مزایای شرکت دانش بنیان و فرایند ثبت آن
در این مقاله از رایانیتا می خواهیم به بررسی مزایای شرکت دانش بنیان و فرایند ثبت آن بپردازیم. همانطور که پیش تر نیز بررسی کردیم. شرکت هایی که به وسیله تجهیزات و فرآیندهای دارای شرایط آیین نامه ارزیابی و تشخیص شرکت های دانش بنیان، محصولاتی تولید می کنند. جز شرکت های دانش بنیان محسوب می شوند. اما به طبع دانش بنیان شدن یک شرکت با خود مزایا و تسهیلاتی را به همراه خواهد داشت. پس با ما در ادامه مقاله مزایای شرکت دانش بنیان و فرایند ثبت آن همراه باشید. تا بیشتر به این موضوعات بپردازیم.
تعریف شرکت دانش بنیان
در حالت کلی به موسسات و شرکت هایی که از نظر فنی و سیستمی دارای پارامترهای موجود در آیین نامه ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت ها و موسسات دانش بنیان باشند، شرکت دانش بنیان گفته می شود. همان طور که در بالا اشاره کردیم دانش بنیان شدن شرکت با خود تسهیلات و مزایای بسیاری به همراه دارد. که در راستای گسترش تولیدات دانش بنیان و توسعه محصولات و خدمات شرکت هستند.در ادامه در مورد نحوه دانش بنیان شدن توضیح داده شده است.
در واقع دانش بنیان شدن همانند یک گواهینامه است. گواهینامه ای که برای شرکت ها دریافت می شود. این مجوز به شرکت هایی اعطا میشود که، تولید کننده محصولاتی با فناوری تولید مدرن باشند.
نحوه ایجاد یا تاسیس شرکت دانش بنیان
بسیاری از افراد بر این باور هستند که جهت دانش بنیان شدن، باید از ابتدا موسسه یا شرکتی دانش بنیان ثبت نمایند. در صورتیکه چنین نیست. به عبارت دیگر نیازی نیست که از ابتدای کار شرکت یا موسسه شما دانش بنیان ثبت شده باشد. یا اینکه در موضوع فعالیت موسسه و شرکت شما کلمه دانش بنیان ذکر شده باشد.
خود شرکت ها می توانند به صورت مستقیم و مستقل در سامانه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری جهت دریافت مجوز دانش بنیان درخواست بدهند. همچنین می توانند جهت دریافت تضمینی این مجوز از طریق شبکه دانش بنیان ایران اقدام کنند.
در حالت کلی نحوه دانش بنیان شدن این است که، شرکت یا موسسه به صورت طبیعی ثبت شده باشد. باید تاییدیه دانش بنیان را از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری دریافت نماید. بدین منظور شرکت ها می توانند در سامانه reg.daneshbonyan.ir ثبت نام نموده و مورد ارزیابی قرار بگیرند.
بررسی شرکت ها و موسسات دانش بنیان
تقریبا در اواخر سال 1389 در مجلس شورای اسلاامی قانون حمایت از شرکت ها و موسسات دانش بنیان تصویب شد. از آن پس تا انتهای دروه دهم ریاست جمهوری، مسئول بررسی شرکت ها و موسسات دانش بنیان، وزارت علوم بود. اما از دوره یازدهم زیاست جمهوری به بعد، مهاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری مسئولیت این ارزیابی را بر عهده گرفت. تاییدیه دانش بنیان بودن شرکت و موسسات متقاضی باید از این طریق صادر شود.
این معاونت در حال حاضر دارای 16 ستاد و 7 معاونت زیر مجموعه می باشد. از مهم ترین وظایف آن نیز، توسعه فناوری و حمایت از شرکت ها و موسسات دانش بنیان می باشد. به همین دلیل ارزیابی دانش بنیان نیز از مسئولیت های این سازمان شمرده شده که توسط کارگزاری های رسمی این معاونت انجام می پذیرد.
