بازاریابی درونگرا و اهمیت آن
در این مقاله از رایانیتا می خواهیم به بازاریابی درونگرا و اهمیت آن بپردازیم. اگر در حوزه بازاریابی دیجیتال فعالیت می کنید. حتما با بازاریابی درونگرا و اهیمت آن آشنا هستید. یا درباره اش شنیده اید. بازاریابی درونگرا (inbound marketing) می تواند فرایندی دشوار اما مقرون به صرفه باشد که به شما امکان می دهد مشتری را به مشتری ارگانیک تبدیل کنید. همچنین بودجه تبلیغات خود را پس انداز کنید. این نوع از بازاریابی باعث می شود که مشتری این طور فکر کند که او شما را پیدا کرده است. شاید کمی درک این موضوع سخت باشد. پس برای درک بهتر آن با ما در ادامهم مقاله بازاریابی درونگرا و اهمیت آن همراه باشید.
بازاریابی درونگرا چیست؟
بازاریابی درونگرا یک روش بازاریابی است که اهمیت ایجاد محتوا برای جذب مشتری و انتقال آن ها از طریق کانال فروش شما را برجسته می کند. اگر بخواهیم ساده تر بگوییم، بازاریابی درونگرا به این معناست که مشتری بعد از پیدا کردن برند و محصولات شما این احساس را داشته باشد که خودش جذب شما شده است. همچنین تصور کند که هیچ تبلیغی در کار نبوده است. مستقیما خودش به سمت شما سوق داده شده است. برای مثال فرض کنید یک مخاطب به دنبال خرید یک دوربین عکاسی است. با جستجو در گوگل به سایت شما می رسد. در واقع او می داند که خودش به سایت شما جذب شده است. با ارسال پیام یا تبلیغات شما را پیدا نکرده است. به همین دلیل است به بازاریابی درونگرا، بازاریابی ربایشی یا جاذبه ای نیز می گویند.
اهیمت بازاریابی درونگرا
در این نوع بازاریابی با تولید محتوا غنی و مطالب جذاب شما به راحتی می توانید مخاطب را به سمت خود جذب کنید. این روش به این دلیل اهمیت دارد که شما بدون انجام هیچ تبلیغی و صرف هزینه اضافه می توانید به جذب مخاطب بپردازید. در این روش مخاطب چون با جستجو توسط خودش و بدون دخالت عوامل بیرونی به محصولات و خدمات شما رسیده است. باعث می شود که حس اعتماد بیشتری نسبت به شما داشته باشد. همچنین این نوع مشتری ها و مخاطبان پایدارتر و ماندگارتر هستند. شما با تولید محتوا مستمر و جذاب می توانید به جذب بیشتر مخاطب از این روش دست پیدا کنید.
اگر در حوزه عکاسی فعالیت دارید، تا به حال به این فکر کردید که چگونه با تولید محتوا مفید می توانید مخاطبان خود را جذب نمایید. پیشنهاد می کنیم جهت آشنایی با روش های جذب مشتری مقاله زیر را از دست ندهید.
تفاوت بازاریابی درونگرا و برونگرا
در مقابل بازاریابی درونگرا، بازاریابی برونگرا قرار دارد. در این نوع از بازاریابی به خواست مخاطب توجه نمی شود. فقط اعمال و روش هایی که سازمان یا یک برند به کار می برد مهم است. با یک مثال بهتر آن را درک خواهید کرد. تصور کنید در حال تماشا فیلم مورد علاقه خود هستید. ناگهان بدون خواست و اجازه شما فیلم قطع شده و تبلیغ شامپو پخش می شود. این یک مثال از بازاریابی برونگرا است که اکثر مردم آن را تجربه می کنند. این تجربه ناخوشایند می تواند حتی باعث ایجاد حس تنفر نسبت به محصول یا خدمات مذکور باشد. تا به اینجا مقاله احتمالا برای شما مفهوم بازاریابی درونگرا و اهمیت آن قابل لمس شده باشد.
