4 دلیل شکست کسب و کارهای کوچک
در این مقاله از رایانیتا می خواهیم به بررسی 4 دلیل شکست کسب و کارهای کوچک بپردازیم. تا با علل عدم موفقیت کسب و کار های کوچک آشنا شویم. هر چقدر هم که در مورد رمزهای موفقیت صحبت کنیم. تا دلایل شکست را نشناسیم همچنان عین سایه به دنبال ماست. هر کدام از این دلایل می تواند عامل شکست یک کسب و کار باشد. لذا شناخت آن ها دارای اهمیت است.
اداره یک کسب و کار برای افراد ضعیف نیست. کارآفرینی ذاتا مخاطره آمیز است. صاحبان کسب و کارهای موفق باید این توانایی را داشته باشند که خطرات مربوط به شرکت را کاهش دهند. همزمان محصول یا خدمات را با قیمتی مطابق با سطح تقاضای مصرف کننده به بازار عرضه کنند.
در حالی که تعدادی از کسب و کارهای کوچک در طیف وسیعی از صنایع وجود دارند. عملکرد خوبی دارند، دائما سودآور هستند. 20 درصد از کسب و کارهای کوچک در سال اول شکست می خورند. 50 درصد تا 5 سال و تنها 33 درصد به 10 سال می رسند. پس برای محافظت از یک کسب و کار جدید و تازه تاسیس شده، باید بدانید چه چیزی می تواند منجر به شکست کسب و کار شود. چگونه می توان هر مانعی را به طور کلی مدیریت یا اجتناب کرد. با ما در ادامه مقاله 4 دلیل شکست کسب و کارهای کوچک همراه باشید.
در دنیای امروز طراحی سایت یکی از موارد ضروری برای هر کسب و کاری است. درواقع وبسایت به نوعی هویت شما محسوب می شود. پیشنهاد می کنیم جهت دریافت مشاوره تخصصی رایگان در این زمینه به صفحه “سفارش سایت” یک سری رایانیتا بزنید.
شکست کسب و کارهای کوچک
خب صاحبان کسب و کارهای موفق باید توانایی كاهش خطرات خاص شركت را داشته باشند. به صورت همزمان باید بتوانند یک محصول یا خدمات را با یک نقطه قیمتی متناسب با سطح تقاضای مصرف كننده به بازار عرضه كنند. تعدادی از کسب و کارهای کوچک در طیف گسترده ای از صنایع وجود دارند که عملکرد خوبی دارند. این کسب و کارها به طور مداوم سودآور هستند و مشکل خاصی ندارند. اما آن ها تنها دسته کوچکی از کسب و کارهای کوچک هستند.
برای حفاظت از کسب و کارهای تازه تاسیس شده، لازم است درک کنیم که چه چیزی می تواند منجر به شکست در بیزینس شود. همچنین باید درک کنیم که چگونه می توان به طور کلی جلوی هر مانعی ایستاد یا از آن اجتناب کرد. در ادامه 4 دلیل شکست کسب و کارهای کوچک را با هم مرور می کنیم. مهم ترین دلایلی که می توان برای شکست کسب و کارهای کوچک نام برد، موارد زیر هستند:
- کمبود سرمایه یا بودجه
- مدیریت نامناسب
- زیرساخت یا مدل کسب و کار معیوب
- بازاریابی ناموفق
1- مسائل مالی
در زمینه مسائل مالی چند مشکل رایج وجود دارد که در زیر می آیند.
کمبود بودجه
دلیل اصلی عدم موفقیت کسب و کارهای کوچک، کمبود بودجه یا سرمایه در گردش است. در بیشتر موارد، صاحب کسب و کار از نزدیک می داند که برای ادامه کار روزمره، از جمله حقوق و دستمزد کارکنان، چه مقدار پول لازم است. این هزینه ها شامل پرداخت هزینه های سربار ثابت و متغیر مانند اجاره و آب و برق و پرداخت به موقع فروشندگان خارج از کسب و کار می باشد. با این حال، صاحبان شرکت های شکست خورده کمتر با میزان درآمد حاصل از فروش محصولات یا خدمات سازگار هستند. این قطع ارتباط منجر به کمبود بودجه می شود. می تواند به سرعت یک کسب و کار کوچک را از کار بیاندازد.
