فرهنگ استفاده از پیام رسان ها و شبکه های اجتماعی
در این مقاله از رایانیتا می خواهیم به فرهنگ استفاده از پیام رسان ها و شبکه های اجتماعی بپردازیم. خب روز به روز استفاده از پیام رسان ها و شبکه های اجتماعی بیشتر می شود. اما مسئله این است که خیلی از افراد فرهنگ و نحوه صحیح استفاده از این پیام رسان ها را نمی دانند. فرهنگ حضور در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی را به درستی رعایت نمی کنند. به راستی که به چه صورت باید این فرهنگ را رعایت کنیم؟ اصلا این فرهنگ استفاده چیست؟
رسانه های اجتماعی به طور مداوم تکامل می یابند. زیرا کاربران روش های جدیدی را برای تمایز خود پیدا می کنند. توسعه دهندگان رسانه های اجتماعی نیز در جستجوی راه های جدید برای درگیر کردن کاربران هستند. با این حال ، این تغییرات کوچک در نحوه تعامل کاربران با رسانه های اجتماعی لزوما فرهنگ رسانه های اجتماعی را تغییر نمی دهد.
فرهنگ رسانه های اجتماعی به سه قسمت اصلی تقسیم می شود:
- ارتباطات
- جامعه پذیری
- تغییر
فارغ از بستر رسانه های اجتماعی ، اینها همچنان وجود دارند. بعلاوه ، آنها همان چیزی هستند که ما را از یکدیگر متصل و فاصله می گیرند. در ادامه مقاله فرهنگ استفاده از پیام رسان ها و شبکه های اجتماعی با ما همراه باشید تا برخی از موارد مهم در این زمینه را بررسی کنیم.
برای یک استارتاپ جذب و جلب نظر مخاطب باید هدف فوری باشد. تا بتوانید هر چه سریع تر و راحت تر محصولات و خدمات را ارائه دهد و بفروش برساند. اما چه نکاتی باید برای بازاریابی و فروش رعایت شود؟ پیشنهاد می کنیم برای درک این موضوع مقاله زیر را حتما مطالعه نمایید.
انواع اکانت شبکه های اجتماعی
به طور کلی در اکثر شبکه های اجتماعی اکانت یا همان حساب کاربری به دو دسته زیر تقسیم می شوند:
- حساب های کاربری شخصی
- حساب های کاربری بیزینس
حساب کاربری شخصی
خب همان طور از اسم این دسته مشخص است. این اکانت های مربوط به یه شخص می باشد. که در آن به اشتراک گذاری مطالب شخصی می پردازد. یا از پیام رسان ها برای برقراری ارتباط با آشنایان یا ارتباطات کاری شخصی استفاده می کند.
حساب کاربری بیزینس
این دسته از حساب های کاربری مروط به یک کسب و کار ، ارگان، نهاد و… می باشد. معمولا این اکانت ها توسط ادمین یا گروهی از ادمین ها مدیریت می شوند. هرگونه فعالیتی که با این دسته از اکانت ها انجام شود. از سوی کسب و کاری که حساب کاربری به نام آن است. تلقی می شود.
در کل یک سری مواردی را باید در پیام رسان ها و شبکه های اجتماعی در نظر گرفت. فارغ از این که نوع حساب کاربری شما جز کدام دسته می باشد. البته برخی از این موارد به صورت مشترک هستند. برخی دیگر با اندکی تفاوت مورد استفاده قرار می گیرند. در ادامه به آن ها می پردازیم.
نام کاربری و آیدی
در انتخاب نام کاربری و آیدی خود در پیام رسان ها و شبکه های اجتماعی باید به شدت دقت نمایید. حتما توجه داشته باشید که نام کاربری شما در فضای مجازی با نام واقعی شما مطابقت داشته باشد. از انتخاب نام های مستعار و غیر حقیقی اجتناب کنید. بدین دلیل که نام کاربری نامی است که هنگام ارتباط با شما ان را مشاهده می کند و شما را با آن می شناسد.
گاهی اوقات شما از کانت شخصی خود جهت ارتباطات کاری استفاده می کنید. در صورت صحیح نبودن نام کاربری شما و عدم مطابقت شناسایی شما برای مخاطب دشوار یا غیر ممکن خواهد شد.
آیدی:
در برخی از پیام رسان ها و شبکه های اجتماعی آیدی و نام کاربری یکسان است و در برخی دو چیز متفاوت می باشد. ولی در کل در هر دو حالت کاربری یکسانی دارند. آیدی اکانت شما یک شناسه منحصر به فرد برای شماست. در میان تمامی کاربران یم پیامرسان با شبکه اجتماعی تنها آن نام به شما اختصاص دارد.
سایر کاربران با آن می توانند شما را در این فضا ها بیابند و باشما ارتباط برقرار کنند.
انتخاب عکس پروفایل
مورد بعدی که به عنوان فرهنگ استفاده از پیام رسان ها و شبکه های اجتماعی می توان در نظر گرفت انتخاب صحیح عکس پروفایل است. اگر شما ادمین اکانت یک شرکت یا کسب و کار هستید حتما باید در قسمت عکس پروفایل تصویری مرتبط با کسب و کار قرار بگیرد. ترجیحا تصویری از لوگو را قرار دهید.
