مشکلات کارآفرینان در ایران
در این مقاله از رایانیتا می خواهیم در باره مشکلات کارآفرینان در ایران صحبت کنیم. وقتی تصمیم می گیرید وارد حوزه ای شوید بهتر است از قبل مشکلات موجود را یک بررسی کلی کنید. اگر کار افرین هستید که احتمالا تا کنون با برخی ازین مشکلات دست و پنجه نرم کرده اید. اگر تصمیم دارید به سمت کرآفرینی بیاید یا اینکه به تازگی در این مسیر وارد شدید با ما در ادامه مقاله مشکلات کارآفرینان در ایران همراه باشید. تا با اماده سازی خود نسبت به مشکلات احتمالی که برایتان پیش می آید آمادگی داشته باشید.
کارافرینان در مسیر موفقیت با چالش ها و مشکلاتی چون بازار ، سرمایه ، منابع انسانی لازم، منابع دانش، عدم وجود زیر ساخت مناسب و… درگیر می شوند.
کمبود تجربه و مهارت لازم
برای مفوقیت در هر کاری علم و تجربه دو عنصر جدانشدنی از هم هستند. اگر شما به عنوان یک کارآفران ندانید راه و چاه درست در حوزه فعالیتتان کدام است. بدون شک از مسیر موفقیت فاصله می گیرید و به بیراه می روید. بسیاری از افرادی که در این راه قدم می گذارند از مشکلات و خطرات احتمالی کار افرینی اطلاع درست و کافی ندارند. به علت نداشتن مهارت و تجربه دچار ترس می شوند. این خود یک مانع بزرگ در رسیدن به موفقیت برای شما است.
عدم وجود بودجه کافی در ابتدا
دسترسی به سرمایه همیشه در بازارهای در حال ظهور یک وضعیت دشوار است. در این نوع شرایط معمولاً سه گانه(دوستان ، خانواده و احمق ها) است که به کمک کارآفرینان می آید. VC هایی مانند ساراوا با موفقیت در بسیاری از استارت آپ های مرحله اولیه سرمایه گذاری کرده اند. به دلیل عدم تمرکز شرکت های سرمایه گذاری در مرحله بذر ، ساراوا همچنین در بیش از 10 شرکت تازه راه اندازی مرحله بذر سرمایه گذاری کرده است. با این وجود استارت آپ های مرحله بذر معمولاً از همان روزهای اولیه از صندوق های angel جمع می شوند و پول VC معمولاً باهوش ترین پول برای گرفتن در این مرحله نیست. اما این برای پاسخگویی به نیازهای سراسر کشور کافی نخواهد بود. ما امیدواریم که شرکت ها و VC های بیشتری را در مرحله بذر مورد توجه قرار دهند زیرا این امر برای هر اکوسیستم راه اندازی ضروری است. همچنین میتوانید مقاله اکوسیستم دیجیتال را هم مطالعه نمایید
عدم وجود نیروی انسانی مناسب و کار بلد
با وجود اینکه ایران معدنی بزرگی از استعداد ها می باشد.اما استارت آپ ها برای پیوستن به تیم خود باید استعدادی با ذهنیت استارتاپ خود پیدا کنند. از نظر نیروی توسعه فنی و برنامه نویسان ، به ندرت می توان افرادی را یافت که دارای یک مجموعه مهارت منحصر به فرد باشند. صحبت بیشتر در مورد فنی ، یافتن یک توسعه دهنده PHP است. اما اگر می خواهید برنامه نویسان Ruby یا Scala داشته باشید، باید برای یافتن آن دعا کنید. ابتکاری توسط IEA به نام CodeKadeh انجام شده است که به دانشجویان برنامه نویسی می آموزد تا آنها را به برنامه نویسی علاقه مند کند. از بحران کمبود برنامه نویسان در کشور جلوگیری کند. با استخدام و نیروی فنی ، استعدادها معمولاً روحیه بالقوه کارآفرینی را در خود پیدا نمی کنند و در عوض ترجیح می دهند استخدام شوند و حقوق ماهانه خود را بدون ریسک دریافت کنند.
