نحوه مقابله با اسپم ها
در این مقاله از رایانیتا می خواهیم به نحوه مقابله با اسپم ها بپردازیم. اگر اسپم از نوع مخرب آن باشد. موجب می شود که دستگاه های شما دچار آسیب شوند. در بدترین حالت نیز ممکن است که گرفتار فیشینگ شوید و تمام دارایی تان در یک حساب بانکی را از دست دهید.
پست الکترونیکی یا ایمیل یکی از راحت ترین و راحت ترین کانال هایی است که در آن می توانیم اطلاعات را منتقل کرده و داده ها را با دیگران به اشتراک بگذاریم. با این حال، دریافت اطلاعات یا ایمیل هایی که حاوی پیوست های مخرب یا پیام های مشکوک هستند نیز معمول است. برخی از ارائه دهندگان خدمات ایمیل، ایمیل های مشکوک را با کلمه “SPAM” در موضوع ایمیل فیلتر کرده و علامت گذاری می کنند. به گیرنده نشان می دهد که این ایمیل یا یک ایمیل ناخواسته است یا یک ایمیل ناخواسته با محتوای مشکوک که توسط فرستنده به گیرندگان متعدد ارسال می شود. با کلیک روی لینک های موجود در چنین ایمیل های اسپم، گیرنده می تواند به وب سایت های فیشینگ یا سایت هایی که بدافزار را در رایانه قربانی بارگیری می کنند، هدایت کند.
جای تعجب نیست که اکثر ما با ایمیل های هرزنامه متعددی در صندوق ورودی خود روبرو شده ایم و باور کنید یا نه، رفتار آنلاین شما در ارسال پیام های هرزنامه کمک می کند. برای جلوگیری از اسپم ها با ما در ادامه مقاله نحوه مقابله با اسپم ها همراه باشید.
شاید اسم هرزنامه ها زیاد به گوشتان خورده باشد. بیشتر افراد هم توصیه می کنند که آن ها را باز نکنید. خوب است که به حرف آنان گوش کنید و هیچ وقت آن ها را باز نکنید. اما این هرزنامه ها یا همان اسپم ها چطور کار می کنند و برای چه کاری بوجود آمدند. قبلا به طور کامل به اینکه اسپم چیست و نحوه کار آن در مقاله زیر پرداختیم. به همین دلیل پیشنهاد می کنیم مقاله زیر را از دست ندهید.
انواع اسپم ها
قبل از اینکه با روش های مقابله آشنا شویم؛ بهتر است که با انواع اسپم نیز آشنا شویم.
1- اسپم در انجمن های اینترنتی
این نوع اسپم را forum spam نیز می نامند. شیوه کارکرد آن نیز به گونه ای است که به صورت ایجاد پیام های تبلیغاتی در انجمن های اینترنتی که معمولا توسط ربات انجام می پذیرد. این اسپم ها، با ایجاد موضوعی غیر مرتبط با عنوان گفتگوی انجمن، سبب انحراف بحث و به نتیجه نرسیدن آن می شوند. اکثر اسپم های انجمنی، حاوی لینک به سایت های خارجی هستند. این لینک ها دو هدف دارند:
- افزایش بازدید موتورهای جستجو در حوزه های پر رقابتی مثل کاهش وزن، داروسازی و املاک و ایجاد ترافیک بیشتر برای این سایت های تجاری
- کسب درآمد که ممکن است به دو شکل انجام شود. یک در صورتی که مالکیت سایت های تجاری گفته شده با خود اسپمر باشد. در حقیقت او توانسته محصولات خود را به فروش برساند. در صورتی که این سایت ها متعلق به افراد دیگر باشد، اسپمر با هر خرید انجام شده از طریق لینک ها، حق کمیسیون دریافت می کند.
2- اسپم دکسینگ
اسپم دکسینگ از ترکیب دو کلمه اسپم کردن و ضمیمه کردن ساخته شده است. در این نوع از اسپم از شیوه سئو کلاه سیاه استفاده می شود. امروزه از آن جایی که موتورهای جستجو الگوریتم هایشان را بهبود بخشیده اند. این روش زیاد نمی تواند عملی شود. روشی که در آن، صفحات HTML تقویت می شد و به واسطه آن در جایگاه بهتری قرار می گرفت.
