۷ نکته تولید محتوای ویروسی
محتوای ویروسی یا Viral Content می تواند شامل عکس، فیلم و صدا باشد. در این مقاله از رایانیتا به بررسی ۷ نکته تولید محتوای ویروسی می پردازیم. اگر شما هم روزانه ساعاتی را در اینترنت و یا شبکه های اجتماعی می گذرانید، حتما به محتواهایی برخورد کرده اید که در همه جا پخش شده اند و در اکثر جمع ها درباره ی آن ها به بحث و گفت و گو می پردازند. به این گونه محتواها که شاید ارزش خاصی هم نداشته باشند محتوای ویروسی گفته می شود. اگر توانایی تولید محتوای ویروسی داشته باشید می توانید به سرعت محصولات و خدمات خود را به همه بشناسانید. لازمه ی این کار رعایت یک سری نکات است که دانستن آن ها خالی از لطف نیست. پس با رایانیتا تا انتهای مقاله همراه باشید.
محتوای ویروسی چیست؟
همانطور که در ابتدای مقاله گفته شد، محتوای ویروسی یا به اصطلاح Viral Content به محتوایی گفته می شود که همانند ویروس به سرعت در سطح اینترنت و شبکه های اجتماعی پخش می شود. مخاطب اگر هم نخواهد به دلیل جو برقرار شده در محیط مجبور است حتی اگر محتوا را تا قبل از شنیده شدن در بحث ها و گفت و گو ها ندیده است. هر طور شده آن را پیدا کرده و مشاهده کند. موج محتوای ویروسی بسیار بلند و قوی است به طوری که همه افراد را حتی اگر نخواهند وارد آن شوند را دربر می گیرد. همین خصوصیت این نوع از محتوا باعث شده است که افراد به فکر استفاده از آن برای تبلیغ کسب و کار و محصولات خود بیافتند. شما نیز با رعایت یک سری نکات می توانید به تولید این نوع از محتوا بپردازید.
چرا محتوای ویروسی؟
تصور کنید به جای انجام هزینه های زیاد در زمینه تبلیغات برای جذب مخاطب و فروش محصولات، بتوانید با هزینه کردن بر روی فقط یک محتوا تمام این کارها را انجام دهید. اگر یک محتوای ویروسی اصولی را تولید کنید، زحمت تبلیغات و بازنشر آن بر عهده مخاطب آن محتوا است. به این صورت که محتوای شما اگر جذاب و سرگرم کننده باشد خود مخاطب راغب می شود تا آن را برای دوستان خود نیز ارسال کند. با این روش شما در کمترین زمان ممکن بیشترین بازدید و تبلیغات را خواهید داشت. امروزه قدرت محتوای ویروسی بر همگان آشکار شده است. پس شما هم نباید ساده از کنار انجام این روش عبور کنید. با رعایت نکاتی که در مقاله ۷ نکته تولید محتوای ویروسی گفته می شود می توانید به این مهم دست یابید.
۱) بازنشر مطالب واقعی
سعی کنید هیچ گاه از مطالب غیر واقعی استفاده نکنید. شاید تصور کنید که مخاطبان به خواندن مطالب شگفت انگیز علاقه دارند. این تصور درست است چون برای همه راه رفتن یک انسان روی آب جذاب و دیدنی است. اما به شرطی که این اتفاق واقعی باشد و برای مثال با استفاده از افکت و جلوه های ویژه نباشد. پس باید بر روی این موضوع بسیار حساسیت به خرج دهید. اگر مخاطب برای بار اول با یک تبلیغ ویروسی از شما و برند شما آگاه شود و به واسطه آن قصد استفاده از خدمات شما را داشته باشد. پس از این که بفهمد محتوای شما غیر واقعی و ساختگی است حتما به بازنشر این موضوع می پردازد. این امر برای شما و کسب و کارتان بسیار خطرناک خواهد بود.
۲) استفاده از عکس و ویدیو جذاب
یک تبلیغ جالب را بدون عکس و ویدیو تصور کنید. می بینید که هیچ جذابیتی برای این تبلیغ بدون این عوامل وجود ندارد و صرفا یک متن ساده است. حتی اگر اطلاعات و جزئیات متن جذاب و خواندنی باشند. مخاطب یک محتوا را بدون وجود عکس و ویدیو مشاهده نخواهد کرد و به سادگی از آن خواهد گذشت. پس همیشه سعی کنید اگر حتی توانایی تولید محتوای تصویری و ویدیویی را ندارید از متخصصان این حوزه کمک بگیرید. شما می توانید قبل از نوشتن محتوای خود به ساخت تصویر و یا ویدیو جذاب برای آن بپردازید سپس به سراغ نوشتن محتوا بروید. شک نداشته باشید که این امر در بازنشر محتوای شما بسیار موثر خواهد بود.
اگر اهل دنیای تکنولوژی هستید و می خواهید از اخبار روزانه آن عقب نمانید و می خواهید همیشه بروزباشید. پیشنهاد می کنیم خبرنامه رایانیتا را از دست ندهید. برای مشاهده بخش خبری می توانید ما را در ” رایانیوز ” نیز دنبال نمایید.
