بازاریابی چابک و مزایای آن برای کسب و کار
در این مقاله از رایانیتا می خواهیم به موضوع بازاریابی چابک و مزایای آن برای کسب و کار بپردازیم. بازاریابی چابک اصطلاحی است که در دنیای تجارت و جوامع بازاریابی جهانی بسیار مورد توجه قرار گرفته است. درصد عظیمی از آژانس های بازاریابی ورودی و رهبران تیم از شیوه های چابک برای برآوردن نیازهای مشتریان و ذینفعان خود استفاده می کنند. بسیاری بازاریابی چابک را راهی برای سازگاری با شیوه جدید خرید مشتریان می دانند. این رویکردی برای بازاریابی است که بر باز بودن و پاسخگو بودن به تغییرات تاکید می کند. نه به دنبال پیروی از یک طرح خاص است. در ذهنیت چابک، انعطاف پذیری کلید هر استراتژی بازاریابی موفق است.
در زمینه بازاریابی، رویکردهای چابک کمپین های بازاریابی انعطاف پذیر ایجاد می کند. در آن محصولات و خدمات را می توان به سرعت برای برآوردن نیازهای مشتریان تنظیم کرد. تجزیه و تحلیل داده های منسجم و استراتژی های بازاریابی سفارشی بر این تنظیمات تاثیر می گذارد. اساس هرگونه تغییر را تشکیل می دهد.
هرچه یک کمپین چابک سریع تر راه اندازی شود. پاسخ مصرف کننده سریع تر بدست می آید. این پاسخ ها کلید توسعه کارآمدتر کمپین های هدفمند مشتریان در اسرع وقت است. این، به نوبه خود، فرصت های تجاری جدیدی ایجاد می کند. توانایی تیم ها را برای حل مشکلات در زمان واقعی ایجاد می کند. با ما در ادامه مقاله بازاریابی چابک و مزایای آن برای کسب و کار همراه باشید.
بازاریابی چابک چیست؟
پس از اینکه مدیریت چابک پیشرفت بی سابقه ای در دنیای برنامه نویسی داشت. بازاریابان وسوسه شدند کلید موفقیت خود را بدزدند. به این ترتیب بازاریابی چابک به دنیای تجارت وارد شد. درست مانند مدیریت چابک، بازاریابی چابک نیز پروژه ای را که عالی و وقت گیر به نظر می رسد به چند قسمت و در عین حال شفاف تقسیم می کند تا سرعت و اثر بخشی کار افزایش یابد.
به بیان ساده، بازاریابی چابک یک رویکرد بازاریابی استراتژیک است. در آن تیم ها به طور جمعی پروژه های ارزش تر را ارزیابی می کنند و بر روی آن ها تمرکز می کنند. تیم های بازاریابی چابک از دوره های کوتاه کار فشرده ای استفاده می کنند. به عنوان اسپرینت شناخته می شوند تا پروژه های بازاریابی خود را سریع و کارآمد به پایان برسانند. پس از تکمیل هر دو سرعت، آن ها همچنین تاثیرات هر یک از پروژه هایی را که راه اندازی کرده اند اندازه گیری می کنند. این اندازه گیری ها بینش های ارزشمندی را ارائه می دهد. به آن ها امکان می دهد نتایج این پروژه ها را در طول زمان به طور مداوم بهبود بخشند.
هنگامی که یک تیم چابک متوجه می شود که یک پروژه یا رویکرد موثر نبوده است. این اطلاعات همچنان برای کسب و کارهایی که در آن کار می کنند ارزشمند است. بازاریابی چابک شکست ها را به اندازه موفقیت ها آموزنده می داند. این امر تیم های چابک را تشویق می کند تا از شکست های خود درس بگیرند تا بتوانند پروژه های بهتر و تاثیرگذارتری را در آینده طراحی کنند. تفاوت بازاریابی چابک با سایر روش های بازاریابی این است که در بازاریابی چابک همیشه باید از وضعیت روز بازار آگاه باشید تا بتوانید خود را با آن تطبیق دهید.