3) اسپم لحظه ای
به این نوع از اسپم، اسپیم نیز گفته می شود. اسپیم ترکیب دو واژه اسپم و پیامدهی لحظه ای است. اسپیم ها از سیستم های پیام دهی آنی استفاده می کنند. این سیستم های پیام دهی، اطلاعات آماری کاربران را در اختیار یک اسپمر قرار می دهند. اسپمرها با استفاده از این اطلاعات به کاربران پیام های اسپم را ارسال می کنند.
4- اسپم وبلاگی
مورد بعدی از انواع اسپم ها هرزنامه وبلاگی است. از دیگر اسم های آن می توان به اسپم بلاگ و یا بلام اشاره کرد. «بلام» کوتاه شده اسپم در وبلاگ هاست. تاریخچه این نوع از اسپم به سال 2003 برمی گردد. اسپم وبلاگی، این قابلیت را در اختیار کاربرانش قرار می دهد که محتواهای خودشان را به صورت پست های کوتاه برای دیگران بفرستند.
5- اسپم ایمیل مارکتینگ
معروف ترین و البته شناخته شده ترین نوع اسپم، اسپم ایمیل مارکتینگ است. این نوع از اسپم ممکن است برای شما زیاد اتفاق افتاده باشد. همان طور که می دانیم اسپم یعنی تعداد پیام های ارسالی زیاد به تعدادی کاربر ناشناس. اگر بستر ارسالی اسپم، ایمیل باشد، آن اسپم در دسته ی ایمیل مارکتینگ قرار می گیرد.
اهداف هر کدام از این اسپم ها متفاوت است. برخی به منظور تبلیغ کسب و کارشان، برخی به عنوان اطلاع رسانی و برخی نیز جنبه منفی ماجرا را در پیش قرار گرفته اند و عمل فیشینگ را انجام می دهند.
6- اسپم در شبکه های اجتماعی
شبکه هایی مثل توئیتر و فیس بوک، مکان هایی هستند که این نوع از اسپم حضور دارند. اسپمرها با هک کردن حساب کاربری افراد، خودشان را به جای فرد قربانی قرار می دهند و به مخاطبان قربانی لینک های ساختگی را ارسال می کنند.
7- اسپم در اپلیکیشن های موبایلی
این نوع از اسپم ها هم همان گونه که از اسم شان معلوم است در اپلیکیشن های موبایلی حضور دارند. به سه روش نیز فعالیت شان را انجام می دهند:
- ساختن اپلیکیشن هایی به صورت خودکار که هیچ کاربردی ندارد.
- انتشار چند نمونه از یک نمونه از اپلیکیشن برای افزایش بازدیدها
- اپلیکیشن هایی که برای دریافت کاربر جدید از تکرار زیاد یک کلمه کلیدی استفاده می کند.
8- اسپم در سایت های ویدیویی
به عنوان مورد آخر می توانیم به اسپم های ویدیویی اشاره کنیم. این نوع از اسپم ها را زمانی که می خواهید یک محتوای ویدیویی تماشا کنید پیدا کنید. روش کارشان هم به این گونه است که یک محتوای گرافیکی تولید می کنند. از اسم ها و عناوین و تصاویر فریب دهنده نیز استفاده می کنند و در پشت قضیه لینکی مخرب قرار می دهند.
مثلا شما فرض کنید که می خواهید درباره ارز دیجیتال یک فیلم تماشا کنید. در زمان تماشا، عکسی با ظاهری زیبا نمایش داده می شود و از شما می خواهد که روی آن کلیک کنید. کلیک کردن شما همانا و از دست رفتن اطلاعات تان نیز همانا!
چگونه اسپم ها را متوقف کنیم؟!
