان راهی برای ناشران برای آدرس دهی هرزنامه نظرات و پیوندهای سایه ای از محتوای تولید شده توسط کاربر (UGC) را معرفی کرد. پیوند با سایت های هرزنامه یا کیفیت پایین می تواند به شما آسیب برساند و nofollow راهی برای محافظت از خود را به شما ارائه می دهد.
Google همچنین برای پیوندهای پولی یا حمایت مالی به دنبال nofollow است. با در نظر گرفتن ویژگی های nofollow به عنوان “راهنما” ، آنها به خود اجازه می دهند که بهتر این سیگنال ها را در الگوریتم های خود قرار دهند.
تأثیر پیوندهای nofollow در رتبه بندی چیست؟
سئوکاران سابقا معتقد بودند که پیوندهای nofollow بدین شکل عمل می کنند:
- برای کراول و ایندکس شدن استفاده نمی شود (گوگل آنها را دنبال نمی کند.)
- همانطور که Google تأیید کرده است برای رتبه بندی استفاده نمی شود.(بسیاری از متخصصان سالها معتقد بودند که در واقع به این شکل نیست.)
حدث و گمان های زیادی در مورد دوم وجود دارد. گوگل در این مورد بسیار مبهم بوده است. داده های تجربی و شواهد نشان می دهند که گوگل مدت هاست پیوندهای nofollow را به عنوان یک سیگنال بالقوه رتبه بندی در نظر گرفته است.
از اول مارس 2020 ، این ویژگی های لینک ها به عنوان نکاتی در سراسر صفحه مورد استفاده قرار گرفتند. به این معنی است که:
- دربرخی از موارد ، ممکن است برای کراول وایندکس شدن استفاده گردند.
- دربرخی از موارد ، ممکن است برای رتبه بندی استفاده شوند.
دیدگاهتان را بنویسید