فریلنسینگ پس از دوران کرونا
در این مقاله از رایانیتا، قصد داریم ابعاد مختلف فریلنسینگ پس از دوران کرونا را بررسی کنیم. خب ا توجه به شرایطی که کرونا در جوامع بوجود آورد. افراد زیادی به سمت فریلنسری روی آوردند. برای این منظور، ابتدا می خواهیم تفاوت های فضای کار فریلنسینگ در دوران قبل و بعد از کرونا را ترسیم می کنیم. سپس به بیان چالش ها و فرصت ها برای فریلنسر ها در دوران پسا کرونا می پردازیم. که آیا بعد از کرونا نیز بازار فریلنسری همچنان داغ و جذاب باق می ماند. یا نه دیگر به نیروی دورکار و فریلنسر نیازی نیست. با ما در ادامه مقاله فریلنسینگ پس از دوران کرونا همراه باشید.
فریلنسینگ؛ پیش و پس از کرونا
پیش از شیوع بیماری کرونا، فریلنسینگ مربوط به افراد معدودی بود. فریلنسرها گاهی به صورت تیمی و گاهی به صورت فردی اقدام به اخذ پروژه در موضوع تخصصشان می کردند. آن روژه ها را در ازای دریافت مبلغ مشخصی انجام می داند.
با شیوع بیماری کرونا، برای جلوگیری از شیوع بیشتر ویروس در بین کارمندان، نیاز به دورکاری در همه سازمان ها و شرکت ها بسیار بیشتر از قبل حس شد. به گونه ای که در برهه های خاصی، بیشتر کارمندان بسیاری از شرکت ها نیازی به حضور فیزیکی در محل شرکت نداشتند. کارمندان کارهای محوله را در خانه ی خودشان انجام می دادند و به مدیران مربوط به خودشان تحویل می دادند. این روال کماکان در بسیاری از شرکت ها و سازمان ها ادامه دارد. کارمندان شرکت ها در بعضی از موارد، گاهی به صورت نوبتی، در بسیاری از موارد، به صورت کامل دورکاری را در این مدت تجربه کردند.
این تغییری است که شیوع ویروس کرونا در محیط های کار کارمندان و در شیوه کار آن ها به وجود آورده است. به این صورت نحوه کار اکثر کارمندان، فضایی بسیار شبیه به فضای کاری که فریلنسرها شد. فضایی که در دوران پیش از کرونا هم فریلنسر ها بدان شکل کارها را انجام می دادند. درحالی که پیش از این، شاید بسیاری از افراد دید مثبتی نسبت به فریلنسینگ نداشتند. حتی برخی از کارفرمایان کلا به نیرو دور کار اعتقادی نداشتند. همچنین بسیاری این کار را، با توجه به شرایط منحصر به فرد آن، در توان خود نمی دیدند.
افزایش فرصت ها در این دوران
در ایام شیوع بیماری کرونا شما هم مانند بسیاری از کارمندان دیگر، احتمالا تجربه دورکاری و کار در محیط خانه را داشته اید. پس اگر از این تجربه راضی بوده اید. آن را متناسب با روحیات و توانایی های خود ارزیابی می کنید. می توانید با جدیت بیشتری به فریلنسینگ فکرکنید. احتمالا بعد از شروع کارتان به عناون یک فریلنسر، احساس نیاز به تشکیل تیم خواهید کرد. با توجه به تجربه مشابه دوستان و همکارانتان، می توانید با آن ها در این باره صحبت کنید. به آن ها پیشنهاد همکاری و تشکیل یک تیم فریلنسری رت بدهید.
اهمیت تشکیل تیم در بسیاری از زمینه های فریلنسینگ به طور طبیعی که بالا می باشد. اما با توجه به افزایش تجربه، بسیاری از فریلنسرها به خصوص در سایت های پر بازدید فریلنسینگ، این اهمیت بیش از پیش شده است. به صورتی که برای رقابت با آن ها در اخذ پروژه ها، احتمالا نیاز به تشکیل یک تیم حداقل دو نفره خواهید داشت.
با داشتن یک تیم، می توانید پیشنهادات بهتری به کارفرمای پروژه ارائه دهید. این کار شانس شما برای انتخاب شدن به عنوان مجری پروژه را بیشتر از سایرین می کند. به این صورت می توانید در کنار شغل فعلی خود، به عنوان یک فریلنسر نیز فعالیت کنید. تجربه لازم را در این زمینه به دست آورید. پس از کسب تجربه لازم، شما و هم تیمی هایتان می توانید کم کم فریلنسینگ را به عنوان شغل اصلی خود انتخاب کنید. اما در هر صورت اگر تشخیص دادید که می توانید هر دو کار را در کنار هم جلو ببرید، مانعی در پیش نخواهد بود.
