تفاوت های کسب و کار الکترونیک و تجارت الکترونیک
در این مقاله از رایانیتا می خواهیم به تفاوت های کسب و کار الکترونیک و تجارت الکترونیک بپردازیم. خرید آنلاین در این چند سال اخیر شهرت پیدا کرده و مورد استقبال قرار گرفته است. دیگر برای خریدن چیزی، نیازی نیست که حتما تا فروشگاه راه بروید. می توانید فقط با یک تلفن هوشمند و اتصال به اینترنت از هر مکانی در دنیا ، از هر مکان دیگی در این دنیا که می خواهید خرید کنید. این امر به لطف دو شبکه محبوب که به کسب و کار الکترونیک و تجارت الکترونیک معروف هستند. قابل دستیابی است.اغلب افراد فکر می کنند این دو اصطلاح معنای مشابهی دارند. در واقع ، هر دو آنها شبیه نیستند، اما ارتباط نزدیکی با یکدیگر دارند. در ادامه به تفاوت های کسب و کار الکترونیک و تجارت الکترونیک می رسیم با ماهمراه باشید.
تجارت الکترونیک چیست؟
به طور خلاصه، تجارت الکترونیک عبارت است از معامله کالاها و خدمات در اینترنت است. تجارت الکترونیکی که به عنوان تجارت الکترونیکی و دم الکترونیکی نیز شناخته می شود. معمولاً به فروش کالاهای فیزیکی در اینترنت اطلاق می شود. اگرچه این اصطلاح را می توان برای توصیف هرگونه معامله تجاری انجام شده به صورت آنلاین استفاده کرد. پیش بینی شده است که علی رغم کاهش اخیر نرخ رشد صنعت. فروش کل تجارت الکترونیکی امسال به حدود 765 میلیارد دلار برسد.
تجارت الکترونیکی به اشکال مختلفی وجود دارد. می تواند برای بسیاری از مدل های مختلف تجاری در نظر گرفته شود.
انواع مدل های تجارت الکترونیکی:
- Business to Consumer (B2C): یک مدل تجارت الکترونیکی است که در آن یک کسب و کار کالا یا خدمات را به یک مصرف کننده شخصی می فروشد. به عنوان مثال، هنگامی که یک مشتری تنها لباس را به صورت آنلاین خریداری می کند.
- Business to Business (B2B): یک مدل تجارت الکترونیکی است در آن یک کسب و کار کالاها یا خدمات خود را به تجارت دیگری می فروشد. به عنوان مثال ، یک تجارت آنلاین که خدمات تولید فیلم را برای سایر مشاغل می فروشد تا از آنها در تبلیغات بازاریابی خود استفاده کند.
- Consumer to Consumer (C2C): یک مدل تجارت الکترونیکی است که در آن مصرف کننده فردی کالاها یا خدمات خود را به مصرف کنندگان دیگر می فروشد. به عنوان مثال ، شخصی سوابق شخصی خود را از طریق یک بستر آنلاین مانند eBay می فروشد.
- Consumer to Business (C2B): یک مدل تجارت الکترونیکی که در آن مصرف کننده فردی کالاها یا خدمات خود را به یک تجارت می فروشد. به عنوان مثال، یک اینفلوئنسر آنلاین که برای تبلیغ یک تجارت به مخاطبان خود با پرداخت هزینه ای پیشنهاد می کند.
قبل از شروع یک تجارت الکترونیک، ابتدا باید مدلهای تجاری آن را بشناسید. مقاله زیر را حتما مطالعه نمایید. تا انواع بیزینس مدل های فعال آشنا شوید.
کسب و کار الکترونیک چیست؟
کسب و کار الکترونیک تسهیل تجارت از طریق استفاده از اینترنت و فناوری آنلاین است. کسب و کار الکترونیکی منحصراً بصورت آنلاین انجام نمی شود. بلکه از قدرت اینترنت برای رونق مشاغلی که بصورت آفلاین نیز اداره می شود، استفاده می کند.
کسب و کار الکترونیکی، مشابه تجارت الکترونیکی ، به اشکال مختلف نیز وجود دارد که آن را برای شرکت های مختلف در صنایع مرتبط می کند.