وکلای کافی با تجربه در ساختارهای حقوقی راه اندازی نشده اند
به دلیل عدم وجود یک ساختار قانونی و نظارتی برای استارتاپ ها ، وکلا باید راه حل ها و مقررات موجود را برای پاسخگویی به نیازهای قانونی استارتاپ ها پیدا کنند. بنابراین تعداد بسیاری از وکلا وجود ندارد. که از هک کردن کمک به استارتاپ ها در نیازهای حقوقی خود آگاه باشند.
نرخ بالای فرار مغز ها از کشور
امروزه به گونه ای شده است که هر کسی که توانایی خواصی دارد در اولین فرصت از ایران می رود. ایران در لیست 5 کشور نخست با بیشترین درصد فرار مغزها قرار دارد. بیشتر استعدادهای برتر ایران یا به قصد تحصیلات عالی ترک می روند. یا با سه تا پنج برابر حقوقی که می توانستند در کشور خود بگیرند توسط شرکت های بزرگ شرکت های آمریکای شمالی ، اروپا و کشورهای حوزه خلیج فارس استخدام می شوند.
این موضوع همیشه یک مسئله بزرگ در ایران بوده است. بسیاری از استعدادهای ایرانی تصمیم دیگری گرفته اند و برای راه اندازی استارتاپ خود باقی مانده اند. هنوز سالانه تعداد زیادی از مردم کشور را ترک می کنند. انقلاب استارت آپی در ایران می تواند این وضعیت را تا حدودی تغییر دهد. اما کارآفرینان و استعدادهای مشتاق به دلایل بیشتری برای ماندن و شروع پروژه های خود در ایران نیاز دارند.
عدم سرمایه گذاری کافی در تحقیق و توسعه
یکی از مشکلات اساسی در زمینه تحقیق و توسعه این است که بودجه کافی برای شروع پروژه های تحقیق و توسعه وجود ندارد. به عنوان نمونه کشور فنلاند ، که به دلیل توسعه و تأمین بودجه فناوری و نوآوری در رتبه اول قرار دارد ، دولت فنلاند بودجه بسیاری از بازیگران دولتی و خصوصی را در این زمینه تأمین کرده است. این امر باعث افزایش اقتصاد دانش فنلاند شده و در طول سال از آن بهره مند شده است. در سالهای اخیر ، ایران از نظر نوآوری و فناوری ، به ویژه در زمینه نانو و دارویی ، رتبه خوبی در منطقه داشته است. اما برای تقویت آن ، اگر می خواهیم محصولات پیشرفته ای به عنوان یک محصول خروجی داشته باشیم ، به بودجه بیشتری در این بخش نیاز داریم تا به کارآفرینان بخش فناوری پیشرفته کمک کنیم.
حال که با برخی از مشکلات کارآفرینان آشنا شدید بهتر است قبل از شروع کار ببینید کهبرای کارآفرینان موفق چه کار هایی لازم است انجام می دهد.مطالعه مقاله زیر را از دست ندهید.(;
سرعت اینترنت کم
شاید برایتان سوال باشد سرعت اینترنت چه ربطی به مشکلات کارآفرینان در ایران داشته باشد. امروزه با گسترش فضلی مجازی و دیجیتالی حضور فعال و انلاین یکی از مولفه های لازم هر کسب و کاری است. همانطور که برخی دوست دارند اینترنت آن را “جوهره زندگی” برای یک شرکت نوپا بدانند. وقتی به رتبه بندی جهانی سرعت اینترنت نگاه می کنیم ، ایران را می توان در 50 کشور پایینی مشاهده کرد.
اگرچه این کشور یکی از بالاترین میزان نفوذ اینترنت در منطقه و بیشترین تعداد کاربران اینترنت در خاورمیانه را دارد.اما سرعت اینترنت در ایران بسیار کم و نسبتاً گران است. بهبود پهنای باند کلی کشور و سرعت اینترنت مطمئناً به طرق مختلف به استارت آپ ها کمک خواهد کرد. بهبود این امر همچنین به بازارهای جدید مانند پخش ویدئو و پخش صوتی HD ، تلویزیون درخواستی و بازی های آنلاین ، جایی که کارآفرینان می توانند وارد شوند ، کمک می کند.
دیدگاهتان را بنویسید