مزایای بازاریابی درونگرا
دلایل بسیاری وجود دارند که بازاریابی درونگرا نسبت به سایر روش های بازاریابی بهتر عمل می کند. باهم به بررسی تعدادی از دلایل آن می پردازیم. این دلایل ممکن است شامل راهکار هایی برای کمک به کسب و کار شما باشند پس با ما همراه باشید:
۱- مقرون به صرفه بودن
برای شروع کار با روش بازاریابی درونگرا فقط به یک وب سایت و محتوا خوب نیاز دارید. برای کسب و کارهای کوچک، ممکن است هزینه های راه اندازی مورد نیاز در روش های دیگر بازاریابی ترسناک به نظر برسد. در روش های سنتی مانند تبلیغات تلویزیونی، چاپ، بیلبوردها و پوسترها بسیار هستند. اگرچه این ها می توانند آگاهی را افزایش دهند. اما در جذب و نگهداری مشتری به همان اندازه موثر نیستند. به صورت کلی شما با انجام و تکیه به روش بازاریابی درونگرا با کاهش چشم گیر هزینه ها روبرو خواهید بود.
2- جذب مشتریان باهوش
مشتریان و مخاطبانی که توسط روش بازاریابی درونگرا جذب می شوند. بسیار باهوش تر و قابل اعتماد تر نسبت به مشتریان جذب شده توسط روش های دیگر بازاریابی هستند. به این دلیل که وقتی مشتری توسط جستجو ها و پرسش و پاسخ های مورد نظرش به شما و محصولات شما می رسد. طبیعتا می داند که به دنبال چیست. این نوع از مشتریان همیشه قابلیت تعامل و برقراری ارتباط با آنان مسیر است. چون اکثرا با دنیای اینترنت و نحوه کار با ابزار آن آشنا هستند.
۳- طولانی مدت بودن ارزش ایجاد شده
در روش های دیگر بازاریابی ارزش ایجاد شده کوتاه مدت است. اما در بازاریابی برونگرا شما با ایجاد یک محتوای عالی و همواره آپدیت کردن آن می توانید برای خود یک ارزش بلند مدت خلق کنید. برای مثال در روش های قدیمی تر و سنتی تر مثل ارسال ایمیل، شما ممکن است ساعت ها مشغول ارسال ایمیل به مشتریان و مخاطبان خود باشید و حتی این تلاش شما منجر به یک فروش و یا ایجاد یک رابطه تعاملی معمولی هم نشود. شما همواره می توانید حتی با پاسخ دادن به مشتریان خود در سایت و یا شبکه های اجتماعی به خلق ارزش برای مخاطب و تعامل با آنان بپردازید. اثر بلند مدت بودن این ارزش رابطه مستقیمی با نحوه تعامل با مخاطبانتان دارد.
اگر به دنبال پیاده سازی بازاریابی درونگرا هستید. نمی دانید از کجا و چگونه سایت خود را طراحی کنید. می توانید با مراجعه به صفحه “سفارش طراحی سایت” رایانیتا از مشاوره رایگان تو توسط کارشناسان ما بهره مند شوید. پس این فرصت را از دست ندهید!
معایب بازاریابی درونگرا
همانطور که از مزایای این روش عالی بازاریابی برای شما عزیزان سخن گفتیم. بد نیست که کمی هم به معایب و مشکلات این روش بپردازیم:
۱- زمان بر بودن
در این روش شما نباید انتظار پاسخ دهی سریع و نتیجه گرفتن از آن را در کوتاه مدت را باشید. چون همان طور که می دانید مخاطب برای شناخت شما و برند شما نیاز به زمان دارد. شما باید به طور مستمر به تولید محتوا بپردازید تا مخاطب شما با بررسی آن ها بتواند به شما اعتماد کند. بداند که در کار خود جدیت دارید. این روش به طور معمول برای جواب دهی عالی به ۳ تا ۴ ماه زمان نیاز دارد. در نتیجه این روش از بازاریابی روش زود بازده ای به حساب نمی آید.
۲- نیاز به افراد متخصص
در این روش شما به افراد متخصص در حوزه تولید محتوا و شناخت علایق مخاطبان برای تولید محتوا جذاب و مفید دارید که بتوانید باعث جذب آنان شوید. پس نمی توان با ساده گرفتن این موضوع شانسی برای موفقیت در بازار گسترده دیجیتال مارکتینگ داشت. حتما برای تولید محتوا خود از افراد متخصص در این زمینه کمک بگیرید تا زمان را از دست ندهید!
