راز تغییر دیجی کالا به مارکت پلیس
در این مقاله از رایانیتا می خواهیم به راز تغییر دیجی کالا به مارکت پلیس بپردازیم. همان طور که احتمالا می دانید از چندی پیش دیجی کالا از فروشگاه آنلاین به مارکت پلیس تغییر وضعیت داد. اما چرا چنین تغییری کرد؟ خلاصه بخواهیم بگوییم کسب سود بیشتر و ایحاد فرصت فروش برای سایرین را می توان درنظر گرفت. اما می خواهیم در این مقاله بیشتر در این موضوع دقیق شویم. اینکه چه کارهایی در این زمینه انجام داد تا به موفقیت برسد. این پروژه به صورت تمیز به نتیحه برسد. برعکس بسیاری از رقبا که چنین نتیجه ای دریافت نکردند. با ما در ادامه مقاله راز تغییر دیجی کالا به مارکت پلیس همراه باشید
خب همانطور که می دانید بازار مارکت پلیس ها امروز در ایران بسیار داغ شده است. یکی از اصلی ترین دلایل این موضوع نیز به علت مزایایی است، که مارکت پلیس ها دارند. بسیاری از فروشگاه های آنلاین به سوی مارکت پلیس شدن قدم برداشتند. اگر شما نیز تصمیم دارید مارکت پلیس خود را راه اندازی کنید. پیشنهاد می کنیم یک سری به “طراحی سایت مارکت پلیس” رایانیتا بزنید.
همچنین علاوه بر برخورداری از طراحی منحصر به بفرد می توانید از مزایای ویژه رایانیتا نیز بهرمند شوید. مزایایی چون مثل ضمانت بازگشت وجه در صورت عدم رضایت یا عدم تحویل به موقع، برخورداری از طراحی با رعایت تمامی نکات سئو و …
در صورت تمایل می توانید با برقراری ارتباط با کارشناسان ما از مشاوره و نیاز سنجی رایگان بهرمند گردید.
جایگاه مارکت پلیس در جهان
خب ابتدا بیاید با هم به بررسی جایگاه مارکت پلیس در جهان بپردازیم.
امروزه در سطح جهانی ، بیش از 50 درصد از فروش تجارت الکترونیکی از طریق مارکت پلیس ها صورت می گیرد. هر ساله 1.7 تریلیون دلار به اقتصاد کمک می کند. پیش بینی می شود که طی 5 سال آینده رشد چشمگیری داشته باشند. زیرا شرکت های بیشتری مارکت پلیس را به عنوان بهترین بستر برای ارتقا فروش آنلاین خود انتخاب می کنند.
احتمالا با آمازون ، eBay و علی بابا غول های مارکت پلیس آشنا هستید.
مارکت پلیس آنلاین چیست؟
و اما مارکت پلیس آنلاین اصلا چه چیزی است. دو ویژگی اصلی وجود دارد که یک مارکت پلیس آنلاین را تعریف می کند:
- فروشندگان و خریداران زیادی از طریق همین وب سایت تجارت می کنند.
- خریداران می توانند بدون ترک سایت یا اپلیکیشن محصولات را خریداری کنند.
همچنین برخی از سایت هایی که می توانید محصولات دست دوم مانند decluttr و ubup را بفروشید. جز دسته سایت های مارکت پلیس قرار می گیرند. با استفاده از آن ها ، شما فقط می توانید مستقیما به شرکت بفروشید. بنابراین فقط یک خریدار وجود دارد. آن ها محصولات خود را از مصرف کنندگان برای فروش مجدد خود تهیه می کنند.
چرا دیجی کالا تغییر کرد؟
شاید اصلی ترین سوالی که پیش بیاید. علت تغییر دیجی کالا از فروشگاه آنلاین به مارکت پلیس باشد.
خب امروزه چی حدود 31 هزار فروشگاه آنلاین در ایران وجود دارند. که دارای نماد اعتماد بود و رسمی می باشند. البته این موضوع را در نظر بگیر که تعداد بسیار زیادی فروشگاه انلاین نیز هستند که ثبت رسمی نشده اند. اکثرا در فضای مجازی فعالیت دارند. که خود این موضوع رقابت در فضای دیجیتال را سخت می کند.
