نقشه سایت چیست؟
در این مقاله از رایانیتا می خواهیم در مورد اینکه نقشه سایت چیست بپردازیم. نقشه سایت در اصل منبعی است که شما برای سایت خود ایجاد می کنید. تا بتواند توسط گوگل و سایر موتورهای جستجو کشف شود. ارائه متا دیتای منابع به صورت نقشه سایت یک روش اصلی برای قرار دادن محتوای شما در جستجو است.
خزنده های موتور جستجو ، همچنین به عنوان ربات هایی شناخته می شوند که صفحات وب و صفحات سایت شما را که برای بازیابی محتوا به محتوای شما لینک دارند می خزند. این خزنده ها بررسی می کند که “آیا می توانند به این محتوا دسترسی پیدا کنند؟” و “آیا محتوای دیگری وجود دارد که بتوانند به آن دسترسی پیدا کنند؟” محتوایی که خزنده ها از سایت شما بازیابی می کنند. ایندکس یک موتور جستجوی مشخص است که همان چیزی است که آن ها برای بازگشت نتایج جستجو استفاده می کنند .
یک نقشه سایت به سیستم های موتور جستجو لیست مستقیمی از URL های محتوای شما را ارائه می دهد. باعث می شود خزنده بتواند صفحات شما را پیدا کند زیرا دیگر فقط به رابطه صفحه شما با سایر صفحات مراجعه کننده در سایت شما و در وب گسترده متکی نیست. با ما در ادامه مقاله نقشه سایت چیست همراه باشید.
Sitemap چیست؟
Sitemap فایلی است که تمام صفحات یک وب سایت و نحوه ارتباط آنها با یکدیگر را لیست می کند. نقشه سایت می تواند لیستی از صفحات ، رسانه ها یا پرونده ها در یک وب سایت باشد. وب سایت شما ممکن است یک نقشه سایت برای صفحات شما ، یک نقشه سایت برای پست های وبلاگ شما ، یک نقشه سایت برای تصاویر شما و غیره داشته باشد.
نقشه سایت یافتن سریع همه صفحات وب سایت در یک مکان واحد را آسان می کند. به طور معمول در قالب XML یا HTML ذخیره می شود. به عبارت دیگر نقشه سایت به دو نوع وجود دارد:
- نقشه سایت کاربر
- نقشه سایت برای موتورهای جستجو
نقشه سایت کاربر (html)
نقشه سایت کاربر به صفحه ای در وب سایت گفته می شود که به کاربران کمک می کند تا با فهرست و لینک به مناطق و محتوای مهم در آن پیمایش کنند.
نقشه های سایت کاربر می تواند راهی مفید برای بازدید کنندگان باشد. تا بتوانند به سرعت و به راحتی اطلاعات مورد نیاز خود را پیدا کنند. با این حال ، در حالت ایده آل ، وب سایت شما برای بهبود تجربه کلی کاربر نباید به نقشه سایت اعتماد کند. پاک کردن منوهای کاربر و پیمایش آن باید به کاربران این امکان را بدهد تا بدون نیاز به مراجعه به نقشه وب سایت برای جهت گیری خود، در محتوا پیمایش کنند. نقشه های سایت کاربر تمایل دارند در قالب html باشند. هنوز ممکن است لینکی به نقشه سایت کاربر در وب سایت های قدیمی مشاهده کنید.
بک لینک سازی می تواند در ارتقا و بهبود سئو وبسایت شما و درنتیجه کسب رتبه بالاتر در نتایج موتورهای جستجو بسیار موثر باشد. ولی نکته ای که اهمیت دارد نحوه انجام این کار است ا نتیجه عکس نداشته باشد. پیشنهاد می کنیم مقاله زیر را حتما مطالعه نمایید.
نقشه سایت موتورهای جستجو (xml)
از طرف دیگر موتورهای جستجو هنوز هم به شدت به نقشه سایت متکی هستند. از آنجا که آن ها زمان کافی یا بودجه کافی برایخزیدن و فهرست بندی یک سایت دارند. خزنده های موتور جستجو مانند Googlebot: Yahoo Slurp یا MSNbot ابتدا نقشه نقشه سایت را می خوانند. سپس با هوشمندی بیشتری سایت شما را می خزند. این نقشه های سایت در قالب xml هستند. دقیقاً برای ربات ها طراحی شده ان. این بدان معناست که زیبایی چندانی ندارند.
