بیوگرافی استیون هاوکینگ
در این مقاله از رایانیتا، می خواهیم با بیوگرافی استیون هاوکینگ آشنا شویم. کسی که برای پیشرفت و فراگیری علم دست از تلاش کردن برنداشت. مانع ها را کنار گذاشت و به افراد امید را نشان داد. هاوکینگ از جمله افرادی بود که نگذاشت بیماری زندگی او را از بین ببرد و تا آخرین لحظه با آن مبارزه کرد. کسی است که به خاطر جایگاه و مقام بالایش فیلم زندگی نامه اش را هم ساختند. پس با من همراه باشید تا با زندگی این فیزیکدان مشهور و بزرگ آشنا شوید. حتی شاید بعد از مطالعه این مقاله رایانیتا، علاقه مند شوید که فیلم زندگی نامه استیون هاوکینگ را هم ببینید.
استیون هاوکینگ کیست؟
استیون هاوکینگ (Stephen Hawking) دانشمند، پروفسور و نویسنده انگلیسی بود که کارهای پیشگامانه ای در فیزیک و کیهان شناسی انجام داد و کتاب های او به دسترسی علم به همه کمک کرد.
زندگی اولیه استیون هاوکینگ
هاوکینگ در تاریخ 8 ژانویه 1942 در آکسفورد انگلستان متولد شد. همچنین روز تولد او سیصدمین سالگرد درگذشت گالیله بود. هاوکینگ، بزرگ ترین فرزند از چهار فرزند فرانک و ایزوبل هاوکینگ؛ که خانواده ای متفکر بودند است.
مادر اسکاتلندی او در دهه 1930 راهی دانشگاه آکسفورد شد؛ آن هم زمانی که تعداد کمی از زنان می توانستند به دانشگاه بروند. پدرش، دیگر فارغ التحصیل آکسفورد، یک محقق معتبر پزشکی با تخصص در بیماری های گرمسیری بود.
تولد هاوکینگ در زمان نامناسبی برای والدینش اتفاق افتاد که پول زیادی نداشتند. فضای سیاسی نیز متشنج بود، زیرا انگلستان با جنگ جهانی دوم و حمله بمب های آلمان در لندن، درگیر بود. در این زمان پدر استیون هاوکینگ در زمینه پزشکی تحقیق می کرد. ایزوبل برای یافتن مکانی با امنیت بیشتر، به آکسفورد بازگشت تا صاحب اولین فرزند این زوج شود. هاوکینگ ها صاحب دو فرزند دیگر به نام های مری و فیلیپا می شوند. و پسر دوم آن ها، ادوارد، در سال 1956 به فرزندی پذیرفته شد.
علایق استیون هاوکینگ
در سال 1950، پدر هاوکینگ برای مدیریت بخش انگل شناسی در موسسه ملی تحقیقات پزشکی مشغول به کار شد و ماه های زمستان را در آفریقا به انجام تحقیقات پرداخت. او می خواست فرزند بزرگش به پزشکی برود، اما در سنین پایین، هاوکینگ علاقه ای به علم و آسمان نشان داد.
مادر استیون همراه با فرزندانش غروب های تابستانی را اغلب در حیاط خلوت دراز می کشیدند تا به ستاره ها خیره شوند. او به یاد می آورد: «استیون همیشه حس شگفتی قوی داشت. و من می دیدم که ستاره ها او را به سمت خود می کشند.»
هاوکینگ نیز اغلب در حال حرکت بود. همچنین همراه خواهرش مری، عاشق کوهنوردی بود و مسیرهای متفاوتی را برای ورود به خانه خانواده طراحی کرد. او عاشق رقصیدن نیز بود و سپس به قایقرانی علاقه مند شد و در کالج به تیم قایقرانی ملحق شد.
اگر فکر می کنید که کسب و کارتان به یک سایت نیاز دارد، کافی است که به صفحه سفارش طراحی سایت رایانیتا مراجعه کنید. تیم قوی رایانیتا برای شما می تواند سایت خیلی عالی تهیه کند.
تحصیلات استیون هاوکینگ
اکنون به بررسی تحصیلات استیون هاوکینگ از بیوگرافی استیون هاوکینگ می پردازیم.
در اوایل زندگی آکادمیک، هاوکینگ در حالی که به عنوان فردی باهوش شناخته می شد، یک دانشجوی استثنایی نبود. او در سال اول تحصیل خود در مدرسه سنت آلبانس (St. Albans)، از ردیف آخر نفر سوم کلاس بود.
اما هاوکینگ روی فعالیت های خارج از مدرسه تمرکز کرد. او عاشق بازی های رومیزی بود و به همراه چند دوست صمیمی اش، بازی های جدید خودشان را ایجاد کردند. در دوران نوجوانی، هاوکینگ به همراه چند تن از دوستان خود یک کامپیوتر از قطعات بازیافتی برای حل معادلات ابتدایی ریاضی ساختند!