دیجی کالا نیز مثل هر کسب و کار دیگر شدیدا بفکر رشد کسب و کار خود و ارتقا آن بود. همچنین پیشی گرفتن از سایر رقبایی که داشت. تمایل به رشد و گسترش کسب کار موجب این امر شد تا پروژه شروع تغییرات و راه اندازی مارکت پلیس قلم بخورد.
دیجی کالا قصد پوشش دهی کالا های بیشتری را داشت. تا سال1395 این تنوع را تا چیزی حدود 100 هزار کالا رساند. بعلاوه همکاری با چیزی حدود هزار کسب و کار دیگر را نیز در کارنامه خود ثبت کرد. اما هدف اصلی و رشدی ناگهانی با راه اندازی مارکت پلیس دیجی کالا در سال 1396 بالاخره محقق شد. در عرض یک سال 100 هزار کالا با رشدی تقریبا 3 برابری به 300 هزار کالا رسید. همچنین تعداد کسب و کار های همکار شامل رشدی 5 برابری شدند. این نمودار رشد تا کنون وجود داشته و همچنان دیجی کالا به رشد خود ادامه می دهد.
روش کار و قیمت گذاری
اکنون دیجی کالا به دوبخش 1- خرده فروشی(فروشگاه آنلاین) 2- مارکت پلیس تقسیم می شود. که روشی متداول در این نوع از کسب و کارها می باشد. مانند آمازون، علی بابا و…
فروشگاه آنلاین
مدل کسب و کار دیجی کالا طی سال های ابتدایی فعالیت خود صرفا به صورت فروشگاه آنلاین بوده است.(10سال)
بدین صورت که فروشنده تمامی محصولات خود دیجی کالا بود. یعنی ابتدا تمامی محصولات توسط دیجی کالا تامین می شده است. سپس فرآیند قمیت و گذاری و فروش انجام می شد. در این مدل خود دیجی کالا یک سود حداقلی کسب می کرد.
مارکت پلیس
اما دیجی کالا از سال 1396 بستری جهت فروش محصولات جهت اتصال مستقیم فروشنده به خریدار را فراهم کرد. بنابراین دیگر تولید کنندگان می توانستند به بازاری به وسعت ایران متصل شوند.
دیجی کالا هیچ گونه دخالتی قیمت گذاری فروشنگان ندارد. صرفا بستری جهت فروش را در اختیار آنها قرار می دهد. البته توسط ابراز هایی جلو تخلف آن ها را می گیرد. ابزار هایی نظیر نمایش کمترین قیمت، نمایش رضایت و نظرات مشتریان و….
در حال حاضر بیشتر از 100هزار کسب و کار از حوزه های مختلف از سراسر ایران در مارکت پلیس دیجی کالا فعالیت دارند.
قیمت گذاری
چیزی حدود 70 درصد محصولات از سوی فروشنده ثالت عرضه می گردد. چیزی حدود 100 هزار کسب و کار با دیجی کالا همکاری دارند. قیمت گذاری توسط خود فروشندگان انجام می شود. سپس محصولاتشان را بر روی پلتفرم مارکتپلیس دیجیکالا به فروش میرسانند. در این میان دیجی کالا صرفا پلی میان فروشنده و خریدار است.
اما دیجی کالا دو بحران اصلی در این زمیه دارد:
- ایجاد سقف قیمت و مشکل ناموجود شدن
- حذف سقف قیمت و مشکل گرانفروشی
استراتژیها و بایدها و نبایدهای قیمتگذاری
با وجود تمام مشکلات موجود در ایران تلاش برای حفظ تعادل در عرضه و تقاضا کار چندان راحتی نیست. اما دیجی کالا با توسعه ابزارهای خود سعی در جل این مشکل داشت.
این چنین شد که باید و نباید هایی بوجود آمد:
- فروشندگان نمی توانند در قیمت گذاری قیمتی بالاتر از فروشگاه فیزیکی یا اینترنتی خود قرار درج نمایند.
- قیمت نهایی درج شده بر کالا توسط فروشنده باید برآیندی از مارکت آنلاین و آفلاین باشد
- محصولاتی که لیبل قیمت دارند. باید باقیمت مصوب یا کمتر از آن قیمت گذاری شوند.
