بیگاری نام دیگر فریلنسینگ
بله درست خواندید، بیگاری نام دیگر فریلنسینگ است. شاید شما هم برای یک بار هم که شده با خود گفته اید که کاش می شد که فریلنسر باشید. فریلنسینگ و دورکاری مرز باریکی در میان خود دارند. درست است که فریلنسینگ طبق تعریف هایی که از آن می شود بسیار جذاب و وسوسه کننده است. اما باید واقع بین باشید. فریلنسینگ آن شغل رویایی نیست که فکرش را می کنید. برای فهم بهتر این موضوع پیشنهاد می کنیم تا در این مقاله با تیم رایانیتا همراه باشید.
تاریخچه فریلنسینگ
اصطلاح فریلنسر بارها و بارها توسط والتر اسکات در رمان مشهور آیوانهو (Ivanhoe) استفاده شده است. اشاره اصلی این لغت به جنگجویان مزدور قرون وسطا است. جنگجویانی که هیچگونه تعهدی به خاندان سلطنتی یا اشرافزادگان نداشتند. در واقع این افراد زیر نظر حکومت و یا افراد خاصی کار نمی کردند. به اصطلاح امروزی آقای خودشان بودند. بعد از گذشت مدت ها این کلمه به لغت نامه آکسفورد نیز وارد شد. فریلنسنیگ در لغت به معنای آزاد کاری است فریلنسر نیز به شخصی گفته می شود که خوب اشتغال است و تعهد بلند مدتی به شرکت و یا مجموعه ای ندارد.
فریلنسینگ یک سراب
اگر شما هم از اطرافیان خود یا شبکه های اجتماعی و گوشه و کنار اینترنت درباره مزایای این روش درآمد زایی بسیار متعجب هستید. همچنین آرزو داشتن چنین شغلی را دارید، باید بگوییم که ممکن است اشتباه کنید. فریلنسینگ با چیزی که در رسانه ها و وب سایت ها می خوانید و هرچیزی که درباره آن می دانید بسیار متفاوت است. این نحوه از درآمد زایی به معنای واقعی کلمه یک چالش بسیار بزرگ است. شاید با خود بگویید چرا بر خلاف بقیه مقالات و وب سایت ها، ما فریلنسینگ را نقد می کنیم و آن را می کوبیم. به طور کلی فریلنسینگ شغل بدی نیست و حتی می توان برای بسیاری از افراد مملو از موفقیت باشد. مشکل اساسی اتفاقاتی است که پیرامون این شغل در جریان است. با هم به بررسی این مشکلات می پردازیم.
پول پراید و انتظار بنز!
اگر شما با دنیای فریلنسینگ غریبه نباشید، حتما اسم سایت های ایرانی که پروژه های فریلنسینگ در آن ها در جریان است را شنیده اید. این سایت ها با محوریت این موضوع که بتوانند کارفرما ها به فریلنسرها وصل کنند ایجاد شده اند. اما در واقع اینطور نیست!
اگر وارد این سایت ها بشوید و نگاهی به پروژه هایی که کافرمایان در سایت قرارداده اند بیاندازید. قطعا شوکه خواهید شد. برای مثال کارفرما یک پروژه طراحی سایت را قرارداده است و انتظار دارد سایتی مشابه دیجی کالا برایش طراحی شود. اما بودجه موردنظرش برای این کار ۵۰۰ هزار تومان است!!! برای مثال شما می توانید به سایت فریلنسینگ پونیشا که در حال حاضر جز سایت های شناخته شده در این حوزه است مراجعه کنید و شخصا قیمت ها را ملاحظه کنید.
عدم نظارت درست
اگر بر روی سایت های فریلنسینگ نظارت درستی انجام می شد. قطعا یک بازار عالی برای ورود فریلنسرها بود. اما متاسفانه سایت های فریلنسینگ فقط به فکر سود خود هستند. به این صورت که اگر شما به عنوان فریلنسر یک پروژه دریافت کنید و آن را انجام دهید. مبلغی از کارفرما و مبلغی هم از شما به عنوان پورسانت دریافت می کنند. اگر این سایت ها در هر بخش یک متخصص را مسئول قیمت گذاری پروژه ها می کردند.با این کار پروژه ها منصفانه قیمت گذاری می شدند.در واقع هم فریلنسرها به آرامش می رسیدند هم کارفرماها می دانستند که با بودجه موردنظرشان تا چه حد می توانند انتظار کیفیت داشته باشند. اما افسوس که علاوه بر اعتراض جامعه فریلنسرها و گفت و گو های فراوان این اتفاق نیافتاد.
عدم موفقیت کم تجربه ها
فرض کنید با وجود همه مشکلات و سختی های فریلنسینگ تصمیم خود را گرفته اید و می خواهید فریلنسر شوید. یکی از سایت های فریلنسینگ را انتخاب می کنید و در آن ثبت نام می کنید. حالا نوبت گرفتن پروژه رسیده است. در اینجا شما به یک سد بزرگ برخورد می کنید.
کارفرمایان پروژه ها را فقط به افراد دارای تجربه و یا افرادی که دارای XP بیشتری هستند می سپارند. این افراد با انجام هر پروژه از سایت امتیاز دریافت می کنند. همین مسئله باعث می شود که فریلنسر های تازه کار برای گرفتن پروژه با مشکل مواجه شوند. زیرا کارفرما پس از ثبت درخواست شما برای دریافت پروژه، پروفایل شما را در سایت چک می کند. اگر هیچ نمونه کار و یا امتیازی نداشته باشید، به راحتی درخواست شما را رد می کند. اگر قصد دارید با خیال ساخت رزومه برای خود وارد این سایت ها بشوید بهتر است از انجام این کار صرف نظر کنید!