آیا با شرکت های فناور آشنایی دارید؟ اینکه چه جور شرکت هایی هستند؟ پیشنهاد می کنیم در این مورد حتما سری به مقاله زیر بزنید.
نحوه ثبت نام شرکت های متقاضی در سایت
خب تا اینجا در مورد تعریف دانش بنیان و بررسی آن بحث کردیم. تا قدم به قدم به نحوه ثبت نام شرکت های دانش بنیان بپردازیم.
- ورود به سامانه ثبت نام: در قدم اول شرکت های متقاضی باید از قسمت ” ثبت نام و ارزیابی” و سپس بخش “سامانه ثبت نام شرکت ها و موسسات دانش بنیان” وارد سامانه ثبت نام شوند.
- ثبت نام اولیه شرکت: پس از ورود شرکت هایی که برای اولین بار وارد سامانه می شوند بایستی با انتخاب گزینه “ثبت نام” را انتخاب نموده. سپس تایید تعهدات و آگاهی های لازم، نام شرکت، شناسه ملی و همچنین پست الکترونیک شرکت را در فرآیند ثبت نام را تکمیل نموده تا لینک فعالسازی سامانه به پست الکترونیک وارد شده ارسال گردد. شما پس از تایید لینک فعال سازی می توانید از طریق شناسه ملی و رمز انتخابی خود وارد سامانه شوید و به ترتیب اطلاعات خود را وارد نماید.
- شروع ثبت اطلاعات شرکت : متقاضی می بایست جهت ثبت اطلاعات شرکت ابتدا از نوار ابزار بالا صفحه فیلد ثبت اطلاعات و سپس ثبت اطلاعات شرکت را انتخاب نماید.
- تکمیل اطلاعات : متقاضی باید در هفت بخش زیر که فیلدهای هر قسمت در سمت راست صفحه نمایش داده شده است، را تکمیل نماید.
- مشخصات کلی
- هیئت مدیره
- سهامداران
- مجوزها
- استانداردها
- منابع انسانی موجود
- کالا و خدمات
- اطلاعات مالی
- ارسال درخواست بررسی دانش بنیان : پس از تکمیل اطلاعات خود و بارگذاری اسناد مربوط بایستی به قسمت ارسال درخواست دانش بنیان مراجعه کنید. بر روی درخواست نهایی کلیک نماید. در صورت تایید ارسال درخواست، رسید پذیرش ارائه خواهد شد.
نکته: لازم به ذکر است در تمامی قسمت های فرآیند تکمیل اطلاعات، شرکت، پس از ثبت اطلاعات بایستی به روی دکمه “ذخیره” که در انتهای هر صفحه قرار گرفته، کلیک نماید. در غیر اینصورت اطلاعات تکمیل شده ذخیره نخواهد شد.
استعلام شرکت های دانش بنیان
خب تا اینجا مقاله مزایای شرکت دانش بنیان و فرایند ثبت آن با نحوه ثبت نام شرکت های دانش بنیان آشنا شدیم. حال بیایید در ادامه به نحوه استعلام آن بپردازیم. با بررسی کزدن تسهیلاتی که به شرکت های دانش بنیان تعلق می گیرد. می توانید مشاهده کنید که میزان قابل توجهی از این تسهیلات بر مسائلی چون تجاری و اقتصادی این شرکت ها متمرکز می باشد. وجود اینگونه تسهیلات علاوه بر اثرات مثبتی که بر تجاری سازی مجموعه های دانش بنیان دارد. برای شرکت هایی هم که تصمیم دارند با این مجموعه ها همکاری کنند فواید و مزایای بسیاری را به همراه خواهد داشت.