هاوکینگ در سن 17 سالگی وارد کالج دانشگاهی در دانشگاه آکسفورد شد. اگرچه او تمایل به مطالعه ریاضیات داشت، اما آکسفورد مدرکی در این تخصص ارائه نداد، بنابراین هاوکینگ به سمت فیزیک و به طور خاص کیهان شناسی گرایش پیدا کرد.
در سال 1962، او در رشته علوم طبیعی با درجه ممتاز فارغ التحصیل شد و سپس برای دریافت مدرک دکترا در تالار ترینیتی در دانشگاه کمبریج شرکت کرد.
در سال 1968، هاوکینگ به عضویت موسسه نجوم در کمبریج درآمد. چند سال آینده زمان مثبتی برای هاوکینگ و تحقیقات او بود. در سال 1973، او اولین کتاب بسیار فنی خود را با عنوان “ساختار بزرگ مقیاس فضا-زمان ” با همکاری GFR Ellis (George Francis Rayner Ellis) منتشر کرد.
در سال 1979، دوباره به دانشگاه کمبریج بازگشت، جایی که به عنوان یکی از مشهورترین پست های تدریس در سال 1663 محسوب میشد به او رسیده بود. این مقام مقامی نبود جز پروفسور ریاضیات لوکاس.
همسر و فرزندان استیون هاوکینگ
در جشن سال نو در سال 1963، هاوکینگ با یک دانشجوی کارشناسی زبان های جوان به نام جین وایلد آشنا شد. آن ها در سال 1965 ازدواج کردند. این زوج در 1967 یک پسر به نام رابرت و یک دختر به نام لوسی در سال 1970 به دنیا آوردند. سومین فرزند آن ها، تیموتی نیز در سال 1979 به دنیا آمد.
کتاب های هاوکینگ
در طی سال ها، هاوکینگ در مجموع 15 کتاب نوشته یا نویسندگی کرده است. برخی از مهم ترین آن ها عبارتند از:
- تاریخچه مختصر زمان
- جهان به طور خلاصه
- تاریخ کوتاه تر از زمان
- طرح بزرگ
بیماری استیون هاوکینگ
در 21 سالگی، هاوکینگ مبتلا به اسکلروز جانبی آمیوتروفیک (ALS) شد. به یک مفهوم بسیار ساده، اعصابی که ماهیچه های او را کنترل می کردند در حال خاموش شدن بودند. در آن زمان، پزشکان دو سال و نیم به او فرصت زندگی دادند.
هاوکینگ برای اولین بار زمانی که در آکسفورد بود، متوجه مشکلات جسمانی خود شد؛ گاهی اوقات هنگام سفر و سقوط و یا ناهنجاری گفتار. اما تا سال 1963، در اولین سال تحصیل خود در کمبریج، به این مشکل توجه نکرد. در بیشتر موارد، هاوکینگ این علائم را برای خود نگه داشته بود.
اما وقتی پدرش متوجه این وضعیت شد، او هاوکینگ را نزد پزشک برد. طی دو هفته آینده، این دانشجوی 21 ساله کالج خود را در یک کلینیک پزشکی گذراند و در آن جا یک سری آزمایشات را انجام داد.
او یک بار گفت: «آن ها یک نمونه ماهیچه ای از بازوی من گرفتند، الکترودهایی به من چسباندند و مقداری مایع رادیو کدر را به ستون فقرات من تزریق کردند و با پرتوهای ایکس، بالا و پایین رفتن آن را تماشا کردند. بعد از همه این ها، آن ها به من نگفتند که من چه دارم، با این تفاوت که این بیماری مالتیپل اسکلروزیس نیست و من یک مورد غیر معمول هستم.»
اما سرانجام، پزشکان هاوکینگ را با مراحل اولیه بیماری ALS تشخیص دادند. این خبر ویران کننده ای برای او و خانواده اش بود، اما چند رویداد مانع از ناامیدی کامل او شد.
استیون هاوکینگ چگونه صحبت می کرد؟
در اواسط دهه 1970، خانواده هاوکینگ یکی از دانشجویان فارغ التحصیل هاوکینگ را برای کمک به مدیریت مراقبت و کار او پذیرفته بودند. او هنوز می توانست به خودش غذا بدهد و از رختخواب بیرون بیاید، اما تقریبا همه چیز دیگر به کمک نیاز داشت.
علاوه بر این، گفتار او به طور فزاینده ای تیره و تار شده بود، به طوری که فقط کسانی که او را خوب می شناختند می توانستند او را درک کنند. در سال 1985 او بر اثر تراکئوتومی صدای خود را برای همیشه از دست داد. وضعیت به وجود آمده، نیازمند مراقبت 24 ساعته پرستاری برای فیزیکدان برجسته بود. همچنین توانایی هاوکینگ را در انجام کارهای خود به خطر انداخت. این مشکل توجه برنامه نویس رایانه ای در کالیفرنیا را جلب کرد، که برنامه ای برای صحبت کردن طراحی کرده بود که می تواند با حرکت سر یا چشم هدایت شود. این اختراع به هاوکینگ اجازه داد کلماتی را روی صفحه کامپیوتر انتخاب کند که سپس از طریق ترکیب کننده گفتار منتقل می شوند.
