۸ دلیل مهم برای یادگیری جاوا اسکریپت
در این مقاله به بررسی ۸ دلیل مهم برای یادگیری جاوا اسکریپت می پردازیم. شاید از خود بپرسید چرا جاوا اسکریپت؟ برای گرفتن جواب خود تا انتهای مقاله با رایانیتا همراه باشید. در دنیای امروز نسبت به گذشته تکنولوژی با پیشرفت چشمگیرش بسیاری از مردم را علاقه مند به حوزه ی IT کرده است. از همین رو انتخاب میان زبان های برنامه نویسی ممکن است برای بسیاری از افراد کمی سخت به نظر برسد. اگر برای شما هم همینطور است پس با ما رایانیتا همراه باشید.
1) قدرت جاوا اسکریپت در طراحی سایت
اگر در جمع برنامه نویسان از جاوا اسکریپت صحبت کنید. قطعا اولین چیزی که به ذهن افراد می رسد استفاده از زبان جاوا اسکریپت در طراحی است. پس می توان گفت اولین جایی که جاوا اسکریپت خودش را ثابت کرده است در زمینه طراحی سایت هست. اگر قصد ورود به دنیای برنامه نویسی و طراحی سایت را دارید ،لازمه ی آن یادگیری زبان جاوااسکریپت است. این زبان در طراحی سایت برای سمت کاربر یا همان فرانت اند (front end) سایت بسیار حیاتی است. اشاره ای به قابلیت این زبان در قسمت فرانت اند خواهیم داشت. همان طور که میدانید یادگیری فرانت اند بر روی سه زبان نشانه گذاری یا همان html، زبان استایل دهی یا همان css و زبان برنامه نویسی جاوااسکریپت مانور میدهد که عملا تبدیل کردن سایت استاتیکی که با html و css نوشته شده است را به یک سایت داینامیک تبدیل میکند.
سایت داینامینک به این معناست که باعث ایجاد تعامل با کاربر میشود. برای مثال هنگامی که کاربر بر روی یک دکمه کلیک کرد اتفاق خاصی رخ دهد. پس یکی از اصلی ترین دلایل یادگیری این زبان دوست داشتنی این است که شما با آن می توانید سایت طراحی کنید.
۲) فریمورک ها و کتابخانه های جاوا اسکریپت
برای برنامه نویسی سمت کاربر فقط یادگیری جاوا اسکریپت خام کافی نیست. بلکه باید شما از فریمورک ها و کتابخانه های آن نیز استفاده کنید. برای مثال می توان از فریمورک های vue و angularو کتابخانه ی react که از قوی ترین و اصلی ترین های آن هستند استفاده کرد. هرچند این زبان دوست داشتنی کتابخانه ها و فریمورک های بسیاری دارد اما موارد گفته شده از بهترین های آن هستند.
به احتمال زیاد تا به حال وبسایتهایی را مشاهده کرده اید که تصاویر متحرک و انیمیشنی زیبایی دارند. این انیمیشنها با یادگیری مجموعه کدهای استاندارد جاوا اسکریپت که برای ساخت انیمیشن و کارهای گرافیکی و اجرایی در نظر گرفته شدن طراحی شده و به اجرا درآمده. باتوجه به این که بهبود تجربه کاربری در اولویت تمام وب سایت ها قرار گرفته است. وبمسترها بیش از پیش به فرانتاند وبسایتها اهمیت میدهند. همین امر سبب می شود که روزبهروز نیاز به برنامهنویسان جاوا اسکریپت نیز بیشتر شود.
اگر قصد راه اندازی مارکت پلیس دارید، پیشنهاد می کنیم از صفحه “طراحی سایت مارکت پلیس” رایانیتا حتما بازدید نمایید. همچنین می توانید در صورت تمایل از مشاوره تخصصی و رایگان رایانیتا استفاده نمایید.