به خاطر باید ابزاری برای شرکت های همکار و دیگر فعالان این حوزه وجود داشته باشد. تا از طریق دریافت گواهی دانش بنیان توسط طرف مقابل خود بتوانند به آن ها اطمینان کنند. جهت رفع این نیاز، نیز معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اقدام به راه اندازی سامانه اینترنتی فهرست شرکت های دانش بنیان نموده است. سامانه ای که جهت استعلام شرکت های دانش بنیان مورد استفاده قرار میگیرد
سامانه ارزیابی و بررسی صلاحیت شرکت های دانش بنیان
شرکت ها و موسسات متقاضی که از طریق سامانه دانش بنیان ثبت نام کرده و در نهایت موفق به دریافت تاییدیه دانش بنیان شوند. به فهرستی در آدرس اینترنتی pub.daneshbonyan.ir افزوده می شوند. این آدرس اینترنتی زیرمجموعه ای از سایت daneshbonyan.ir به حساب می آید. این آدرس فهرستی آنلاین و به روز از شرکت هایی است که در حال حاضر جز شرکت های دانش بنیان هستند. اگر نام شرگت یا شناسه ملی آن را داشته باشید. می توانید از طریق قسمت جستجوی این سامانه برای استعلام دانش بنیانی استفاده کنید.
همچنین در صورتی که تمایل دارید فهرست را بسته به ویژگی های دیگر مرتب کنید. می توانید از فیلترهای زیر جهت دسته بندی اطلاعات این سایت استفاده کنید:
- نام شرکت: می توان فهرست نام شرکت ها را به ترتیب حروف الفبا مرتب نمود.
- استان: این گزینه جهت دسته بندی شرکت های دانش بنیان بر اساس استان اصلی محل فعالیت آن ها استفاده می شود.
- حوزه فناوری: حوزه های کاری که شرکت های دانش بنیان فعال در آن ها موفق به کسب تاییدیه می شوند شامل 9 زمینه مختلف است. شما با انتخاب این گزینه می توانید فهرست را برای بررسی شرکت های فعال در هر حوزه مرتب نمود.
- نوع مجوز: گواهی تاییدیه دانش بنیان بسته به محصول یا خدمت ارائه شده از سوی شرکت به معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری می تواند انواع گوناگونی داشته باشد. با استفاده از این گزینه می توان برای مثال شرکت های تولیدی نوع یک را در ابتدای فهرست مشاهده نمود.
- تاریخ تایید: بر اساس تاریخ تایید نیز می توان ترتیب فهرست را تغییر داد.
در مورد مزایای شرکت های خلاق چقدر اطلاعات دارید؟ پیشنهاد می کنیم در این مورد حتما مقاله زیر را مطالعه نمایید.
ویژگی فهرست شرکت های دانش بنیان
این فهرست به عنوان تنها مرجع عمومی تشخیص دانش بنیان بودن یا نبودن شرکت های فعال بود و همواره به روز است. بنابراین حضور یک شرکت در این فهرست به منزله تایید رسمی گواهی دانش بنیان توسط مجموعه مذکور و عدم حضور یک شرکت در آن به عنوان تکذیب رسمی دانش بنیانی آن مجموعه است.
شرکت هایی که به تازگی موفق به دریافت تاییدیه خود شده اند. از نظر دریافت پیام معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری مبنی بر تایید گواهی دانش بنیان در این فهرست ثبت می شوند. سپس اطلاعات کلی آن ها در دسترس عموم قرار می گیرد.
البته ممکن است برخی شرکت ها در خصوص اطلاعاتی که از طریق این سامانه به طور عمومی در دسترس است نگرانی داشته باشند. که باید بدانید که درست است که این فهرست امکان مشاهده اطلاعات کلی شرکت دانش بنیان را می دهد. اما درمورد محصول و خدماتی که به وسیله آن ها شرکت تاییدیه خود را دریافت نموده است. هیچ گونه اطلاعاتی نمی دهد. بنابراین اسرار شرکت ها نزد معاونت محفوظ خواهد ماند.
دیدگاهتان را بنویسید