مزایای بازاریابی چابک برای کسب و کار
اگر می خواهید یک سیستم را رها کرده و سیستم دیگری را جایگزین آن کنید. این سیستم فقط به دلیل تمام مزایایی است که به همراه دارد. در غیر این صورت، منطقی نیست! در اینجا برخی از مزایای بازاریابی چابک ذکر شده است:
1- چابک بودن به این معنی سریع تر و مولدتر
تیم های چابک کوچک، خودکفا و بدنام از نظر سرعت هستند. کمپین های چابک سریع تر از استراتژی های غیر چابک وارد بازار می شوند. تمرکز بر نیازها و اهداف کوتاه مدت یک فرایند تکرار ساده را بر اساس بازخورد مصرف کنندگان امکان پذیر می کند. در صورت نیاز در آینده فضا را برای تعدیل و تغییر باز می گذارد.
چابک چرخه های سنتی بازاریابی رفت و برگشت را کنار می گذارد. در عوض گستره وسیعی از مفاهیم قابل اجرا را ارائه می دهد. آن ها را برای آزمایش موفقیت خود به بازار عرضه می کند. با ارزش گذاری بیشتر بر بازخوردهای دنیا واقعی، تیم های چابک سریع تر عمل می کنند. در نتیجه می توانند به واکنش مصرف کنندگان پاسخ دهند و در کل مولدتر هستند.
2- شفافیت بازاریابی چابک
یکی دیگر از مزایای بازاریابی چابک این است که تیم های چابک عموما تخصص بیشتری دارند. در پروژه هایی که بخشی از آن ها مشارکت دارند. با کنترل و سرمایه گذاری بیشتر در پروژه های خود، تیم های چابک نیز به طور کلی از کمپین های خود راضی تر، مصمم تر و خلاق تر هستند.
بازاریابی چابک همچنین به تیم های مدیریت، فروش و توسعه این امکان را می دهد تا به وضوح ببینند بازاریابی روی چه چیزی کار می کند. این شفافیت تیم های چابک را مسئول می داند. به آن ها اجازه می دهد تا تمرکز بیشتری بر آنچه از آن ها انتظار می رود داشته باشند. این شفافیت همچنین به روابط مشتری و تعامل صادقانه با مصرف کنندگان برای افزایش شهرت برند می انجامد.
3- انعطاف پذیری بازایابی چابک
سازگاری و انعطاف پذیری دو ویژگی اساسی بازاریابی چابک است. به عنوان مثال، فرض کنید شما محتوا ویژه ای ایجاد کرده اید. اما هیچ کس با آن درگیر نیست. اگر چابک هستید، می توانید تجزیه و تحلیل خود را بررسی کنید تا مشخص شود که چه چیزی در جهت بهبود انجام شده است. سرعت کمپین های چابک و تجزیه و تحلیل بینش های مبتنی بر داده های جمع آوری شده به تیم های بازاریابی این فرصت را می دهد تا محتوای مورد نظر را مطابق با بازخورد دریافتی تنظیم کنند.
این انعطاف پذیری همچنین به شما امکان می دهد در برابر آخرین اخبار یا آخرین ترندها واکنش نشان دهید. علاوه بر این، این توانایی برای یادگیری از رویدادهای جاری و واکنش به نظرات عمومی، کمپین های چابک را در کل پویاتر کرده است. همچنین پایداری آن ها را افزایش می دهد.
تا کنون به راه اندازی کمپین تبلیغاتی در لینکدین فکر کردید؟ به اینکه چه کارهایی باید انجام دهید؟ چگونه کار خود را شروع نمایید؟ پیشنهاد می کنیم جهت کسب جواب این سوالات حتما یک سری به مقاله زیر بزنید.
4- قابلیت اندازه گیری موفقیت چابک
تیم های بازاریابی چابک دائما آزمایشات کوچکی را انجام می دهند. نتایج را اندازه گیری می کنند. روی آنچه که کار می کند سرمایه گذاری می کنند. این تاکید بر اندازه گیری، طول عمر کمپین های شما را به طور کلی بهبود می بخشد. زیرا رویکردهای چابک تضمین می کند که پروژه ها دائما به روز می شوند. مربوط به فضای تجاری فعلی می شوند.
با این حال، شکست بخشی ناخوشایند از تجارت است. استراتژی های چابک همیشه موفق نیستند. تیم های چابک باخت ها را فرصتی برای رشد و پیشرفت می دانند. این نوع تکرار و بهبود بی وقفه در طول زمان افزایش می یابد و کمپین ها را صادق نگه می دارد.
