چگونگی تغییر نام دامنه وب سایت بدون آسیب به سئو
در این مقاله رایانیتا می خواهیم به چگونگی تغییر نام دامنه وب سایت بدون آسیب به سئو بپردازیم. گاهی اوقات ممکن است یک کسب و کار نیاز به تغییر نام دامنه وب سایت خود داشته باشد. چند دلیل وجود دارد که ممکن است شما نیاز به انجام این کار داشته باشید. شاید متوجه شده اید که دامنه فعلی شما عالی نیست. شاید خیلی طول بکشد تا مردم درست به خاطر بیاورند. شاید مشکل دیگری در آن وجود داشته باشد. مانند ترکیبی از کلمات که یک کلمه ناخواسته را ایجاد می کند.
یا شاید شما فقط می خواهید نام تجاری خود را مجدد تغییر دهید. شاید قبلا کسب و کار شما تمرکز محدودتری داشت که هنوز در نام دامنه شما نشان داده شده است. ممکن است بخواهید آن را به روز کنید تا مسیر جدید شما را منعکس کند. یا شاید نام کسب و کار شما به کلی تغییر کرده است. مهم نیست که چرا می خواهید دامنه خود را تغییر دهید. مراحلی را باید دنبال کنید تا مطمئن شوید که هموار پیش می رود. با ما در ادامه مقاله چگونگی تغییر نام دامنه وب سایت بدون آسیب به سئو همراه باشید.
اگر قصد دارید با طراحی سایت فصل جدیدی از کسب و کار خود را شروع نمایید. اما دقیق نمی دانید از کجا و چگونه باید شروع نمایید. توصیه می کنیم یک سری به صفحه سفارش سایت رایانیتا بزنید. همچنین از این طریق می توانید از مشاوره رایگان توسط کارشناسان ما بهره مند شوید.
مشکلات متداول تغییر نام دامنه
اگر در تغییر نام دامنه خود دقت نکنید، می توانید با مشکلات زیادی روبرو شوید. این مسئله می تواند شما را به شدت عقب بیاندازد. این یکی از دلایلی است که باید در ابتدا نام دامنه مناسب را انتخاب کنید. اما همیشه نمی توانید از تغییر آن اجتناب کنید. حتی اگر هنگام ایجاد آن مراقب باشید. اگر در حال تغییر نام تجاری خود هستید. حفظ نام دامنه قدیمی بدتر خواهد بود. بنابراین در صورت نیاز از تغییر آن نترسید. با این حال، باید مراقب نحوه برخورد با این فرایند باشید. در غیر این صورت، ممکن است با مشکلاتی مانند موارد زیر مواجه شوید:
- از دست دادن قدرت سئو و جایگاه وبسایت
- اشتباه گرفتن با سایتی که ایمیل های اسپم تولید کرده است.
- از دست دادن اعتماد مشتری
- از دست دادن کلی مشتریان
- خرابی های امنیتی سایت (از دست دادن گواهی SSL)
حالا بیایید وارد گام هایی شویم که باید برای جلوگیری از این مشکلات انجام دهید.
1- بررسی تاریخچه دامنه جدید
این مرحله تنها در صورتی ضروری است که نام دامنه ای را خریداری کنید که دارای سابقه قبلی است. اگر دامنه جدید شما توسط شخص دیگری مورد استفاده قرار گرفته است. تاریخچه آن می تواند در مورد شما منعکس کننده ضعیف باشد. متاسفانه، محتوا بی کیفیت در یک سایت قدیمی می تواند به عنوان مسئولیت مالک نام دامنه جدید تفسیر شود.
اگر قصد خرید یک نام دامنه دست دوم را دارید. اولین کاری که باید انجام دهید این است که آن را در دستگاه Wayback بررسی کنید. این یک آرشیو اینترنتی است که نسخه های قدیمی صفحات وب را نمایش می دهد. بررسی کنید که آیا می توانید نسخه قدیمی یک صفحه وب را با استفاده از نام دامنه ای که قصد خرید آن را دارید مشاهده کنید.
