بیوگرافی نیپس، مخترع عکاسی
عکاسی هنری است که همیشه در حال پیشرفت است. پیشرفت هایی که اگر مخترعش نبود هرگز اتفاق نمی افتاد. آن زمان که مردم دوست داشتند از هر منظره ای که دوست دارند خاطره ای را به یادگار داشته باشند، به فکر دوربین افتادند. تلاش ها و تحقیقات افراد گوناگون، باعث این شد که دوربین اختراع شود. دوربین های عکاسی که امروزه به راحتی فرایند عکس برداری را انجام می دهند، در گذشته اصلا در دسترس عموم نبود. حتی زمان هایی بود که مردم در جهالت بودند و از دوربین عکاسی می ترسیدند. در این مقاله نیز می خواهیم به سراغ بیوگرافی یکی دیگر از افراد سرشناس در تاریخ برویم. پس با من همراه شوید تا در این مقاله از رایانیتا با بیوگرافی نیپس، مخترع عکاسی و پدر عکاسی جهان آشنا شویم.
مخترع عکاسی کیست؟
ژوزف نیسه فور نیپس (Nicéphore Niépce) کسی نیست به جز مخترع عکاسی، پدر عکاسی جهان. نیپس مخترعی فرانسوی بود که در تاریخ 7 مارس 1765 در خانواده ی ثروت مند فرانسوی در شهر شهر چالون به دنیا آمد.
در دوران جوانی نیپس به عنوان افسر در ارتش فرانسه زیر نظر ناپلئون بناپارت خدمت می کرد. بعد از اینکه سلامتی بد او را مجبور به استعفا از ارتش کرد، در شهر Nice اقامت کرد و در آن جا ازدواج نیز کرد و سپس به عنوان مدیر دولت شد. نیپس در سال 1791 به ارتش فرانسه پیوست و در ایتالیا خدمت کرد تا اینکه در سال 1794 به بیماری تیفوئید مبتلا شد. بعد از آن در Nice بازنشسته شد. در سال 1801، نیپس به املاک خانواده اش در شالون سور سون بازگشت و به همراه برادرش کلود شروع به تحقیقات و آزمایشات برای اختراع هایشان کردند.
در نهایت در تاریخ 5 ژوئیه سال 1833 درگذشت و قطار بیوگرافی نیپس، مخترع عکاسی جهان در این زمان از حرکت افتاد. یک مجسمه و یک موزه به یاد نیپس در شالون فرانسه وجود دارد. نیپس یکی از اولین عکاسانی بود که در بدو تأسیس در سال 1966 به تالار مشاهیر عکاسی بین المللی راه یافت.
اگر در فکر راه اندازی یک کسب و کار در رابطه با عکاسی هستید، بهتر است که به فکر تهیه یک سایت نیز باشید. زمانی که یک سایت دارید فروش شما چند برابر می شود. البته خیلی مهم است که سایت شما درست و اصولی طراحی شده باشد. برای سفارش سایت مورد نیازتان می توانید به صفحه سفارش طراحی سایت رایانیتا مراجعه کنید.
اختراعات و کشفیات نیپس چه بود؟
اولین اختراع برادران که در سال 1807 به ثبت رسید، یک موتور احتراق داخلی بود. آن ها این اختراع را pyréolophore نامیدند. این موتور از همان سیستم پیستون و سیلندر یک موتور بنزینی مدرن استفاده می کرد. آنقدر خوب کار می کرد که قایق را در بالادست حرکت می داد. از آن جا که پودر لیکوپودیم که مربوط به موتور بود گران بود، موتور هرگز به موفقیت تجاری نرسید. برادران نیپس برای اختراع قوچ هیدرولیکی و یافتن جایگزینی برای رنگ نیلی، وارد مسابقات دولتی شدند. با وجود اینکه ایده های آن ها از طرف دولت و جامعه علمی پاسخ های مثبتی را دریافت کرد، اما آن ها در این مسابقات شکست خوردند.
اختراع دوم نیپس
در ادامه نیپس به لیتوگرافی علاقه مند شد. لیتوگرافی روش جدید چاپ نسخه های نقاشی روی سنگ بود. او نه می توانست نوع سنگ لازم برای سنگ نگاره ها را بکشد و نه پیدا کند، با کپی برداری از تصاویر روی کاغذهای شیمیایی با استفاده از دوربین مخفی آزمایش کرد. بیش از 200 سال گذشته، نقاشان از این دوربین ساده استفاده می کردند. این دوربین یک جعبه چوبی بود که در انتهای آن لنز و در سر دیگر آن آینه استفاده شده بود. از آینه برای کمک به افراد در ترسیم دقیق تر به کار رفته بود.