۳- نیاز به تلاش مستمر
در این روش برخلاف سایر روش ها شما حتما باید فعالیت مستمر داشته باشید. این قضیه شاید موجب شود انرژی خود را در اواسط مسیر برای تولید محتوا از دست بدهید. برای مثال شما در روش های دیگر با ایجاد یک کمپین و به ثمر رساندن آن کار خود را به پایان رسانده اید. اما در بازاریابی درونگرا فعالیت شما به پایان نمی رسد. بلکه همواره باید در حال تولید محتوا و مطالعه در این زمینه باشید. این مورد ممکن است برای بعضی از افراد ناخوشایند و خسته کننده باشد.
استراتژی های بازاریابی درونگرا
خب حالا که تا اینجا مقاله بازاریابی درونگرا و اهمیت آن با مزایا و معایب این روش بازاریابی آشنا شدید. بهتر است که به بررسی استراتژی های لازم برای پیاده سازی آن نیز بپردازیم:
1- تحقیق درباره شخصیت مخاطبان
اولین قدم مهم برای هر استراتژی موفق بازاریابی درونگرا، شناخت شخصیت خریدار یا مخاطب است. شما باید رفتارها، نیازها و سبک زندگی مشتریان و مخاطبان خود را مشخص می کنید. پس از این مرحله، شما قادر خواهید بود محتوای جذاب ایجاد کنید که مورد توجه مخاطبان شما قرار گیرد. معیارهای وب مانند ترافیک تلفن همراه، نرخ پرش، ترافیک صفحه و نرخ تبدیل را نیز می توانید بررسی کنید. سپس، با مشاهده مشخصات فردی کاربر می توانید محتوا خود را متناسب با آن تولید کنید.
۲- تقسیم بندی مخاطبان
پس از به دست آوردن اطلاعات مخاطبان در مرحله قبل به تقسیم بندی آنان بپردازید. شما می توانید مخاطبان خود را بر اساس سن، جنسیت و موقعیت مکانی تقسیم کنید. شما با این تقسیم بندی می توانید بر اساس هر گروه مخاطب به تولید محتوای مختص آن گروه بپردازید. با این کار می توانید تمامی مخاطبان خود را راضی نگه دارید چون که در وب سایت و یا شبکه اجتماعی شما برای هرکدام از آن ها مطالب به خصوصی وجود دارد.
۳- ایجاد کمپین ها
شما می توانید با ایجاد کمپین در شبکه های اجتماعی مخاطبان را ترغیب به بازدید از محتوا خود کنید. در این روش شما می توانید با مشخص کردن جایزه و یا هدایای به خصوص از مخاطبان بخواهید که کارهای موردنظر شما را انجام دهند. برای مثال اگر مخاطبی محتوای شما را تا انتها دنبال کرد و به سوالات مطرح شده از جانب شما برای آن محتوا پاسخ درست داد. یک جایزه دریافت می کند.
سخن پایانی
بازاریابی درونگرا آینده بسیار خوبی در دنیای دارای فن آوری است. راه اندازی یک استراتژی بازاریابی درونگرا یک سرمایه گذاری ارزشمند است که می تواند به کسب و کار شما در جذب مشتری، اعتماد سازی و ایجاد وفاداری در بلند مدت کمک کند. همانطور که تبلیغات خود را برنامه ریزی می کنید. تمرکز بر روی یک روش ورودی درونگرا یک انتخاب عاقلانه است که تاثیر مثبتی بر مشتریان و تجارت شما خواهد داشت. امیداوریم که از خواندن مقاله بازاریابی درونگرا و اهمیت آن لذت برده باشید. به درک خوبی از این روش بازاریابی رسیده باشید. شما همراهان عزیز رایانیتا با بیان نظرات ارزشمند خود در بخش نظرات ما را بسیار خوشحال خواهید کرد. شاد و موفق باشید!
درباره ایوب اخلج
تو کارم خیلی مصمم هستم و اگه بخوام کاریو انجام بدم همه تلاشمو میکنم تا در نهایت بهترین عملکرد رو داشته باشم، عاشق دنیای it هستم و هرچیزی که حس کنم میتونه برام مفید باشه رو شروع میکنم به یادگیری و همیشه خودم رو به روز نگه دارم و سعی میکنم به جای کلمه ی "نمیدونم" از کلمه ی "هنوز نمیدونم" استفاده کنم.
سایر نوشته های ایوب اخلج
دیدگاهتان را بنویسید