رازهای کار عمیق
در این مقاله از رایانیتا می خواهیم با رازهای کار عمیق آشنا شویم. همه ما از زمانی که از خواب بیدار می شویم تا زمانی که مجددا می خوابیم، مشغول انجام کارهایمان هستیم. این کارها می توانند مفید باشند و یا غیر ضروری و بدون فایده. نحوه انجام این کارها نیز مهم است. ما باید بعد از انجام دادن کارهایمان به خروجی مطلوبی برسیم. صرفا اینکه فقط انرژی بگذاریم و تند تند کارها را انجام دهیم اما خروجی خوبی نداشته باشد، فایده ای ندارد. باید تلاش کنیم تا تمام عواملی که بر روی تمرکز ما اثر می گذارند را شناسایی کنیم و در اسرع وقت آن ها را از بین ببریم.
تا کنون به این موضوع فکر کرده اید که چه میزان از کارهایتان بازدهی خوبی دارد؟ اگر بازدهی خوبی داشته اید، چه کار کرده بودید؟ برای اینکه به جواب این سوال ها برسید؛ کافی است که تا انتهای این مقاله با من همراه باشید.
کار عمیق چیست؟
ابتدا بیاییم با هم بررسی کنیم که کار عمیق چه معنا و مفهومی دارد.
“کال نیوپورت” (Cal Newport) ایده کار عمیق را به ما معرفی کرده است. او اینگونه کار عمیق را تعریف می کند: «فعالیت های حرفه ای انجام شده در حالت تمرکز بدون حواس پرتی که توانایی های شناختی شما را به حد خود می رساند.»
خب با خواندن همین جمله به راحتی می توانیم متوجه شویم که کار عمیق یا به عبارت دیگر deep work چیست. به عنوان مثال، زمانی که شما در حال مطالعه این مقاله رایانیتا هستید، حواستان به وسیله عوامل خارجی نباید پرت شود. تمام تمرکزتان باید به مطالب باشد. این گونه شما در حال گرفتن بازدهی بالا از کارتان هستید و کارتان عمیق محسوب می شود.
شاید شمایی که دارید این مقاله را می خوانید دارای کسب و کاری باشید. بنابراین خوب می دانید که هر کسب و کاری در جامعه آنلاین امروزی نیاز به یک سایت فروشگاهی دارد. خیلی مهم است که سایت فروشگاهی شما چگونه طراحی شود و اگر خوب و مناسب نباشد مثل این می ماند که هزینه تان به هدر رفته است. اما نگران نباشید. تیم رایانیتا بهترین سایت فروشگاهی را می تواند برای شما طراحی کند. پس بهتر است که سری به صفحه سفارش طراحی سایت رایانیتا بزنید.
چگونه می توانیم کار عمیق را در زندگی خود توسعه داد
برای این کار شما لازم است که 4 قانون را در نظر بگیرید:
قانون شماره 1 : عمیق کار کنید
در یک دنیای ایده آل شما می توانید به محل کاری دسترسی داشته باشید که در آن کار عمیق تشویق و جشن گرفته می شود. در واقع شما اغلب در دفترهایی کار می کنید که بیشتر روز خود را صرف فعالیت های سطحی می کنید. مقاومت در برابر حواس پرتی ها بسیار دشوار است. قدرت اراده ما بی حد و مرز نیست. بنابراین بهتر است که روش هایی را بسازیم که میزان اراده لازم را محدود کند. در این جا ما چهار فلسفه برنامه ریزی متفاوت را می توانیم فهرست کنیم:
فلسفه رهبانی برنامه ریزی کار عمیق:
این فلسفه تلاش می کند با حذف تعهدات کم عمق کار عمیق را به حداکثر برساند. راهب جدا از توده های منحرف، می تواند به افکار عمیق فکر کند. البته که مجموعه افرادی که می توانند فلسفه را اتخاذ کنند بسیار محدود است.
