دروپال یا وردپرس کدام را انتخاب کنیم؟
در این مقاله از رایانیتا می خواهیم به اینکه دروپال یا وردپرس کدام را انتخاب کنیم، بپردازیم. در حالی که وردپرس و دروپال هر دو سیستم مدیریت محتوای محبوبی هستند. تفاوت های واضحی وجود دارد که قبل از انتخاب باید از آن ها آگاه باشید. تا بتوانید بهترین گزینه را با توجه به نیازتان انتخاب نمایید. با وجود جایگاه دروپال به عنوان یک CMS برتر اما شایعاتی مبنی بر پیچیدگی بیش از حد و کاربر پسند نبود وجود دارد.
دروپال و وردپرس اغلب به هم متصل می شوند. زیرا در بسیاری از موارد مشترک هستند. هر دو اوپن سورس و به صورت رایگان در دسترس هستند. دارای کتابخانه وسیعی از افزونه ها و ماژول ها برای افزودن قابلیت های بیشتر هستند. از طرفداران وفادار کاربران و توسعه دهندگان برخوردارند. وردپرس و دروپال هر دو ابزار فوق العاده ای هستند. برای انواع مختلف وب سایت ها ایده آل هستند. اما دروپال و وردپرس نیز از جهات عمده ای متفاوت هستند. نیازهای وب سایت شما نقشی را ایفا می کند که در آن CMS بیشترین اهمیت را برای شما دارد. با ما در ادامه مقاله دروپال یا وردپرس کدام را انتخاب کنیم، همراه باشید. تا این دو را بیشتر بررسی کنیم.
اگر تصمیم گرفتید جهت توسعه کسب و کار خود وب سایتی راه اندازه کنید که توانایی رقابت و پشت سر گذاشتن رقبا شما را نیز داشته باشد. پیشنهاد می کنیم حتما یک سری به صفحه سفارش طراحی سایت رایانیتا بزنید. همچنین می توانید از مشاوره تخصصی رایگان توسط کارشناسان ما بهره مند شوید.
وردپرس چیست؟
وردپرس یکی از CMS های محبوب جهان است. 35 درصد از وب سایت های موجود در اینترنت را تغذیه می کند. این یک نرم افزار انتشار وب است که برای ایجاد وب سایت طراحی شده است. وردپرس تم ها و افزونه های متعددی که به شما امکان می دهد. می توانید وب سایت خود را به راحتی بسازید، به همین دلیل بسیار مورد استقبال قرار گرفته است. وردپرس بسیار انعطاف پذیر و مقیاس پذیر است. به کاربران امکان می دهد هر نوع وب سایتی را به راحتی بسازند. در حالی که استفاده از این CMS بسیار آسان تلقی می شود. اما برای اجرای به روزرسانی ها یا انجام کارهای پیشرفته تر ممکن است به برخی دانش فنی نیاز داشته باشید.
مزایا وردپرس
- قابل انعطاف و تنظیم: از جمله بزرگترین مزایای وردپرس، انعطاف پذیری آن در افزودن ویژگی های بیشتر و ایجاد وب سایت شما دقیقا همانطور که می خواهید باشد. برای توسعه دهندگان، این نرم افزار اوپن سورس کنترل کامل بر روی کد را برای نیازهای تجاری ارائه می دهد.
- ادغام شخص ثالث: همچنین با تعدادی از برنامه های شخص ثالث مانند ActiveCampaign ،Mailchimp ،Zendesk و غیره ادغام می شود.
- به روز رسانی خودکار: با وردپرس، می توانید پیکربندی به روز رسانی خودکار را انتخاب کنید. تا نگران این موضوع نباشید.
- پشتیبانی و منابع آنلاین: وردپرس به عنوان یکی از پرکاربردترین CMSها در جهان، از تعدادی منابع آنلاین و حتی چت زنده بهره می برد.
معایب وردپرس
- برخی از دانش فنی ترجیح داده می شود: در حالی که برای استفاده از وردپرس توسعه دهنده ضروری نیست. داشتن برخی از دانش های فنی راحت تر است. زیرا انجام تعمیر و نگهداری ممکن است در ابتدا کمی پیچیده به نظر برسد.
- امنیت: مهم است بدانید که وردپرس مسائل امنیتی را ارائه می دهد، که بیشتر آن ها مربوط به افزونه ها است. در سال 2018، 90 درصد از وب سایت های هک شده توسط CMS بر روی وردپرس میزبانی شده اند.
دروپال چیست؟
دروپال یک CMS اوپن سورس استف که در سال 2001 ایجاد شد. در حال حاضر 1.4 درصد از کل وب سایت های موجود در اینترنت از آن استفاده می کنند. در ابتدا به عنوان یک گردآورنده وب سایت تصور می شد. به یک پلتفرم توسعه وب سایت بسیار شخصی و قابل برنامه ریزی با ماژول ها (معادل افزونه های وردپرس) تبدیل شده است. توسعه دهندگان وب می توانند از آنها برای ایجاد ابزارهای چاپ وب سفارشی استفاده کنند.