اگر می خواهید وارد دنیای فریلنسینگ شوید و به دنبال سایت های خوب در این زمینه می گردید، پیشنهاد می کنیم مقاله زیر را به هیچ وجه از دست ندهید. با خواندن این مقاله دید خوبی نسبت به سایت های فریلنسری پیدا خواهید کرد!
چگونه یک فریلنسر موفق باشیم؟
بعد از گفتن عیب ها و ایرادات این شغل رویایی، بد نیست که اشاره ای هم به افرادی که در این حوزه می توانند موفق شوند داشته باشیم. برای موفقیت در این شغل باید شما یک سری مسائل را رعایت کنید تا درگیر مسائل گفته شده در مقاله نشوید. قدم به قدم به این موارید می پردازیم. تا اگر شما قصد ورود به دنیای فریلنسینگ را دارید بتوانید همانند افرادی که هرچند مانند سوزن در انبار کاه هستند به موفقیت برسید. فریلنسینگ اگر با رعایت اصول انجام شود می توان یک شغل عالی باشد. شما هر زمان بخواهید کار می کنید. برای گرفتن پروژه ها حق انتخاب با شماست، در هر زمان و مکانی که بخواهید می توانید کار خود را انجام دهید و بسیاری مزایای دیگر. با ما همراه باشید تا به بررسی این موارد بپردازیم:
۱) داشتن نظم فردی
در همین ابتدای کار شما باید بدانید که یک فریلنسر موفق باید حتما فرد منظم باشد. چون که اگر شما نتوانید ساعات شبانه روز را برای خود تقسیم بندی کنید. نمی توانید به انجام پروژه ها و همچنین زندگی خود برسید. پس قبل از هرچیزی حتما روی انضباط فردی خود کار کنید. برای این کار می توانید کتاب های موجود در این زمینه را مطالعه کنید یا با داشتن برنامه ریزی روزانه به این نظم برسید.
۲) داشتن قدرت بازاریابی
شما برای این که در هر حوزه ای که می خواهید فریلنسر شوید. باید بتوانید خود و توانایی های خود را به خوبی به کارفرماها و افرادی که قصد دادن پروژه به شما دارند بشناسانید. برای شروع می توانید در شبکه های اجتماعی فعالیت کنید. شما اگر نتوانید تخصص و مهارت خود را به آسانی در دسترس عموم قرار دهید. نمی توانید پروژه های زیادی بگیرید. پس همین الان شروع کنید و برای خود برند سازی کنید.
۳) آشنایی با قوانین حقوقی
اکثر افراد تازه کار با مشکلات حقوقی درگیر می شوند. برای مثال هنگام تحویل یک پروژه اگر به خوبی قرارداد تنظیم نکرده باشید و بند های حقوقی آن مشخص نباشد. کارفرما به راحتی می تواند شما را به دردسر بیاندازد. تنظیم یک قرارداد خوب از موارد اساسی در پروژه های فریلنسنیگ است. به همین دلیل حتما اگر در ابتدای مسیر هستید از یک فرد باتجربه و یا یک وکیل برای نوشتن قرارداد های کاری خود کمک بگیرید. در کل بهتر است یک فریلنسر آشنایی نسبی با قوانین و مقررات داشته باشد.
۴) به روز بودن همیشگی
به عنوان یک فریلنسر برای باقی ماندن در بازار کار باید همیشه به روز باشید. یعنی اگر برای مثال در زمینه برنامه نویسی فعالیت می کنید. باید همیشه پیگیر اخبار و آپدیت های منتشر شده برای زبان برنامه نویسی که با آن کار می کنید باشید. در غیر این صورت پس از مدت کوتاهی از رقابت در دنیای فریلنسینگ حذف خواهید شد. اکثر فریلنسر ها مرتکب این اشتباه می شوند. آن ها بعد از گرفتن چندین پروژه دیگر به سراغ یادگیری نمی روند و به کل خود را درگیر کار می کنند. بهتر است که شما حتما برای یادگیری اهمیت ویژه ای قائل شوید تا به سرنوشت این افراد دچار نشوید.
خب اگر شما هم اهل دنبال کردند اخبار روز حوزه تکنولوژی، بلاکچین که این روز ها روی بورس است، کسب و کار و … هستید. می خواهید همیشه بروزباشید. پیشنهاد می کنیم خبرنامه رایانیتا را از دست ندهید. برای مشاهده بخش خبری می توانید ما را در ” رایانیوز ” نیز دنبال نمایید.
سخن پایانی
امیدواریم با خواندن مقاله بیگاری نام دیگر فریلنسینگ دید خوبی نسبت به این شغل رویایی پیدا کرده باشید. ما سعی کردیم با استناد به تجربیات اکثر فریلنسر ها و بازخوردهای کلی جامعه به نوشتن این مقاله بپردازیم. در نهایت تصمیم گیرنده شما هستید. اگر می دانید که مشخصات یک فریلنسر خوب در شما وجود دارد و می توانید در این حوزه موفق شوید پس بدون فوت وقت به انجام آن بپردازید. شما همراهان عزیز رایانیتا با بیان تجربیات خود در قسمت نظرات ما را خوشحال خواهید کرد. شاد و موفق باشید!
درباره ایوب اخلج
تو کارم خیلی مصمم هستم و اگه بخوام کاریو انجام بدم همه تلاشمو میکنم تا در نهایت بهترین عملکرد رو داشته باشم، عاشق دنیای it هستم و هرچیزی که حس کنم میتونه برام مفید باشه رو شروع میکنم به یادگیری و همیشه خودم رو به روز نگه دارم و سعی میکنم به جای کلمه ی "نمیدونم" از کلمه ی "هنوز نمیدونم" استفاده کنم.
سایر نوشته های ایوب اخلج
دیدگاهتان را بنویسید