۳) نوشتن محتوای کوتاه و غنی
امروزه همه ی ما دنبال سرعت هستیم. می خواهیم در سریع ترین زمان ممکن به مقصود خود برسیم. برای مثال در محتواهای آموزشی اگر طول محتوا خیلی طولانی باشد قطعا افراد کمتری تا انتها به مشاهده آن می پردازند. دلیل این امر هم پیشرفت سریع تر تکنولوژی و افزایش محتواهاست. شما اگر بخواهید در رابطه با یک خرید یک ماشین به تخقیق بپردازید. زمانی که به یک محتوای ۵ هزار کلمه ای از آن می رسید قطعا خواندن آن تا انتها برای شما جذاب نخواهد بود. اما اگر همین محتوا با بخش بندی خوب و خلاصه باشد حتما به خواندن آن ترغیب می شوید. زیرا در مدت زمان کوتاهی مطالبی را که به دنبال آن بودید به شما منتقل می کند. پس سعی کنید که نوشتن محتواهای طولانی را کنار بگذارید و تمرکز خود را بر روی مفید و غنی بودن محتوا بگذارید.
۴) استفاده از اینفوگرافیک های جذاب
حتما هنگام خرید لوازم برقی به برگه ای که نحوه کار با آن را با شکل و متن های کوتاه به شما توضیح داده است برخورد کرده اید. این برگه ها یک نمونه ساده از اینفوگرافیک ها هستند. اینفوگرافیک ها با هدف انتقال مطالب توسط اشکال و تصاویر ساخته می شوند. شما با داشتن یک اینفوگرافیک زیبا و خاص از محصولات و خدمات خود. می توانید در بازنشر آن توسط خوانندگان آن بسیار خوب عمل کنید. اینفوگرافیک شما هرچه ساده تر باشد به صورتی که خواندن آن برای یک بچه ۷ ساله هم کاری نداشته باشد. می توانید مطمین باشید که به احتمال زیاد این مسئله موجب ویروسی شدن آن می شود.
۵) شناخت درست مخاطب
قبل از تولید محتوا بهتر است کمی به مطالعه درباره مخاطبی که قصد دارید برای آن محتوا تولید کنید بپردازید. شما این کار را می توانید با بررسی بازخورد مخاطبان از مطالب مشابه موجود که قصد تولید آن را دارید انجام دهید. همیشه سعی کنید بررسی رفتار و علاقه مندی های مخاطب برای شما جز اولویت ها باشد در غیر این صورت محتوای شما ویروسی نخواهد شد. اگر محتوایی که تولید کردید مورد قبول واقع نشد باید حتما قبل از تولید محتوا مجدد به بررسی بیشتر درمورد خط فکری مخاطبان مد نظرتان بپردازید.
برای این که بهترین جذب را از تبلیغات خود داشته باشید و بتوانید با اطمینان کامل به تبلیغات خود بپردازید. نیازمند دانستن نکته هایی در این زمینه هستید. برای دانستن این نکته ها پیشنهاد می کنیم مقاله زیر را از دست ندهید!!!
۶) تیتر های جذاب
فراموش نکنید که شما برای جلب توجه مخاطب فقط ۳ ثانیه فرصت دارید. اگر نتوانید در این مدت زمان دلیلی برای جذب شدن مخاطب به محتوای خود به او بدهید، قطعا محتوای شما را مشاهده نخواهد کرد. در این حالت است که محتوای شما انتشار نمی یابد یا به اصطلاح شما یک محتوای سوخته خواهید داشت. پس حتما بر روی تیتر های خود زمان صرف کنید و حتی می توانید به بررسی تیتر های جذاب رقیبان خود بپردازید و از آن ها ایده بگیرید.
۷) کمک گرفتن از مخاطبان
شما می توانید با کمک گرفتن از مخاطبان خود و درخواست از آن ها برای بازنشر محتوای خود بپردازید. این امر در صورتی امکان پذیر است که مخاطبان شما از شما مطمین باشند و از خدمات و محصولات شما راضی باشند. شما حتی می توانید با تعیین یک جایزه به ترغیب بیشتر مخاطبان خود بپردازید. فراموش نکنید شما زمانی می توانید این کار را بکنید که از اعتماد مخاطبان خود نسبت به برند و خودتان مطمین هستید.
سخن پایانی
امروزه اینترنت پر از مطالب و تبلیغات شده به حدی که به اصطلاح مخاطبان را با اطلاعات بمباران می کند. برای شناخته شدن و برند سازی در این دوره باید حتما زمان زیادی برای تولید محتوای خود بگذارید تا از دیگران متمایز باشید. امیدواریم از خواندن مقاله ۷ نکته تولید محتوای ویروسی با نحوه ساخت و تولید محتوای ویروسی تا حدی آشنا شده باشید. با بیان نظرات ارزشمند خود در قسمت نظرات ما را خوشحال خواهید کرد. شاد و موفق باشید!
درباره ایوب اخلج
تو کارم خیلی مصمم هستم و اگه بخوام کاریو انجام بدم همه تلاشمو میکنم تا در نهایت بهترین عملکرد رو داشته باشم، عاشق دنیای it هستم و هرچیزی که حس کنم میتونه برام مفید باشه رو شروع میکنم به یادگیری و همیشه خودم رو به روز نگه دارم و سعی میکنم به جای کلمه ی "نمیدونم" از کلمه ی "هنوز نمیدونم" استفاده کنم.
سایر نوشته های ایوب اخلج
دیدگاهتان را بنویسید