انواع مدل های کسب وکار الکترونیکی:
- Pure Play : یک مدل کسب وکار الکترونیکی که در آن تمام تلاش ها و منابع در یک خط تجارت سرمایه گذاری می شود. به عنوان مثال ، مشاغلی که فقط کلاه های بیس بال سفارشی می فروشد. هیچ چیز دیگری به عنوان یک بازی خالص الکترونیکی در نظر گرفته نمی شود. (با فرض اینکه این کسب و کار باعث فروش آنلاین و برخی فروش به صورت آفلاین شود).
- Bricks and Clicks – یک مدل کسب وکار الکترونیکی است که به صورت آنلاین و آفلاین ایجاد فروش می کند. به عنوان مثال، یک فروشگاه فیزیکی که لباس کودک را به فروش می رساند. اما همچنین به مشتریان امکان می دهد از طریق یک فروشگاه آنلاین سفارش دهند و خرید کنند.
تفاوت های اساسی بین کسب و کار الکترونیکی و تجارت الکترونیکی
حال که با مفهموم کسب و کار الکترونیک و تجارت الکترونیک آشنا شدیم بیاید به برخی از تفاوت های اساسی این دو بپردازیم.
1- تجارت الکترونیکی یکی از قطعات بالقوه یک کسب وکار الکترونیکی است.کسب و کار الکترونیکی به هر مشاغلی گفته می شود که فن آوری های آنلاین را در مدل تجاری گنجانده باشد. این می تواند به سادگی یک فروشگاه فیزیکی با استفاده از بازاریابی شبکه های اجتماعی برای جذب مشتری بیشتر باشد.
حتی اگر هیچ معامله ای در آن رخ ندهد. استفاده از فناوری آنلاین برای اهداف تجاری آن را به یک کسب وکار الکترونیکی تبدیل می کند.
2- کسب وکار الکترونیکی به شرکتی گفته می شود که فرآیند معاملات پولی بصورت آنلاین را ارائه می دهد ، در حالی که تجارت الکترونیکی به هر مشاغلی گفته می شود که نوعی فناوری آنلاین در مدل تجاری خود را شامل شود.
3- بخش اصلی تجارت الکترونیکی مشتری است که وسایل خرید بصورت آنلاین در اختیار او قرار می گیرد. از طرف دیگر ، خیرخواه اصلی تجارت الکترونیکی می تواند مشتری و همچنین شرکای تجاری ، تأمین کنندگان و غیره باشد.
4- تجارت الکترونیکی منحصراً در اینترنت انجام می شود. کسب وکار الکترونیکی را می توان در اینترنت، اینترانت یا اکسترانت انجام داد. تفاوت اصلی در این است که یک شرکت می تواند تجارت الکترونیکی محسوب شود حتی اگر فقط از فناوری آنلاین درون سازمان استفاده کند.
مهم ترین نکته پس از آشنایی با بیزینس انواع مدل های درآمدی فعال تجارت الکترونیکی این است. مقاله زیر را توصیه می کنیم از دست ندهید تا با انواع مدل های درآمدی تجارت الکترونیکی آشنایی داشته باشید.
در نهایت
همانطور که می بینید ، تجارت الکترونیکی در مقابل با کسب و کار الکترونیک در واقع یک رقابت نیست،اگرچه دانستن تفاوت ها می تواند تأثیر زیادی در نحوه طراحی مدل کسب و کار شما بگذارد.آیا می خواهید معاملات را فقط به صورت آنلاین انجام دهید؟ آیا می خواهید تجارت خود را با فناوری آنلاین ارتقا دهید ، اما نه لزوماً با افزودن فروشگاه آنلاین به وب سایت خود؟
اینها فقط چند سوال مهم است که می توانید هنگام انتخاب نحوه استفاده از فن آوری آنلاین در تجارت خود از خود بپرسید. قبل از تصمیم گیری بین کسب وکار الکترونیکی یا تجارت الکترونیکی، حتماً دقت لازم را انجام داده و تمام تفاوت های اصلی ذکر شده در بالا را در نظر بگیرید.
دیدگاهتان را بنویسید