7 پایه طراحی UX و چگونگی استفاده از آنها
در این مقاله ار رایانیتا می خواهیم در مورد 7 پایه طراحی UX و چگونگی استفاده از آنها صحبت کنیم. طراحی تجربه کاربر (UX) تیم های طراحی فرآیند برای ایجاد محصولاتی است که تجربیات معنی دار و مرتبط را به کاربران ارائه می دهد. این شامل طراحی کل فرآیند به دست آوردن و ادغام محصول ، از جمله جنبه های نام تجاری ، طراحی ، قابلیت استفاده و عملکرد است. هر زمان که از برنامه تولید شده توسط یک شرکت بزرگ استفاده می کنید یا از یکی از محصولات آن استفاده می کنید. با اصول طراحی UX مواجه می شوید. UX همچنین همان چیزی است که استفاده از یک وب سایت را آسان و لذت بخش می کند.
همانطور که شروع به کاوش در دنیای طراحی وب می کنید. خیلی سریع با مفهوم User Experience (UX) مواجه می شوید. با وجود محبوبیت این مفهوم ، بسیاری از طراحان اصول پایه طراحی UX هنوز چندان قابل درک نیستند. در واقع ، یک بحث در مورد نحوه تعریف این اصطلاح وجود دارد. بسیاری از طراحان درک مبهمی دارند که طراحی UX مربوط به تمرکز بر کاربر است. اما استفاده از این اصل در عمل می تواند کمی پیچیده تر باشد. با تیم رایانیتا در ادامه همراه باشید تا بیشتر در مورد 7 پایه طراحی UX و چگونگی استفاده از آنها صحبت کنیم.(;
طراحی UX چیست؟
قبل از آن که بحث خود را شروع کنیم بهتر است که ابتدا بدانیم اصلا طراحی UX چیست. طراحی UX بر پایه تعامل بین کاربران واقعی و محصولات و خدمات روزمره ، مانند وب سایت ها ، برنامه ها و … تمرکز دارد. این یک رشته بسیار متنوع است که جنبه های روانشناسی ، تجارت ، تحقیقات بازار ، طراحی و فناوری را با هم ترکیب می کند.
همانطور که مشاهده می کنید ، از طراحان UX انتظار می رود که کلاه های مختلفی به سر بگذارند! ابتدا ، بیایید بررسی کنیم که اصطلاح طراحی UX از کجا آمده و چگونه تکامل یافته است.
اصطلاح UX در واقع از اوایل دهه نود وجود داشته است، که توسط دونالد نورمن ابداع شد. دون نورمن به همه جنبه های تجربه کاربر با یک محصول یا خدمات ، از جمله طراحی صنعتی ، گرافیک ، رابط کاربری و تعامل فیزیکی علاقه مند بود. در ادامه به 7 پایه طراحی UX می پردازیم.
UI و UX دو وجه متمایز در طراحی وب هستند و دست به دست هم می دهند. UI بر رابط کاربری طراحی شما و نحوه تعامل کاربر با آن تمرکز دارد. UX بر تجربه کاربران هنگام استفاده از محصول و خدمات شما تأکید می کند. برای آشنایی با ابزار های کاربردی UI و UX توصیه می کنیم که حتما مقاله زیر را مطالعه کنید.
1- تمرکز بر روی کاربر
مهمترین اصل در طراحی UX تمرکز بر روی کاربر است. کلیه اصول دیگری را که در این مقاله در مورد آنها صحبت خواهیم کرد را زیربنای خود قرار می دهد. این اصل در هسته اصلی طراحی UX قرار دارد زیرا به مبارزه با یک مسئله بسیار رایج که در طراحی وب سایت وجود دارد کمک می کند. با مهارت بیشتر طراحان در کار با فریم ورک های پیچیده طراحی وب ، می توانند در نهایت سایت هایی را طراحی کنند که بیشتر به دنبال تحت تأثیر قرار دادن وب سایت های دیگر باشند.
طراحی عالی همیشه در مورد ترکیبات زیبا از فرم و عملکرد بوده است. با ادغام تجربه کاربر در طراحی وب خود در اولین مرحله ممکن ، به یک سایت کاملا کاربر محور تبدیل خواهید شد.