قیمت گذاری نامناسب روی محصولات
دلیل دوم صاحبان کسب و کاری هستند که در قیمت گذاری محصولات و خدمات دقت و حساسیت کافی به خرج نمی دهند. برای غلبه بر رقابت در صنایع بسیار اشباع شده. شرکت ها ممکن است کالا یا خدماتی را بسیار ارزان تر از پیشنهادات مشابه قیمت گذاری کنند. هدفشان نیز این است که مشتریان جدید را فریب دهند. در حالی که این استراتژی در برخی موارد موفقیت آمیز است. کسب و کارهایی که در نهایت درهای خود را می بندند. کسب و کارهایی هستند که قیمت محصول یا خدمات را برای مدت طولانی بیش از حد پایین نگه می دارند. وقتی هزینه های تولید، بازاریابی و تحویل بیش از درآمد حاصل از فروش جدید باشد. کسب و کارهای کوچک چاره ای جز تعطیلی ندارند.
تامین سرمایه نامناسب
شرکت های کوچک در مرحله راه اندازی می توانند از طریق دریافت سرمایه به منظور ارائه محصول جدید به بازار، تامین بودجه توسعه یا پرداخت هزینه های جاری بازاریابی با چالش هایی روبرو شوند. در حالی که شتاب دهنده ها، سرمایه گذاران خطر پذیر و وام های بانکی متعارف از منابع مالی موجود برای مشاغل کوچک هستند. اما هر شرکتی جریان درآمد یا مسیر رشد مورد نیاز برای تامین بودجه عمده از آن ها را ندارد. بدون هجوم بودجه برای پروژه های بزرگ یا نیازهای مداوم سرمایه در گردش، کسب و کارهای کوچک مجبورند درهای خود را ببندند.
برای کمک به کسب و کارهای کوچک در مدیریت موانع تامین مالی، صاحبان کسب و کارها ابتدا باید بودجه ای واقع بینانه برای فعالیت های شرکت در نظر بگیرند. مایل به تهیه مقداری سرمایه از خزانه خود در مرحله شروع یا گسترش باشند. قبل از اینکه بودجه در واقع لازم باشد. تحقیق و ایمن سازی گزینه های تامین مالی از چندین محل ضروری است. وقتی زمان دستیابی به بودجه فرا می رسد. صاحبان کسب و کار باید از قبل منابع مختلفی داشته باشند که می توانند از آن ها برای سرمایه استفاده کنند.
در این روزهای کرونایی دورکاری رونق بسیاری پیدا کرده است. اما برای اینکه بازدهی کارکنان کاهش نیابد. بهتر است از ابزارهایی جهت کمک استفاده شود. پیشنهاد می کنیم جهت آشنایی با بهترین این ابزارها که به تیم ها کمک می کند از راه دور راندمان خود را نه تنها حفظ کنند. بلکه آن را افزایش دهند. مقاله زیر را حتما مطالعه نمایید.
2- مدیریت نامناسب
دلیل متداول دیگر در عدم موفقیت کسب و کارهای کوچک، مدیریت نامناسب است. به صورتی که کمبود قدرت کسب و کار از طرف تیم مدیریت یا صاحب کسب و کار باعث شکست کل کار می شود. در برخی موارد، صاحب کسب و کار تنها فرد در سطح ارشد شرکت است. به ویژه هنگامی که کسب و کارها در یکی دو سال اول فعالیت خود است. همین امر می تواند باعث شکست کسب و کار شود.
ممکن است مهارت های لازم برای ایجاد و فروش یک محصول یا خدمات مناسب را داشته باشد. اما آن ها اغلب فاقد ویژگی های یک مدیر قوی هستند. وقت کافی برای نظارت بر سایر کارکنان را ندارند. بدون داشتن یک تیم مدیریت اختصاصی، صاحب کسب و کار پتانسیل بیشتری برای سو مدیریت جنبه های خاص بیزینس اعم از مالی، استخدام یا بازاریابی دارد.
صاحبان کسب و کار هوشمند فعالیت هایی را که در آن عملکرد خوبی ندارند. یا وقت کمی برای انجام موفقیت آمیز آن ها دارند، برون سپاری می کنند. تیم مدیریتی قوی یکی از اولین مواردی است که یک شرکت کوچک برای ادامه فعالیت در آینده به آن نیاز دارد. برای صاحبان کسب و کار مهم است که خیالشان از سطح درک هر مدیر در مورد عملکرد کسب و کار، کارمندان فعلی و آینده و محصولات یا خدمات راحت باشند.
