وقتی بهروزرسانیهای افزونه وردپرس اشتباه میشود چه باید کرد؟
وقتی بهروزرسانیهای افزونه وردپرس اشتباه میشود چه باید کرد؟ گاهی اوقات، یک نسخه جدید از افزونه وردپرس ممکن است تأثیر نامطلوبی بر روی سایت شما بگذارد. امروزه فرایند آپدیت پلاگین بسیار ساده تر شده است و تنها با چند کلیک، میتوانید آخرین و بهترین نسخه ها را نصب کنید. البته گاهی ممکن است نسخه جدید یک افزونه تاثیر نامطلوبی بر سایت شما بگذارد.
این افکتها میتوانند به کوچکی یک مشکل کوچک نمایشگر باشند که نیاز به تنظیم برخی تنظیمات یا CSS دارد. آنها همچنین می توانند آنقدر بد باشند که هنگام تلاش برای بارگذاری سایت خود، با مشکل روبرو شوید.
به احتمال زیاد، اگر مدتی از پلاگین وردپرس استفاده کرده باشید، اتفاقی مشابه برای شما افتاده است.
متأسفانه، مشکلات گاه به گاه تنها بخشی از معامله است. افزونه های وردپرس توسط نویسندگانی ساخته شده اند که واقعاً می خواهند شما یک تجربه عالی داشته باشید. اما اساساً غیرممکن است که مطمئن شویم هر پیکربندی قابل تصوری که صاحب سایت می تواند اجرا کند، بدون مشکل کار می کند.
افزونه وردپرس چیست
افزونههای وردپرس یا همان پلاگین ها، قطعههای نرمافزاری هستند که به وردپرس امکانات و قابلیتهای جدیدی اضافه میکنند. این افزونهها به شما اجازه میدهند تا ویژگیهای وردپرس را گسترش دهید و سفارشیسازیهای مختلفی را اعمال کنید.
افزونههای وردپرس میتوانند وظایف متعددی انجام دهند، از جمله:
- بهبود عملکرد و امنیت: افزونهها میتوانند امکانات امنیتی را افزایش دهند، از جمله محافظت از وبسایت در برابر حملات، بررسی و رفع آسیبپذیریها و …
- توسعهی قابلیتهای وردپرس: مثلاً افزونههای SEO به بهبود سئو کمک میکنند، افزونههای فرم ساز به ایجاد فرمهای تماس و …
- سفارشیسازی: افزونهها به شما امکان میدهند قالبها و قابلیتهای وردپرس را به طور کامل سفارشیسازی کنید.
- ادغام با سرویسهای دیگر: برخی افزونهها امکان اتصال وردپرس به سرویسها و ابزارهای دیگری مانند شبکههای اجتماعی، ایمیل مارکتینگ و …
این تنها چند مثال از کاربردهای افزونههای وردپرس هستند. با توجه به تنوع وسیع افزونههای موجود، میتوانید افزونههایی را که به نیازهای وبسایت خود میخواهید، انتخاب کنید.
چرا ممکن است بروزرسانی یک افزونه وردپرس اشتباه شود
بروزرسانی یک افزونه وردپرس ممکن است به دلایلی مانند عدم سازگاری با نسخهی فعلی وردپرس، تضاد با سایر افزونهها یا قالب، مشکلات در کد افزونه، تغییرات در وردپرس، یا مشکلات فنی در فرآیند بهروزرسانی با موفقیت انجام نشود، که میتواند منجر به ایجاد خطاها یا عملکرد نادرست در وبسایت شما شود.
بروزرسانی یک افزونه وردپرس ممکن است به دلایل مختلفی اشتباه شود، از جمله:
- تضاد با نسخهی وردپرس: افزونهها برای نسخههای خاصی از وردپرس طراحی شدهاند، بنابراین اگر یک افزونه با نسخهی فعلی وردپرس شما سازگار نباشد، بهروزرسانی آن ممکن است به مشکلاتی منجر شود.
- تضاد با سایر افزونهها یا قالب: برخی از افزونهها یا قالبها ممکن است با یکدیگر تضاد داشته باشند. بهروزرسانی یک افزونه ممکن است باعث ایجاد تضاد با سایر افزونهها یا قالب وبسایت شما شود.
- مشکلات در کد افزونه: اگر افزونهای مشکلاتی در کدهای خود داشته باشد، بهروزرسانی آن ممکن است باعث بروز مشکلات جدید یا تضاد با دیگر قسمتهای وبسایت شما شود.
