DevOps چیست و چه کاری انجام می دهد؟
در این مقاله از رایانیتا می خواهیم به اینکه DevOps چیست و چه کاری انجام می دهد بپردازیم. به طور کلی DevOps رویکردی برای فرهنگ سازی، اتوماسیون و طراحی پلتفرم است. هدف آن افزایش ارزش تجاری و پاسخگویی از طریق ارائه سریع و با کیفیت خدمات است. همه این ها از طریق ارائه سریع خدمات IT و تکرار امکان پذیر است. در واقع DevOps به معنی لینک برنامه های قدیمی با برنامه ها و زیرساخت های جدیدتر بومی فضای ابری است.
دواپس تیم های توسعه و عملیات را برای بهبود فرایند همکاری جذب می کند. مهندس DevOps نیز با توسعه دهندگان فناوری اطلاعات همکاری می کند. تا هماهنگی بهتر بین عملیات، توسعه و آزمایش عملکردها را با خودکارسازی و ساده سازی فرایندهای ادغام و استقرار تسهیل کند. هدف DevOps این است که بین عملیات فناوری اطلاعات و کسب و کارها هماهنگی بیشتری ایجاد کند. این باور عمومی وجود دارد که DevOps بیشتر در مورد خودکارسازی فرایندها، استقرار کد و انتشار نرم افزار است. اما، خیلی بیشتر از این است. حال برای آشنایی بیشتر با دواپس با ما در ادامه مقاله DevOps چیست و چه کاری انجام می دهد همراه باشید.
اگر می خواهید وب سایتی داینامیک، پرسرعت و با رعایت تمامی نکات سئو داشته باشید. پیشنهاد می کنیم بدون اتلاف وقت یک سری به صفحه سفارش طراحی سایت بزنید. همچنین می توانید از مشاوره تخصصی رایگان در این زمینه بهره مند شوید!
DevOps چیست؟
خب بیایید در ابتدا ببینیم دواپس اصلا چیست؟ کلمه DevOps ترکیبی از توسعه و عملیات است. نشان دهنده مجموعه ای از ایده ها و شیوه های بسیار بزرگ تر از این دو عبارت به تنهایی یا با هم است. DevOps شامل امنیت، روش های همکاری مشترک، تجزیه و تحلیل داده ها و موارد دیگر است. در واقع DevOps رویکردهایی را برای سرعت بخشیدن به فرایندها توضیح می دهد. تا طی آن یک ایده مانند ویژگی جدید نرم افزار، درخواست بهبود یا رفع اشکال از توسعه به استقرار در محیط تولید می رسد. می تواند برای کاربر ارزش ایجاد کند. این رویکردها مستلزم آن است که تیم های توسعه و تیم های عملیاتی به طور مکرر ارتباط برقرار کرده. با همدلی نسبت به هم تیمی های خود به کار خود نزدیک شوند.
مقیاس پذیری و تامین منابع انعطاف پذیر نیز ضروری است. با DevOps، کسانی که بیشترین نیاز را به برق دارند. آن را از طریق خود سرویس و اتوماسیون دریافت می کنند. توسعه دهندگان که معمولا در یک محیط استاندارد توسعه برنامه نویسی می کنند. با فناوری اطلاعات نزدیک همکاری می کنند تا ساخت نرم افزار، آزمایش و انتشار نرم افزار را سرعت بخشند. بدون این که قابلیت اطمینان را از بین ببرند.
به زبان ساده، DevOps در مورد رفع موانع بین تیم های سنتی، توسعه و عملیات است. تحت یک مدل DevOps، تیم های توسعه و عملیات در کل چرخه عمر برنامه نرم افزاری، از توسعه و آزمایش تا استقرار تا عملیات، با هم کار می کنند.
نحوه کار دواپس چگونه است؟
تحت مدل DevOps، تیم های توسعه و عملیات دیگر “siloed” نیستند. گاهی اوقات، این دو تیم در یک تیم واحد ادغام می شوند. در آن مهندسان در تمام چرخه عمر برنامه، از توسعه و آزمایش تا استقرار و عملیات کار می کنند. طیف وسیعی از مهارت ها را توسعه می دهند که محدود به یک عملکرد واحد نیست.
