فضای کسب و کار پسا کرونا
در این مقاله از رایانیتا می خواهیم به سراغ بررسی فضای کسب و کار پسا کرونا برویم. خب در دوسال گذشته به دلیل شیوع بیماری کرونا در ادامه بسیاری از کسب و کار ها تعطیل شدند. به مرور زمان روش های سنتی فرآیند انجام کاره جای خود را به روش های نوین و جدید دادند. از مخالفان دورکاری کاسته شد. اکثر کسب و کار به سمت دورکاری روی اوردند. آن هایی هم که در برای روش های نوین مقاومت کردند. با درصد نیروی کاری کمتر و البته ضرر به کار خود ادامه دادند. اما براستی که پس از ازبین رفتن شرایط پاندمیک کرونا چه اتفاقی برای کسب و کار ها و روش های نوین رخ می دهد. همه چیز به شرایط سابق باز می گردد؟ یا نه تلفیقی از هر دو می شود؟ با بررسی فرصت ها و تهدید های فضای کسب و کار در دوران پس از کرونا، می توانید با دید بازتر آماده کار شوید. با ما در ادامه مقاله فضای کسب و کار پسا کرونا همراه باشید. تا بیشتر به این موضوع بپردازیم.
دید کلی
شاید شما هم به این مسئله فکر کرده باشید که فضای کسب و کار پسا کرونا با فضای پیش از آن تا حد زیادی متفاوت خواهد بود. دلیل آن هم واضح است. در دوران شیوع کرونا، بسیاری از افراد تجربه دورکاری را کسب کردند. بدین ترتیب احتمالا بسیاری از آن ها به فکر ادامه دادن کار به صورت خانگی یا دورکاری در دوران پسا کرونا خواهند بود. در کنار آن، بسیاری از افراد شغل خود را از دست دادند. یا اینکه به کسب و کار آن ها آسیب های جدی وارد شد. این دسته از افراد نیز احتمالا به فکر بهبود روش های اجرا کار خود خواهند بود تا آسیب پذیری کارشان در مقابل شرایطی مشابه کرونا را کاهش دهند. در کنار این ها، می توانید دلایل دیگری را هم برای متفاوت بودن فضای کسب و کار در دوران پس از کرونا پیدا کنید.
در این شرایط چه باید کرد؟
حالا باید به این سوال پاسخ دهیم: «چه باید کرد؟». به طور کلی سه راه زیر پیش روی همه افراد است.
- به این موضوع اهمیت ندهیم و کار خود را طبق روال قبلی انجام دهیم.
- به دنبال ایجاد تغییراتی در کار خود باشیم.
- شغل خود را به کلی تغییر دهیم و شغلی متناسب تر با فضای کاری پیش رو انتخاب کنیم.
هر کسب و کاری در هنگام ورود به بازار و کسب موفقیت باید یک تحلیل دقیق از بازار و رقبا داشته باشد. تا امکان موفقیت برایش فراهم گردد. مناسب ترین روش برای ارزیابی استفاده از پنج نیروی پورتر است. پیشنهاد می کنیم مقاله زیر را حتما مطالعه نمایید.
1- ادامه دادن همانند روال سابق
شاید در نگاه اول، راه نخست در نظرتان غیر منطقی جلوه کند. اما به هیچ وجه این گونه نیست. چون بسیاری از افراد کارشان در دوران شیوع کرونا از رونق نیافتاده. کار برخی نیز در این دوران بیشتر از قبل سکه شد. مانند فروشگاه های آنلاین یا کسب و کارهای مربوط به مسائل بهداشتی و درمانی. طبیعی است که این دسته از افراد نیازی به ایجاد تغییر نمی بینند. اما اگر شما جزو این دسته نبودید، راه حل دوم و سوم برای شما مناسب تر است. ممکن است احتمال بدهید که کارتان پس از اتمام شیوع کرونا به رونق سابق برگردد. اما در هر صورت فرصت های پیشرفت را نباید از دست بدهید.
2- ایجاد تغییر در شیوه کار یا تغییر شغل
اگر کارتان در دوران کرونا دچار آسیب شده، باید به فکر ایجاد تغییر باشید. این تغییر می تواند در شیوه کار باشد. یا به کلی تغییر شغل باشد. برای این که ببینید کدام اقدام برای کار شما مناسب تر است. ابتدا به فرصت ها و تهدیدهای کسب و کار پسا کرونا می پردازیم.