حال اگر قصد ورود حرفه ای تری به دنیای فریلنسری دارید. پیشنهاد می کنیم که از سایت های خوب فریلنسری در ایران جهت دریافت پروژه استفاده نمایید. جهت آشنایی بیشتر با این سایت ها مقاله زیر را از دست ندهید.
چالش ها فریلنسینگ
مهم ترین چالش هایی که پیش روی شماست، رقابت سخت با سایر فریلنسرها و همچنین مشکلات تشکیل تیم است.
1- سخت شدن رقابت
همانطور که دورکاری در ایام کرونا ممکن است شما را به کار در عرصه ی فریلنسینگ تشویق کرده باشد. به همان نسبت این کار را برای دیگران نیز جذاب کرده است. زیرا آن ها هم در ایام شیوع کرونا تجربه هایی مانند شما داشته اند. به فریلنسینگ علاقه مند تر شده اند.
همچنین در سایت هایی که کارفرما ها پروژه های خود را قرار می دهند تا برای آن مجری پیدا کنند. فریلنسر های بسیار زیادی هستند که به صورت تمام وقت کار می کنند. به این ترتیب آن دسته از فریلنسرها می توانند پروژه ها را در زمان کمتر و در اکثر موارد با هزینه کمتر انجام دهند. پس پیشنهاد آن ها برای کارفرما بسیار جذاب تر از پیشنهاد شما خواهد بود. همچنین در این سایت ها کارفرما به امتیاز فریلنسر توجهی ویژه دارد. با توجه به اینکه شما در شروع راه هستید. پیش از آن پروژه ای در سایت مورد نظر انجام نداده اید، امتیازی بسیار پایین دارید.
2- چالش تشکیل تیم
به دلیل مشکلات ذکر شده در قسمت قبل، احتمالا از همان ابتدا نیاز به یک تیم خواهید داشت. اما تشکیل تیم نیز چندان کار ساده ای نیست. ممکن است برای این کار روی دوستانتان حساب کنید. اما توجه داشته باشید که احتمالا مهارت های آن ها با شما متفاوت است. پس در نهایت نیاز دارید تا از همکاران فعلی خود برای تشکیل تیم کمک بگیرید. همین مسئله نیز آن قدر که فکر می کنید ساده نیست. زیرا شرایط زندگی و اهداف همکاران شما به اندازه دوستان صمیمیتان به شما نزدیک نیست. اما جای نگرانی نیست. در نهایت با صرف کمی وقت و انرژی بیشتر، می توانید تیم خوبی را برای شروع کارتان به عنوان فریلنسر تشکیل دهید.
آیا با سیستم عامل لینوکس آشنایی دارید؟ تا به حال به اینکه برای کاریتان از لینوکس بجای ویندوز استفاده نمایید فکر کردید؟ پیشنهاد می کنیم جهت آشنایی بیشتر با این سیستم عامل مقاله زیر را از دست ندهید.
همین امروز شروع کنید!
با در نظر گرفتن شرایط و با به کارگیری تجربه هایتان، همین امروز شروع کنید. زمان را از دست ندهید و نگران سختی راه نباشید. کرونا در کنار مشکلات بسیار، به شما این فرصت را داده. از آن استفاده کنید. اگر از همین امروز شروع به فعالیت کنید زودتر می توانید موارد مورد نیاز این کار را فراهم نمایید.
در طول مسیر با افراد بیشتری آشنا می شوید. می توانید تیم حرفه ای تر و بزرگ تری را جمع نمایید. اگر توانایی مدیریتی بالایی ندارید. بهتر است که برای شروع بجای تشکیل تیم در تیم دیگری که در حال حاضر فعال هست عضو شوید. با گذر زمان و کسب تجربه تیم خودتان را تشکیل دهید.
درباره علی جلالی کوهی فرد
کارشناس مهندسی کامپیوتر از دانشگاه تهران. علاقه مند به حوزه های مختلف هنری و همچنین بازی مافیا هستم ( به خصوص نقش مافیا ساده تا رییس را سفید کنم). علاوه بر کارهای مختلف در حوزه کامپیوتر، مدتی را به دلالی خودرو گذراندم و در این زمینه اطلاعاتی دارم. در نهایت :«چندانک خواهی درنگر در من که نشناسی مرا»
سایر نوشته های علی جلالی کوهی فرد
دیدگاهتان را بنویسید