تفاوت اپلیکیشن ها و وب اپلیکیشن ها
در این مقاله از رایانیتا همراه شما خواهیم بود تا به تفاوت اپلیکیشن ها و وب اپلیکیشن ها بپردازیم. ساختار هر کدام را به دقت بررسی کنیم. همچنین مزیت ها و مشکلات هر یک را شرح داده. در نهایت به یک مقایسه کلی از اپلیکیشن ها و وب اپلیکیشن ها برسیم. با ما در ادامه مقاله تفاوت اپلیکیشن ها و وب اپلیکیشن ها همراه باشید.
اگر به دنبال راه اندازی یا توسعه وبسایت کسب و کار خود هستید. پیشنهاد می کنیم حتما یک سری به “سفارش طراحی سایت” رایانیتا بزنید. با طراحی منحصر به فرد خود به راحتی رقبا خود را پشت سر بگذارید.
وب اپلیکیشن و اپلیکیشن ها از یک نوع هستند؟
یک تصور غلط رایج وجود دارد که اپلیکیشن های تلفن همراه و اپلیکیشن های وب یک چیز هستند. اما در واقع، این دو بسیار متفاوت هستند. نه تنها تفاوت هایی برای کاربر وجود دارد بلکه آن ها همچنین به شکل متفاوت توسعه یافته اند. بنابراین مهم است که این دو را با هم اشتباه نگیریم.
در ابتدا، تمایز بین اپلیکیشن های وب و وب سایت ها می تواند مفید باشد. به زبان ساده، یک اپلیکیشن وب، وبسایتی است که به صورت روان طراحی شده است و مناسب تلفن های هوشمند است. انواع مختلفی از وبسایت ها وجود دارد، برخی از آن ها ایستا هستند و به ندرت به روز می شوند. در حالی که برخی دیگر پویا هستند و تعامل زیادی دارند. وب اپلیکیشن ها، به طور خاص مانند اپلیکیشن های قابل بارگیری عمل می کنند. اما همه از طریق مرورگر تلفن شما است.
تفاوت کلی اپلیکیشن و وب اپلیکیشن
اپلیکیشن های تلفن برای یک پلتفرم خاص ساخته شده اند. اپلیکیشن ها از طریق یک فروشگاه برنامه بارگیری و نصب می شوند. به منابع سیستم مانند GPS، عملکرد دوربین، مخاطبین، گالری و… دسترسی دارند. اپلیکیشن های تلفن همراه روی خود دستگاه کار می کنند و اجرا می شوند. اسنپ چت، اینستاگرام، نقشه های گوگل و مسنجر فیس بوک نمونه اپلیکیشن های محبوب تلفن همراه هستند.
از طرف دیگر، وب اپلیکیشن ها از طریق مرورگر اینترنت قابل دسترسی هستند. با هر دستگاهی که آن ها را مشاهده می کنید سازگار می شوند. آن ها مربوط به سیستم خاصی نیستند. نیازی به بارگیری یا نصب ندارند. با توجه به ماهیت ریسپانسیو بودن، ظاهر آن ها بسیار شبیه به اپلیکیشن های موبایل است.
نحوه ساخت اپلیکیشن های موبایل
توسعه اپلیکیشن های موبایل گران تر از برنامه های وب است. از آنجا که خاص یک سیستم عامل هستند. راه اندازی یک اپلیکیشن در سیستم عامل های مختلف تقریبا به معنای شروع از ابتدا از نظر طراحی و توسعه است. با این حال، آن ها بسیار سریع تر از وب اپلیکیشن ها هستند. از نظر ویژگی ها و عملکرد پیشرفته تر هستند.
اپلیکیشن های موبایلی بسته به سیستم عامل مورد نظر با استفاده از زبان های خاص و محیط های توسعه یکپارچه (IDE) ساخته می شوند. دستگاه های اپل بر روی سیستم عامل iOS کار می کنند. بنابراین برنامه های اپل با استفاده از Objective-C یا Swift و Xcode IDE ساخته می شوند. برنامه های برای اندروید به زبان جاوا نوشته شده اند. معمولا با استفاده از اندروید استودیو یا Eclipse IDE ساخته می شوند.
اپل و گوگل علاوه بر ابزارهای توسعه، عناصر رابط و کیت های توسعه نرم افزار (SDKS) خود را ارائه می دهند. توسعه دهندگان می توانند برای ساخت اپلیکیشن های تلفن همراه از آن استفاده کنند.
مزایا اپلیکیشن های موبایل
- همیشه در ذهن مشتری باشید: اپلیکیشن شما در صفحه اصلی شخصی او را تشویق می کند که با نوع محصول شما تجارت شما را در نظر بگیرند و با آن ها تعامل برقرار کنند.
- سهولت دسترسی: برای کاربر، کلیک کردن روی برنامه شما بسیار سریع تر و آسان تر از دسترسی به وب سایت است حتی اگر وی آن را نشانک گذاری کرده باشد.
- ضبط داده ها: داده های ارزشمندی را می توان از برنامه ها در مورد استفاده، فعالیت و عادات خرید جمع آوری کرد.