۳) جاوا اسکریپت در سمت رور
پس همانطورکه گفته شد یادگیری زبان جاوا اسکریپت برای طراحان فرانت اند الزامی است. اما باید بدانید که این زبان فوق العاده فقط در فرانت اند خلاصه نمیشود. بلکه در طراحی سایت در قسمت سمت سرور یاهمان بک اند سایت (back end) هم بسیار حائز اهمیت و پرکاربرد است. اما باید بدانید که استفاده از این زبان در سمت سرور الزامی نیست به این دلیل که برای بک اند سایت ها از زبان ها و تکنولوژی های متفاوتی میشود استفاده کرد. مانند زبان های برنامه نویسی و تکنولوژی های python ،Asp.net ،php و غیره. هرکدام از این زبان ها برای خودشان دنیایی دارند و همگی هم بسیار قدرتمند هستند.
اگر بخواهیم کار خود را راحت تر کنیم و به طوری کلی برای طراحی سایت از یک زبان استفاده کنیم و خود را درگیر یادگیری سینتکس های متفاوت نکنیم، میتونیم از node js که یک پلتفرم برنامه نویسی سمت سرور هست استفاده کنیم. نود جی اس هم دارای فریمورک هایی است مانند: ExpressJS ،MetoerJS KoaJS ، SailsJS ،LoopBackJS. حتما تا به این جا به قدرت این زبان پی برده اید که در تمام زمینه ها می توان از استفاده کرد.
۴) جاوا اسکریپت در بازی سازی
قطعا با خود می گویید مگر چیزی هم باقی مانده است که با جاوا اسکریپت نتوان آن را ساخت. باید بگوییم به راستی این زبان شگفت انگیز است. شما با تسلط به جاوا اسکریپت و همچنین با استفاده از زبان نشانه گذاری html 5 می توانید بازی بسازید. این بازی ها در قالب مرورگر اجرا می شوند. یعنی محیط اجرای آن ها در داخل مرورگر است. اگر به این زبان و بازی سازی علاقه داشته باشید به راحتی می توانید بازی های جذابی بسازید. اکثر بازی سازان به دلیل سادگی و راحتی کار با این زبان سعی می کنند بازی های ساده اما جذاب طراحی کنند. هرساله هم مسابقات ساخت بازی توسط جاوا اسکریپت در سطح جهانی برگذار می شود.
۵) جاوا اسکریپت در برنامه نویسی اپلیکیشن موبایل
قطعا در حال کلنجار رفتن با خود هستید که چطور می شود یک زبان انقدر کامل و جامع باشد و بتواند تمامی این موارد را پوشش دهد. به شما حق می دهیم که همچین حسی داشته باشید. اخیرا فریمورک های جاوا اسکریپت این قابلیت را برای ما فراهم میکنند تا ما بتوانیم توسط این زبان برنامه نویسی، برنامه هایی را برای سیستم عامل اندروید نیز طراحی کرده و توسعه بدهیم.
Native بودن برخی از فریمورک های آن این امکان را برای ما فراهم میکند تا همزمان دو خروجی برای سیستم عامل Android و ios را داشته باشیم. این قابلیت زبان جاوا اسکریپت هزینه ی کمتری را برای برنامه نویسان به همراه دارد. در عین حال نیازی به یاد گیری دو زبان برنامه نویسی مجزا یعنی جاوا و سوییفت نیست.فریمورکی همانند React Native در جاوا اسکریپت به تنهایی خروجی هر دو زبان را به ما می دهد. این قضیه یعنی یک بار کدنویسی و گرفتن دو خروجی. به همین دلیل افرادی که تمایل به یادگیری برنامه نویسی Android یا ios دارند جاوا اسکریپت را در الویت برای یادگیری قرار می دهند. این مسئله باعث محبوبیت این زبان برنامه نویسی شده است. یکی از دلایلی که نشان از آینده بسیار خوب این زبان دارد همین مورد است.
۶) بازار کار گسترده جاوا اسکریپت
قطعا با وجود رشد و پیشرفت چشمگیر این زبان و همچنین قابلیت های فراوان آن محبوبیت بسیار زیادی در میان اکثر جوامع پیدا کرده است. همین امر سببب شده است که تقاضا برای برنامه نویسان این زبان بسیار زیاد شود. اگر سری به سایت های کاریابی بزنید می توانید آگهی های بی شماری را که برای متخصصان این زبان وجود دارد مشاهده کنید. البته باید توجه داشته باشید که شما باید در یکی از حوزه های گفته شد تخصص کسب کنید. تا بتوانید در دنیای رقابتی کار به چشم بیایید. پس هرچه سریع تر یک حوزه را انتخاب کرده و شروع به یادگیری آن کنید. قطعا از انتخاب این زبان برای بازار کار پشیمان نخواهید شد.