در برخی از مدل های DevOps، تیم های تضمین کیفیت و امنیت نیز ممکن است با توسعه و عملیات و در طول چرخه عمر برنامه یکپارچه تر شوند. هنگامی که امنیت مورد توجه همه تیم DevOps است. گاهی اوقات به عنوان DevSecOps نامیده می شود.
این تیم ها از روش هایی برای خودکار سازی فرایندهایی که در گذشته دستی و کند بوده اند، استفاده می کنند. آن ها از یک پشته فناوری و ابزارهایی استفاده می کنند. این پشته به آن ها کمک می کند تا برنامه ها را به سرعت و با اطمینان توسعه دهند. این ابزارها همچنین به مهندسان در انجام وظایف خود که به طور معمول به کمک دیگر تیم ها نیاز داشت، کمک می کند. این باعث افزایش بیشتر سرعت تیم می شود.
مهندس DevOps کیست؟
یک مهندس DevOps فرآیندها، ابزارها و روش هایی را برای تعادل نیازها در طول چرخه عمر توسعه نرم افزار، از کدگذاری و استقرار، تا نگهداری و به روز رسانی معرفی می کند. تیم های توسعه و تیم های عملیات فناوری اطلاعات می توانند مهارت های متفاوت و اهداف متفاوتی داشته باشند. توسعه دهندگان می خواهند ویژگی های جدیدی را به یک برنامه معرفی کنند. در حالی که تیم های عملیاتی می خواهند ثبات یک برنامه را پس از انتشار حفظ کنند.
DevOps همه چیز درباره یکسان سازی و اتوماسیون فرآیندها است. مهندسان DevOps در ترکیب کد، نگهداری برنامه و مدیریت برنامه نقش موثری دارند.
یک مهندس DevOps باید زیرساخت فناوری اطلاعات را طبق نیاز کد نرم افزاری پشتیبانی شده که در یک محیط ترکیبی چند واحد اختصاص داده شده، مدیریت کند. برای تامین و بدست آوردن مدل استقرار مناسب و همچنین برای اعتبار سنجی و نظارت بر عملکرد، نیاز به برخی منابع است.
مزایای DevOps
حال که به یک دید کلی نسبت به دواپس و مهندسین دواپس رسیدیم. در ادامه برخی از مزایای آنرا مشاهده می کنید.
- سرعت: شیوه های DevOps به شما این امکان را می دهد تا با سرعتی که برای نوآوری سریع تر نیاز دارید. با بازارهای در حال تغییر بهتر سازگار شده و در پیشبرد نتایج کسب و کار کارآمدتر عمل کنید.
- تحویل سریع: هنگامی که سرعت انتشار را افزایش می دهید. می توانید محصول خود را سریع تر بهبود بخشیده و مزیت رقابتی ایجاد کنید.
- قابلیت اطمینان: شیوه های DevOps مانند ادغام مداوم و تحویل مستمر می تواند کیفیت به روزرسانی برنامه و تغییرات زیرساختی را تضمین کند. بنابراین شما می توانید با سرعت بیشتری و با حفظ تجربه بهینه برای کاربران نهایی، به طور قابل اطمینان ارائه دهید.
- بهبود همکاری: تحت یک مدل DevOps، توسعه دهندگان و تیم های عملیاتی از نزدیک همکاری می کنند. مسئولیت ها را تقسیم می کنند و گردش کار خود را ترکیب می کنند. این امر باعث کاهش ناکارآمدی و صرفه جویی در وقت می شود.
- امنیت: شما می توانید بدون استفاده از ابزارهای تست خودکار و یکپارچه امنیت، یک مدل DevOps را بدون از بین بردن امنیت اتخاذ کنید.
علت اهمیت دواپس
نرم افزار و اینترنت جهان و صنایع آن را از خرید تا سرگرمی به بانک تبدیل کرده است. نرم افزار دیگر فقط از یک تجارت پشتیبانی نمی کند. بلکه به جز لاینفک هر قسمت از یک تجارت تبدیل می شود. شرکت ها از طریق نرم افزاری که به عنوان خدمات یا برنامه های آنلاین و بر روی انواع دستگاه ها ارائه می شود با مشتریان خود ارتباط برقرار می کنند. آن ها همچنین از نرم افزار برای افزایش بازدهی عملیات با تغییر هر بخش از زنجیره ارزش، مانند تدارکات، ارتباطات و عملیات استفاده می کنند. به شیوه مشابهی که شرکت های کالاهای فیزیکی نحوه طراحی، ساخت و ارائه محصولات خود را با استفاده از اتوماسیون صنعتی در طول قرن بیستم تغییر دادند. شرکت های دنیای امروز باید نحوه ساخت و ارائه نرم افزار را تغییر دهند.