استفاده از این اصل شامل تفکر دقیق در مورد نحوه تعامل کاربران شما با سایت شما و رایج ترین کارهایی است که از آن برای استفاده استفاده می کنند و در نظر گرفتن این نگرانی های کلیدی در طول مراحل طراحی.
کاربردی ترین روش برای استفاده از این اصل برای طراحان وب به نوع و اندازه سازمانی که در آن کار می کنید بستگی دارد. اگر از یک تیم تحقیقاتی و درجه یک اختصاصی UX برخوردار هستید. این شامل همکاری نزدیک با محققان UX شما می شود. برای سازمانهای کوچکتر ، ممکن است مجبور باشید مکانیزم بازخورد کاربر خود را بسازید (اطلاعات بیشتر در مورد زیر). اگرچه از هر رویکردی که استفاده کنید ، طراحی کاربر محور به این معنی است که باید یک فرآیند مداوم طراحی و بازخورد وجود داشته باشد.
2- رعایت سلسله مراتب
سلسله مراتب یکی دیگر از اصول اصلی طراحی UX است ، اما اصلی که اغلب فراموش می شود. در ساده ترین سطح ، یک رویکرد سلسله مراتبی برای طراحی به معنای تفکر در مورد تمام عملکردها و اطلاعاتی است که وب سایت شما شامل خواهد شد. سپس نقشه برداری از آن در یک ساختار درخت مانند که در آن همه جنبه های وب سایت شما بشکل طبیعی از گذشته جریان دارد. اگر به طور موثر پیاده سازی شود ، صفحات وب سایت شما به طور طبیعی از یکدیگر سرچشمه می گیرد که سلسله مراتب شما غیر قابل مشاهده خواهد بود.
اتخاذ این رویکرد در اولین مرحله طراحی ، مزایای بسیاری را برای شما فراهم می کند. یکی اینکه به شما این امکان را می دهد تا کاربران بتوانند راحت تر در سایت شما پیمایش کنند. آنچه را که می خواهند پیدا کنند. همچنین مهم است زیرا به شما اجازه می دهد به عنوان یک طراح دقیقاً نحوه کار سایت خود را ببینید.
3- ثبات و استحکام در طراحی UX
یکی دیگر از 7 پایه طراحی UX و چگونگی استفاده از آنها ثبات و استحکام است. سازگاری یک اصل خاص تر در طراحی UX و اصلی که هنگام ساخت یک وب سایت موفق بسیار مهم است. گسترده ترین سطح ، سازگاری به این معنی است که طراحی و عملکرد در تمام صفحات و محصولات شما ثابت بماند. با این حال ، تشخیص این نکته نیز مهم است که بسیاری از محبوب ترین و موفق ترین برنامه ها و وب سایت ها از الگوهای مشابهی برای رابط های کاربری استفاده می کنند. خواه این کار در محل قرارگیری دکمه ها باشد یا نحوه “جریان” سیستم های منو باشد.
به همین علت ، کاربران با ایده قبلی در مورد چگونگی “کارکرد” کارها به سایت شما خواهند آمد و احترام به این مهم است. اگرچه نباید برنامه ها و وب سایت های رقبا را تکرار کنید. ایجاد یک رابط کاربری که شبیه وب سایت های پیشرو در بازار باشد می تواند به کاربران شما کمک کند تا به راحتی در صفحات شما پیمایش کنند. دلیل این امر این است که هرچه صفحه شما بیشتر آشنا باشد. استفاده از آن آسان تر خواهد بود و تجربه کاربران شما بی نقص تر خواهد بود. تحقیقات نشان می دهد کاربران به صفحاتی که آشنا به نظر می رسند پاسخ مثبت می دهند.
4- اهمیت زمینه و متن ها
یکی از دیدگاه های کلیدی ارائه شده در رویکرد طراحی UX این است که محتوا ها بخشی بسیار مهم از نحوه تعامل کاربران با طرح های شما است. پاز این نظر به معنای توجه به این است که از کدام دستگاه ها برای دسترسی به صفحه وب شما استفاده می شود. توجه ویژه به این نکته که مرور موبایل اکنون شکل اصلی ترافیک وب است.
طراحی به روش متنی نیز به معنای توجه به طیف وسیعی از عوامل دیگر است. طراحی شما ممکن است هنگامی که در یک دفتر خنک و خنک نشسته اید بسیار خوب کار کند. اما این ممکن است که کاربران شما در یک زمینه کاملاً متفاوت با سایت شما تعامل داشته باشند.
