بیوگرافی جیمی ویلز موسس ویکی پدیا
در این مقاله از رایانیتا می خواهیم به بیوگرافی جیمی ویلز موسس ویکی پدیا بپردازیم. ویلز کارآفرین آمریکایی ، وی ویکی پدیا را که یک دایره المعارف رایگان مبتنی بر اینترنت است و تحت سبک مدیریت منبع باز فعالیت می کند ، تأسیس کرد. با ما در ادامه مقاله بیوگرافی جیمی ویلز موسس ویکی پدیا همراه باشید.
جیمی ویلز کیست؟
جیمی دونال ویلز (متولد 7 اوت 1966) یک آمریکایی-انگلیسی کارآفرین اینترنتی و تاجر مالی است. وی یکی از بنیانگذاران دایره المعارف آنلاین ویکی پدیا است. شرکت میزبان وب سود آور ویکیا است.
ویلز در هانتسویل ، آلاباما متولد شد و در آنجا در مدرسه راندولف ، یک مدرسه مقدماتی دانشگاه شرکت کرد. وی به ترتیب از دانشگاه اوبرن و دانشگاه آلباما مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد را در رشته مالی دریافت کرد. در تحصیلات تکمیلی ، جیمی در دو دانشگاه تدریس می کرد. با این حال ، او قبل از اتمام دوره دکترا برای کار در امور مالی عزیمت کرد.
ویلز در هیئت امنای بنیاد ویکی مدیا فعالیت می کند. خیریه ای که وی با تأسیس هیئت مدیره خود به عنوان “بنیانگذار جامعه” به ایجاد ویکی پدیا کمک کرد.
تحصیلات جیمی ویلز
پس از کلاس هشتم ، ویلز در مدرسه راندولف ، یک مدرسه مقدماتی دانشگاه ، که یکی از حامیان اولیه آزمایشگاه های رایانه و سایر فناوری های استفاده دانشجویی بود ، تحصیل کرد. ویلز گفته است که این مدرسه برای خانواده وی گران بود ، اما تحصیلات مهم تلقی می شد. آموزش همیشه در خانه آن ها یک اشتیاق بود.رویکرد بسیار سنتی به دانش و یادگیری و ایجاد آن به عنوان پایه ای برای یک زندگی خوب است. وی لیسانس خود را در رشته مالی از دانشگاه اوبرن دریافت کرد. کار خود را با Ph.D آغاز کرد. برنامه مالی در دانشگاه آلاباما ، جایی که وی با کارشناسی ارشد در امور مالی رفت. پس از آن ، او دوره های ارائه شده برنامه مالی در دانشگاه ایندیانا در Ph.D را گذراند. وی در دوران تحصیلات تکمیلی در هر دو دانشگاه تدریس کرد. اما رساله دکترای مورد نیاز برای اخذ دکترای علمی را ننوشت.
از 1994-2000 ، ویلز به عنوان مدیر تحقیق در گزینه های شیکاگو قرار گرفت. معامله گر معاملات آتی و گزینه ها در شیکاگو خدمت می کرد. وی با شرط بندی بر روی نرخ بهره و نوسانات ارزی درآمد کافی را بدست آورد تا زندگی خود و همسرش را تا آخر عمر تأمین کند.
زندگی شخصی جیمی ویلز
جیمی ویلز سه بار ازدواج کرده است. در بیست سالگی با پاملا گرین ، همکار یک فروشگاه مواد غذایی در آلاباما ، ازدواج کرد. آن ها در سال 1993 طلاق گرفتند. وی در حالی که همسر دوم خود ، کریستین روهان را از طریق یکی از دوستانش در شیکاگو ملاقات کرد. وی به عنوان تاجر فولاد برای میتسوبیشی کار می کرد. این زوج در مارس 1997 در شهرستان مونرو ، فلوریدا ازدواج کردند. قبل از جدایی در سال 2008 صاحب یک فرزند دختر شدند. ویلز در سال 1998 به سن دیگو نقل مکان کرد. پس از ناامیدی از بازار مسکن در آنجا ، در سال 2002 به سن پترزبورگ ، فلوریدا منتقل شد.
ویلز در سال 2008 با راشل مارسدن ، ستون نویس محافظه کار کانادایی ، رابطه کوتاهی داشت که پس از تماس مارسدن با ویلز درباره بیوگرافی ویکی پدیا آغاز شد. پس از اتهامات وارده به اینکه روابط ویلز تضاد منافع است. ویلز اظهار داشت که رابطه ای وجود داشته است. اما این رابطه پایان یافته است و گفت که این موضوع در ویکی پدیا تحت تأثیر قرار نگرفته است. گزاره ای که توسط مارسدن مورد اختلاف بود.
ویلز در 6 اکتبر 2012 با کیت گاروی دروسلی در لندن ازدواج کرد. ویلز سه دختر دارد: یکی با روحان و دو دختر با گاروی. از سال 2012 او در لندن ، انگلیس زندگی می کند.وی در سال 2019 شهروند انگلیس شد.