فرصت ها و تهدید های کسب و کار پسا کرونا
شاید مهم ترین تغییری که در دوران کرونا در فضای کسب و کار ها به وجود آمد، موضوع آنلاین خرید کردن مردم باشد. با اینکه این فضا در سال های قبل نیز به صورت گسترده وجود داشت. اما با شیوع کرونا رشد چند برابری را تجربه کرد. به صورتی که بسیاری از مردمی که تا پیش از آن دفعات خرید آنلاینشان به تعداد انگشتان دست هم نمی رسید. امروز بیشتر نیازهایشان را بدون مراجعه حضوری تامین می کنند. این موضوع مبنای بسیاری از تغییرات فضای کسب و کار در دوران پس از کروناست.
با طولانی شدن شیوع کرونا، مردم با شیوه زندگی خاص این دوران، عادت های جدیدی پیدا کرده اند. طبیعی است که این عادت ها در سبک زندگی بیشتر افراد تا سال های سال باقی خواهد ماند. به خصوص اینکه این عادت ها برای آن ها راحتی و آسودگی بیشتری را نسبت به قبل به ارمغان آورده است. پس دلیلی برای ترک عادت وجود نخواهد داشت.
در نتیجه این تغییرات و بروز عادت های جدید در مردم، فرصت هایی برای کار در دوران پسا کرونا به وجود خواهد آمد. به صورت کلی در این دوران، با توجه به افزایش نیاز مردم به انجام کارها بدون مراجعه حضوری، فرصت ها در بخش هایی به وجود می آید که قابلیت انجام کار برای مشتریان به صورت دور را دور و غیر حضوری را داشته باشند.
مثال هایی از کسب و کارهای مستعد رشد در دوران پسا کرونا
برای این منظور می توان موارد زیر را ذکر کرد:
- بازاریابی های اینترنتی (سایت ها، اپلیکیشن ها و شبکه های اجتماعی) جای روش های قدیمی تر را خواهند گرفت.
- خرید های آنلاین (مواد غذایی، لباس، وسایل خانه و…) درصد بسیاری بیشتری از خرید های افراد را در بر خواهد گرفت.
- پلتفرم های تماشای آنلاین رشد خواهند یافت و تا حدودی جای سینما ها را خواهند گرفت.
- بسیاری از مهندسان به دلیل تجربه دورکاری در دوران کرونا، به فریلنسینگ رو خواهد آورد.
- به دلیل نابودی برخی کارها در دوران کرونا، کسب و کارهای خانگی رواج یافتند. این امر در دوران پسا کرونا نیز ادامه خواهد یافت.
ایجاد یک نظرسنجی که میزان نرخ پاسخ خوبی داشته باشد کمی پیچیده دشوار است. اما وجود آن می توام بسیار برای کسب و کار شما مفید باشد. پیشنهاد می کنیم حتما مقاله زیر را مطالعه نمایید.
تصمیم بگیرید
اکنون پس از بررسی فضای کسب و کار پسا کرونا، باید درمورد آینده کاری خود تصمیم بگیرید. اگر در دوران کرونا آسیبی ندیدید، نیازی به تغییر حس نخواهید کرد. اما اگر آسیب دیده باشید. باید به فکر تغییر بود؛ یا تغییر شغل و یا ایجاد تغییراتی در شیوه کاریتان. انتخاب بین این دو نیز به عهده خودتان است. اگر کارتان قابلیت این را دارد که با وفق دادن خود با شرایط کسب و کاری پسا کرونا پیشرفت کنید. با توجه به هزینه های تغییر شغل، بهتر است در کارتان تغییراتی ایجاد کنید و آن را با توجه به شرایط جدید بهبود دهید. همچنین اگر کسب مهارت های جدید برایتان دشوار است، تغییر شغل برای شما منطقی نیست. اما اگر مشکلات تغییر شغل را ندارید، می توانید به صورت جدی به این مورد هم فکر کنید.
در هر صورت، باید بپذیریم که فضای کسب و کار تغییر کرده و سرعت این تغییر بیشتر هم خواهد شد. با اینکه ممکن است بر خلاف میل ما باشد، اما باید خود را با شرایط جدید تطبیق دهیم. در غیر این صورت بسیاری از فرصت های پیشرفت در کارتان را از دست خواهید داد. پس از امروز به فکر باشید!
درباره علی جلالی کوهی فرد
کارشناس مهندسی کامپیوتر از دانشگاه تهران. علاقه مند به حوزه های مختلف هنری و همچنین بازی مافیا هستم ( به خصوص نقش مافیا ساده تا رییس را سفید کنم). علاوه بر کارهای مختلف در حوزه کامپیوتر، مدتی را به دلالی خودرو گذراندم و در این زمینه اطلاعاتی دارم. در نهایت :«چندانک خواهی درنگر در من که نشناسی مرا»
سایر نوشته های علی جلالی کوهی فرد
دیدگاهتان را بنویسید