معایب اپلیکیشن های موبایل
- توسعه آن ها در مقایسه با وب اپلیکیشن ها گران تر است.
- طراحی و ساخت برنامه از ابتدا معمولا برای سازگاری آن با سیستم عامل های مختلف مانند iOS و اندروید لازم است.
- نگهداری و به روزرسانی مداوم آن می تواند پرهزینه باشد.
- داشتن یک اپلیکیشن تلفن همراه مورد تایید فروشگاه برنامه ها دشوار است.
نحوه ساخت وب اپلیکیشن ها
وب اپلیکیشن ها معمولا با استفاده از JavaScript ، CSS و HTML5 ساخته می شوند. برخلاف اپلیکیشن های تلفن همراه، هیچ کیت استاندارد توسعه نرم افزاری برای ساخت برنامه های وب وجود ندارد. با این وجود توسعه دهندگان به الگوها دسترسی دارند. در مقایسه با اپلیکیشن های تلفن همراه، ساخت وب اپلیکیشن ها معمولا سریع تر و آسان تر است. اما از نظر ویژگی نیز بسیار ساده ترند.
مزایای وب اپلیکیشن ها
حال بیایید با هم به مزایای وب اپلیکیشن ها بپردازیم.
1- قابل اعتماد بودن
وب اپلیکیشن ها پیشرو سبک هستند. بدون در نظر گرفتن وضعیت شبکه، بلافاصله بارگیری می شوند. Pre-caching PWA را قادر می سازد تا وابستگی به شبکه را از بین ببرد. “سرویس کارگر” مفهومی از طرف گوگل است که شامل اسکریپت مستقل از صفحه وب در پس زمینه است.
این به توسعه دهندگان امکان کنترل کامل حتی تجربیات آفلاین را می دهد. عملکرد یک مشکل رایج است که بیشتر در مواجهه با وب اپلیکیشن ها با آن روبرو می شوید. وبسایت هایی با عملکرد بالا تعامل بیشتری با کاربران نهایی خود نشان می دهند. به نوبه خود بازدید بیشتری را به خود جذب می کنند. آن ها با بارگیری سریع تر PWA ها حتی در شبکه های پهنای باند کم، تجربه کاربری بهتری را ارائه می دهند.
2- عدم نیاز به بارگیری
اگرچه تعداد کاربران با تلفن های هوشمند و تعداد بارگیری اپلیکیشن های تلفن همراه در سال به طرز چشمگیری در حال افزایش است. اما اکثر کاربران تمایلی به بارگیری اپلیکیشن های جدید ندارند که استفاده روزانه ندارند. اپلیکیشن هایی که حدود 50 درصد استفاده را اشغال می کنند، رسانه های اجتماعی، موسیقی و بازی ها هستند.
نکته این است که کاربران در برنامه هایی که بارگیری می کنند دارای انتخابی گوناگون هستند. وب اپلیکیشن ها پیشرفته این امکان را برای آن ها فراهم می کنند که از یک برنامه آنلاین بدون نیاز به بارگیری روی دستگاه خود استفاده کنند.
3- هزینه پایین
PWA ها آسان ساخته می شوند و مقیاس پذیر هستند. چون از یک پایگاه تک کد استفاده می کنند. هنگامی که برنامه های تلفن همراه شما عملکرد دارند ، توصیه می شود که در یک بستر اصلی توسعه داده شوند. از این رو، آن ها باید به صورت سفارشی برای هر پلتفرمی که باید در آن میزبانی شوند ساخته شوند. اگر آن ها در یک سیستم عامل ترکیبی توسعه یافته باشند. هزینه توسعه و نگهداری یک برنامه تلفن همراه بیشتر از PWA است.
تا حالا به اینکه یک سایت سفارش آگهی راه اندازی کنید فکر کردید، می دانید یک سایت سفارش آگهی باید چه ویژگی هایی داشته باشد؟ پیشنهاد می کنیم مقاله زیر را از دست ندهید.
معایب وب اپلیکیشن ها
- بدون اتصال به اینترنت کار نمی کند.
- کندتر از اپلیکیشن های تلفن همراه هستند.
- کشف آن ها دشوار است. زیرا در یک پایگاه داده خاص مانند بازار اپلیکیشن ها پشتیبانی نمی شوند.
- امنیت را نمی توان تضمین کرد زیرا وب اپلیکیشن ها نیازی به تایید فروشگاه های برنامه ندارند.
کلام پایانی
اکنون باید درک اساسی از تفاوت بین اپلیکیشن های تلفن همراه و وب اپلیکیشن ها داشته باشید. اگرچه باید مقرون به صرفه بودن پروژه برنامه خود را در ارتباط با اهداف خود در نظر بگیرید. اما باید همیشه در نظر داشته باشید که کدام یک از دو فناوری مورد بحث بیشتر با مخاطبان هدف شما سازگار است.
درباره اشکان رمضانیان
سلام! اشکان هستم 20 سالمه و دانشجوی رشته مهندسی برق هستم علاقهمند به حوزههای برنامه نویسی, تولیدمحتوا, بازیسازی و گیم.
سایر نوشته های اشکان رمضانیان
دیدگاهتان را بنویسید