سرگی برین یک دانشمند کامپیوتر است که گوگل را با لری پیج ایجاد کرد. از آنجا که گوگل یک غول رسانه ای است. این دو با تبدیل شدن گوگل به محبوب ترین موتور جستجو در جهان میلیاردر شدند. پیشنهاد می کنیم برای آشنایی بیشتر با سرگی برین مقاله زیر را از دست ندهید.
بومیس و نوپدیا
در سال 1996 ، ویلز یک پورتال جستجو به نام بومیس تأسیس کرد. به عبارت دیگر ، نه ، اینگونه نبود. ویلز دیگر به طور فعال در این شرکت درگیر نیست.
در مارس 2000 ، وی دایره المعارفی با محتوای بازنگری شده توسط Nupedia.com (“دایره المعارف رایگان”) را شروع كرد و لاری سنگر را به عنوان سردبیر آن استخدام كرد.
ویکی پدیا
استفاده از ویکی برای ایجاد یک دایره المعارف توسط لری سنگر در 10 ژانویه 2001 به صورت علنی پیشنهاد شد. ویلز در 15 ژانویه 2001 شروع به کار کرد. یک سایت مستقر در ویکی پدید آورد محتوای دایره المعارف برای ارسال به نوپدیا برای همکاری بررسی شد. اما رشد سریع ویکی پدیا خیلی زود آن را به پروژه غالب تبدیل کرد. نوپدیا مورد انتقاد قرار گرفت. سانگر در سال 2002 از این پروژه استعفا داد.
در اواسط سال 2003 ، ویلز بنیاد ویکی مدیا را تأسیس کرد. یک سازمان غیردولتی مستقر در سن پترزبورگ ، برای حمایت از ویکی پدیا و پروژه های خواهر و برادر جوان تر آن ویک یپدیا بود. وی خود و دو شریک تجاری خود را که ویکی پدیای فعال نیستند. به عضویت هیئت 5 نفره در آورد. دو عضو باقیمانده به عنوان نماینده جامعه انتخاب می شوند.
تا سال 2004 ، ویلز حدود 500000 دلار آمریکا برای تأسیس و بهره برداری از پروژه های ویکی خود هزینه کرده است. بیشتر این سرمایه خود را دارد. بنیاد ویکی مدیا با پایان کمک مالی فوریه 2005 ، کاملاً توسط کمک های مالی پشتیبانی شد. ویلز به طور فزاینده ای درگیر ترویج و صحبت در مورد پروژه های خود شده است. به همین منظور ، او به کنفرانس ها و توابع ویکی مدیا ، مانند “Wikimeets” و Wikimania سفر می کند.
ویلز انگیزه های خود را در مورد ویکی پدیا توضیح داده است. جهانی را تصور كنید كه در آن به هر فرد روی كره زمین دسترسی آزاد به مجموع دانش انسان داده شود. این همان چیزی است كه ویکی پدیا انجام می دهیم.
لری پیج کارآفرین و دانشمند رایانه است. همچنین وی یکی از بنیانگذاران گوگل می باشد. در سال 1998 به همراه سرگی برین به راه اندازی این موتور جستجو پرداختند. در مقاله زیر به بیوگرافی لری پیج پرداخیتم. پیشنهاد می کنیم این مقاله را مطالعه نمایید.
بنیاد ویکی مدیا
در اواسط سال 2003 ، ویلز بنیاد ویکی مدیا (WMF) را تأسیس کرد. در سن پترزبورگ ، فلوریدا تأسیس شد و بعداً دفتر مرکزی آن در سانفرانسیسکو ، کالیفرنیا بود. کلیه حقوق مالکیت معنوی و نام دامنه های مربوط به ویکی پدیا به بنیاد جدید منتقل شدند. که هدف آن ها حمایت از دایره المعارف و پروژه های خواهر آن است.
ویلز از زمان تشکیل بنیاد ویکی مدیا عضو هیئت امنای بنیاد ویکی مدیا بوده. از سال 2003 تا 2006 رئیس رسمی آن بوده است.کارهای او برای بنیاد ، از جمله حضور در ترویج آن در کنفرانس های رایانه ای و آموزشی ، همیشه بدون مزد بوده است. از یک طرف ، وی ارزش ویکی پدیا را 3 میلیارد دلار تخمین زد. از طرف دیگر ، او اعتقاد خود را مبنی بر اینکه کمک مالی موفقیت خود را ممکن ساخته است ، ارزیابی کرد.
ارتباط ویلز با بنیاد منجر به بحث و جدال شده است. در مارس 2008 ، ویلز توسط کارمند سابق بنیاد ویکی مدیا ، دنی ول به سواستفاده از بودجه بنیاد برای اهداف تفریحی متهم شد. ول همچنین اظهار داشت که کارت اعتباری ویکی مدیا به دلیل عادت های هزینه ای وی ، از وی گرفته شد. بیانیه ای که ویلز آن را انکار کرد. رئیس وقت بنیاد ، فلورانس دیوورد و مدیر اجرایی موقت بنیاد ، براد پاتریک ، هرگونه تخلف ویلز یا بنیاد را انکار کردند.
دیدگاهتان را بنویسید