فلسفه دو بعدی برنامه ریزی کار عمیق:
این فلسفه شامل تقسیم زمان شما است. یک قسمت به فعالیت های عمیق اختصاص داده شده است که به وضوح مشخص شده اند. بخش دیگر برای سایر موارد باز است. این را می توان در مقیاس یک هفته (2-3 روز) یا در مقیاس یک سال به دست آورد (برای مثال، برخی از دانشگاهیان، اغلب یک فصل را به کار عمیق اختصاص می دهند).
فلسفه موزون برنامه ریزی کار عمیق:
این فلسفه یک ریتم منظم از کار عمیق را ایجاد می کند که نیاز به سرمایه گذاری را برطرف می کند. روال های سنگین، به عنوان مثال، جلسات کاری عمیق بین 5:30 تا 7:30 صبح هر روز از کار پشتیبانی می کند. در پایان، می توان تعداد زیادی از ساعات کار عمیق را ثبت کرد.
فلسفه روزنامه نگاری برنامه ریزی عمیق کار:
افرادی مانند نویسنده والتر ایزاکسون موفق می شوند؛ هر زمان که می توانند کارهای عمیق را انجام دهند، حتی در زمان های نسبتا کوتاه. نیوپورت نیز تاکید می کند که “تشریف آوردن “ کارهای عمیق، بسیار مهم است . “ذهن های خلاق بزرگ مانند هنرمندان فکر می کنند اما مانند حسابداران کار می کنند” . آداب و رسوم شامل داشتن یک مکان خاص برای تلاش های عمیق فرد، داشتن قوانین و فرایندهایی است که تلاش های فرد را سازماندهی می کند. فلسفه هرچه باشد، کار عمیق باید “مانند یک کسب و کار” انجام شود: روی مهم ترین آن ها تمرکز کنید، بر اساس معیارهای اصلی عمل کنید، یک جدول نتایج قانع کننده داشته باشید و پاسخگویی ایجاد کنید.
قانون شماره 2 : خستگی را در آغوش بگیرید
اگر بقیه زمان خود را صرف فرار از کوچک ترین خستگی کنید، برای رسیدن به عمیق ترین سطح تمرکز تلاش خواهید کرد . “به سادگی منتظر بمانید و خسته شوید. هر زمان که مجبور شدید پنج دقیقه در صف بمانید تلفن خود را چک نکنید؛ این نکته بسیار مهم است. این تغییر مداوم از فعالیت های کم ارزش با محرک های پایین با فعالیت های کم ارزش با محرک های بالا است که به ذهن می آموزد که به دنبال تازگی و تازگی باشد. نباید از حواس پرتی استراحت کنید بلکه از تمرکز فاصله بگیرید.
قانون شماره 3 : رسانه های اجتماعی را کنار بگذارید
همه ما احساس می کنیم که بسیاری از این ابزارها زمان ما را تکه تکه کرده و توانایی تمرکز ما را کاهش می دهند. بسیاری از ما معتقدیم که باید به استفاده از آن ها ادامه دهیم زیرا “مزایایی” برای آن ها وجود دارد. نیوپورت استدلال می کند که ما باید ابزار خود را با دقت بیشتری انتخاب کنیم، همانطور که صنعتگران این کار را انجام می دهند. رویکرد صنعتگر در انتخاب ابزار: عوامل اصلی تعیین کننده موفقیت و خوشبختی در زندگی حرفه ای خود را مشخص کنید. تنها در صورتی از ابزار استفاده کنید که تأثیرات مثبت آن بر این عوامل به طور قابل توجهی بیشتر از تأثیرات منفی آن باشد. به عبارت دیگر، همه افراد از استفاده منظم از رسانه های اجتماعی سود کافی ندارند، اما به نوعی متقاعد شده ایم که بدون آن نیز نمی توانیم ادامه دهیم.
قانون شماره 4 : سطوح کم عمق را تخلیه کنید
“کار سطحی که به طور فزاینده ای بر زمان و توجه کارکنان دانش مسلط است، از آنچه در حال حاضر به نظر می رسد کمتر حیاتی است” . حتی چهار ساعت کار عمیق در روز، که متوسط آن معقول است، اغلب غیرقابل دستیابی است زیرا وقفه ها و حواس پرتی ها روز کاری ما را بیش از حد تکه تکه می کند.
یکی از سایت هایی که در حال حاضر پر بیننده است، سایت هایی هستند که در رابطه با فناوری و تکنولوژی هستند. هر مدل سایتی نیز، تم مخصوص به خودش را دارد و باید سنجیده انتخاب شود. پیشنهاد می کنم که مقاله «بهترین تم های طراحی وبسایت فناوری و تکنولوژی» را حتما بخوانید تا با این تم ها آشنا شوید.
چرا کار عمیق کمیاب است؟
با ظهور ابزارهای اینترنتی، تلفن های هوشمند، پیام های فوری، رسانه های اجتماعی و ابزارهای همکاری، ارتباط مداوم (و وقفه های بی وقفه) در اکثر شرکت ها به یک هنجار تبدیل شده است. بسیاری از استارتاپ ها و شرکت های سنتی تر دفاتر برنامه باز را برای تشویق “سرسختی” انتخاب کرده اند. حواس پرتی گسترده حالت پیش فرض کار در اکثر دفاتر است.
از آن جا که بسیار ارزشمند است، می توان انتظار داشت که سازمان ها برای به دست آوردن بیشترین کارکنان خود، کار عمیق را ارتقا دهند. اما آن روی دیگر سکه اتفاق می افتد. سازمان ها همکاری زودگذر، ارتباط سریع و حضور فعال در رسانه های اجتماعی را بر کارهای عمیق ترجیح می دهند. مشکل اصلی که وجود دارد، این است که اندازه گیری تأثیر حواس پرتی بسیار سخت است. بنابراین “اصل حداقل مقاومت” در محیط های تجاری حاکم می شود.
اصل حداقل مقاومت
اصل حداقل مقاومت، از فرهنگ های کاری پشتیبانی می کند که ما را از ناراحتی کوتاه مدت تمرکز و برنامه ریزی نجات می دهد، به قیمت رضایت طولانی مدت و تولید ارزش واقعی.
برخی از نکات نیوپورت برای داشتن عملکرد بهتر
- عمق هر فعالیت را کمی تعیین کنید تا مشخص شود که واقعا چه مقدار زمان صرف کار کم عمق می شود.
- هر دقیقه از روز خود را برنامه ریزی کنید. در عوض زمان شما باید به مجموعه فعالیت ها تقسیم شود.
- لازم نیست به هر ایمیلی که برای شما ارسال می شود پاسخ دهید، بلکه باید انتظارات دیگران را در عوض کاهش دهید.
- کارتان را در همان زمان تعیین شده انجام دهید. چون که “بهره وری برنامه ریزی شده ثابت” شما را کارآمدتر می کند.
سخن پایانی
شاید بعد از خواندن این مقاله، تلنگری به شما وارد شده باشد. اگر این تلنگر را حس کردید، وقت آن رسیده که موقع کار کردن هر آن چیزی که باعث می شود حواستان پرت شود را کنار بگذارید. تمرکز بیشتر، کیفیت کار انجام شده بیشتر و بازدهی بیشتر. همه این ها به یک فرمول ساده کافی خلاصه می شود: کار با کیفیت بالا تولید شده= (زمان صرف شده) * (شدت تمرکز). پس از این به بعد تلاش کنید که با تمرکز بالا کارهایتان را انجام دهید. آن وقت تاثیر شگفت آور آن را در زندگی تان مشاهده می کنید.
درباره فائزه طاهری
فائزه طاهری هستم. همیشه علاقه مند به نوشتن؛ نوشتن و نوشتن پیوسته! دانشجو مهندسی کامپیوتر. نویسندگی و عکاسی یا به عبارت دیگر تولید محتوای درجه یک، همیشه هدفم بوده و خواهد بود. انار محبوب ترین جز زندگی منه و رفیق هام منو دخترک انار صدا میکنن ^___^ برای رسیدن به هدف هام از هیچ تلاشی دریغ نمی کنم و معتقدم که باید تلاش کرد تا طلاش کرد و اینکه موفقیت به وقتش خودش رو نشونمون میده، مثل نور :)
سایر نوشته های فائزه طاهری
دیدگاهتان را بنویسید