- عدم تطابق با تغییرات در وردپرس: وردپرس به طور مداوم بهروزرسانی میشود و تغییراتی در ساختار و عملکرد آن اعمال میشود. اگر یک افزونه با تغییرات جدید وردپرس تطابق نداشته باشد، ممکن است بهروزرسانی آن با مشکل مواجه شود.
- مشکلات در فرآیند بهروزرسانی: در برخی موارد، مشکلات فنی یا شبکه میتوانند باعث شود که فرآیند بهروزرسانی یک افزونه بهصورت ناقص انجام شود یا خراب شود.
بهتر است قبل از بهروزرسانی هر افزونه، از پشتیبانی کامل اطمینان حاصل کنید و در صورت امکان این عملیات را در محیط تستی انجام دهید تا مشکلات احتمالی را قبل از اعمال بهروزرسانی بر روی وبسایت اصلی تشخیص دهید.
وقتی بهروزرسانیهای افزونه وردپرس اشتباه میشود چه باید کرد؟
کارهایی وجود دارد که می توانیم برای رفع این مشکلات و حتی آماده شدن برای آنها انجام دهیم. بیایید یک نگاهی بیندازیم:
یک محیط صحنه سازی یا محلی را تنظیم کنید
محیط صحنه سازی چیست؟ این در اصل یک کپی دقیق از وب سایت شما (پایگاه داده، تم ها، پلاگین ها، رسانه ها و غیره) است که می توانید برای اهداف آزمایشی استفاده کنید. به عنوان مثال، ممکن است از یک محیط استیج استفاده کنید تا مطمئن شوید که جدیدترین نسخه WooCommerce با سایت شما کار می کند. می توانید ووکامرس را به آخرین نسخه ارتقا دهید و سایت خود را به طور کامل تست کنید تا مطمئن شوید همه چیز همانطور که باید کار می کند. جنبه کلیدی این است که شما دور از دید عموم آزمایش می کنید. بنابراین، حتی اگر چیزی در هنگام ارتقا خراب شود، دیگر نگران دیدن بازدیدکنندگان سایت خود نخواهید بود.
محیط های مرحله بندی توسط برخی از میزبان های وب ارائه می شود. اگر شما این قابلیت را ارائه نمیدهد، میتوانید خودتان یکی ایجاد کنید یا از یک محیط مرحلهبندی محلی در رایانهتان استفاده کنید که نرمافزارهایی مانند WampServer (برای ویندوز) یا MAMP (برای Mac) را اجرا میکند.
پشتیبان گیری کنید
اگر محیط مرحلهبندی ندارید، قبل از انجام بهروزرسانی، از پایگاه داده و محتویات پوشه /wp-content/plugins/ خود نسخه پشتیبان تهیه کنید. اگر مدتی است سایت خود را به روز نکرده اید، این امر به ویژه مهم است. کلا بهتر است بکاپ گیری منظم داشته باشید تا اگر به هر علت دیگر سایت با مشکل مواجه شد امکان برگشت سایت را داشته باشید.
این به شما امکان می دهد تا به راحتی یک افزونه مشکل ساز را با نسخه قبلی جایگزین کنید. در بیشتر مواقع، این کار شما را از گیر کردن خلاص می کند. با این حال، به روز رسانی های گاه به گاه افزونه وجود دارد که تغییرات قابل توجهی در پایگاه داده شما ایجاد می کند. اگر اینطور است، میتوانید پایگاه داده پشتیبانگیری شده خود را بازیابی کنید، سپس افزونه را به نسخه قبلی برگردانید.
7 پلاگین عالی بکاپ گیری وردپرس را می توانید از این لینک مطالعه نمایید.
رفع یک بهروزرسانی متوقف شده
ممکن است متوجه شده باشید که در حین بهروزرسانی یک افزونه، قالب یا خود وردپرس، سایت شما پیامی را نشان میدهد که به طور خلاصه «به دلیل تعمیر و نگهداری در دسترس نیست.» پس از تکمیل بهروزرسانی، همه چیز به حالت عادی باز میگردد.
هر چند وقت یکبار، روند به روز رسانی ممکن است با شکست مواجه شود. این باعث می شود هر دو قسمت جلویی و بک اند سایت شما غیر قابل دسترسی باشند. خوشبختانه، هنگامی که به روز رسانی پلاگین با شکست مواجه می شود، راه حل آسانی وجود دارد.
به سادگی FTP را وارد وب سایت خود کنید (یا از مدیر فایل میزبان وب خود استفاده کنید) و به پوشه ای که وردپرس در آن نصب شده است بروید. به دنبال فایلی به نام “.maintenance” بگردید (به “.” در نام فایل توجه کنید) و آن را از سرور حذف کنید.