تا به اینجا با انواع اسپم آشنا شدیم و متوجه شدیم اسپم ها در هر شکل و ظاهری که باشند مخرب اند. بنابراین کاری که شما باید انجام دهید این است که هیچ گاه، هیچ کدام از این ایمیل ها و اسپم ها را باز نکنید. اکنون می خواهیم به بررسی راهکارهایی برای نحوه مقابله با اسپم ها آشنا شویم.
1- نصب نرم افزارهای فیلتر اسپم
بهترین روش برای مقابله با اسپم، نصب نرم افزارهای فیلتر است. این نرم افزار کاری می کند که اگر مثلا یک کلید واژه در ایمیل یافت شد آن را خیلی سریع حذف کند.
2- باز نکردن اسپم ها
راحت ترین کار این است که آن ها را اصلا باز نکنید. وقتی آن ها را باز نکنید، اسپمر فکر می کند که ایمیل شما غیر فعال است و دیگر برای شما پیامی را ارسال نمی کند.
3- خرید نکردن از اسپمرها
زمانی که شما برنامه و یا فایلی را از اسپمرها دریافت می کنید. این سیستم تان است که در حال آلوده شدن است. علاوه بر آن شما در حال پاداش دادن به اسپمر نیز هستید. پس هیچ چیزی از اسپمرها نخرید.
4- جلوگیری از وسوسه های خود
اسپم ها عنوان های فریبنده ای دارند و هر کاری می کنند تا شما وسوسه شوید آن را بخوانید. بنابراین سعی کنید جلوی وسوسه تان را بگیرید تا قربانی اسپمر نشوید. اینکه تا یک عنوان جذاب یا کاربردی در ایمیل خود مشاهده کردید. آن را بلافاصله باز نکنید.
5- از فعال کردن گزینه لغو اشتراک بپرهیزید
خب همان طور که گفته شد پاسخ دادن به هرگونه درخواست اسپمر به این معنی است که شما یک ایمیل فعال دارید. بنابراین این جا هم از کلیک کردن روی گزینه لغو اشتراک خودداری کنید.
7- استفاده از ایمیل های یک بار مصرف
در آخر به عنوان آخرین روش برای نحوه مقابله با اسپم ها باید به استفاده از ایمیل های یک بار مصرف اشاره کنیم. همیشه یادتان باشد که از ایمیل اصلی تان در هر سایتی استفاده نکنید و فقط در موارد ضروری از آن استفاده کنید.
تا به حال به اینکه هنگام بازاریابی در فیسبوک باید چه کارهایی را انجام دهید. یا چه نکاتی را درنظر بگیرید فکر کردید؟ در مقاله زیر به مهم ترین نکات بازاریابی فیس بوک برای کسب و کارهای کوچک پرداخیتم پیشنهاد می کنیم که آن را حتما مطالعه نمایید.
کلام آخر
در این مقاله به بررسی راهکارهایی برای مقابله با اسپم ها پرداختیم. راهکارهایی که فقط دقت شما را می خواهد و اصلا کار سختی نیست. زمانی که در دنیای مجازی در حال فعالیت هستید باید این را بدانید که همه دوست شما نیستند و خیلی از افراد قصد این را دارند که به شما آسیب بزنند. بنابراین با کمی دقت می توانید برای همیشه از دریافت اسپم ها راحت شوید. اگر شما تجربه کار در رابطه با این راهکارها دارید خوشحال می شویم با ما در قسمت نظرات در میان بگذارید.
درباره فائزه طاهری
فائزه طاهری هستم. همیشه علاقه مند به نوشتن؛ نوشتن و نوشتن پیوسته! دانشجو مهندسی کامپیوتر. نویسندگی و عکاسی یا به عبارت دیگر تولید محتوای درجه یک، همیشه هدفم بوده و خواهد بود. انار محبوب ترین جز زندگی منه و رفیق هام منو دخترک انار صدا میکنن ^___^ برای رسیدن به هدف هام از هیچ تلاشی دریغ نمی کنم و معتقدم که باید تلاش کرد تا طلاش کرد و اینکه موفقیت به وقتش خودش رو نشونمون میده، مثل نور :)
سایر نوشته های فائزه طاهری
دیدگاهتان را بنویسید