یک نقشه سایت موتور جستجو باید کلیه URL های مهم را شرح دهد. هر صفحه ای را با دستورالعمل های روبات برای فهرست نکردن یک صفحه حذف کند.
نقشه سایت موتور جستجو جنبه بسیار مهمی در هر کمپین جستجوگرها است. زیرا احتمال خزنده های موتورهای جستجو را که به محتوای جدید یا اخیراً به روز شده نادیده می گیرند، کاهش می دهد. نقشه سایت شما نقاط را از صفحه ای به صفحه دیگر متصل می کند. سلسله مراتب هر یک از آن صفحات و اهمیت صفحه را نسبت به سایر URL های سایت شما تعیین می کند.
برای اکثر سایت ها ، پیمایش و لینک های داخلی شما پیچیده تر از این است ، به همین دلیل خوش شانس است که نیازی نیست نقشه سایت به صورت دستی تولید شود – سیستم مدیریت محتوای شما (CMS) یا تعدادی از ابزارهای شخص ثالث می توانند به صورت خودکار – یکی برای شما تولید کنید هنوز هم ، مهم است که از ساختار سایت خود آگاه باشید: یک ساختار اطلاعات بهینه سازی شده – سازمان زیر دامنه ها و پوشه ها – به خزنده های جستجو اجازه می دهد مسیر کمترین مقاومت را از طریق سایت شما داشته باشند.
چرا نقشه سایت ضروری است؟
اگر صفحات وب سایت شما به درستی لینک داده شده باشد. خزنده های موتور جستجو معمولاً می توانند بیشتر سایت شما را بدون یک مورد کشف کنند. اما اگر سایت شما واقعاً وسیع باشد. شامل بایگانی از صفحات محتوا باشد که جدا شده یا به خوبی به یکدیگر لینک نداشته باشند. یک نقشه سایت می تواند باعث افزایش خزیدن سایت شما شود. سایت شما جدید است و لینک های خارجی کمی به آن دارد. یا سایت شما از محتوای چندرسانه ای و تجزیه سخت استفاده می کند که ممکن است خزنده جستجو در غیر این صورت قادر به “خواندن” نباشد.
با قرار دادن “site:” در مقابل نام دامنه خود ، از گوگل درخواست می کنید صفحاتی را که گوگل برای سایت شما فهرست کرده است ، فهرست کند. اگر نتایج کمتری از آنچه انتظار دارید می بینید. به این معنی است که چیزی در مورد ساختار سایت شما وجود دارد که مانع از “دیدن” سایت گوگل بات می شود.
اگر محتوایی در سایت شما وجود داشته باشد ، ترجیح می دهید در جستجو ثبت نکنی. در ایجاد یک نقشه سایت نیز اعمال می شود. محتوای تکراری را که ممکن است هرزنامه تلقی شود یا یک صفحه خبری که در جستجوی صفحه اصلی شما رقابت می کند ، تکرار کنید. اگر وب سایت بدون ارائه نقشه سایت ایجاد کنید. موتورهای جستجو سعی می کنند تمام محتوای سایت شما را پیدا و فهرست کنن. مگر اینکه به طور خاص هم این موارد را از نقشه سایت خود حذف کنید. هم دستورالعمل ها را در صفحات قرار دهید تا noindex شود. محتویات پرونده robots.txt شما همچنین می تواند به خزنده ها بگوید که کدام قسمت از وب سایت را باید ببینند و نباید بازدید کنند.
ارسال نقشه سایت خود به گوگل
نقشه های سایت را می توان از طریق ابزار Search Console Sitemaps به گوگل ارسال کرد. آژانس شما یا این کار را به عنوان بخشی از فعالیت سئو شما برای شما انجام خواهد داد. یا نحوه انجام آن را به شما نشان می دهد. این بیشتر خزنده های گوگل را ترغیب می کند هنگام بازدید از نقشه سایت شما ، به آن مراجعه کنند.