مزایا دروپال
- کد رایگان و اوپن سورس: دروپال کاملا رایگان است. کد سیستم باز است، به این معنی که کاربران می توانند آن را با توجه به نیاز خود ویرایش کنند.
- امنیت: جدای از جنبه های قابل تنظیم، نقطه قوت دروپال در مقایسه با وردپرس سطح امنیتی است که ارائه می دهد. آن را به یک CMS محبوب برای نهادهای دولتی و سایر سازمان های وسواس امنیتی تبدیل می کند. دروپال 2 درصد از وب سایت هک شده را به خود اختصاص داده است. سهم بازار آن 4.7 درصد است که نسبتا کم است.
- انواع محتوا: بسیاری از انواع محتوا را می توان در وب سایت شما ادغام کرد. صفحات اطلاعاتی، انجمن ها، اخبار، نظرسنجی ها، پست های وبلاگ و غیره.
- طبقه بندی انعطاف پذیر: طبقه بندی یک کلمه پیچیده است. به این معنی که می توانید محتوا را در دسته های مختلف گروه بندی کنید. زیر بخش های وب سایت گروهی، مقالات ارسال شده در وبلاگ، برگه های اطلاعاتی و غیره همچنین می توانید مدیریت کنید که کدام کاربران قادر به دسترسی و ویرایش بخش های محتوای خاص و موارد دیگر هستند.
- محتوای چند زبانه: در حالی که سایر سیستم های مدیریت محتوا مانند وردپرس نیاز به استفاده از افزونه برای داشتن وب سایت چند زبانه دارند. دروپال دارای قابلیت چند زبانه در هسته است.
معایب دروپال
- موضوعات: از جنبه منفی، برخی از کاربران دروپال از مجموعه تم های ناکافی ارائه شده توسط CMS ناامید شده اند. این به این دلیل است که دروپال مورد استفاده قرار نمی گیرد. شما باید مایل باشید و بتوانید کد را برای ایجاد یک موضوع سفارشی ویرایش کنید.
- به روزرسانی ها: به روز رسانی های امنیتی مداوم آن می تواند برای بسیاری از کاربران دردسرساز باشد. زیرا حرکت در آن ها همیشه آسان نیست و به زمان نیاز دارد.
- پیچیدگی: دروپال برای متخصصان وب طراحی شده است. بدین معنی که اگرچه هرکسی می تواند از آن استفاده کند. اگر دانش فنی نداشته باشید، با مشکل روبرو خواهید شد. رابط کاربری آن نیز چندان بصری نیست و منحنی یادگیری را بسیار شیب دار می کند.
تفاوت های دروپال و وردپرس
حال که یک دید کلی نسبت به هر کدام از این CMS ها رسیدیم. بیابید برخی از تفاوت های این دو را با هم مقایسه کنیم.
1- عملکرد
دروپال و وردپرس هر دو CMS عالی هستند، اما تجربه آن بسیار متفاوت است. هنگام نصب، وردپرس قبلا پیکربندی شده است تا صاحبان سایت بتوانند بلافاصله وارد شوند. شروع به ایجاد محتوا کنند. بنابراین خارج از جعبه، وردپرس آماده است تا سریع کار کند. همچنین امتحان تم های اضافی آسان است.
در حالی که دروپال برای وبلاگ نویسی عالی است. همیشه کمی مفیدتر بوده و فرضیات کمتری را برای صاحبان سایت در نظر گرفته است. بنابراین برای پیکربندی برخی از عملکردهای اصلی به زمان نیاز دارد. با این وجود، سفارشی کردن انواع محتوا و زمینه ها در هسته دروپال تعبیه شده است. در حالی که وردپرس برای سفارشی سازی نیاز به افزونه های اضافی دارد.
دروپال با ویژگی هایی مانند طبقه بندی ها، انواع محتوا، بلوک ها و نماهای درونی انعطاف پذیرتر است. اما درک نحوه استفاده از آن ها نیاز به کار زیادی دارد. این امر در مورد استفاده از دروپال منحنی یادگیری ایجاد می کند. اما در نهایت قدرت بیشتری را برای پلتفرم و کاربران آن فراهم می کند.
2- انعطاف پذیری
بسیاری از افراد کار با وردپرس را انتخاب می کنند. زیرا یافتن و نصب افزونه برای همه چیز از سئو تا رسانه های اجتماعی و موارد دیگر آسان است. نسخه افزونه های دروپال ماژول ها نامیده می شود که رایگان هستند. شامل بسیاری از عملکردهایی هستند که با استفاده از افزونه های وردپرس در دسترس هستند. در دروپال برای نصب یا به روزرسانی هر ماژول به توسعه دهنده نیاز دارید.
دروپال تمایل دارد با یک ماژول واحد برای هر مقصدی کار کند. اغلب یا به Drupal Core تبدیل می شود. به طوری که تقریبا در مورد موارد استفاده آن در همه جا وجود دارد. از سوی دیگر، وردپرس رقابت تجاری بین افزونه های مختلفی را که کار مشابهی را انجام می دهند تشویق می کند. مشوق پولی گاهی اوقات می تواند آن ها را نسبت به معادل دروپال کاربر پسندتر کند. اما مانع از حل مشکل وردپرس بر روی بهترین و رایگان ترین راه حل داخلی یا رسمی می شود.