5- بررسی دسترسی
قابلیت دسترسی به این معنی است که استفاده از طرح های شما برای همه از جمله افراد دارای معلولیت آسان باشد. ممکن است کاری دشوار به نظر برسد که همه طرح های شما را ناتوان سازگار کند. با این حال ، منابع زیادی وجود دارد که می تواند به شما کمک کند.
ممکن است به نظر برسد که تمرکز بر ایجاد صفحات وب قابل دسترسی برای همه ، منابع زیادی را به کار خواهد برد که می تواند برای بهبود طراحی اساسی صفحات وب شما صرف شود. اما در واقعیت ، این دو فرایند از نزدیک با هم مرتبط هستند. تمرکز بر ایجاد یک تجربه عالی برای کسانی که دارای کم بینایی هستند. به عنوان مثال ، ممکن است به این معنی باشد که شما طراحی بصری صفحات خود را کاملاً ساده می کنید. زیرا همانطور که در بالا مشاهده کردیم. یک طراحی ساده طراحی بهتری است و طراحی های ساده نیز تجربه کاربر “متوسط” را بهبود می بخشد.
6- کنترل کاربران
کنترل کردن کاربر بخش اصلی دیگری از روند طراحی UX است. یک دهه پیش ، محدودیت گسترده ای وجود داشت تا کاربران بتوانند سطح بالایی بر صفحات وب و برنامه های مورد استفاده خود کنترل کنند. زیرا ترس مشابهی از شکستن آنها وجود داشت.
یکی از یافته های کلیدی دو دهه تحقیق UX این بوده است که اکنون می دانیم که کنترل بیشتر به کاربر باعث تجربه بهتر می شود.
این بدان معنا نیست که شما باید به کاربران خود کنترل کامل ، کامل ، کنترل صفحات وب خود را بدهید. اطلاعات زیاد می تواند کاربران بی تجربه را تحت فشار قرار دهد. صرف نظر از ویژگی های پیشرفته ای که ارائه می دهید، استفاده از وب سایت شما باید آسان باشد. با این وجود ، شما باید این واقعیت را تشخیص دهید که بسته به نوع صفحه وب مورد نظر خود ، باید برای کاربران قدرت و همچنین برای مشتری های معمولی کار کند. می توانید این گزینه های پیشرفته را در قسمت دیگری از سایت خود مخفی کنید. اما این گزینه ها همیشه باید در دسترس کسانی باشد که مایل به استفاده از آنها هستند.
آیا تا کنون به این موضوع فکر کردید که یک وب سایت حرفه چه ویژگی هایی باید داشته باشد، چه مواردی در آن باید رعایت گردد؟ پاسخ تمام این سوالت را می توانید به راحتی با مطالعه مقاله زیر بدست آورید. پس این مطلب را از دست ندید.((;
7- تست قابلیت استفاده UX
آخرین پایه از 7 پایه طراحی UX و چگونگی استفاده از آنها،یعنی قابلیت تست با اولین اصل یعنی تمرکر بر روی کاربر رابطه عمیقی دارد. اجرای یک استراتژی طراحی کاربر محور به معنای مشاوره با کاربران خود در ابتدای مراحل طراحی است. اما تعامل شما با آنها باید بسیار عمیق تر شود. برای اطمینان از اینکه صفحات وب شما برای کاربران شما کار می کنند. باید یک سیستم سختگیرانه و مستمر برای تست قابلیت استفاده داشته باشید.
ایده اصلی که باید در ذهن داشته باشید این است که هنگام انتشار صفحه وب ، روند طراحی متوقف نمی شود.
در عوض ، طراحی یک فرایند تکرار شونده است. که در آن شما به طور مداوم به دنبال درک روش استفاده واقعی کاربران از صفحات وب خود هستید. پس از این هوش برای بهبود آنها استفاده می کنید. این امر به ویژه برای شرکت های در حال رشد که وب سایت های آنها به دلیل افزودن قابلیت های جدید به سرعت غیرقابل استفاده می شوند و همچنین با بارگیری مواد جدید با سرعت کم وب سایت ، دچار مشکل می شوند بسیار مهم است.
دیدگاهتان را بنویسید