گوگل از چندین قالب نقشه سایت از جمله XML ، RSS ، HTML و فایل های متنی پشتیبانی می کند. اما باید UTF-8 رمزگذاری شده باشد. شما می توانید چندین نقشه سایت یا فهرست نقشه سایت در صورتی که سایت شما بزرگ است و به چندین نقشه سایت نیاز دارد، ارسال کنید.
با استفاده از نقشه سایت تضمین نمی شود که موتورهای جستجو همه موارد را به صورت و نحوه درخواست به شما خزنده و فهرست می کنند. اما سایت شما بسیار سود می برد و به دلیل داشتن آن به هیچ وجه مجازات نخواهید شد.
نحوه ایجاد نقشه سایت
برخی از وب سایت ها دارای نقشه سایت هایی هستند که به طور خودکار به عنوان بخشی از سیستم آن ها ساخته می شوند. بزرگترین نمونه آن سیستم مدیریت محتوای وردپرس (CMS) است که دارای یک فایل نقشه سایت به صورت خودکار در حال به روز رسانی است.
برای سهولت کار با نقشه سایت وردپرس ، برخی از افراد از افزونه سئو Yoast برای وردپرس استفاده می کنند. که صفحات، پست ها و… را تقسیم بندی می کند. هر CMS سیستم مدیریت نقشه سایت خود را دارد ، اگرچه ممکن است برخی از سیستم ها به پلاگین نیاز داشته باشند.
موارد نادری وجود دارد که ممکن است CMS سیستم نقشه داخلی نداشته باشد یا بخواهید نقشه سایت خود را با دست ایجاد کنید. سپس می توانید آن نقشه سایت را در گوگل بارگذاری کنید.
برای ایجاد نقشه سایت خود ، می توانید از یک ابزار آنلاین مانند XML-Sitemaps.com استفاده کنید. این ابزار وب سایت شما را جستجو می کند. حداکثر تاسقف 500 URL اول و یک نقشه سایت XML به شما می دهد. برای ایجاد نقشه سایت خود با استقاده از Screaming Frog می توانید مراحل زیر را انجام دهید:
1- وب سایت خود را با استفاده از Screaming Frog بخزید
آدرس دامنه وب سایت خود را در نوار ابزار وارد کرده و “شروع” را فشار دهید. بسته به اندازه وب سایت شما ، ممکن است مدتی طول بکشد زیرا هر صفحه نیاز به کشف و خزیدن دارد.
2- حذف URL های ناخواسته
پس از خزیدن ، لیست کامل URL ها را مرور کنید. هر کدام را که نمی خواهید در نقشه سایت خود قرار دهید جستجو کنید. اگر نشانی های اینترنتی دارید که می خواهید آن ها را حذف کنید. روی آنها کلیک راست کرده و “حذف” را انتخاب کنید. اگر دکمه Shift یا Ctrl را نگه دارید، می توانید چندین URL را انتخاب کنید تا بطور همزمان حذف شوند.
3- منوی نقشه سایت را باز کنید
منوی نقشه سایت را در نوار ابزار باز کرده و “XML Sitemap” را انتخاب کنید. منویی با چندین گزینه باز می شود. گزینه های پیش فرض شامل فقط URL های وضعیت 200 در نقشه سایت خواهد بو. اما می توانید صفحاتی با برچسب noindex ، صفحات صفحه بندی شده یا 301 تغییر مسیر را در آن قرار دهید.
4- ذخیره نقشه سایت خود
پس از اتمام ویرایش ها ، روی دکمه “بعدی” کلیک کنید. یک منوی ذخیره باز می شود. نوع فایل پیش فرض XML خواهد بود.
5- بارگذاری نقشه سایت خود
اکنون که نقشه سایت جدید خود را دارید. باید این مورد را در وب سایت خود بارگذاری کنید. از آنجایی که CMS هر وب سایت متفاوت است نمی توان انجام این کار را برای همه به عنوان بهترین راهکار اعلام کرد.
اگر مطمئن نیستید که چگونه این کار را انجام دهید می توانید از طریق ” مشاوره رایگان سئو تخصصی “رایانیتا با کارشناسان ما تماس بگیرید تا شما را راهنمایی نماییند.
دیدگاهتان را بنویسید