3- سهولت استفاده
استفاده از دروپال سخت نیست، اما یادگیری نحوه استفاده از آن دشوار است. نیاز به تجربه فنی بیشتری نسبت به وردپرس دارد. اما قادر است سایت های پیشرفته تری تولید کند. اگر دانش محدودی در مورد توسعه وب سایت دارید. درک وردپرس راحت تر است. دروپال و وردپرس دارای انجمن های کاربر فعال هستند که برای ارائه اسناد و پاسخ به سوالات در دسترس هستند.
در بسیاری از موارد، توسعه دهنده یک سایت وردپرس را ایجاد و سفارشی می کند. سپس آن را برای مدیریت سایت به مشتری تحویل می دهد. این کاربر پسند است و دارای یک رابط مدیریت بصری است که مدیریت یک وب سایت تقریبا غریزی است. افزودن تصاویر، فایل های صوتی یا تصویری و اسناد و PDF ها به محتوا ساده است. به صورت خودکار سبک های عکس العمل پاسخگو به تصاویر داده می شود تا به طور مناسب با عرض پنجره مرورگر یا دستگاه تلفن همراه سازگار شود. وردپرس حتی آدرس های ویدئویی را به صورت تعبیه شده در صفحه ارائه می دهد. در حالی که همیشه این نوع ویژگی های کاربر پسند را نداشت ، محتوای سایتهایی که در آخرین نسخه های دروپال توسعه یافته اند نیز می تواند توسط مشتری مدیریت شود.
4- امنیت
امنیت یکی از بزرگترین تفاوت های دروپال و وردپرس است. در حالی که دروپال و کل جامعه منبع باز سهم خود را از ترس های امنیتی مشاهده کرده اند. این پلت فرم دارای امنیت در سطح سازمانی است. گزارشات امنیتی عمیقی ارائه می دهد.
دروپال به داشتن یک تیم امنیتی داوطلب و مجموعه ای استاندارد از سیاست ها و رویه ها برای برخورد با مسائل امنیتی معروف است. به عنوان مثال، توصیه های امنیتی به طور معمول در صفحه امنیتی دروپال برای هسته دروپال و همچنین پروژه های مشارکت داده می شود. برای مشتریان سازمانی با نیازهای امنیتی خاص تنظیمات برای افزایش امنیت برنامه دروپال در دسترس است.
وردپرس به طور سنتی در برابر هکرها و حملات دیگر آسیب پذیرتر است. زیرا بسیاری از افزونه هایی که وردپرس را بسیار قدرتمند می کند. می تواند سیستم را به مشکلات احتمالی باز کند. مسائل امنیتی وردپرس اغلب از طریق آسیب پذیری هایی که در افزونه ها مورد سوء استفاده قرار می گیرند، معرفی می شوند.
در هسته وردپرس، افزونه ها و موضوعات نصب شده را می توان با کلیک یک دکمه از طریق داشبورد به روز کرد. اما در حالی که انعطاف پذیری را از نظر غیر توسعه دهندگان افزایش می دهد. از نظر امنیتی به طور همزمان ریسک بیشتری را ایجاد می کند. هرچه افزونه های شخص ثالث بیشتری استفاده کنید. وابستگی بیشتری به آن اشخاص ثالث خواهید داشت که با ارائه به روزرسانی های به موقع، کد آن ها را ایمن نگه می دارند.
خیلی از مخاطبین شما به خوبی می دانند چگونه از طریق مجازی شما را بیابند. اما اگر نیاز به مراجعه فیزیکی بود چطور باید شما را بیابند؟ راحت ترین کار استفاده از افزونه های گوگل مپ در وب سایت خود است. پیشنهاد می کنیم جهت آشنایی با بهترین این دسته از افزونه ها به مقاله زیر مراجعه نمایید.
سخن پایانی
انتخاب CMS مورد نیاز شما بستگی به میزان پیچیدگی دارد که باید برای آن برنامه ریزی کنید. به طور کلی، دروپال قدرتمند و انعطاف پذیر است. در دست راست، می توانید راه حل های منحصر به فرد و موثر برای برآوردن نیازهای خود ایجاد کنید.اگر به دنبال وب سایتی برای پشتیبانی از وبلاگ یا مشاغل کوچک هستید. رابط کاربری ساده و آسان وردپرس به شما خدمات بهتری می دهد. در حالی که وردپرس دارای سایت هایی در سطح سازمانی است. دروپال برای سایت های پیچیده و بسیار سفارشی که برای سازماندهی به مقیاس پذیری و مقدار زیادی محتوا نیاز دارند ایده آل است. امیدواریم مقاله دروپال یا وردپرس کدام را انتخاب کنیم کمک لازم را به شما کرده باشد. خوش حال می شویم تجربیات خود را در مورد هر کدام از CMS ها با ما به اشتراک بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید