اهمیت UX برای رضایت مشتری
در این مقاله از رایانیتا می خواهیم به بررسی اهمیت UX برای رضایت مشتری بپردازیم. در دنیا تجارت و بازاریابی، شاید نام UX معروف را شنیده باشید؟ اما با شنیدن این حرف چه چیزی به ذهن شما خطور می کند؟ UX بلافاصله تصویری از یک وب سایت از نظر زیبایی شناسی جذاب و بسیار کاربردی ایجاد می کند که بازدیدکنندگان سایت را کاملا راضی می کند. با این حال، چیزهای بیشتری از آنچه به چشم می آید وجود دارد.
UX برای هر وبسایت یا کسب و کاری ضروری است. می تواند برای موفقیت کلی کسب و کار شما مفید باشد. به همین دلیل است که بسیاری از صاحبان کسب و کار هنگام ایجاد و طراحی وب سایت خود این را در نظر می گیرند. این مقاله اهمیت تجربه کاربری (UX) را به اشتراک می گذارد. به خواندن ادامه دهید تا در مورد فواید آن و عوامل تعیین کننده آن بیشتر بدانید.
اگر وب سایت شرکت بهم ریخته، زشت یا به سختی قابل پیمایش باشد. هر کسب و کاری ممکن است ضرر کند. وبسایتهای غیرجذاب بینندگان را تشویق میکنند به جای دیگری نگاه کنند. حتی خریداران حرفهای B2B که به دنبال محصولات عمدهفروشی با حاشیه سود زیاد هستند. کندی بارگذاری صفحه، لینک های شکسته و عدم وجود گزینه های سلف سرویس نیز می تواند باعث شود که افراد یک وبسایت را رها کنند. این کمبودها همچنین می تواند رتبه سئو وبسایت را کاهش دهد. تجربه کاربری یا UX نقش تعیین کننده ای در تمام جنبه های بازاریابی دیجیتال دارد. با ما در ادامه مقاله اهمیت UX برای رضایت مشتری همراه باشید.
تیم فنی تخصصی رایانیتا می تواند نیازهای شما به داشتن وبسایتی حرفه ای را برطرف کند. سایتی که تمام اجزا آن به بهترین شکل طراحی شده است. برای ثبت سفارش هایتان به صفحه سفارش طراحی سایت رایانیتا مراجعه کنید.
تجربه کاربری (UX)
طبق تعریف، UX به تجربه کلی یک فرد در استفاده از یک محصول، کالا یا وب سایت مربوط می شود. این فقط تعامل یک فرد با یک محصول را در بر می گیرد. این شامل ادراک، عمل و رضایت فرد از این محصول است.
در بیشتر موارد، اصطلاح UX برای وب سایت های تجاری به کار می رود. رضایت مشتریان را تحت تاثیر قرار می دهد و بر تصمیمات آن ها تاثیر می گذارد. به همین دلیل است که بسیاری از صاحبان کسبوکار که از وبسایتها نگهداری میکنند باید درک عمیقی از کاربران خود داشته باشند. در کنار این ها، همسو کردن نیازهای مشتریان با اهداف تجاری آن هاست.
علاوه بر این، کارآفرینان باید نیازها، ارزش ها و حتی محدودیت های مشتریان خود را شناسایی کنند. از آنجا، این اطلاعات را در طراحی های وب خود بگنجانید. به این ترتیب، آن ها می توانند از UX سایت خود اطمینان حاصل کنند. با استفاده از UX، آن ها محصولات شما را می خرند یا نمی خواهند یا خدمات شما را استخدام می کنند.
اگر مشتریان از وب سایت شما بازدید کنند اما از سایت پیچیده راضی نباشند. به احتمال زیاد از صفحه وب شما خارج خواهند شد. اما اگر وب سایت شما دارای یک UX عالی باشد. آن ها دوست دارند سایت شما را کشف کنند و با شما تجارت کنند.