برای انجام یک تحقیق حتی دقیق تر می توانید از ابزار Backlink Checker Ahrefs استفاده کنید. می توانید از نسخه رایگان این ابزار برای مشاهده مجموعه ای از لینک های پشتیبان برای دامنه استفاده کنید. بک لینک ها سایت های دیگری هستند که به دامنه مورد نظر لینک می دهند. بنابراین، اگر فقط بک لینک های با کیفیت بسیار پایین مشاهده می کنید. این نشانه ای است که ممکن است دامنه بخشی از یک شبکه وبلاگ خصوصی (PBN) یا سایر طرح های سئو کلاه سیاه باشد. اگر چنین باشد، این احتمال وجود دارد که گوگل قبلا نظر کمی در مورد آن داشته باشد. آن را به گوگل سرچ کنسول اضافه کنید. شما خواهید دید که چگونه گوگل آن را ایندکس کرده است.
2- بررسی عملکرد سئو و وضعیت سایت فعلی
هنگامی که وب سایت خود را جابجا می کنید. مطمئن شوید که می توانید بگویید چگونه بر عملکرد آن تاثیر می گذارد. بنابراین، قبل از جابجایی وضعیت را بررسی کنید. با استفاده از گوگل سرچ کنسول می توانید اطلاعات زیادی در سایت فعلی خود دریافت کنید. تمام نتایجی که در اینجا مشاهده می کنید را با دقت یادداشت کنید. به یاد داشته باشید که انتقال سایت شما به دامنه جدید یک پیشرفت است.
گوگل سرچ کنسول چندین گزارش ارائه می دهد که می تواند تمام اطلاعات حیاتی مورد نیاز را در اختیار شما قرار دهد.
- گزارش عملکرد به شما می گوید که سایت شما در نتایج جستجو چگونه کار می کند.
- پوشش فهرست و نقشه های سایت به شما می گوید که گوگل چگونه صفحات وب سایت شما را ایندکس می کند.
- گزارش قابلیت استفاده از تلفن همراه نشان می دهد که استفاده از کدام صفحات در دستگاه های تلفن همراه دشوار است.
- گزارش لینک ها، بک لینک ها را به سایت شما را از سایت های دیگر نشان می دهد.
نتایجی را که در این مرحله مشاهده می کنید با دقت دنبال کنید. هنگامی که سایت خود را به دامنه جدید منتقل می کنید، می خواهید نتایج به همان اندازه خوب و امیدوارم بهتر باشد. به یاد داشته باشید که ممکن است زمان لازم باشد تا سایت شما به وضعیت قبلی خود برسد. این طبیعی است و جای نگرانی نیست. مگر اینکه به نظر برسد سایت شما هرگز رتبه بندی سئو قدیمی خود را بازیابی نمی کند.
3- اطلاع رسانی جابجایی به کاربران
حال تقریبا آماده حرکت وب سایت خود به نام دامنه جدید خود هستید. اما ابتدا، چند مرحله دیگر وجود دارد تا مطمئن شوید که هموار پیش می رود. مشتریان خود را در مورد تغییر نام دامنه در انتظار خود مطلع کنید. مطمئنا شما قصد ریدایرکت ها را دارید تا هرکسی از دامنه قدیمی بازدید کند به طور خودکار به دامنه جدید ارسال شود. اما شما می خواهید مطمئن شوید که مشتریان شما می دانند چه اتفاقی می افتد.
مشتریانی که به طور غیر منتظره خود را به نام دامنه جدید ارسال می کنند، ممکن است متوجه نشوند. آن ها ممکن است فکر کنند سایت شما هک شده است و اطلاعات آن ها دیگر ایمن نیست. بنابراین، با اعلان نگرانی آن ها را برطرف کنید. برای همه مشتریان ثبت نام شده و مشترکین خبرنامه ایمیل ارسال کنید. نام دامنه جدید خود را به آن ها بگویید. می توانید کمی از دلیل تغییر دامنه ها را بیان کنید.