3- مدل کسب و کار معیوب
کسب و کارهای کوچک معمولا قبل از شروع کار، از اهمیت برنامه ریزی موثر کسب و کار چشم پوشی می کنند. یک بیزینس پلن مناسب باید حداقل شامل موارد زیر باشد:
- شرح واضحی از کسب و کار
- نیازهای فعلی و آینده کارمندان و مدیریت
- فرصت ها و تهدیدها در بازار گسترده تر
- نیازهای سرمایه ای، از جمله جریان نقدی پیش بینی شده و بودجه های مختلف
- ابتکارات بازاریابی
- تحلیل رقبا
صاحبان کسب و کارهایی که قبل از شروع فعالیت ها نتوانند از طریق یک برنامه ریزی دقیق نیازهای کسب و کار را برطرف کنند. شرکت ها خود را برای چالش های جدی راه اندازی می کنند. به همین ترتیب، کسب و کارهایی که به طور منظم یک بیزینس پلن اولیه را مرور نمی کند. یا شرکتی که آماده سازگاری با تغییرات بازار یا صنعت نیست. در طول مسیر خود با موانع بالقوه غیرقابل حلی روبرو می شود.
برای جلوگیری از مشکلات مرتبط با بیزینس پلن ها، کارآفرینان باید قبل از تاسیس شرکت درک درستی از صنعت و رقابت خود داشته باشند. بیزینس پلن و زیرساخت های خاص یک شرکت باید مدت ها قبل از ارائه محصولات یا خدمات به مشتریان ایجاد شود. همچنین جریان های درآمد بالقوه باید از قبل خیلی واقع بینانه پیش بینی شوند. ایجاد و حفظ یک بیزینس پلن برای اداره طولانی مدت یک شرکت موفق، امری کلیدی است.
4- مشکلات بازاریابی
صاحبان کسب و کار معمولا از نظر سرمایه مورد نیاز، رسیدن به چشم انداز و پیش بینی دقیق نسبت تبدیل، خود را برای نیازهای بازاریابی یک شرکت آماده نمی کنند. هنگامی که شرکت ها هزینه کل کمپین های بازاریابی اولیه را دست کم می گیرند. تامین مالی یا هدایت مجدد سرمایه از سایر بخش های تجاری برای جبران کمبود این امر دشوار است. از آنجا که بازاریابی جنبه اساسی هر بیزینس در مراحل اولیه است. لازم است شرکت ها اطمینان حاصل کنند که بودجه های واقعی را برای نیازهای فعلی و آینده بازاریابی ایجاد کرده اند.
به همین ترتیب، داشتن پیش بینی های واقع بینانه از نظر میزان دسترسی مخاطبان و نسبت تبدیل فروش برای موفقیت در کمپین بازاریابی حیاتی است. کسب و کارهایی که این جنبه های استراتژی های بازاریابی صحیح را درک نمی کنند. بیشتر از شرکت هایی که وقت خود را صرف ایجاد و اجرای کمپین های موفق و مقرون به صرفه می کنند، شکست می خورند.
کلام پایانی
حالا پس از شناخت 4 دلیل شکست کسب و کارهای کوچک، با در نظر داشتن موارد فوق، می توانید از بروز چنین مشکلاتی در کسب و کار جلوگیری کنید. در نظر داشته باشید که هر کدام از موارد چهارگانه، از اهمیت خاص خود برخوردار است. پس نادیده گرفتن هر کدام از آن ها می تواند برای یک کسب وکار مشکل آفرین باشد. اگر شما نیز با مشکل اساسی دیگر در تجربیات خود روبرو شدید. لطفا درقسمت نظرات با ما به اشتراک بگذارید.
درباره علی جلالی کوهی فرد
کارشناس مهندسی کامپیوتر از دانشگاه تهران. علاقه مند به حوزه های مختلف هنری و همچنین بازی مافیا هستم ( به خصوص نقش مافیا ساده تا رییس را سفید کنم). علاوه بر کارهای مختلف در حوزه کامپیوتر، مدتی را به دلالی خودرو گذراندم و در این زمینه اطلاعاتی دارم. در نهایت :«چندانک خواهی درنگر در من که نشناسی مرا»
سایر نوشته های علی جلالی کوهی فرد
دیدگاهتان را بنویسید