در صورتی که یک اکانت شخصی دارید. عکس از خودتان در پروفایل قرار دهید. بهتر است که عکس نمای کاملی از صورت شما باشد. البته اگر زیاد هم شبیه عکس پرسنلی نباشد جذابت بیشتری خواهد داشت. به بیانی دیگر یک عکس از خودتان بگذارید و از قرار دادن عکس گل و بلبل پرهیز کنید.
بیوگرافی
خب تقریبا تمامی پیام رسان ها و شبکه های مجازی قسمتی را تحت عنوان بیوگرافی یا همان بایو(Bio) دارند. اما در این کادر چه چیزی بنویسم؟
اکانت بیزینس:
اگر شما یک اکانت بیزینس دارید. به عنوان ادمین یا صاحب آن کسب و کار باید یه توضیح مختصر و مفیدی در مورد کل کسب و کار در قسمت بیو بنویسید. به شکلی که تمام زوایای کسب و کار شما را پوشش دهد. مخاطب شما با مطالعه چند خط یک دید کلی نسبت به شما و کسب و کار شما بدست بیاورد.
اکانت شخصی:
اما اگر شما صرفا اکانتی شخصی دارید در بیوگرافی می توانید یک توضیح کلی در مورد خود بدهید. البته نوع مطالبی که می نویسید به نوع شبکه اجتماعی که در ان هستید و البته نوع مخاطبان شما نیز بستگی دارد. گاهی از یک اکانت صرفا جهت مسائل کاری استفاده می کنید. خب به طبع باید اطلاعاتی در حیطه توانایی ها و مهارت های خود را ذکر کنید. گاهی نیز صرفا یک اکانت شخصی برای اشتراک گذاری مطالب مختلف با دوستان و آشنایان خود است. خب در این مورد می توانید کمی خودمانی تر این قسمت را پر کنید.
ایجاد یک لندینگ پیج رقابتی که به خوبی تبدیل شود کار چندان ساده ای نیست. عناصر مهم بسیاری وجود دارد که باید با توجه به علم روانشناسی، پرسونای مخاطب و… به خاطر بسپارید. پیشنهاد می کنیم برای آشنایی با طراحی لندینگ پیج مقاله زیر را از دست ندید.
رعایت قواعد چت کردن
آیا می دانید که چه نکاتی را در چت کردن باید رعایت کنید؟ اصلا چه زمانی پیام متنی ارسال کنید، چه زمانی صوتی(ویس گرفتن)؟ در ادامه همراه ما باشید تا به این موارد نیز بپردازیم.
چت متناسب با شخصیت مخاطب
خب شما باید هنگام چت کردن با هر فردی موقعیت و جایگاه مخاطبتان را نسبت به خودتان بسنجید. نوع گویش، نگارش و تایپ کردنتان باید مناسب باشد. یقینا نباید همانطور که با دوستان خود صحبت و چت می کنید. با فردی که در جایگاه کارفرما یا استاد شما قرار دارد صحبت نمایید.
با دوستان و آشنایان می توانید خیلی راحت و بی پرده صحبت نمایید. از نگارشی خودمانی استفاده نمایید. اما وقتی با یکی از اساتید یا کارفرمای خود چت می کنیم. حتما مراقب نوع چت کردن خود باشد. این تفاوت جایگاهی که میانتان وجود دارد را رعایت نمایید. به صورت رسمی و رعایت کامل قواعد نوشتاری صحبت نمایید.
ارسال پیام متنی یا صوتی
به راستی که ما چه زمان هایی مجاز به ارسال پیام صوتی هستیم؟ هنگام ارسال پیام متنی بهتر است که به موارد زیر توجه نمایید:
- اگر پیام کاری است یا به فردی که در جایگاه بالاتر از شما قرار دارد پیام می دهید. حتما مطلب خود را تایپ نمایید. یا در صورت لزوم برای ارسال ویس حتما قبل از ارسال اجازه بگیرید
- هیچ وقت پیام اول خود را برای احترام به مخاطب با پیام صوتی شروع نکنید.
- بهتر است اگر چند پیام صوتی ارسال می کنید و در آن زمان مخاطب شما حضور ندارد. تا پاسخ دهد، یک توضیح مختصر در مورد حوزه صحبت هایتان در پیام صوتی برای او بنویسید تا بتواند در زمان مناسب گوش فرا دهد.
زمان مشاهده پیام
سعی کنید اگر از فردی پیامی دریافت می کنید. در کوتاه ترین زمان ممکن آن پیام را مشاهده نمایید و زودتر پاسخ دهید. برای مخاطبین خود ارزش و احترام قائل شوید. تا این اتفاق برای خود شا نیز رخ دهد.
همچنین اگر یک اکانت بیزینس داشته باشید. پاسخگویی سریع به کاربران بر محبوبیت شما در میان آن ها می افزاید. می تواند موجب جذب افراد بیشتر و تبلیغات برای شما شود.
دیدگاهتان را بنویسید