در سال 1816 درباره اولین آزمایش موفق خود برای برادرش که در پاریس در حال ترویج مواد آتشفشان بود نامه نوشت. او با دوربینی تصویر منفی ضعیفی را روی کاغذ سفید خانه پرستاری بیرون پنجره خود ایجاد کرده بود. نیپس اولین کسی بود که تصاویر عکاسی منفی را روی کاغذ و تصاویر عکاسی مثبت را روی صفحات فلزی می ساخت. همچنین روشی ساخت چندین نسخه از تصاویر موجود را ابداع كرد. همچنین روشی از ساخت چندین نسخه از تصاویر موجود را نیز ابداع كرد.
کشف جدید، مورد رضایت ترین تصویر از طبیعت
تا سال 1824 نیپس کشف کرد که قیر یهودیه که نوعی آسفالت است، به نور حساس است. سپس با بهره گیری از این ویژگی، فرآیندی را برای کپی کردن تصاویر موجود بر روی صفحه ای با روکش قیر ابداع کرد. این روند در آینده توسط برادرزاده او کامل شد و چاپخانه ها برای دهه ها آن را مورد استفاده قرار دادند. هدف نیپس، ثبت تصاویر جدید در صفحه روکش شده با قیر بود. در 16 سپتامبر 1824، به برادرش نامه نوشت. سرانجام «تصویری از طبیعت به همان خوبی که می خواستم» بدست آورده است.
در ادامه تصویر برداری ها
در سال 1827، نیپس اولین رکورد ماندگار از کار خود را تولید کرد. او با استفاده از صفحه ای که با قیر روکش شده بود، هشت ساعت نورگیری را از پنجره اتاق خواب خود ثبت کرد. سپس صفحه را با یک حلال شستشو داد و روی جعبه ید قرار داد و صفحه ای با کیفیت روشن و تاریک تولید کرد. نیپس تصویر حاصل را هلیوگراف (Heliograph) نامید. امروز این تصویر در مجموعه Gernsheim ، در مرکز تحقیقاتی دانشگاه تگزاس در آستین قرار دارد.
در ادامه برای مشاهده نحوه انجام این آزمایش ها می توانید فیلم زیر را مشاهده کنید.
آغاز همکاری با داگر
در همان سال به نیپس پیشنهاد شد که وی با لوئیس ژاک ماند داگر، نقاش پاریسی دیدار کند. نیپس و داگر با داشتن یک قرارداد ده ساله شریک شدند. این همکاری در نهایت متاسفانه با مرگ نیپس قطع شد. داگر بعد از مرگ نیپس همکاری جدیدی با پسر او، ایزیدور تشکیل داد. داگر به آزمایش ادامه داد و روند خود را که “داگرئو تایپ” نامید توسعه داد وی موفق شد دولت فرانسه را متقاعد کند که روند داگرئوتایپ را بخرد و به داگر با 6000 فرانک در سال و به ایزیدور 4000 فرانک در سال به مستمری مادام العمر پاداش دهد. اما پسر نیپس از این مسئله خیلی راضی نبود و فکر می کرد که داگر تمام مزایای کار پدرش را دارد.
عکاسی یک هنر است. هنر زندگی است و زندگی دلیلی است که ما به خاطر آن زنده ایم! هنرمندان و عکاسان بیشتر سایت های هنری را بررسی می کنند تا سایت های دیگر را. اگر تمایل دارید که هنرمندان را وارد سایت خودتام کنید باید یک سایت هنری داشته باشید. برای آشنایی بیشتر با یک سایت هنری و نحوه طراحی سایت هنری این مقاله از رایانیتا را مطالعه کنید.
جمع بندی
در این مقاله به بررسی بیوگرافی نیپس، مخترع عکاسی پرداختیم. اختراع ها همیشه معجزه هایی بودند که سرگذشت افراد جهان را تغییر داده اند. اختراع نیپس باعث شد که خاطرات همیشه زنده بمانند. امروزه همه ما با دوربین عکاسی خاطره داریم. از لحظه های جشن های تولد کودکی گرفته تا زمان فارغ التحصیلی و مراسم های دیگر. نیپس کاری کرد که ما همچنان بتوانیم روی یک ورق به ظاهر کوچک تمام دلخوشی هایمان را نگه داریم.
درباره فائزه طاهری
فائزه طاهری هستم. همیشه علاقه مند به نوشتن؛ نوشتن و نوشتن پیوسته! دانشجو مهندسی کامپیوتر. نویسندگی و عکاسی یا به عبارت دیگر تولید محتوای درجه یک، همیشه هدفم بوده و خواهد بود. انار محبوب ترین جز زندگی منه و رفیق هام منو دخترک انار صدا میکنن ^___^ برای رسیدن به هدف هام از هیچ تلاشی دریغ نمی کنم و معتقدم که باید تلاش کرد تا طلاش کرد و اینکه موفقیت به وقتش خودش رو نشونمون میده، مثل نور :)
سایر نوشته های فائزه طاهری
دیدگاهتان را بنویسید