5- رقابتی ماندن با بازاریابی چابک
سرعت تلاش های چابک گردش مالی ایجاد و پاسخ به کمپین های خاص را افزایش می دهد. این امر اولویت بیشتری را بر نیازهای مصرف کننده قرار می دهد. به شما این امکان را می دهد تا تاثیر تلاش خود را اندازه گیری کرده. آنچه را که موثر نیست متوقف کنید. به طور کلی، این امر رضایت مشتری را افزایش می دهد، که منجر به رقابت بیشتر می شود.
علاوه بر این، چرخه های تکراری کمپین های چابک تضمین می کند که درس های آموخته شده از تلاش های قبلی در مورد بعدی نیز به کار گرفته شود. این امر کمپین های شما را رقابتی نگه می دارد. به طور مداوم بازده سرمایه گذاری شما را بهبود می بخشد.
از آنجایی که لندینگ پیج ها در استراتژی بازاریابی اهمیت بسیاری دارند. خود به خود حساسیت های بسیاری را نیز به همراه دارند. طراحی لندینگ پیجی که بتواند نرخ تبدیل بالایی به شما بدهد چندان راحت و آسان نیست. در حین طراحی باید نکات بسیاری را رعایت نمایید. پیشنهاد می کنیم جهت آشنایی با مهم ترین این نکات مقاله زیر را حتما مطالعه نمایید.
نحوه ایجاد تفاوت بازاریابی چابک برای کسب و کار
اکنون که به اندازه کافی به بازاریابی چابک و مزایای آن برای تجارت پرداختیم. وقت آن است که بدانید این امر چه تغییرات شگفت انگیزی می تواند در تجارت شما ایجاد کند. بازاریابی چابک به تیم شما کمک می کند تا بر پروژه های ارزشمند تمرکز کرده. به طور جمعی کار کنند. تاثیر آن را اندازه گیری کرده و با نتایج به جلو حرکت کنند.
سازماندهی سلسله مراتبی اطلاعات
اولین چیزی که مانع پیشرفت شما می شود این است که شما دائما اطلاعات جدیدی را وارد سازمان خود می کنید. اما اغلب نمی توانید از آن به نفع تجارت و بازاریابی خود استفاده کنیم. زیرا سازماندهی اطلاعات شما اشتباه است!
شما اطلاعات زیادی به دست می آورید. استفاده بهینه از این اطلاعات برای تولید و ارائه خدمات به مشتریان هدف اصلی است. اما از آنجا که سازمان شما حول مشتری نمی چرخد. نمی توانید این اطلاعات را مستقیما در مورد مشتریان خود اعمال کنیم. اما اگر به بازاریابی چابک گوش دهید. متوجه می شوید که سلسله مراتب اطلاعات را حذف کرده و در مدل “مدیریت اطلاعات چابک” جایگزین آن ها می شود.
در مدل چابک، سلسله مراتب سازمان اطلاعات فرو می ریزد. اطلاعات به صورت خطی گروه بندی می شوند. بدین معنی که شما دیگر اطلاعات را بر اساس برتری آن ها طبقه بندی نمی کنید. بلکه همه آن ها را در کنار هم قرار می دهید. اهمیت آن ها را اولویت بندی می کنید.
خداحافظی با مدل آبشار
یک مدل آبشاری برای کسب و کار هم کندتر است و هم پاسخگو دنیای تجارت نیست. مدل آبشار به صورت گام به گام کار می کند. یعنی در مرحله اول برخی از کارها را انجام می دهید. تا به مرحله دوم برسید، سپس مرحله سوم و… در این بین شروع مرحله دوم تا پایان مرحله اول امکان پذیر نیست. اما اگر این فرض در مرحله دوم یا سوم تغییر در بازار کسب و کار تغییراتی مانند به روزرسانی الگوریتم گوگل انجام شود. نمی توانید به این تغییر پاسخ دهید. زیرا بیش از چند ماه از شروع بازار گذشته است.
نکته این است که وضعیت کسب وکارها، شبکه های اجتماعی و سئو ماهانه تغییر نمی کند. بلکه ساعتی و حتی دقیقه ای است! دلیل اینکه ساختار آبشار دیگر مناسب بازار امروز نیست این است که اگر می خواهید تغییری ایجاد کنید، باید از ابتدا شروع کنید!
دیدگاهتان را بنویسید