علاوه بر این، مردم معمولا UX را با قابلیت استفاده و رابط کاربری (UI) مرتبط می دانند. این دو جنبه صرفا زیرمجموعه های UX هستند، زیرا بسیاری از عوامل مهم دیگر UX را تعیین می کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر در بخش زیر به خواندن ادامه دهید.
علت نیاز به UX قوی
طراحی سایت، قابلیت ناوبری و گزینه های سلف سرویس مشتری، همگی بخشی از تجربه کاربر هستند. وب سایت های خوب طراحی شده به سادگی مشتریان بیشتری را جذب می کنند و تجارت تکراری بیشتری ایجاد می کنند. بنابراین مهم است که طراحی و ویژگی های فنی را در نظر بگیرید. طراحی خوب معمولا به معنای حروفهای عجیب و غریب، رنگهای متضاد، طرحهایی که بیش از حد مشغول هستند و گرافیکهای منحرفکننده که بیخود چشمک میزنند یا روشن میشوند، نیست.
عکس ها، فیلم ها و گرافیک ها باید همیشه تصاویر باکیفیت و با وضوح بالا باشند. ناوبری مهم ترین بخش یک وب سایت است. هر چه ناوبری ساده تر باشد. مشتریان راحت تر و ویژگی های بیشتری می توانند پیدا کنند. بهترین طرح ها به راحتی قابل خواندن هستند. شامل دستورالعمل های واضح برای هر منطقه از وب سایت هستند. نرخ رها شدن برای تجارت الکترونیک درصدی از مشتریانی است که با ثبت نام در خبرنامه، خرید چیزی یا درخواست اطلاعات بیشتر، سایت را بدون تبدیل سایت ترک می کنند.
نرخ پرش مشتریانی را توصیف میکند که در صفحه اصلی یا صفحه خوشآمدگویی قرار میگیرند و فورا آن را ترک میکنند. نشان میدهد فرد به سایت اشتباهی پیمایش کرده است یا صفحه دعوتکننده نبوده است. با این حال، هر دو نرخ پرش و رها شدن زمانی که وب سایت ها طراحی ضعیفی دارند افزایش می یابد. طراحی یک تجربه کاربری جذاب نیاز به آزمایش گسترده، به روز رسانی منظم، محتوای تازه و تصاویر و گرافیک با کیفیت بالا دارد.
طراحی ریسپانسیو
یکی از بزرگترین مشکلات تجربیات ضعیف کاربر، رها شدن سایت بر اساس بارگذاری کند صفحه است. یک مطالعه نشان داد که مشتریان سایتی را ترک می کنند که بارگذاری آن بیش از چند ثانیه طول می کشد. 30 درصد از مشتریان بیش از 10 ثانیه منتظر نخواهند بود. توصیه های گوگل این است که هر صفحه باید در کمتر از 3 ثانیه بارگیری شود.
این موضوع میتواند پیچیدهتر هم باشد. زیرا وبسایتها باید خود را با طراحی واکنشگرا وفق دهند، امروزه توسعهدهندگان بیشتری از اصطلاح «طراحی تطبیقی» استفاده میکنند. نمایشگرهای وب با دستگاه مورد استفاده سازگار می شوند تا بهترین گزینه طرح بندی را ارائه دهند. به عنوان مثال، تلفنها نمایشگرهای کوچکتری نسبت به لپتاپ، تبلت و رایانه دارند.
بنابراین نمایشگر به پیکربندی متفاوتی نیاز دارد که محبوبترین ویژگیها را برجسته کند و در عین حال امکان ناوبری آسان به سایر مناطق و ویژگیهای وبسایت را فراهم کند. تجربه کاربر باید از مدل استفاده «استاندارد» دستگاه تقلید کند. به عنوان مثال، در یک تلفن همراه، ما به ندرت به چپ یا راست به غیر از اقدامات خاص کشیدن انگشت پیمایش می کنیم تا به محتوا همان صفحه دسترسی پیدا کنیم. اما زیاد به بالا و پایین پیمایش می کنیم.