- جلوگیری از ارائه تخفیف های کاذب و برخورد با متخلف
- افزایش قیمت کالا ها با توجه به تاریخچه قیمت موجود در پایگاه اطلاعات دیجی کالا بررسی می شود. از افزایش قیمت ناگهانی و چندبرابری جلوگیری می شود.
از آنجایی که طراحی سایت مارکت پلیس فرآیندی طولانی دارد. این فرآیند گاها یک تا دو سال طول می کشد. بهتر است قبل از هر کاری حتما قراردادی در این زمینه داشته باشید. اما قرارداد های طراحی مارکت پلیس تا حدودی با قرار داد های معمولی تفاوت دارند. پیشنهاد می کنیم برای آشنایی با نکات عقد قرارداد در این زمینه مقاله زیر را از دست ندهید.
فرهنگ مارکت پلیس
خب مارکت پلیس ها در اروپا و آمریکا عمری حدودا 25 ساله دارند. کاربران کاملا با این نوع از کسب و کار آشنا هستند. ولی خب از آنجایی که این مدل از کسب و کار در ایران نوپا می باشد. می توان گفت یکی از اصلی ترین چالش های دیجی کالا در این کار جا انداختن این فرهنگ بوده است.
خب تقریبا از همان روز های نخست و شروع این تغییرات اعتراض . مخالفت های زیادی نسبت به این تغییر شکل گرفت. کاربران در شبمه های اجتماعی نظرات منفی زیادی را منتشر می کردند. کاربران در آن زمان همان دیجی کالا قبلی را دوست داشتند. همان مدل قبلی را می خواستند.
اما دیجی کالا در برابر این نظرات مقاومت کرد. تلاش کرد تا به مرور زمان تجربه کاربران در این زمینه را بهبود ببخشد. با هوشمند سازی الگوریتم های خرید و جست وجو و همچنین تدوین قوانینی جدید برای فروشندگان این کار را به نتیجه رساند.
خب این بهبود تجربه کاربری در نهایت کار خود را کرد. باعث جذب حمایت و همراهی کاربران به دیجی کالا شد. در نهایت دیجی کالا سال 1397 را به صورت بحرانی پشت سر گذاشت. بالاخره شاهد رشد بازدید در سال 98 بود. دیجیکالا طی این دو ، سه سال اخیر، فرهنگ خردهفروشی آنلاین، خرید آنلاین و عادت دادن مردم به خرید الکترونیکی را جا انداخت که باعث رشد کل این مارکت پلیس و حتی برای سایر رقبا خود شد.
جلب اعتماد مشتریان
صرفا افزایش کالاها، فروشندهها و بازدیدها برای رشد و توسعه یک مارکتپلیس شاید امری لازم باشد، ولی کافی نیست. علاوه بر این ها باید حس رضایت و اعتماد به شما در کاربران شکل بگیرد و پر رنگ گردد. طبیعتا تا زمانی که کاربر به شما اعتماد نداشته باشد. خریدی هم انجام نمی دهد. جلب اعتماد مشتریان یکی دیگر از قلههایی بود که توسط دیجیکالا فتح شده.
در این مسیر رشد و ثبات مارکت پلیس دیجی کالا با نواساناتی روبرو شد که دلایل متعدد و مختلفی داشتند. یکی از مهم ترین دلایل افزایش شدید نرخ ارز و نواسانات آن بود. که خود موجب بالا رفتن ناگهانی قیمت ها بود. یا اینکه موجود عدم وجود کالا ها در انبار ها و مشکلاتی از این قبیل شد. اما باری دیگر دیجی کالا با سیاست ها جدید خود اعتماد کابران را به خود جلب کرد حتی بیشتر از قبل.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
طراحی سایت برای شرکت های فناور
شرکت برنامه نویسی با React
طراحی سایت مارکت پلیس فروش کالا
طراحی سایت مارکت پلیس خدماتی
نکات طراحی سایت مشتری محور
وقتی بهروزرسانیهای افزونه وردپرس اشتباه میشود چه باید کرد؟
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
عالی بود
ممنونم ازتون
خوشحالیم که مفید بوده.