اگر شما هم دوست دار هنر هستید و از طراحی های هنری لذت می برید. با خواندن مقاله زیر درباره طراحی سایت هنری اطلاعات خوبی در این زمینه کسب خواهید کرد. پیشنهاد می کنیم این مقاله را از دست ندهید!
۷) جامعه آماری قوی جاوا اسکریپت
به دلیل محبوبیت بالای این زبان و پختگی آن دارای جامعه آماری بسیار خوبی است. شاید بپرسید داشتن یک جامعه آماری خوب چه کمکی به ما می کند و چه اهمیتی دارد. در واقع هنگامی که افراد زیادی از یک زبان برنامه نویسی استفاده می کنند قطعا به مشکلات و خطاهای احتمالی آن قبل از شما برخورد کرده اند و روش حل آن ها را پیدا کرده اند. شما با استفاده از راه حل های این افراد دیگر برای مدت طولانی درگیر حل یک مشکلی که از قبل حل شده است نمی شوید. این امر سبب می شود به سرعت کار خود را پیش ببرید.
۸) پشتیبانی جاوا اسکریپت از شی گرایی
برنامهنویسی شئگرا (Object Oriented Programming) که به اختصار OOP نیز نامیده میشود، در حقیقت نوعی منطق یا الگوست که برگرفته از زندگی روزمرهی ما بوده و حدودا در دههی 1960 میلادی مطرح شد. در حالت عادی شما کل برنامه را در قالب دستورات و توابع پشت سر هم مینویسید (Procedural) و برای تغییر هرچیزی از برنامه احتیاج دارید تا کل ساختار برنامه را بررسی کرده و موارد مورد نیاز را تغییر دهید.
فرض کنید در حال نوشتن برنامهای در خصوص مدیریت خودروها هستید، شما برای هر مدل خودرو چندین خط کد مینویسید، در ادامه تصمیم میگیرید ویژگی جدیدی به خودروهای خود اضافه کنید، مثلا میزان شتاب خودرو، در این صورت باید کل دستورات برنامه را جستجو کرده و در تمام خطوط این ویژگی جدید را به تمامی خودروها اضافه کنید. اما اگر برنامهی خود را با استفاده از مفهوم شئگرایی نوشته باشید. در این صورت تنها کافیست این ویژگی (Attribute) جدید را به کلاس اصلی برنامه اضافه کنید تا سایر اشیا (خودروها) نیز این ویژگی جدید را به ارث ببرند و آن را درون خود داشته باشند، در این صورت دیگر احتیاجی نیست تک به تک خطوط برنامه را دستخوش تغییر کنید.
پس با این حساب شی گرایی یک مسئله ی حیاتی به شمار می رود که جاوا اسکریپت این مسئله را برای ما حل کرده است.
سخن پایانی
امیدوارم از خواندن مقاله ۸ دلیل مهم برای یادگیری جاوا اسکریپت لذت برده باشید. اگر قصد یادگیری یک زبان برنامه نویسی را دارید حتما جاوا اسکریپت را در اولویت قرار دهید زیرا که آینده در دستان این زبان قرار دارد. با گذاشتن نظرات و تجربیات ارزشمند خود در قسمت نظرات ما را خوشحال خواهید کرد. موفق و شاد باشید!
درباره ایوب اخلج
تو کارم خیلی مصمم هستم و اگه بخوام کاریو انجام بدم همه تلاشمو میکنم تا در نهایت بهترین عملکرد رو داشته باشم، عاشق دنیای it هستم و هرچیزی که حس کنم میتونه برام مفید باشه رو شروع میکنم به یادگیری و همیشه خودم رو به روز نگه دارم و سعی میکنم به جای کلمه ی "نمیدونم" از کلمه ی "هنوز نمیدونم" استفاده کنم.
سایر نوشته های ایوب اخلج
دیدگاهتان را بنویسید