این شما هستید که چند بار در مورد تغییر دامنه به مشتریان و مشترکین خود ایمیل می زنید. با این حال، احتمالا نباید بیش از دو بار این کار را انجام دهید. سعی کنید 3 هفته قبل و 1 هفته قبل از جابجایی به آن ها ایمیل بزنید.
4- انتقال وب سایت خود را به دامنه جدید
هنگامی که مشتریان شما از اطلاع کافی برخوردار شده اند. زمان مهاجرت سایت شما فرا رسیده است. این می تواند بسته به شرایط شما ساده یا پیچیده باشد. تفاوت این است که آیا شما نیاز به تغییر هاست وب دارید یا خیر.
الف) اگر نیاز به تغییر هاست وب دارید
هاست وب شما ارائه دهنده سروری است که فایل های وب سایت شما در آن قرار دارد. اگر نام دامنه جدیدی دریافت کنید که کاملا به هاست وب متصل است. باید همه فایل های سایت خود را در فضای سرور هاست جدید به حساب خود منتقل کنید. همه ارائه دهنگان هاست یکسان عمل نمی کنند. بنابراین در این مورد، شما باید برای دستورالعمل های دقیق به ارائه دهند هاست جدید خود مراجعه کنید. خوشبختانه سرویس هایی وجود دارد که به شما در مهاجرت وب سایت شما کمک می کند.
این اساسا مانند کپی کردن کل وب سایت شما در هاست و دامنه جدید عمل می کند. اگر این مسیری است که باید طی کنید. 2 نسخه از سایت شما به طور همزمان و برای مدت کوتاهی در دسترس خواهد بود. در نهایت، قدیمی را پایین می آورید. اما ابتدا بررسی کنید که آیا نسخه جدید دقیقا مشابه نسخه اصلی است یا خیر. یا حداقل، تا آنجا که ممکن است!
ب) اگر نیازی به تغییر هاست وب ندارید
بسیاری از ارائه دهندگان هاست وب مستقل از تغییرات نام دامنه نیستند. در این حالت، تنها کاری که باید انجام دهید این است که دامنه جدید خود را به وب سایت خود نشان دهید. می توانید این کار را با تغییر سرورهای نام در تنظیمات ثبت کننده دامنه انجام دهید.
شما باید نام سرورهایی را که توسط هاست وب ذکر شده است، پیدا کنید. سپس نام سرورها را در تنظیمات دامنه خود تغییر دهید. تا با آن ها مطابقت داشته باشد. هر اراده دهنده هاست مکان مخصوص سرورهای نام خود را دارد. بنابراین ممکن است لازم باشد منابع پشتیبانی هاست خود را بررسی کنید. ثبت دامنه شما نیز به همین ترتیب است. هر ثبت کننده روش خاص خود را دارد که به شما اجازه می دهد به این تنظیمات دسترسی پیدا کنید. اما مهم نیست که چه چیزی، شما قصد دارید نام سرورها را از هاست خود کپی کرده و آن ها را در ثبت کننده دامنه خود جایگذاری کنید.
پس از انجام این کار، سایت شما به طور موقت در دو دامنه قدیمی و جدید در دسترس خواهد بود. با این حال ، فایل ها همچنان در همان سرور قرار دارند و 2 نسخه ندارند.
گوگل همیشه به دنبال ارائه بهترین تجربه کاربری است. به همین دلیل پیوسته در حال آپدیت الگوریتم های خود می باشد. یکی از این الگوریتم های کاربردی الگوریتم پانداست. که موجب تحول عظیمی در جهان محتوا های تکراری شد. پیشنهاد می کنیم برای مطالعه بیشتر در این مورد مقاله زیر را از دست ندهید.