روش های DevOps
DevOps نسل مستقیم توسعه نرم افزار چابک است. از نیاز به همگام شدن با افزایش سرعت توسعه نرم افزار و روش های چابک عملیاتی ناشی می شود. پیشرفت در توسعه چابک نیاز به رویکردی جامع تر در چرخه عمر تحویل نرم افزار و در نتیجه DevOps را برجسته کرد. توسعه چابک یک اصطلاح چتر برای چندین روش توسعه نرم افزاری تکراری است. بسیاری از آن ها به DevOps منتقل شده است:
- Scrum(اسکرام): فریم ورکی که در آن افراد می توانند مشکلات پیچیده سازگاری را در حین ارائه محصولات با بالاترین ارزش ممکن برطرف کنند.
- Kanban(کانبان): روشی برای مدیریت ایجاد محصولات با تاکید بر تحویل مستمر در حالی که تیم توسعه را بار سنگینی نمی کند. مانند اسکرام، کانبان نیز فرایندی است که به تیم ها کمک می کند تا با یکدیگر موثرتر کار کنند.
- فریم ورک مقیاس پذیر چابک (SAFe): مجموعه ای از الگوهای سازماندهی و گردش کار که برای هدایت شرکت ها در مقیاس بندی شیوه های ناب و چابک طراحی شده است. SAFe یکی از تعداد فزاینده چارچوب هایی است که به دنبال حل مشکلات پیش آمده در مقیاس بندی فراتر از یک تیم واحد است.
- توسعه ناب(Lean development) : ترجمه اصول و شیوه های تولید ناب به حوزه توسعه نرم افزار Lean یک فریم ورک مفهومی، ارزش ها و اصول و همچنین بهترین شیوه های برگرفته از تجربه را ارائه می دهد. از سازمان های چابک پشتیبانی می کند.
تا به حال به قدرت جاوا اسکریپت در طراحی سایت فکر کردید؟ زبانی محبوب که بسیار کاربردی است. پیشنهاد می کنیم جهت آشنایی بیشتر با این زبان برنامه نویسی مقاله زیر را از دست ندهید.
ویژگی ها و مزایای شیوه ها و فرایندهای DevOps
چندین شیوه کلیدی می تواند به سازمان ها کمک کند. تا از طریق خودکار سازی و ساده سازی فرایند مدیریت توسعه نرم افزار، سریع تر نوآوری کنند. یکی از اقدامات اساسی DevOps این است که به روز رسانی های مکرر اما کوچک را انجام دهید. این بهروزرسانیها معمولا بیشتر از بهروزرسانیهایی هستند که طبق شیوههای انتشار سنتی انجام میشوند. سازمان هایی که از مدل DevOps استفاده می کنند. بیشتر از سازمان هایی که از شیوه های توسعه نرم افزار سنتی استفاده می کنند، به روزرسانی می کنند.
ارتباط و همکاری سنگ های اصلی مجموعه ای از شیوه های DevOps هستند. اتوماسیون فرایند تحویل نرم افزار با ایجاد یکپارچگی فیزیکی گردش کار و مسئولیت های توسعه و عملیات، همکاری ایجاد می کند. ارتباط بین توسعه دهندگان، عملیات و حتی تیم های دیگر، مانند بازاریابی و فروش، به همه قسمت های سازمان این امکان را می دهد تا بر اهداف و پروژه ها نزدیک تر شوند.
شیوه های DevOps مانند ادغام مداوم و تحویل مستمر به تیم DevOps اجازه می دهد سریع، ایمن و قابل اعتماد ارائه دهند. نظارت و ورود به سیستم به DevOps کمک می کند. تا عملکرد برنامه ها را ردیابی کند تا بتوانند به سرعت به مشکلات واکنش نشان دهند.
دیدگاهتان را بنویسید