اکنون مرورگر خود را بهروزرسانی کنید و میتوانید دوباره به همه چیز دسترسی داشته باشید. به اطراف نگاه کنید و مطمئن شوید که همه چیز به درستی کار می کند. سپس می توانید دوباره فرآیند به روز رسانی را اجرا کنید.
غیرفعال کردن افزونه ها
غیرفعال کردن همه افزونه ها (یا حداقل آنهایی که به تازگی به روز شده اند) راه حل دیگری است که می توانید اجرا کنید. یک پلاگین را فعال کنید، سایت را تست کنید و تکرار کنید.
هنگامی که افزونه متخلف را پیدا کردید، می توانید با حذف نسخه جدید از طریق FTP و آپلود نسخه قدیمی به جای آن، به نسخه قبلی برگردید.
مراقب هرگونه ارتقای پایگاه داده که ممکن است در حین ارتقا رخ داده باشد، باشید. آنها ممکن است از شما بخواهند که یک نسخه پشتیبان از پایگاه داده را بازیابی کنید.
نکته: اگر به یک نسخه قدیمی از یک افزونه در مخزن پلاگین وردپرس نیاز دارید، معمولاً می توانید با کلیک بر روی تب Developers در صفحه افزونه، یکی از آن ها را بگیرید.
راه حل ها به صورت خلاصه
وقتی بهروزرسانیهای افزونه وردپرس اشتباه میشود چه باید کرد؟ اگر بهروزرسانیهای افزونهها در وردپرس بهطور اشتباه انجام شده باشد و این باعث ایجاد مشکلاتی در وبسایت شده باشد، میتوانید مراحل زیر را دنبال کنید:
- بازگردانی پشتیبان: اگر قبل از بهروزرسانی پشتیبان گرفتهاید، میتوانید از آن برای بازگردانی وضعیت قبلی وبسایت استفاده کنید.
- افزونهها را غیرفعال کنید: اگر مشکل از بهروزرسانی یک یا چند افزونه بوده است، افزونهها را از طریق پنل مدیریت وردپرس غیرفعال کنید.
- استفاده از حالت امن: در برخی موارد، وردپرس از حالت امن استفاده میکند که به شما اجازه میدهد تا به مشکل برخورده و افزونهها یا قالبها را از طریق پنل مدیریت غیرفعال کنید.
- بررسی و آزمایش: افزونهها و قالبهای وردپرس معمولاً برای نسخههای خاصی از وردپرس طراحی میشوند. بنابراین، مطمئن شوید که نسخه فعلی وردپرس شما با نسخههای افزونهها و قالبهای خود سازگار است.
- پشتیبانی فنی: در صورتی که نمیتوانید مشکل را برطرف کنید، بهتر است با تیم پشتیبانی فنی وردپرس یا توسعهدهندگان افزونه تماس بگیرید تا راهنمایی لازم را دریافت کنید.
همچنین، اطمینان حاصل کنید که همواره پیش از بهروزرسانی هر چیزی (وردپرس، افزونهها، یا قالب)، پشتیبانی از وبسایت خود را بهروز کرده و از امکانات پشتیبانی و بازگردانی استفاده کنید.
برای دریافت مشاوره و سفارش طراحی سایت با ما در ارتباط باشید.
نکته پایانی
وقتی بهروزرسانیهای افزونه وردپرس اشتباه میشود چه باید کرد؟ نکته پایانی این است که اگرچه بهروزرسانی یک افزونه هرگز آسانتر نبوده است، اما همچنان باید از این واقعیت آگاه باشیم که اتفاقات بدی ممکن است در زمانی رخ دهد که انتظارش را نداریم.
در بیشتر موارد، راهی برای رفع هر گونه مشکلی که به دلیل ارتقاء افزونه رخ می دهد وجود دارد. بازگشت به نسخه قبلی معمولاً یک راه حل به اندازه کافی آسان است.
با این حال، بهترین راه برای جلوگیری از مشکلات، فعال بودن است. در صورت امکان برای به روز رسانی از طریق یک سرور مرحله بندی آماده شوید. در مورد پشتیبان گیری از پایگاه داده خود از طریق یک افزونه یا میزبان وب خود اقدام نمایید.
درباره رایانیتا
رایانیتا ارائه دهنده انواع خدمات طراحی وبسایت، اپلیکیشن و دیجیتال مارکتینگ!
سایر نوشته های رایانیتا
دیدگاهتان را بنویسید