5- به روز رسانی و ریدایرکت لینک ها
محتوای وب سایت شما ممکن است حاوی لینک های داخلی باشد که هنوز به نشانی اینترنتی قدیمی شما اشاره می کند. اگر چنین است. مطمئن شوید که همه آن ها با نام دامنه جدید شما به روز شده اند. اگر صدها لینک دارید، این کار دشواری است. بسیاری از CMSها مانند وردپرس دارای افزونه هایی هستند که به شما در یافتن و جایگزینی این لینک ها کمک می کند. سایر ارائه دهندگان CMS خدمات یا گزینه های دیگری را برای کمک به شما در این انتقال ارائه می دهند.
در مرحله بعد، باید ریدایرکت ها را تنظیم کنید تا هرکسی از صفحات بر اساس دامنه قدیمی شما بازدید می کند. به آدرس جدید صفحه صحیح ارسال شود. به همین دلیل است که شما باید برنامه ریزی کنید که دامنه قدیمی خود را برای مدتی حفظ کنید یا حداقل آنقدر کنترل خود را حفظ کنید که به شما امکان تنظیم این ریدایرکت ها را بدهد.
به یاد داشته باشید که هدف از ریدایرکت ارسال بازدیدکنندگان از دامنه قدیمی شما به دامنه جدید است. اما باید مطمئن شوید که هر صفحه در دامنه قدیمی به صفحه مربوطه خود در دامنه جدید هدایت می شود. برخی از ارائه دهندگان هاست و CMSها ابزارهایی را برای کمک به شما در تنظیم ریدایرکت ها ارائه می دهند. اما در برخی موارد، باید این کار را به صورت دستی انجام دهید. اگر این مورد برای شما صادق است. باید این کار را در فایل .htaccess خود انجام دهید. این یک فایل است که پیکربندی وب سایت شما را کنترل می کند. این می تواند بسیار فنی باشد. اما میزبان وب شما اطلاعات کاملی در مورد نحوه دسترسی به این فایل و ایجاد تغییرات خواهد داشت.
6- مطلع کردن گوگگل از تغییر دامنه
گوگل نمی خواهد وب سایت های خوب و تاسیس شده فقط به دلیل تغییر دامنه از سئو عقب بیفتند. ابزار تغییر آدرس آن ها برای کمک به حفظ قدرت موتور جستجو بسیار مهم است. ابزار تغییر آدرس،را می توانید در گوگل سرچ کنسول بیابید. می توانید اعلانی را در مورد تغییر نام دامنه سایت خود به گوگل ارسال کنید. پس از انجام این کار، یک یادآوری در کنسول خواهید دید که سایت در حال حرکت است. لطفا توجه داشته باشید که نهایی شدن این مورد تا 180 روز طول می کشد.
همچنین باید دامنه جدید خود را به عنوان ویژگی وب سایت در گوگل سرچ کنسول خود اضافه کنید. این امر به شما اطمینان می دهد که می توانید برای دامنه جدید خود همان دیدگاه های قبلی را داشته باشید.
7- دریافت گواهینامه SSL جدید
گواهی SSL شما داده های منتقل شده بین وب سایت شما و کاربران آن را مانند اطلاعات کارت اعتباری رمزگذاری می کند. اگر از یک فروشگاه آنلاین استفاده می کنید. از قبل اهمیت گواهینامه های SSL و مطابقت با PCI را می دانید. اما باید بدانید که نام دامنه جدید شما نیز نیاز به گواهی جدید دارد.
این به این دلیل است که یک گواهی SSL به دامنه ای که از آن استفاده می کند متصل است. این امر برای اطمینان از ایمن ماندن آن ضروری است. بنابراین، گواهینامه های SSL بین نام های دامنه قابل انتقال نیستند. زیرا این می تواند به نقض امنیت منجر شود. این لزوما به این معنی نیست که مجبور خواهید بود هزینه SSL خود را دوباره پرداخت کنید. بسیاری از ارائه دهندگان SSL به شما اجازه می دهند تا گواهی خود را مجددا کلید کنید تا با دامنه جدید کار کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این فرآیند با ارائه دهنده SSL خود مشورت کنید.
دیدگاهتان را بنویسید