ماجرای سفر استیون هاوکینگ به ایران
بله درسته. این دانشمند بزرگ در سن 17 سالگی با کمک هزینه سفر از سمت دانشگاه، تصمیم گرفت که به مسافرت برود و مقصدی که انتخاب کرده بود ایران بود. در این سفر او همراهی به نام جان الدر داشت که می توانست به زبان فارسی صحبت کند.
آن ها با قطار به استانبول رفتند و سپس به شرق ترکیه نزدیک کوه آرارات رفتند. قطار وارد محدوده ی شوروی می شد، پس مجبور شده بودند که سوار اتوبوسی پر از مرغ و گوسفند شوند و به تبریز و سپس به تهران بروند. در تهران، این دو همسفر از همدیگر جدا شدند و سپس استیون به همراه دانشجوی دیگری به سمت جنوب، اصفهان، شیراز و تخت جمشید رفتند، که پایتخت پادشاهان ایران باستان بود و اسکندر آن ها را ویران کرده بود. سپس با گذر از کویر مرکزی به مشهد رسیدند.
در راه بازگشت به خانه، او و همسفرش گرفتار زمین لرزه ی بوئین زهرا به بزرگی ۷٫۱ شدند که بیش از دوازده هزار نفر کشته داشت. او تقریبا در نزدیکی مرکز زمین لرزه بود، اما به علت بیمار بودن و تکان های اتوبوس متوجه قضیه نشد. از آن جایی هم که زبان فارسی بلد نبود متوجه اتفاقات نمیشد. در چند روز بعد هم در تبریز به خاطر اسهال شدید و استخوان شکسته ی سینه اش به خاطر کوبیده شدن به صندلی جلویی اتوبوس ماندگار شد. زمانی که به استانبول رسید متوجه شد که چه اتفاق هایی رخ داده است. بنابراین کارت پستالی برای والدینیش فرستاد که ۱۰ روز از او خبری نداشتند.
The Theory of Everything
The Theory of Everything؛ فیلمی درباره ی داستان زندگی استیون هاوکینگ است.
این فیلم که محصول انگلستان، ژاپن، آمریکا است، در سال 2014 ساخته شد که دارای امتیاز 7.7 از 10 است. ژانر این فیلم همان طور که گفته شد بیوگرافی است و داستان عاشقانه زندگی استیون هاوکینگ را بیان می کند. در تمام دو ساعت زمان مشاهده این فیلم، می توانید عشق و امید به زندگی را لمس کنید و در آخر نیز با شنیدن دیالوگ زیبای استیون هاوکینگ که می گوید تا زمانی که زندگی هست، امید هم هست 🙂 سرشار از انگیزه شوید.
شاید شما هم از طرفداران مدل های سه بعدی باشید. حتما می دانید که برای پیشرفت کردن در هر کاری ابتدا نیاز است که با دیدن عکس های زیاد ایده بگیرید. در قدم بعدی باید به دنبال یافتن منبع های مناسبی برای این کار باشید. پیشنهاد می کنم مقاله زیر را برای آشنایی با منبع های مدل های سه بعدی حتما بخوانید.
درگذشت استیون هاوکینگ
در 14 مارس 2018، هاوکینگ سرانجام بر اثر بیماری ALS درگذشت. بیماری که تصور می شد بیش از 50 سال پیش او را از پا در بیاورد. سخنگوی خانواده تایید کرده بود که دانشمند برجسته در خانه خود در کمبریج انگلستان درگذشته بود. بنابراین در این تاریخ، داستان بیوگرافی استیون هاوکینگ به اتمام رسید.
جمع بندی
استیون هاوکینگ دانشمندی بود که به دلیل کار با سیاه چاله ها و نسبیت مشهور بود و نویسنده کتاب های علمی مشهوری مانند “تاریخ مختصر زمان” بود. او ثابت کرد که اگر بخواهد به هر چیزی می تواند برسد. دکترها به او گفته بودند که فقط دو سال بیشتر زنده نمی ماند اما او امیدش را از دست نداد و با تمام سختی ها مبارزه کرد. مطالعه بیوگرافی استیون هاوکینگ به شما کمک می کند که متوجه شوید بیماری همیشه پایان زندگی نیست. اگر امید زنده باشد بیماری شروع موفقیت است.
درباره فائزه طاهری
فائزه طاهری هستم. همیشه علاقه مند به نوشتن؛ نوشتن و نوشتن پیوسته! دانشجو مهندسی کامپیوتر. نویسندگی و عکاسی یا به عبارت دیگر تولید محتوای درجه یک، همیشه هدفم بوده و خواهد بود. انار محبوب ترین جز زندگی منه و رفیق هام منو دخترک انار صدا میکنن ^___^ برای رسیدن به هدف هام از هیچ تلاشی دریغ نمی کنم و معتقدم که باید تلاش کرد تا طلاش کرد و اینکه موفقیت به وقتش خودش رو نشونمون میده، مثل نور :)
سایر نوشته های فائزه طاهری
دیدگاهتان را بنویسید