عوامل تعیین کننده UX وب سایت
عوامل متعددی وجود دارد که باید هنگام بهبود UX سایت خود در نظر بگیرید. در بیشتر موارد، شما به زیبایی و عملکرد آن توجه می کنید. در برخی موارد، قطعات محتوا خود را اولویت بندی می کنید و اطمینان حاصل می کنید که آن ها با بازار هدف شما همخوانی دارند. با این حال، متغیرهای دیگری نیز وجود دارد که باید در نظر گرفته شود.
هنگام استخدام خدمات توسعه وب، اطمینان حاصل کنید که شرکت بر ویژگی های زیر تمرکز دارد:
- مفید: محتوایی که در وب سایت خود قرار می دهید باید برای بازدیدکنندگان سایت شما مفید باشد.
- قابل استفاده: صفحات وب شما باید برای استفاده، پیمایش و کاوش آسان باشند.
- مطلوب: هر چیزی که در سایت خود قرار می دهید باید برای کاربران شما جذاب باشد. این ها شامل تصویر کسب و کار، نام تجاری، عناصر طراحی و قطعات محتوای شما می شود.
- قابل دسترس: وب سایت و محتوا شما باید در انواع مختلف دستگاه ها برای افراد مختلف در دسترس باشد.
- معتبر: بدانید که مشتریان تنها در صورتی به کسب و کار شما اعتماد می کنند. از آن حمایت می کنند که سایت شما اعتبار داشته باشد.
روزانه با گذشت و گذار در اینترنت و سایت های مختلف با پاپ آپ های بسیاری روبرو می شوید. پاپ آپ هایی که با اهداف مختلفی چون افزایش دنبال کننده ها در شبکه اجتماعی، اعضای خبرنامه یا اینکه کسب اطلاعات بیشتر در مورد کاربران و مشتریان آن کسب و کار ایجاد شده اند. جهت آشنایی بیشتر با افزونه پاپ آپ فارسی سری به مقاله زیر بزنید.
مزایا UX
اکنون، ممکن است تعجب کنید که چرا هنگام ایجاد، طراحی یا به روز رسانی وب سایت خود باید UX را در نظر بگیرید. مزایا بسیاری وجود دارد که می توانید از انجام این کار بهره مند شوید. به موارد زیر توجه کنید:
- رضایت مشتری: دلیل اصلی شما برای بهبود وب سایت این است که می خواهید مشتریان خود کاملا راضی باشند. با UX عالی، می توانید رضایت 99 درصدی مشتری را تضمین کنید. هرچه مشتریان راضی تر باشند. از کسب و کار شما حمایت بیشتری خواهند کرد.
- مشاهده آنلاین: اگر وب سایت خود را برای UX بهینه کنید. می توانید بهینه سازی موتور جستجو خود را نیز افزایش دهید. البته، گوگل از وب سایت هایی با UX عالی برای رتبه بندی سئو حمایت می کند. با در نظر گرفتن UX، دید آنلاین خود را افزایش خواهید داد.
- ترافیک وب سایت: در راستای افزایش سئوی خود، می توانید از افزایش ترافیک وب سایت خود نیز اطمینان حاصل کنید. از اینکه چگونه افراد بیشتری به دلیل UX عالی از سایت شما بازدید می کنند، شگفت زده خواهید شد.
- تبدیل فروش یا جذب مشتری: از اینکه UX عالی می تواند به موفقیت کلی تجارت شما کمک کند شگفت زده خواهید شد. وقتی کاربران وب سایت شما را دوست داشته باشند. در نهایت مشتریان عادی یا حامیان وفادار شما خواهند بود.
در این مرحله، اکنون اهمیت UX را در وب سایت خود می دانید. اطلاعات ارزشمندی که در بالا مورد بحث قرار گرفت را در نظر بگیرید. حتما عوامل کلیدی که UX را تعیین می کنند را در نظر بگیرید. با وجود همه این ها، در نهایت از مزایای UX، از رضایت مشتری گرفته تا تبدیل فروش یا جذب مشتری، بهره مند خواهید شد.
دیدگاهتان را بنویسید